Fejlfinding i forbindelse med Bluetooth-enheder

Hvis din Surface ikke registrerer dit tastatur, din mus, din printer, dit headset eller en anden enhed med Bluetooth®-funktionalitet, eller hvis enheden ikke virker på en ensartet måde, er her nogle ting, du kan prøve for at få løst problemet.

Løsning 1: Kontrollér batterierne

Batterierne i en Bluetooth-enhed slides efter længerevarende brug.

• Hvis enheden bruger et indbygget batteri, skal du sørge for, at det er fuldt opladet.
  • Hvis den bruger batterier, der kan udskiftes, skal du isætte nye batterier.

Hvis du stadig har problemer, kan du gå videre til Løsning 2.

Løsning 2: Sluk og tænd Bluetooth-enheden

• Sluk strømmen til din Bluetooth-enhed, og tænd den derefter igen.

Hvis dette ikke hjælper, kan du prøve Løsning 3.

Løsning 3: Genstart den trådløse Bluetooth-forbindelse

Hvis din Bluetooth-enhed ikke opretter forbindelse igen efter længere tid med inaktivitet, kan du prøve at genstarte den trådløse Bluetooth-forbindelse.

Sådan genstarter du den trådløse Bluetooth-forbindelse:

Trin 1:  Stryg indad fra højre kant på startskærmen, og tryk eller klik derefter på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Pc og enheder, og tryk eller klik derefter på Bluetooth.
Trin 4:  Tryk eller klik for at slå Bluetooth Fra under Bluetooth, og tryk eller klik derefter igen for at slå Bluetooth Til.

Hvis det ikke løste problemet at starte den trådløse Bluetooth-forbindelse, kan du prøve Løsning 4.

Løsning 4: Genstart din Surface

Sådan genstarter du Surface:

Trin 1:  Stryg indad fra højre kant på startskærmen, og tryk eller klik derefter på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Strøm, og tryk eller klik derefter på Genstart.

Hvis det ikke løser problemet at genstarte Surface, kan du prøve Løsning 5.

Løsning 5: Kontrollér kompatibiliteten af din Bluetooth-enhed

Du kan se, hvilke enheder der er kompatible, under Windows Compatibility Center.

• Surface RT eller Surface 2: Hvis du har en Surface RT, skal du sørge for, at den er blevet opdateret fra Windows RT til Windows RT 8.1. Se Opdatere Surface fra Windows 8 til Windows 8.1 for at få flere oplysninger. Windows RT 8.1 er allerede installeret på din Surface 2 ved leveringen.
  • Surface Pro: Hvis du har en Surface Pro, skal du sørge for, at den er blevet opdateret fra Windows 8 til Windows 8.1. Se Opdatere Surface fra Windows 8 til Windows 8.1 for at få flere oplysninger. Windows 8.1 er allerede installeret på din Surface Pro 2 eller Surface Pro 3.
Bemærk!
Hvis du bruger en Bluetooth-enhed, der er beregnet til Surface, f.eks. Wedge Touch Mouse Surface Edition eller Arc Touch Mouse Surface Edition, kan du springe dette trin over.

Hvis din enhed er kompatibel, men tingene stadig ikke fungerer helt rigtigt, kan du gå videre med Løsning 6.

Løsning 6: Sørg for, at din Bluetooth-enhed er parret med Surface

Trin 1:  Tænd din Bluetooth-enhed, og sørg for, at den kan registreres.
Du kan se, hvordan du gør, at enheden kan findes, ved at læse de oplysninger, som fulgte med enheden, eller gå til producentens websted. De måder, en enhed kan gøres synlig på, kan variere meget alt efter enheden.
Trin 2:  Stryg indad fra højre kant på startskærmen, og tryk eller klik på Indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik derefter på Pc og enheder.
Trin 4:  Tryk på Bluetooth.
Surface vil søge efter din Bluetooth-enhed.
Trin 5:  Når Surface finder din enhed, skal du trykke eller klikke på den og derefter trykke eller klikke på Par.
Tip!
  • Når du bruger en telefon sammen med Surface, skal du sørge for, at telefonen er låst op og viser indstillingsskærmen til Bluetooth.
  • Hvis du ikke kender pinkoden (nogle gange kaldt en pardannelseskode), som visse enheder kræver i forbindelse med pardannelse, skal du se i dokumentationen til enheden eller på selve enheden.

Hvis Bluetooth er tændt, men enheden ikke vises på listen over de enheder, der kan bruges til pardannelse, kan du gå videre med Løsning 7.

Løsning 7: Sørg for, at der ikke er noget, der forstyrrer Bluetooth-forbindelsen

Visse objekter kan forstyrre din trådløse Bluetooth-forbindelse. Sørg for, at du ikke bruger din Bluetooth-enhed tæt på objekter som f.eks.:

• Trådløse netværksenheder
  • Andre trådløse pegeenheder
  • Trådløse telefoner og mobiltelefoner
  • Legetøj, der fjernstyres
  • Mikrobølgeovne
  • Metalliske overflader, der berører musen

Surface Pro 2: Bluetooth-tilbehør fungerer muligvis ikke pålideligt i et fly eller i nærheden af mange andre Bluetooth-enheder og trådløse enheder.

Hvis du har flyttet din Bluetooth-enhed væk fra andre enheder, der kan forstyrre Bluetooth-forbindelsen, kan du gå til Løsning 8.

Løsning 8: Installér de seneste opdateringer til Surface og din Bluetooth-enhed

Hvis du installerer de seneste opdateringer til Surface og Windows, kan det løse problemer med Bluetooth-enheder. Sørg for, at din enhed er tændt, og Bluetooth er tilsluttet:

Trin 1:  Stryg indad fra højre kant på startskærmen, og tryk eller klik derefter på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik derefter på Opdatering og genoprettelse.
Trin 3:  Tryk eller klik på Kontrollér nu.
Trin 4:  Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du trykke eller klikke på Vis detaljer.
Trin 5:  Tryk eller klik på de opdateringer, som du ønsker at installere, og tryk eller klik derefter på Installér.
Du skal muligvis genstarte Surface, når opdateringerne er blevet installeret.

Surface RT: Hvis du har deaktiveret Bluetooth via Bluetooth-indstillingerne på Surface, kan du opleve omfattende batteriforbrug. Det kan du løse ved manuelt at køre Windows Update (se trinnene ovenfor). Du kan også aktivere Bluetooth igen. Tryk eller klik på følgende i rækkefølge: Indstillinger, Skift pc-indstillinger, Pc og enheder og derefter Bluetooth. Sæt Bluetooth til Til.

Hvis du stadig har problemer, kan du gå videre til Løsning 9.

Løsning 9: Kør et automatisk fejlfindingsværktøj

Kør et automatisk, interaktivt fejlfindingsværktøj:

Trin 1:  Åbn fejlfindingsværktøjet Hardware og enheder.
Trin 2:  I dialogboksen Kør skal du trykke eller klikke på Kør og derefter følge anvisningerne.