Touch Cover

Touch Cover er et tastatur, der indeholder en berøringsplade, som fungerer som en indbygget mus. Her finder du Sådan gør du-info, tip og tricks og svar på nogle enkelte hyppige spørgsmål om Touch Cover.

Surface er klar til skrivning

Touch Cover er et supertyndt, smudsafvisende tastatur, der ikke kræver batterier eller kabler. Da Touch Cover foldes som et cover for berøringsskærmen, har du altid et tastatur med dig. Du kan skrive på Touch Cover på samme måde som på alle andre tastaturer.

Med Touch Cover 2 kan du justere lysstyrken af de baggrundsbelyste taster med en berøring og bruge det udvidede sæt bevægelser på berøringspladen.

Fastgør Touch Cover på Surface

Touch Cover kobles magnetisk til Surface.

Surface-tastaturet går på plads med et klik

Du kan placere Touch Cover til Surface ved blot at bringe de to tæt sammen. Når Touch Cover kommer tæt på, justeres det og klikker på plads. Du kan tilslutte et hvilket som helst Touch Cover til en hvilken som helst Surface og gå i gang med at skrive. Coveret fungerer på alle Surface-modeller.

Når Touch Cover er sat på, forbliver det på plads. Du kan nemt fjerne Touch Cover, hvis du vil. Bare træk det ud.

Hvis Touch Cover ikke fungerer korrekt, kan du læse Fejlfinding i forbindelse med Touch Cover og Type Cover.

Touch Cover-layout

Touch Cover har et standardtastatur, genvejstaster til almindelige opgaver og en berøringsplade. Tasterne på Touch Cover 2 er baggrundsbelyste, når de er tilsluttet Surface, og berøringspladen understøtter flere bevægelser. Hvis du vil have flere oplysninger, skal du se Berøringsplade: En indbygget mus.

Touch cover-layout

Amuletter i Windows

Den øverste række taster i højre side af tastaturet giver dig hurtig adgang til amuletterne i Windows.

Windows-amuletter på Touch Cover

• Søg (F5): Søg efter apps, indstillinger og filer.
  • Deling (F6): Del ting som links og fotos.
  • Enheder (F7): Send filer, og stream film til tv eller printere.
  • Indstillinger (F8): Åbn indstillinger.

Medie- og lysstyrketaster

Tasterne til lyd fra og afspil/pause giver dig kontrol over dine medier. Touch Cover-modeller med baggrundsbelysning har lysstyrketaster, og dem uden baggrundsbelysning har lydstyrketaster.

Taster til lysstyrke

Touch Cover med baggrundsbelysning
Lysstyrke ned, lysstyrke op, slå lydstyrken fra/til og afspil/pause-taster.

Lydsstyrketaster

Touch Cover med baggrundsbelysning
Lyd fra, lydstyrke ned, lydstyrke op og afpil/pause-taster.

Windows-tast

Tryk på tasteikonet med Windows-logoet for at gå til startskærmen. Eller hvis du allerede er på startskærmen, skal du skifte til den seneste app.

Berøringsplade

Træk din finger hen over berøringspladen for at flytte markøren på skærmen og bruge andre bevægelser. Du kan få flere oplysninger i Berøringsplade: En indbygget mus.

Funktionstaster

Du kan bruge en funktionstast ved at holde Fn-tasten nede, mens du trykker på en tast på øverste række.

For denne tast
Tryk på
Side op
Fn + pil op
Side ned
Fn + pil ned
Home
Fn + venstre pil
End
Fn + højre pil
Forøg skærmens lysstyrke
Fn + Del
Formindsk skærmens lysstyrke
Fn + Backspace

Funktionslås

Hvis du anvender en app, hvor der tit bruges funktionstaster, kan du midlertidigt låse den øverste række taster i tilstanden til funktionstaster: Sådan gør du:

• Hold tasten Fn nede, og tryk på tasten Caps.
    Ved blot at trykke på tasten får du funktionstasten, mens Fn plus-tasten giver dig specialtasten. Hvis du f.eks. vil højtalerens lyd fra, skal du trykke på Fn + slå lyd fra-tasten – F3.
  • Hvis du vil slå låsen til funktionstasten fra, skal du trykke på Fn+Caps igen.

Tekstforslag

Mens du skriver på Touch Cover 2 eller skærmtastaturet, vises der forslag, der skal gøre det muligt at skrive ordene hurtigt og rette stavefejl.

Sådan indsætter du det fremhævede forslag:

• Tryk på mellemrumstasten.

Sådan skifter du mellem forslag:

• Stryg med højre eller venstre på mellemrumstasten.

Sådan slår du tekstforslag til eller fra:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik på Pc og enheder.
Trin 3:  Tryk eller klik på Skrivning, og tryk eller klik for at slå indstillingen Til eller Fra under Vis tekstforslag, mens jeg skriver.

Fold Touch Cover tilbage

Hvis du ikke vil skrive på Touch Cover, kan du folde det tilbage bag berøringsskærmen.

Når Touch Cover er foldet tilbage, reagerer Surface kun på berøringsskærmen. Så kan du ikke utilsigtet komme til at skrive tekst på tastaturet. Du kan skrive tekst, når coveret er foldet tilbage ved hjælp af skærmtastaturet. Tryk i et tekstfelt eller et andet område, hvor du kan skrive, så vises skærmtastaturet. Du kan få flere oplysninger i Sådan bruges skærmtastaturet.

Luk coveret

Touch Cover beskytter skærmen, mens du er på farten. Når du lukker coveret, slukkes skærmen. Når du åbner det, skal du trykke på tænd/sluk-knappen på Surface for at vække den.

Bemærk!
Lukning af Touch Cover vil ikke sætte Surface Pro 3 i slumretilstand. Tryk på tænd/sluk-knappen på Surface Pro 3, når du lukker coveret for at spare strøm.
Surface RT og 2 vågner, når du åbner coveret. Når du åbner coveret på en Surface Pro-model, skal du trykke på tænd/sluk-knappen for at vække den. Du kan få flere oplysninger under Surface RT- og Surface 2-strømtilstande eller Surface Pro-strømtilstande: Tændt, slukket, slumring og dvale.

Slå tastelyde til eller fra

Surface Touch Cover og tastaturet for berøringsskærmen kan udsende en lyd, når du trykker på tasterne. Sådan slår du lyde til eller fra:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Pc og enheder, og tryk eller klik derefter på Indtastning.
Trin 4:  Angiv Afspil tastelyde, mens jeg skriver til Til eller Fra under Berøringstastatur.
Bemærk!
Du kan justere lydstyrken ved at bruge lydstyrkeknapperne på venstre side af Surface. Se Lyd, lydstyrke og højttalere til Surface for at få flere oplysninger.

Brug af covers på et andet sprog

Surface Covers findes til en række forskellige sprog og alfabeter. Hvis dit cover har en tast med Alt Gr, kan du bruge den som Ctrl+Alt.

Du kan også indstille Surface til at bruge bestemte sprog og tastaturlayout, som beskrevet i Input method editors. Disse indstillinger forbliver på din Surface og gælder et hvilket som helst cover, du tilknytter. Hvis du bruger coveret på en anden Surface, så gælder de inputmetoder, der er indstillet for den Surface.

Er du stødt på et problem?

Hvis coveret ikke fungerer korrekt, kan du læse Fejlfinding i forbindelse med Touch Cover og Type Cover.