Foretage fejlfinding i forbindelse med lyd og lydtilbehør på Surface

Hvis du har problemer med lyden, lydstyrken, afspilning eller optagelse af lyden på Surface, eller hvis du har problemer med lydtilbehør, f.eks hovedtelefoner, eksterne højttalere eller en mikrofon, er der her et par ting, du kan prøve.

Ting, der skal kontrolleres først

Fjern forhindringer

Kontrollér, at der ikke er noget, som blokerer højttaler- og mikrofonindgangene på Surface, herunder skærmbeskyttere eller mærkater. Hvis du ikke er sikker på, hvor højttaler- og mikrofonindgangene er på din Surface, kan du se under Surface-funktioner.

Kontrollere forbindelser til lydtilbehør

Hvis du kan høre lyd fra dine Surface-højttalere, men ikke fra det tilsluttede tilbehør, skal du kontrollere, at tilbehøret fungerer og er tilsluttet korrekt:

• Prøv at bruge tilbehøret med en anden enhed.
  • Luk alle lydapps, tag derefter alle kabler mellem Surface og tilbehøret ud, og tilslut dem igen.
  • Sørg for, at forbindelsen er sikker.
  • Kontrollér, at enheder, der bruger trådløs Bluetooth®-teknologi, er parret korrekt med din Surface. Se Foretage fejlfinding i forbindelse med Bluetooth-tilbehør for at få flere oplysninger.

Justere lydstyrken

Kontrollér, at du har justeret lydstyrkeniveauerne det rette sted. Du kan styre lydstyrken et par steder:

• Lydstyrke. Tryk på lydstyrkeknappen på din Surface for at skrue op eller ned for lydstyrken.
  • Tastatur. Hvis dit Surface Cover eller et andet tastatur har taster for lydstyrke, kan du trykke på tasterne for lydstyrke ned, lydstyrke op eller ingen lyd.
  • Indstillinger. Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstillinger. Derefter skal du trykke eller klikke på højttalerikonet og flytte skyderen ned eller op eller trykke på det lille højttalerikon for at slå lyden fra.
  • Skrivebord. Tryk på Skrivebord på startskærmen, og tryk derefter på højttalerikonet på proceslinjen (nederste højre hjørne). Flyt lydstyrkekontrollen ned eller op.
  • Lydtilbehør. Juster lydstyrken på hovedtelefonen, højttalerne, telefonen eller andet lydtilbehør eller i den software, der blev leveret sammen med tilbehøret. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du justerer lydstyrkeniveauer, i den vejledning, der fulgte med dit tilbehør, eller ved at gå til producentens websted.
  • Apps. Nogle apps har en lydstyrkeknap i appen.
Bemærkninger
  • Alle følgende indstillinger for lydstyrke fungerer sammen: lydstyrkekontrollen, Surface Cover og tasterne for lydstyrke op/ned på tastaturet, startskærmen og lydstyrkeindstillingerne for skrivebordet. Hvis du skruer op eller ned for lyden eller slår lyden fra ét sted, ændres lydstyrkeniveauet også de andre steder.
  • Lydstyrkekontroller i apps og på tilbehør, f.eks. hovedtelefoner og eksterne højttalere, fungerer måske uafhængigt af de kontroller, der er indbygget i Surface. Du skal måske ændre lydstyrkeniveauer mere end ét sted.

Kontrollér kvaliteten af optagelsen

Hvis den lydkvalitet, der kommer fra dine højttalere eller fra lydtilbehør, ikke er god, kan det skyldes, at selve lydoptagelsen ikke er i god kvalitet. Prøv at lytte til samme optagelse på en anden enhed.

Juster indstillinger for mikrofonen

Hvis du har problemer med at blive hørt eller med at optage lyd med din mikrofon, kan du prøve at ændre indstillingerne for din mikrofon:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Søg.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Søg.
Trin 2:  Skriv justere lyd i søgefeltet, og tryk eller klik på Administrere lydenheder i søgeresultaterne.
Trin 3:  Tryk eller klik på fanen Optagelse, eller klik på den ønskede mikrofon, og tryk eller klik derefter på Egenskaber.
Sørg for at vælge en mikrofon, der er aktiveret og tilsluttet Surface.
Trin 4:

Tryk eller klik på fanen Niveauer. Afhængigt af din Surface-model vil der være en eller to skydere:

• Mikrofon: Justerer mikrofonens lydstyrke (alle Surface-modeller)
  • Mikrofonforstærker: Justerer mikrofonens signalstyrke (Surface Pro-modeller)
Trin 5:  Juster skyderne, indtil mikrofonen optager på de ønskede niveauer.
De niveauer, du brugere, varierer, afhængigt af mængden af baggrundsstøj, og af om du bruger den mikrofon, der er indbygget i Surface eller en ekstern mikrofon. Et godt udgangspunkt er at angive Mikrofon til 50 og Mikrofonforstærker til +24,0 dB.

Løsning 1: Installer Surface- og Windows-opdateringer

Du kan muligvis løse lydproblemer ved at installere de seneste opdateringer til Surface, herunder opdateringer til Windows og eventuelt lydtilbehør. Tjenesten Windows Update indeholder opdateringer til drivere for meget lydtilbehør fra tredjepart.

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik derefter på Opdatering og genoprettelse.
Trin 3:  Tryk eller klik på Kontrollér nu.
Trin 4:  Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du trykke eller klikke på Vis detaljer.
Trin 5:  Tryk eller klik på dem, du vil have, og tryk eller klik derefter på Installer.
Du skal muligvis genstarte Surface, når opdateringerne er blevet installeret.

Installere eller opdatere drivere manuelt

Surface Pro: Hvis Windows 8.1 ikke kan finde en driver til dit lydtilbehør, har producenten af tilbehøret måske en tilgængelig driver. Kontrollér producentens websted for at finde ud af, om du skal bruge en driver til dit tilbehør.

Surface RT og Surface 2: I Windows RT 8.1 kan du kun opdatere drivere via Windows Update.

Løsning 2: Genstart Surface

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Strøm, og tryk eller klik derefter på Genstart.
Trin 3:  Når Surface er genstartet, og du er logget på Windows igen, kan du prøve at lytte til noget (afspille musik eller en video) på de indbyggede højttalere og prøve at optage noget ved hjælp af den indbyggede mikrofon.

Hvis du stadig har problemer, kan du gå til løsning 3.

Løsning 3: Kontrollér standardindstillingen for din lydenhed

Kontrollér og skift eventuelt standardindstillingerne for din lydenhed:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Søg.
Hvis du bruger en mus, skal du pege øverst til højre på skærmen og flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Søg.
Trin 2:  Skriv justere lyd i søgefeltet, og tryk eller klik på Administrere lydenheder i søgeresultaterne.
Trin 3:

Benyt derefter en af følgende fremgangsmåder:

• Tryk eller klik på fanen Afspil, tryk eller klik på den enhed, du vil bruge til afspilning, f.eks. de indbyggede højttalere på Surface, eksterne højttalere eller et headset, og tryk eller klik derefter på Benyt som standard.
  • Tryk eller klik på fanen Optagelse, tryk eller klik på den enhed, du vil bruge til optagelse, f.eks. den indbyggede mikrofon eller en ekstern mikrofon, og tryk eller klik derefter på Benyt som standard.
Trin 4:  Når du har valgt dine standardenheder, skal du trykke eller klikke på OK.

Hvis det stadig ikke virker, som det skal, kan du gå til løsning 4.

Løsning 4: Kør fejlfinding

Prøv at køre de automatiske fejlfindingsværktøjer. Disse funktioner kan automatisk finde og løse problemer med lyd:

Hvis det ikke hjalp at køre fejlfindingsværktøjerne, skal du gå til løsning 5.

Løsning 5: Nedlukning med to knapper (kun på Surface Pro-modeller)

Advarsel!
Brug ikke denne proces på Surface RT eller Surface 2.

Brug nedlukningsprocessen med to knapper for at sikre, at Surface slukker fuldstændigt. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre, og tryk eller klik på Indstillinger, tryk eller klik på Strøm, og tryk eller klik derefter på Luk for at slukke Surface.
Hvis du ikke kan slukke Surface på normal vis, skal du trykke på og holde tænd/sluk-knappen på din Surface nede i 30 sekunder.
Trin 2:

Når Surface er slukket, skal du trykke på og holde lydstyrkeknappen (op) og tænd/sluk-knappen nede samtidigt i mindst 15 sekunder og derefter slippe dem begge.

Surface-logoet blinker måske på skærmen, men fortsæt med at holde knapperne nede i mindst 15 sekunder.

Trin 3:  Når du har sluppet knapperne, skal du vente i 10 sekunder.
Trin 4:  Tryk på og slip tænd/sluk-knappen for at tænde Surface igen.

Hvis du fortsat har et problem med dit Surface Cover, skal du forsøge Løsning 6.

Løsning 6: Gendan, optimer eller nulstil Surface

Hvis du stadig har lydproblemer, kan du prøve følgende i nævnte rækkefølge: Gendan, optimer eller nulstil din Surface.

• Gendan Surface
    Ved at gendanne din Surface fortryder du de seneste systemændringer, der kan være skyld i problemerne. Gendannelse af Surface ændrer ikke de personlige filer, men kan muligvis fjerne de apps og drivere, der er installeret for nylig.

Bemærk!
    Gendannelse findes ikke for Surface RT eller Surface 2.

Hvis det ikke løser problemet at gendanne Surface, kan du prøve at optimere Surface.

• Optimer Surface
    Ved at optimere Surface geninstallerer du Windows, og du bevarer dine personlige filer, indstillinger, apps, der var forudinstalleret på din Surface, og apps, som du har installeret fra Windows Store. Computerprogrammer, som du har installeret på Surface Pro, slettes, men du kan geninstallere dem, når du har optimeret Surface.

Bemærk!
    Hvis du har opdateret Surface Pro fra Windows 8 til Windows 8.1, geninstalleres Windows 8 (ikke Windows 8.1) og de apps, der var forudinstalleret på din Surface Pro, under en optimering. Andre apps og dine indstillinger forsvinder. Du kan geninstallere dem, når optimeringen er fuldført.

Hvis det ikke løser problemet at optimere Surface, kan du prøve at nulstille Surface.

• Nulstil Surface
    Ved at nulstille din Surface geninstallerer du Windows, men du fjerner dine personlige filer, indstillinger og apps, der ikke er forudinstalleret på din Surface. Ved at nulstille Surface bevares de apps, der var forudinstalleret på din Surface.

Bemærk!
    Hvis du har opdateret Surface Pro fra Windows 8 til Windows 8.1, geninstalleres Windows 8 (ikke Windows 8.1) efter en nulstilling. Du skal geninstallere Windows 8.1-opdateringen.

Du kan finde detaljerede instruktioner under:

Har du brug for mere hjælp?

Hvis de højttalere eller mikrofoner, der er indbygget i Surface, stadig ikke virker, som de skal, når du har nulstillet Surface, skal din Surface måske repareres. Anmod om service på Surface Online Service Center.

Hvis du har prøvet disse løsninger, men dit lydtilbehør stadig ikke virker, skal du kontakte producenten af tilhøret for at få support.

Mandag til fredag
09:00 - 18:00 (UTC+1)

Mandag til fredag
09:00 - 18:00 (UTC+1)