Fejlfinding i forbindelse med Surface-skærmrotation

Surface er beregnet til at dreje visningen automatisk, når du drejer den, så det, du ser på skærmen, altid vender den rigtige side opad. Hvis visningen på din Surface ikke drejer automatisk, kan du prøve følgende løsninger i nævnte rækkefølge.

Løsning 1: Fjern dit Surface-cover og eventuelle eksterne skærme

Surface er beregnet til at vise skærmen i liggende retning, når du skriver på et Surface-cover eller bruger en ekstern skærm.

Trin 1:  Fjern dit Surface Typing Cover og eventuelle eksterne skærme for at finde ud af, om de forhindrer din skærm i at dreje automatisk.
Trin 2:  Kontrollér, om din Surface-skærm drejer automatisk, når du tænder Surface.

Hvis skærmen stadig ikke ser rigtig ud, kan du prøve Løsning 2.

Løsning 2: Kontrollér indstillingen for automatisk drejning

Hvis skærmen ikke drejer automatisk, kan indstillingen for automatisk drejning være låst i en position. Her kan du se, hvordan du låser den op:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skærm, og tryk eller klik så på skærmikonet oven over lysstyrkens skyder for at låse automatisk drejning op.

Tryk på skærmikonet under Indstillinger

Trin 3:  Skærmikonet omfatter en hængelås, når automatisk drejning er låst. Skærmen roterer ikke, når du ændrer retningen af Surface.
Skærmikon, når automatisk drejning er låst
Trin 4:  Sæt dit Surface Typing Cover på igen, fold det tilbage, og kontrollér, om skærmen på din Surface drejer automatisk, når du tænder Surface.
Bemærk!
  • Skærmdrejningen på Surface låses automatisk, når det påsatte Surface Typing Cover er i skrivepositionen.
  • Medmindre indstillingen for skærmdrejning på Surface er låst, vil en tilbagefoldning af dit Surface Typing Cover betyde, at skærmen kan dreje automatisk, medmindre indstillingen for skærmretning på Surface er låst.
  • Hvis din Surface-skærm er i stående retning, når du sætter dit Surface Typing Cover på eller tilslutter en ekstern skærm, drejer skærmen automatisk til liggende retning, også selvom den automatiske drejning er låst.

Hvis automatisk drejning stadig ikke virker, når du har låst automatisk drejning op, kan du gå til Løsning 3.

Løsning 3: Sluk og tænd din Surface

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på tænd/sluk, og tryk eller klik derefter på Luk ned.
Trin 3:  Tryk på tænd-/sluk-knappen for at tænde Surface igen, og log på Windows.

Hvis det ikke hjælper at slukke og tænde Surface, kan du prøve Løsning 4.

Løsning 4: Installér de seneste opdateringer

Hvis du installerer de seneste opdateringer til din Microsoft Surface, herunder opdateringer til Windows og accelerometer og andre sensorer, kan det muligvis afhjælpe et problem med drejning. Se Installere Surface- og Windows-opdateringer.

Hvis automatisk drejning stadig ikke virker, efter at du har installeret opdateringer, kan du gå til Løsning 5.

Løsning 5: Kør et fejlfindingsværktøj

Åbn Fejlfindingsværktøj til sensorer. I dialogboksen Filoverførsel skal du trykke eller klikke på Kør og derefter følge vejledningen.

Hvis det ikke hjalp at køre fejlfindingsværktøjet, skal du gå til løsning 6.

Løsning 6: Gendan eller optimer Surface

Hvis du stadig har problemer med automatisk drejning, kan du prøve følgende i nævnte rækkefølge: gendanne eller optimere Surface

• Gendan Surface

Ved at gendanne din Surface fortryder du de seneste systemændringer, der kan være skyld i problemerne. Gendannelse af Surface ændrer ikke de personlige filer, men det kan muligvis fjerne de apps og drivere, der er installeret for nylig.

Bemærk!
Gendannelse findes ikke for Surface RT eller Surface 2.

Hvis det ikke løser problemet at gendanne Surface, kan du prøve at optimere Surface.

• Optimer Surface

Ved at optimere Surface geninstallerer du Windows, og du bevarer de personlige filer, indstillinger og apps, der var forudinstalleret på din Surface, samt de apps, som du har installeret fra Windows Store. Computerprogrammer, som du har installeret på Surface Pro, slettes, men du kan geninstallere dem, når du har optimeret Surface.

Bemærk!
Hvis du har opdateret Surface Pro fra Windows 8 til Windows 8.1, geninstalleres Windows 8 (ikke Windows 8.1) og de apps, der var forudinstalleret på din Surface Pro. Andre apps og dine indstillinger forsvinder. Du kan geninstallere dem, når optimeringen er fuldført.

Du kan finde detaljerede instruktioner under:

Har du stadig problemer med drejning af skærm efter at du har foretaget en gendannelse eller optimering? Få mere hjælp ved at kontakte os.