Forbedre foto- og videokvalitet

Hvis du gerne vil forbedre de fotos og videoer, du tager med Surface, kan du muligvis justere nogle af indstillingerne manuelt i den indbyggede Kamera-app.

Gælder for

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gælder for

Surface 2, Surface RT.

Gælder for

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gælder for

Surface 2, Surface RT.

Operativsystem:

Installere de seneste opdateringer

Før du manuelt justerer kameraets indstillinger, skal du sørge for, at du har de seneste opdateringer, herunder opdateringer til Surface og Windows, appen Kamera og eventuelle relaterede apps. Dette kan løse nogle problemer, du har med kameraet. Du kan finde flere oplysninger under:

Justere kameraindstillinger

Nogle kameraindstillinger på din Surface, f.eks. lysstyrke, påvirker kvaliteten af fotos og videoer og justeres som standard automatisk. Du kan foretage andre justeringer for at forbedre dine fotos og videoer, f.eks. at skifte til en bredere visning, slå skærmens gitterlinjer til eller forbedre videoopløsningen.

Sådan ændrer du kameraindstillinger:

Trin 1: Gå til Start Windows logo, og vælg Kamera.
Hvis du vil fastgøre appen Kamera til Start, skal du vælge Alle apps, trykke på og holde Kamera nede (eller højreklikke på den) og vælge Fastgør til Start.
Trin 2:  Vælg Flere indstillinger > Indstillinger i appen Kamera.

Indstillinger for appen Kamera

Bemærk!
De tilgængelige indstillinger kan variere, afhængigt af hvilken Surface-model du har.
Trin 3:

Skift noget af følgende:

• Vælg Video, Photo Burst eller Deaktiveret under Tryk på og hold kameraknappen nede.
    Denne indstilling styrer, hvad der sker, når du trykker på og holder knappen Kamera Camera icon nede på din Surface.

• Vælg det ønskede højde-bredde-forhold under Højde-bredde-forhold: 16:9 (widescreen), 4:3 eller 3:2.
    Højde-bredde-forholdet styrer forholdet mellem bredde og højde på dine billeder. Et forhold på 16:9 viser motivet i en bredere visning og er godt til landskabsbilleder og videooptagelser i widescreen.

• Under Rammegitter skal du vælge en indstilling for visning og skjulning af gitterlinjer på skærmen.
    De lodrette og vandrette linjer på skærmen kan hjælpe i forhold til den overordnede komposition i dine fotos eller sikre, at du kan holde kamerarammen lige. Brug den f.eks. til at justere i forhold til en horisont, når du skal tage et landskabsfoto.

• Vælg en videoopløsning under Videooptagelse.
    En video med højere opløsning er mere detaljeret.

• Under Flimmerreduktion kan du vælge 50 Hz eller 60 Hz, eller du kan deaktivere indstillingen.
    Surface-kameraet registrerer og vælger automatisk den rigtige flimmerindstilling i forhold til dine belysningsforhold. Under visse omstændigheder kan det imidlertid være nyttigt at vælge indstillingen manuelt.

• Du kan aktivere Digital videostabilisering, hvilket kan forbedre kvaliteten af videoer, du optager i bevægelse.

Få mere at vide om andre kameraindstillinger under Tage fotos og videoer med Surface.

Brug af autofokus på Surface 3

For at hjælpe dig med at forbedre skarpheden af dine fotos og videoer har bagkameraet på Surface 3 et autofokusobjekt. Objektivet fokuserer automatisk på hovedmotivet på skærmen, men du kan nemt ændre fokus til et andet område, før du tager et billede, eller mens du optager en video. Sådan gør du:

• Før du tager et foto, skal du trykke på skærmen for at fokusere på et punkt.
    • Under optagelsen af en video skal du trykke på skærmen for at justere fokus i forhold til et punkt uden at stoppe optagelsen.

Få mere at vide om autofokus under Brug af autofofus på Surface 3.

Bemærk!
Autofokus er kun tilgængelig til bagkameraet på Surface 3. Frontkameraet har et objekt med fast fokus.

Installere de seneste opdateringer

Før du manuelt justerer kameraets indstillinger, skal du altid sørge for, at du har de seneste opdateringer, herunder opdateringer til Surface og Windows, appen Kamera og eventuelle relaterede apps. Dette kan løse nogle problemer, du har med kameraet. Du kan finde flere oplysninger under:

Justere eksponering og andre indstillinger

Nogle kameraindstillinger på din Surface, f.eks. lysstyrke, påvirker kvaliteten af fotos og videoer og justeres som standard automatisk. Før du tager et foto eller optager en video, kan du bruge appen Kamera til manuelt at justere eksponeringen, så dine fotos bliver lysere eller mørkere. Sådan gør du:

Trin 1: Gå til Start Windows logo, og vælg Kamera for at åbne appen Kamera.
Hvis du vil fastgøre appen Kamera til Start, skal du vælge Alle apps, trykke på og holde Kamera nede (eller højreklikke på den) og vælge Fastgør til Start.
Trin 2: Stryg nedad fra toppen af skærmen, og vælg Eksponering nederst på skærmen.
Trin 3: Flyt skyderen op eller ned for at justere lysstyrken i dit foto.

Indstillinger for appen Kamera

Du kan foretage andre justeringer som f.eks. skifte til en bredere visning eller aktivere gitterlinjer på skærmen. Sådan gør du:

Trin 1: Åbn appen Kamera, stryg indad fra højre side af skærmen, og vælg Indstillinger.

Bemærk!
De tilgængelige indstillinger kan variere, afhængigt af hvilken Surface-model du har.
Trin 2: Tryk på Indstillinger, og rediger en af følgende:

• Vælg det ønskede højde-bredde-forhold under Højde-bredde-forhold for foto: 16:9 (widescreen), 4:3 eller 3:2.
    Højde-bredde-forholdet styrer forholdet mellem bredde og højde på dine billeder. Et forhold på 16:9 viser motivet i en bredere visning og er godt til landskabsbilleder og videooptagelser i widescreen.

• Vælg en indstilling under Videokvalitet: 720p eller 1080p.
    En opløsning på 1080p er højere, og der er flere detaljer i den resulterende video.

• Under Gitterlinjer skal du bruge skyderen til at vælge Vis eller Skjul.
    De lodrette og vandrette linjer på skærmen kan hjælpe i forhold til den overordnede komposition i dine fotos eller sikre, at du kan holde kamerarammen lige. Brug den f.eks. til at justere i forhold til en horisont, når du skal tage et landskabsfoto.

• Under Flimmer kan du vælge 50 Hz eller 60 Hz.
    Surface-kameraet registrerer og vælger automatisk den rigtige flimmerindstilling i forhold til dine belysningsforhold. Under visse omstændigheder kan det imidlertid være nyttigt at vælge indstillingen manuelt.

Få mere at vide om andre kameraindstillinger under Tage fotos og videoer med Surface.

Tips til at tage panoramabilleder

Du kan bruge appen Kamera på Surface til at skabe unikke og spændende panoramabilleder. Et panoramabillede er en række billeder, der er samlet til ét foto. Panoramabilleder er rigtig gode til at portrættere landskabsbilleder og skaber 360-graders billeder.

Når du tager et panoramabillede, får du de bedste resultater ved at følge disse grundlæggende retningslinjer:

• Hold Surface-kameraet lige, når du drejer og vipper det.
    • Bevæg dig langsomt og roligt, mens du tager hvert billede, og hold derefter en pause for at registrere det. Hvis du bevæger dig for langt for hurtigt, advarer appen Kamera dig på skærmen om, at du skal gå tilbage mod en tidligere position.
    • Hvis din krop blokerer søgeren, skal du holde kameraet på samme sted og gå rundt om det, indtil du ikke længere er i vejen.
    • Eksperimenter med at vippe kameraet i mange forskellige retninger, herunder op og ned.

Få flere oplysninger om, hvordan du gør, under Hjælp til appen Kamera og webcams.

Installere de seneste opdateringer

Før du manuelt justerer kameraets indstillinger, skal du altid sørge for, at du har de seneste opdateringer, herunder opdateringer til Surface og Windows, appen Kamera og eventuelle relaterede apps. Dette kan løse nogle problemer, du har med kameraet. Du kan finde flere oplysninger under:

Justere eksponering og andre indstillinger

Nogle kameraindstillinger på din Surface, f.eks. lysstyrke, påvirker kvaliteten af fotos og videoer og justeres som standard automatisk. Før du tager et foto eller optager en video, kan du bruge appen Kamera til manuelt at justere eksponeringen, så dine fotos bliver lysere eller mørkere. Sådan gør du:

Trin 1: Tryk på Kamera på startskærmen for at åbne appen Kamera.
Trin 2: Stryg nedad fra toppen af skærmen, og tryk på Eksponering nederst på skærmen.
Trin 3: Flyt skyderen op eller ned for at justere lysstyrken i dit foto.

Indstillinger for appen Kamera

Du kan foretage andre justeringer som f.eks. skifte til en bredere visning eller aktivere gitterlinjer på skærmen. Sådan gør du:

Trin 1: Stryg indad fra højre side af skærmen i appen Kamera, og tryk på Indstillinger.

Bemærk!
De tilgængelige indstillinger kan variere, afhængigt af hvilken Surface-model du har.
Trin 2: Tryk på Indstillinger, og rediger en af følgende:

• Vælg det ønskede højde-bredde-forhold under Højde-bredde-forhold for foto: 16:9 (widescreen), 4:3 eller 3:2.
    Højde-bredde-forholdet styrer forholdet mellem bredde og højde på dine billeder. Et forhold på 16:9 viser motivet i en bredere visning og er godt til landskabsbilleder og videooptagelser i widescreen.

• Vælg en indstilling under Videokvalitet: 720p eller 1080p.
    En opløsning på 1080p er højere, og der er flere detaljer i den resulterende video.

• Under Gitterlinjer skal du bruge skyderen til at vælge Vis eller Skjul.
    De lodrette og vandrette linjer på skærmen kan hjælpe i forhold til den overordnede komposition i dine fotos eller sikre, at du kan holde kamerarammen lige. Brug den f.eks. til at justere i forhold til en horisont, når du skal tage et landskabsfoto.

• Under Flimmer kan du vælge 50 Hz eller 60 Hz.
    Surface-kameraet registrerer og vælger automatisk den rigtige flimmerindstilling i forhold til dine belysningsforhold. Under visse omstændigheder kan det imidlertid være nyttigt at vælge indstillingen manuelt.

Få mere at vide om andre kameraindstillinger under Tage fotos og videoer med Surface.

Brug af autofokus på Surface 3

For at hjælpe dig med at forbedre skarpheden af dine fotos og videoer har bagkameraet på Surface 3 et autofokusobjekt. Objektivet fokuserer automatisk på hovedmotivet på skærmen, men du kan nemt ændre fokus til et andet område, før du tager et billede, eller mens du optager en video. Sådan gør du:

• Før du tager et foto, skal du trykke på skærmen for at fokusere på et punkt.
    • Under optagelsen af en video skal du trykke på skærmen for at justere fokus i forhold til et punkt uden at stoppe optagelsen.

Få mere at vide om autofokus under Brug af autofofus på Surface 3.

Bemærk!
Autofokus er kun tilgængelig til bagkameraet på Surface 3. Frontkameraet har et objekt med fast fokus.

Tips til at tage panoramabilleder

Du kan bruge appen Kamera på Surface til at skabe unikke og spændende panoramabilleder. Et panoramabillede er en række billeder, der er samlet til ét foto. Panoramabilleder er rigtig gode til at portrættere landskabsbilleder og skaber 360-graders billeder.

Når du tager et panoramabillede, får du de bedste resultater ved at følge disse grundlæggende retningslinjer:

• Hold Surface-kameraet lige, når du drejer og vipper det.
    • Bevæg dig langsomt og roligt, mens du tager hvert billede, og hold derefter en pause for at registrere det. Hvis du bevæger dig for langt for hurtigt, giver appen Kamera en skærmbesked om, at du skal bevæge dig tilbage mod en tidligere position.
    • Hvis din krop blokerer søgeren, skal du holde kameraet på samme sted og gå rundt om det, indtil du ikke længere er i vejen.
    • Eksperimenter med at vippe kameraet i mange forskellige retninger, herunder op og ned.

Få flere oplysninger om, hvordan du gør, under Hjælp til appen Kamera og webcams.

Installere de seneste opdateringer

Før du manuelt justerer kameraets indstillinger, skal du altid sørge for, at du har de seneste opdateringer, herunder opdateringer til Surface og Windows, appen Kamera og eventuelle relaterede apps. Dette kan løse nogle problemer, du har med kameraet. Du kan finde flere oplysninger under:

Justere eksponering og andre indstillinger

Nogle kameraindstillinger på din Surface, f.eks. lysstyrke, påvirker kvaliteten af fotos og videoer og justeres som standard automatisk. Før du tager et foto eller optager en video, kan du bruge appen Kamera til manuelt at justere eksponeringen, så dine fotos bliver lysere eller mørkere. Sådan gør du:

Trin 1: Tryk på Kamera på startskærmen for at åbne appen Kamera.
Trin 2: Stryg nedad fra toppen af skærmen, og tryk på Eksponering nederst på skærmen.
Trin 3: Flyt skyderen op eller ned for at justere lysstyrken i dit foto.

Indstillinger for appen Kamera

Du kan foretage andre justeringer som f.eks. skifte til en bredere visning eller aktivere gitterlinjer på skærmen. Sådan gør du:

Trin 1: Stryg indad fra højre side af skærmen i appen Kamera, og tryk på Indstillinger.

Bemærk!
De tilgængelige indstillinger kan variere, afhængigt af hvilken Surface-model du har.
Trin 2: Tryk på Indstillinger, og rediger en af følgende:

• Vælg det ønskede højde-bredde-forhold under Højde-bredde-forhold for foto: 16:9 (widescreen), 4:3 eller 3:2.
    Højde-bredde-forholdet styrer forholdet mellem bredde og højde på dine billeder. Et forhold på 16:9 viser motivet i en bredere visning og er godt til landskabsbilleder og videooptagelser i widescreen.

• Vælg en indstilling under Videokvalitet: 720p eller 1080p.
    En opløsning på 1080p er højere, og der er flere detaljer i den resulterende video.

• Under Gitterlinjer skal du bruge skyderen til at vælge Vis eller Skjul.
    De lodrette og vandrette linjer på skærmen kan hjælpe i forhold til den overordnede komposition i dine fotos eller sikre, at du kan holde kamerarammen lige. Brug den f.eks. til at justere i forhold til en horisont, når du skal tage et landskabsfoto.

• Under Flimmer kan du vælge 50 Hz eller 60 Hz.
    Surface-kameraet registrerer og vælger automatisk den rigtige flimmerindstilling i forhold til dine belysningsforhold. Under visse omstændigheder kan det imidlertid være nyttigt at vælge indstillingen manuelt.

Få mere at vide om andre kameraindstillinger under Tage fotos og videoer med Surface.

Tips til at tage panoramabilleder

Du kan bruge appen Kamera på Surface til at skabe unikke og spændende panoramabilleder. Et panoramabillede er en række billeder, der er samlet til ét foto. Panoramabilleder er rigtig gode til at portrættere landskabsbilleder og skaber 360-graders billeder.

Når du tager et panoramabillede, får du de bedste resultater ved at følge disse grundlæggende retningslinjer:

• Hold Surface-kameraet lige, når du drejer og vipper det.
    • Bevæg dig langsomt og roligt, mens du tager hvert billede, og hold derefter en pause for at registrere det. Hvis du bevæger dig for langt for hurtigt, giver appen Kamera en skærmbesked om, at du skal bevæge dig tilbage mod en tidligere position.
    • Hvis din krop blokerer søgeren, skal du holde kameraet på samme sted og gå rundt om det, indtil du ikke længere er i vejen.
    • Eksperimenter med at vippe kameraet i mange forskellige retninger, herunder op og ned.

Få flere oplysninger om, hvordan du gør, under Hjælp til appen Kamera og webcams.