Brug af og indstillinger til berøringspladen

Dit Surface Typing Cover har en touchpad med to knapper, som du kan bruge på samme måde som en mus. Brug bevægelser på berøringspladen til at udføre almindelige opgaver. Find ud af, hvordan du justerer berøringspladeindstillinger for f.eks. skift af rulleretning eller forhindring af, at berøringspladen reagerer på utilsigtede berøringer.

Gælder for

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Gælder for

Surface 2, Surface RT.

Gælder for

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Operativsystem:

Berøringsplade til Surface Typing Cover

Dit Surface Typing Cover har en berøringsplade med højre- og venstrekliksknapper, som fungerer som knapperne på en mus. Berøringspladen understøtter en række bevægelser.

Touchpadknapper på den tidligste model af Type Cover, Type Cover til Surface Pro 3 og Surface 3 Type Cover
Berøringspladeknapperne på alle andre Typing Covers
  • Touchpadknapperne til Type Cover, Type Cover til Surface Pro 3 og Surface Type Cover klikker, når du trykker på dem.
  • Berøringspladeknapperne på Touch Cover, Touch Cover 2, Type Cover 2 og Power Cover er flade og bevæger sig ikke, når du trykker på dem.
  • Tryk fast på knappen for at klikke. Et hurtigt tryk tolkes som en berøringspladebevægelse.
Tip!
Hvis du vil undgå, at utilsigtede bevægelser får markøren til at hoppe, mens du skriver, kan du indstille en kort forsinkelse, før tryk virker, slå tryk fra eller slå berøringspladen fra. Se hvordan under Skifte indstillingerne til berøringspladen.

Bevægelser på berøringsplade

Her er nogle af de bevægelser, du kan bruge på din berøringsplade. Disse bevægelser fungerer på alle Surface Typing Covers, undtagen hvor andet er angivet.

* For berøringspladeknapper på den første model af Type Cover, Type Cover til Surface Pro 3 eller Surface 3 Type Cover kan du trykke alle steder med undtagelse af højrekliksknappens område.

Skifte indstillinger for berøringsplade

Du kan slå touchpaden til eller fra, vende rulleretningen, slå bevægelser til og fra m.m.

Sådan ændrer du indstillinger for berøringspladen:

Trin 1:  Sæt coveret på din Surface.
(Hvis du har en Wireless Adapter til Typing Covers, skal du sætte coveret direkte på din Surface.)
Trin 2:  Gå til Start Windows logo, og vælg Indstillinger > Enheder > Mus og berøringsplade.
Trin 3:  Juster indstillingerne under Berøringsplade.
Du kan foretage nogle af eller alle disse justeringer, afhængigt af hvilken model af Surface og Typing Cover du har:
  • Slå berøringspladen til eller fra
  • Få berøringspladen til at slå fra, når du bruger en mus
  • Slå bevægelserne til strygning fra venstre eller højre kant fra
  • Skift rulleretningen
  • Slå højrekliksknappen fra
  • Slå dobbelttryk-træk-bevægelsen (tryk og en halv) fra.
  • Indstil en forsinkelse for at ignorere utilsigtede bevægelser, eller slå tryk fra, mens du bevarer alle andre touchpadfunktioner, som vist her:

Indstil forsinkelse for touchpadtryk, eller slå dem fra

Berøringsplade til Surface Typing Cover

Dit Surface Typing Cover har en berøringsplade med højre- og venstrekliksknapper, som fungerer som knapperne på en mus. Berøringspladen understøtter en række bevægelser.

Touchpadknapper på den tidligste model af Type Cover, Type Cover til Surface Pro 3 og Surface 3 Type Cover
Berøringspladeknapperne på alle andre Typing Covers
  • Touchpadknapperne til Type Cover, Type Cover til Surface Pro 3 og Surface Type Cover klikker, når du trykker på dem.
  • Berøringspladeknapperne på Touch Cover, Touch Cover 2, Type Cover 2 og Power Cover er flade og bevæger sig ikke, når du trykker på dem.
  • Tryk fast på knappen for at klikke. Et hurtigt tryk tolkes som en berøringspladebevægelse.
Tip!
Hvis du vil undgå, at utilsigtede bevægelser får markøren til at hoppe, mens du skriver, kan du indstille en kort forsinkelse, før tryk virker, slå tryk fra eller slå berøringspladen fra. Se hvordan under Skifte indstillingerne til berøringspladen.

Bevægelser på berøringsplade

Her er nogle af de bevægelser, du kan bruge på din berøringsplade. Disse bevægelser fungerer på alle Surface Typing Covers, undtagen hvor andet er angivet.

* For berøringspladeknapper på den første model af Type Cover, Type Cover til Surface Pro 3 eller Surface 3 Type Cover kan du trykke alle steder med undtagelse af højrekliksknappens område.
** Tryk-tryk-træk findes ikke på Surface RT med Type Cover 2 eller Touch Cover 2.
*** Knib eller spred findes på Touch Cover 2 og på Type Cover 2 eller nyere, men understøttes ikke på Surface RT.

Skifte indstillinger for berøringsplade

Du kan slå touchpaden til eller fra, vende rulleretningen, slå bevægelser til og fra m.m. Hvordan du ændrer dine indstillinger – i pc-indstillinger eller med appen Surface Trackpad Settings – afhænger af, hvilken Surface-model og hvilket cover du har.

Ved du ikke, hvilket cover du har? Se under Se, hvilket Surface-tastatur du har.

Surface 2: Skifte touchpadindstillinger i pc-indstillinger

Du kan bruge en Surface 2 til at ændre indstillinger på ethvert Typing Cover undtagen Touch Cover eller Type Cover (tidlige modeller).

Trin 1:  Sæt coveret på din Surface.
(Hvis du har en Wireless Adapter til Typing Covers, skal du sætte coveret direkte på din Surface.)
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
(Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.)
Trin 3:  Vælg Skift pc-indstillinger > Pc og enheder > Mus og berøringsplade.
Trin 4:  Juster indstillingerne under Berøringsplade.

Du kan foretage nogle af eller alle disse justeringer, afhængigt af hvilken model af Surface og Typing Cover du har:

• Slå berøringspladen til eller fra
  • Få berøringspladen til at slå fra, når du bruger en mus
  • Slå bevægelserne til strygning fra venstre eller højre kant fra
  • Skift rulleretningen
  • Slå højrekliksknappen fra
  • Slå dobbelttryk-træk-bevægelsen (tryk og en halv) fra.
  • Indstil en forsinkelse for at ignorere utilsigtede bevægelser, eller slå tryk fra, mens du bevarer alle andre touchpadfunktioner, som vist her:

Surface RT: Skift berøringspladens indstillinger i appen Surface Trackpad Settings

Med appen Surface Trackpad Settings kan du slå berøringspladen til eller fra, vende rulleretningen, slå bevægelser til eller fra m.m.

Bemærk!
Du kan bruge en Surface RT til at ændre indstillinger på Touch Cover eller Type Cover (tidlige modeller), men ikke på andre Typing Covers.

Sådan installerer du appen:

Trin 1:  Sæt Touch Cover eller Type Cover på din Surface RT.
Trin 2:  Vælg Store på startskærmen for at åbne Windows Store.
Trin 3:  Skriv trackpad settings i søgefeltet, og vælg Surface Trackpad Settings > Installér i søgeresultaterne.

Berøringsplade til Surface Typing Cover

Dit Surface Typing Cover har en berøringsplade med højre- og venstrekliksknapper, som fungerer som knapperne på en mus. Berøringspladen understøtter en række bevægelser.

Touchpadknapper på den tidligste model af Type Cover, Type Cover til Surface Pro 3 og Surface 3 Type Cover
Berøringspladeknapperne på alle andre Typing Covers
  • Touchpadknapperne til Type Cover, Type Cover til Surface Pro 3 og Surface Type Cover klikker, når du trykker på dem.
  • Berøringspladeknapperne på Touch Cover, Touch Cover 2, Type Cover 2 og Power Cover er flade og bevæger sig ikke, når du trykker på dem.
  • Tryk fast på knappen for at klikke. Et hurtigt tryk tolkes som en berøringspladebevægelse.
Tip!
Hvis du vil undgå, at utilsigtede bevægelser får markøren til at hoppe, mens du skriver, kan du indstille en kort forsinkelse, før tryk virker, slå tryk fra eller slå berøringspladen fra. Se hvordan under Skifte indstillingerne til berøringspladen.

Bevægelser på berøringsplade

Her er nogle af de bevægelser, du kan bruge på din berøringsplade. Disse bevægelser fungerer på alle Surface Typing Covers, undtagen hvor andet er angivet.

* For berøringspladeknapper på den første model af Type Cover, Type Cover til Surface Pro 3 eller Surface 3 Type Cover kan du trykke alle steder med undtagelse af højrekliksknappens område.
** Tryk-tryk-træk findes ikke på Surface RT med Type Cover 2 eller Touch Cover 2.
*** Knib eller spred findes på Touch Cover 2 og på Type Cover 2 eller nyere, men understøttes ikke på Surface RT.

Skifte indstillinger for berøringsplade

Du kan slå touchpaden til eller fra, vende rulleretningen, slå bevægelser til og fra m.m. Hvordan du ændrer dine indstillinger – i pc-indstillinger eller med appen Trackpad setting – afhænger af, hvilken Surface-model og hvilket cover du har. Ved du ikke, hvilket cover du har? Se under Se, hvilket Surface-tastatur du har.

Bemærk!
Touchpadindstillinger kan ikke ændres under pc-indstillinger eller med appen Trackpad Settings med følgende kombinationer:
  • Touch Cover 2, Type Cover 2, Power Cover, Type Cover til Surface Pro 3 eller Surface 3 Type Cover med Surface RT
  • Touch Cover eller Type Cover (tidlige modeller) med Surface 2 eller Surface Pro 2

Skifte touchpadindstillinger i pc-indstillinger

Hvis du vil ændre touchpadindstillingerne under pc-indstillinger, skal du bruge:

• Touch Cover 2, Type Cover 2, Type Cover for Surface Pro 3, Surface 3 Type Cover eller Power Cover

og

• Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3 eller Surface 3

Sådan ændrer du berøringspladeindstillinger under pc-indstillinger:

Trin 1:  Sæt coveret på Surface.
(Hvis du har en Wireless Adapter til Typing Covers, skal du sætte coveret direkte på Surface.)
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik på Pc og enheder.
Trin 4:  Tryk eller klik på Mus og berøringsplade.
Trin 5:

Juster indstillingerne under Berøringsplade.

Du kan foretage nogle af eller alle disse justeringer, afhængigt af hvilken model af Surface og Typing Cover du har:

• Slå berøringspladen til eller fra
  • Få berøringspladen til at slå fra, når du bruger en mus
  • Slå bevægelserne til strygning fra venstre eller højre kant fra
  • Skift rulleretningen
  • Slå højrekliksknappen fra
  • Slå dobbelttryk-træk-bevægelsen (tryk og en halv) fra.
  • Indstil en forsinkelse for at ignorere utilsigtede bevægelser, eller slå tryk fra, mens du bevarer alle andre touchpadfunktioner, som vist her:

Skift berøringspladens indstillinger i appen Surface Trackpad Settings

Hvis du har Touch Cover eller Type Cover (tidlig model) og Surface Pro eller Surface RT, kan du bruge appen Surface Trackpad Settings til at ændre berøringspladeindstillinger.

Med appen Surface Trackpad Settings kan du slå touchpaden til eller fra, vende rulleretningen, slå bevægelser til eller fra m.m.

Sådan installerer du appen:

Trin 1:  Fastgør Touch Cover eller Type Cover til Surface RT eller Surface Pro.
Trin 2:  Tryk eller klik på Store på startskærmen for at åbne Windows Store.
Trin 3:  Skriv trackpad settings i søgefeltet.
Trin 4:  Tryk eller klik på Surface Trackpad Settings, og tryk eller klik derefter på Installér

Berøringsplade til Surface Typing Cover

Dit Surface Typing Cover har en berøringsplade med højre- og venstrekliksknapper, som fungerer som knapperne på en mus. Berøringspladen understøtter en række bevægelser.

Touchpadknapper på den tidligste model af Type Cover, Type Cover til Surface Pro 3 og Surface 3 Type Cover
Berøringspladeknapperne på alle andre Typing Covers
  • Touchpadknapperne til Type Cover, Type Cover til Surface Pro 3 og Surface Type Cover klikker, når du trykker på dem.
  • Berøringspladeknapperne på Touch Cover, Touch Cover 2, Type Cover 2 og Power Cover er flade og bevæger sig ikke, når du trykker på dem.
  • Tryk fast på knappen for at klikke. Et hurtigt tryk tolkes som en berøringspladebevægelse.
Tip!
Hvis du vil undgå, at utilsigtede bevægelser får markøren til at hoppe, mens du skriver, kan du indstille en kort forsinkelse, før tryk virker, slå tryk fra eller slå berøringspladen fra. Se hvordan under Skifte indstillingerne til berøringspladen.

Bevægelser på berøringsplade

Her er nogle af de bevægelser, du kan bruge på din berøringsplade. Disse bevægelser fungerer på alle Surface Typing Covers, undtagen hvor andet er angivet.

* For berøringspladeknapper på den første model af Type Cover, Type Cover til Surface Pro 3 eller Surface 3 Type Cover kan du trykke alle steder med undtagelse af højrekliksknappens område.
** Tryk-tryk-træk findes ikke på Surface RT med Type Cover 2 eller Touch Cover 2.
*** Knib eller spred findes på Touch Cover 2 og på Type Cover 2 eller nyere, men understøttes ikke på Surface RT.

Skifte indstillinger for berøringsplade

Du kan slå touchpaden til eller fra, vende rulleretningen, slå bevægelser til og fra m.m. Hvordan du ændrer dine indstillinger – i pc-indstillinger eller med appen Trackpad setting – afhænger af, hvilken Surface-model og hvilket cover du har. Ved du ikke, hvilket cover du har? Se under Se, hvilket Surface-tastatur du har.

Bemærk!
Touchpadindstillinger kan ikke ændres under pc-indstillinger eller med appen Trackpad Settings med følgende kombinationer:
  • Touch Cover 2, Type Cover 2, Power Cover, Type Cover til Surface Pro 3 eller Surface 3 Type Cover med Surface RT
  • Touch Cover eller Type Cover (tidlige modeller) med Surface 2 eller Surface Pro 2

Skifte touchpadindstillinger i pc-indstillinger

Hvis du vil ændre touchpadindstillingerne under pc-indstillinger, skal du bruge:

• Touch Cover 2, Type Cover 2, Type Cover til Surface Pro 3, Surface 3 Type Cover eller Power Cover

og

• Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3 eller Surface 3

Sådan ændrer du berøringspladeindstillinger under pc-indstillinger:

Trin 1:  Sæt coveret på Surface.
(Hvis du har en Wireless Adapter til Typing Covers, skal du sætte coveret direkte på Surface.)
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
(Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.)
Trin 3:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik på Pc og enheder.
Trin 4:  Tryk eller klik på Mus og berøringsplade.
Trin 5:

Juster indstillingerne under Berøringsplade.

Du kan foretage nogle af eller alle disse justeringer, afhængigt af hvilken model af Surface og Typing Cover du har:

• Slå berøringspladen til eller fra
  • Få berøringspladen til at slå fra, når du bruger en mus
  • Slå bevægelserne til strygning fra venstre eller højre kant fra
  • Skift rulleretningen
  • Slå højrekliksknappen fra
  • Slå tryk-tryk-træk-bevægelsen (tryk og en halv) fra.
  • Indstil en forsinkelse for at ignorere utilsigtede bevægelser, eller slå tryk fra, mens du bevarer alle andre touchpadfunktioner, som vist her:

Skift berøringspladens indstillinger i appen Surface Trackpad Settings

Hvis du har Touch Cover eller Type Cover (tidlig model) og Surface Pro eller Surface RT, kan du bruge appen Surface Trackpad Settings til at ændre touchpadindstillinger.

Med appen Surface Trackpad Settings kan du slå touchpaden til eller fra, vende rulleretningen, slå bevægelser til eller fra m.m.

Sådan installerer du appen:

Trin 1:  Fastgør Touch Cover eller Type Cover til Surface RT eller Surface Pro.
Trin 2:  Tryk eller klik på Store på startskærmen for at åbne Windows Store.
Trin 3:  Skriv trackpad settings i søgefeltet.
Trin 4:  Tryk eller klik på Surface Trackpad Settings, og tryk eller klik derefter på Installér