Surface RT, Surface 2, Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Fejlfinding i forbindelse med dit Surface Cover

Hvis dit Surface Cover ikke registreres, når du tilslutter det, hvis det holder op med at fungere, eller hvis tasterne eller berøringspladen ikke virker på en ensartet måde, kan du prøve disse løsninger for at afhjælpe problemet.

Bemærkninger
  • Hvis dit Surface Cover er beskadiget eller af en anden grund skal repareres eller udskiftes, skal du gå til Få min Surface fikset.
  • Se Fejlfinding af Power Cover, hvis dit Surface Power Cover ikke vil oplade, eller hvis det ikke oplader din Surface.
  • Hvis dit Type Cover er baggrundsbelyst, kan du justere det med de baggrundsbelyste taster på øverste række på dit Cover. Tryk på tasten Reducer baggrundslys for at reducere baggrundslys eller tasten Forøg baggrundslys for at forøge det.

Løsning 1: Kontrollér stikkene

Trin 1:  Fjern eventuelle videoadaptere og USB-enheder (f.eks. printere, tastaturer eller mus) fra din Surface.
Trin 2:  Fjern coveret fra din Surface.
Trin 3:  Kontrollér, at de magnetiske stik på Surface og på coveret er rene og ubeskadigede. Når strømforsyningen er taget ud af stikkontakten, skal stikkene rengøres med en blød klud og en lille smule isopropylalkohol. Du kan få mere at vide under Rengøre og vedligeholde Surface.
Trin 4:  Tilslut coveret igen, og kontrollér, at alle de magnetiske stik har kontakt til nederste kant på Surface.
Sæt coveret på Surface
Trin 5:  Sæt ledningen i en stikkontakt, der virker, og slut strømforsyningen til din Surface.
Trin 6:  Anbring Surface på en fast, plan overflade, f.eks. et bord, med kickstanden slået ud og coveret tilsluttet Surface i skriveposition.
Surface i skriveposition med kickstanden slået ud
Trin 7:  Prøv at bruge berøringspladen, eller prøv at skrive på startskærmen.

Hvis du stadig har problemer, kan du prøve Løsning 2.

Løsning 2: Installér Surface- og Windows-opdateringer

Sørg for, at du har de seneste opdateringer til Surface og Windows. Sådan gør du:

Trin 1:  Sæt coveret på din Surface.
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og klikke på Indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik på Opdatering og genoprettelse.
Trin 4:  Tryk eller klik på Kontrollér nu.
Trin 5:  Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du trykke eller klikke på Vis detaljer.
Trin 6:  Tryk eller klik for at vælge de opdateringer, du vil installere, og tryk eller klik på Installér.
Du skal muligvis genstarte Surface, når opdateringerne er blevet installeret.
Prøv at bruge coveret igen. Hvis det stadig ikke fungerer, kan du prøve Løsning 3.

Løsning 3: Kør fejlfindingsværktøjet til Surface

Prøv at køre fejlfindingsværktøjet til Surface. Fejlfindingsværktøjet kan finde og løse problemer med Surface Cover.

Prøv at bruge coveret igen. Hvis det stadig ikke fungerer, kan du prøve Løsning 4.

Løsning 4: Kontrollér dine indstillinger

Hvis tasterne på coveret ikke fungerer, men dem på berøringspladen gør

Kontrollér, at filtertaster er slået fra i indstillingerne for Øget tilgængelighed:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Søg.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Søg.
Trin 2:  Tryk eller klik på pilen over søgefeltet, og tryk eller klik på Indstillinger.
Trin 3:  Skriv filtertaster i søgefeltet, og tryk eller klik på Aktivér eller deaktiver filtertaster i søgeresultaterne.
Trin 4:  Sørg for, at Filtertaster er indstillet til Fra under Filtertaster.

Hvis tasterne på berøringspladen ikke fungerer, men dem på coveret gør

Kontrollér, om berøringspladen er slukket. Måden, touchpaden tændes og andre touchpadindstillinger ændres på, afhænger af, hvilket cover og hvilken Surface du har. Få flere oplysninger under Brug af og indstillinger til berøringspladen.

Hvis du har et af disse covers
Og en af disse Surface-modeller
Skal du ændre indstillinger i
Touch Cover 2
Type Cover 2
Power Cover
Type Cover til Surface Pro 3
Surface 3 Type Cover
Surface Pro
Surface 2
Surface Pro 2
Surface Pro 3
Surface 3
Pc-indstillinger
Touch Cover
Type Cover (tidlig model)
Surface Pro
Surface RT
App til pegefeltindstillinger (fås i Windows Store)
Touch Cover 2
Type Cover 2
Surface RT
Indstillinger for berøringsplade er ikke tilgængelige
Touch Cover
Type Cover (tidlig model)
Surface 2
Surface Pro 2
Berøringspladeindstillinger er ikke tilgængelige

Løsning 5: Nedlukning med to knapper (kun Surface Pro-modeller og Surface 3)

Advarsel!
Brug ikke denne proces på Surface RT eller Surface 2.

Brug nedlukning med to knapper for at sikre, at Surface slukker fuldstændigt. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk eller klik på Indstillinger, tryk eller klik på Tænd/sluk, og tryk eller klik derefter på Luk computeren. Hvis du ikke kan lukke Surface ned på normal vis, skal du trykke på og holde tænd/sluk-knappen nede i 30 sekunder.
Trin 2:  Når Surface er slukket, skal du trykke på og holde knappen lydstyrke op og tænd/sluk-knappen nede samtidig i mindst 15 sekunder og derefter slippe dem begge. Surface-logoet blinker måske på skærmen, men fortsæt med at holde knapperne nede i mindst 15 sekunder.
Trin 3:  Når du har sluppet knapperne, skal du vente i 10 sekunder.
Trin 4:  Tryk på og slip tænd/sluk-knappen for at tænde Surface igen.

Hvis du fortsat har et problem med dit Surface Cover, kan du prøve Løsning 6.

Løsning 6: Optimer Surface

Ved at optimere Surface geninstallerer du Windows, og du bevarer de personlige filer, indstillinger og apps, der var forudinstalleret på din Surface, samt de apps, som du har installeret fra Windows Store. Skrivebordsapps, som du har installeret på Surface Pro, slettes, men du kan geninstallere dem, efter du har optimeret din Surface.

Bemærk!
Optimering geninstallerer den version af Windows og de apps, der fulgte med Surface. Windows-opdateringer, app-opdateringer og andre apps, du har installeret, vil forsvinde, og ligeså vil dine brugerdefinerede indstillinger. Du kan geninstallere dine opdateringer og apps, når optimeringen er fuldført.

Du kan finde detaljerede instruktioner under:

Hvis du fortsat har et problem med dit Surface Cover, skal du kontakte os.