Gælder for

Surface 3 (4G LTE).

Gælder for

Surface 2 (4G).

Gælder for

Surface 3 (4G LTE).

Gælder for

Surface 2 (4G).

Operativsystem:

Konfigurere din Surface 3 (4G LTE)

Er du klar til at konfigurere din nye Surface? Tag den, og lad os komme i gang!


Konfigurer Surface

Trin 1:  Hvis du har et Surface Typing Cover, kan du slutte det til din Surface. Den går på plads med et klik.
vedhæft coveret
Trin 2:  Slå kickstanden på bagsiden af din Surface ud.
Trin 3:  Sæt strømledningen i en stikkontakt eller i en samledåse.
(Slut evt. stikket til strømforsyningen.)
Trin 4:  Sæt USB-stikket i strømforsyningen, og sæt Micro USB-stikket i Micro USB-opladningsporten med strømledningen nedad og strømstikket mod dig.

Strømstik på Surface 3
Trin 5: 

Hvis der ikke medfulgte et forudinstalleret SIM-kort til din Surface, skal du installere et fra din mobiloperatør.

Trin 1:  Vælg Tænd/sluk Power øverst til højre på startskærmen, og vælg Luk computeren for at lukke din Surface helt ned.
Trin 2:  Indsæt værktøjet til udskubning af SIM-kortet (følger med i kassen til din Surface 3) i hullet i Nano SIM-kortbakken nederst i siden på din Surface for at åbne bakken.

isætte SIM-kortet i Surface 3
Trin 3:  Læg Nano SIM-kortet i bakken, og juster indsnittene på kortet og bakken.
Trin 4:  Skub forsigtigt bakken tilbage på plads. Hvis den ikke er nem at skubbe ind, skal du kontrollere, at kortet ligger fladt i bakken, og prøve igen.
Trin 5:  Tryk på og slip tænd/sluk-knappen på din Surface.
Surface tændes, og Windows Installation går i gang.

Konfigurer Windows

Windows Installation kører, første gang du tænder din Surface. Herefter skal du gøre følgende:

Vælg et sprog, en farve og et navn til Surface

Vælg et sprog, en farve og et navn til din Surface. Du kan ændre disse indstillinger senere, hvis du vil. Du skal også acceptere licensvilkårene for at fortsætte.

Oprette forbindelse til et netværk.

Hvis det er muligt, skal du oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk for at fuldføre installationen. Wi-Fi er typisk hurtigere og billigere end mobilbredbånd. Hvis du har problemer med at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk, kan du se under Kan du ikke oprette forbindelse til et trådløst netværk?.

Da Surface 3 (4G LTE) foruden Wi-Fi er beregnet til at bruge internetadgang via mobilbredbånd, kan du bruge en mobilbredbåndsforbindelse til at færdiggøre installationsprocessen, hvis du har et aktivt dataabonnement. Hvis du gør det, bruges der data fra dit dataabonnement, og det kunne medføre ekstra gebyrer.

Oprette forbindelse til et trådløst netværk som del af installation

Trin 1: Vælg et navn på et trådløst netværk på skærmen Gå online under Wi-Fi.
Trin 2: Hvis du bliver bedt om det, skal du skrive adgangskoden til dit trådløse netværk og vælge Opret forbindelse. Hvis du ikke kender din adgangskode, kan du gå til Sådan finder du adgangskoden til det trådløse netværk.

Oprette forbindelse ved hjælp af mobilbredbånd som del af installation

Hvis du vælger at bruge mobilbredbånd til at udføre installationen, skal du have et aktivt dataabonnement knyttet til dit SIM-kort. Kontakt din mobiloperatør, hvis du er usikker. Sådan forbinder du:

Trin 1: Vælg netværksnavnet til mobilbredbånd under Mobilbredbånd på skærmen Gå online.
Trin 2: Hvis du bliver bedt om det, skal du skrive dit SIM-korts pinkode og vælge Opret forbindelse. Hvis du ikke kender din pinkode, skal du kontakte din mobiloperatør.

Bemærk!
Hvis du ikke kan forbinde til dit trådløse netværk eller mobilbredbånd, skal du trykke på Spring dette trin over og følge trinnene på skærmen for at konfigurere en lokal konto. Du kan oprette forbindelse til en Microsoft-konto senere ved at følge vejledningen i Skifte en lokal konto til en Microsoft-konto.

Hvis du prøver at oprette forbindelse til et mobilbredbåndsnetværk under installationen, men du ikke har et aktivt SIM-kort, bliver du bedt om at udfylde mobilkontooplysninger. Vælg pil tilbage for at returnere til listen over netværk, og vælg et Wi-Fi-netværk for at fortsætte.

Vælg dine standardindstillinger

Vælg enten Brug hurtig konfiguration på skærmen Indstillinger for at bruge standardkonfigurationen eller Tilpas for at vælge dine indstillinger. Du kan altid ændre disse indstillinger senere.

Oprette en konto på Surface og logge på

For den bedste skyoplevelse anbefaler vi at bruge en Microsoft-konto – en mailadresse og en adgangskode. Når du bruger din Microsoft-konto til at logge på Surface, får du gratis onlinelagring, mobil underholdning, masser af apps i Windows Store, og du kan uden problemer tilslutte dine enheder og konti.

Ved du ikke, om du har en Microsoft-konto? En Microsoft-konto er den mailadresse og adgangskode, du bruger til at logge på Microsoft-tjenester som Outlook.com, OneDrive og Xbox. Hvis du har brugt en af disse tjenester, har du allerede en Microsoft-konto. Brug din Microsoft-konto til at logge på din Surface.

Tip
Hvis du allerede har en pc eller Surface med Windows 10, Windows 8.1 eller Windows RT 8.1, kan du anvende de indstillinger, du bruger på den, på din nye Surface ved blot at logge på med samme Microsoft-konto. Få flere oplysninger under Synkronisere indstillinger mellem pc'er med OneDrive.

Har du styr på alt det? Lad os nu oprette en konto på Surface og logge på.

Hvis du allerede har en Microsoft-konto

Super! Følg disse trin:

Trin 1:  Angiv mailadressen til din Microsoft-konto, og vælg Næste.
Trin 2: 

Angiv adgangskoden til din Microsoft-konto, vælg Næste, og følg derefter instruktionerne på skærmen for at tilføje eller ændre dine sikkerhedsoplysninger.

Bemærk!
Hvis du har glemt din adgangskode til din Microsoft-konto, kan du nulstille din adgangskode online.

Hvis du ikke har en Microsoft-konto

Intet problem. Installationsprogrammet kan oprette en Microsoft-konto for dig med brug af en eksisterende mailadresse, eller du kan oprette en ny Outlook.com-mailadresse.

Sådan opretter du en Microsoft-konto med en eksisterende mailadresse:

Trin 1:  Angiv din foretrukne mailadresse, og vælg Næste.
Trin 2:  Angiv en ny adgangskode til din Microsoft-konto, vælg Næste, og følg derefter instruktionerne på skærmen for at tilføje eller ændre dine sikkerhedsoplysninger.

Sådan opretter du en Microsoft-konto ved hjælp af en ny Outlook.com-mailadresse:

Trin 1:  Nederst på din pc-skærm Log på skal du vælge Tilmeld dig en ny mailadresse.
Trin 2:  Skriv en mailadresse, angiv de oplysninger, der er nødvendige for at oprette en Microsoft-konto, og vælg Næste.
Trin 3:  Tilføj oplysninger til sikkerhedsgodkendelse, og vælg Næste.
Der går lige et øjeblik, mens Surface konfigureres. Når konfigurationen er færdig, går Windows til menuen.

Konfigurere din mobilbredbåndsforbindelse

Hvis du ikke har konfigureret din mobilbredbåndsforbindelse, når du konfigurerer din Surface, kan du gøre det nu. Sørg først for, at SIM-kortet er installeret i din Surface, sådan som det er beskrevet øverst i denne artikel. Klar? Næste:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, eller vælg Handlingscenter Notification icon in taskbar på proceslinjen.
Trin 2:  Tryk på og hold (eller højreklik) Mobilnetværk nede, og vælg Gå til indstillinger.
Trin 3:  Vælg navnet på din mobiloperatør.
Trin 4:  Hvis du vil oprette forbindelse til dette netværk, hver gang det er inden for rækkevidde, skal du vælge Opret forbindelse automatisk.
Windows skifter automatisk mellem Wi-Fi og mobilbredbånd efter behov. Der kan være ekstra gebyr, hvis du tillader roaming.
Trin 5:  Vælg Opret forbindelse.
Hvis du ikke har et aktivt dataabonnement, bliver du måske dirigeret videre til en operatør-app eller et website for at få anvisninger i, hvordan du kan få et.

Indstillinger for OneDrive

Hvis du installerer Windows 10 på en ny Surface, vises dine OneDrive-indstillinger. Hvis du vælger Næste, synkroniserer OneDrive dine OneDrive-filer til din Surface.

Bemærkninger
 • Du ser muligvis ikke skærmen med OneDrive-indstillinger, hvis dine indstillinger er synkroniseret til din nye Surface automatisk. Det sker, hvis du bruger den samme Microsoft-konto på din nye Surface og på en anden pc, og du indstiller den anden pc til at synkronisere indstillinger. Den anden pc skal køre Windows 10, Windows 8.1 eller Windows RT 8.1, for at det virker.
 • Synkronisering eller afsendelse af data via en mobilbredbåndsforbindelse kan medføre yderligere gebyrer. Få flere oplysninger under Administrere mobilbredbåndets dataforbrug.

Surface-app

Når du er klar, kan du prøve den gratis Surface-app for at få hurtig adgang til Surface-hjælp og "sådan gør du"-emner, finde nyttige tilpasningsindstillinger og meget mere. Brug appen til at give os feedback, så vi kan blive ved med at gøre Surface endnu bedre.

Surface-appen er forudinstalleret på Surface 3.

Få flere oplysninger under Installere og bruge Surface-appen.

Super! Så er du klar! Er du klar til at gå på opdagelse?

Få flere oplysninger om, hvad du kan gøre med din Surface 3, under Introduktion til Surface 3.


Konfigurere din Surface 2 (4G)

Er du klar til at konfigurere din nye Surface? Tag den, og lad os komme i gang!


Konfigurer Surface

Trin 1:  Hvis du har et Surface Typing Cover, kan du slutte det til din Surface. Den går på plads med et klik.
vedhæft coveret
Trin 2:  Slå kickstanden på bagsiden af din Surface ud.
Trin 3:  Sæt strømledningen i en stikkontakt eller i en samledåse.
(Slut evt. stikket til strømforsyningen.)
Trin 4:  Sæt USB-stikket i strømforsyningen, og sæt strømstikket i opladningsporten på din Surface. Stikket klikker på plads (det kan vende begge veje).
Strømstik på Surface 2
Trin 5:  Hvis der ikke medfulgte et forudinstalleret SIM-kort til din Surface, skal du installere et fra din mobiloperatør.

Trin 1:  Vælg Tænd/sluk Power øverst til højre på startskærmen, og vælg Luk computeren for at lukke din Surface helt ned.
Trin 2:  Åbn SIM-kortbakken, og tryk på og slip microSIM-kortbakken med din fingernegl for at skubbe den ud. Bakken er på venstre side af din Surface 2.
isætte SIM-kortet i Surface 2
Trin 3:  Læg microSIM-kortet i bakken, og juster indsnittene på kortet og bakken.
Trin 4:  Skub forsigtigt bakken tilbage på plads. Hvis den ikke er nem at skubbe ind, skal du kontrollere, at kortet ligger fladt i bakken, og prøve igen.
Trin 5:  Tryk på og slip tænd/sluk-knappen på din Surface.
Surface tændes, og Windows Installation går i gang.

Konfigurer Windows

Windows Installation kører, første gang du tænder din Surface. Herefter skal du gøre følgende:

Vælg et sprog, en farve og et navn til Surface

Vælg et sprog, en farve og et navn til din Surface. Du kan ændre disse indstillinger senere, hvis du vil. Du skal også acceptere licensvilkårene for at fortsætte.

Oprette forbindelse til et netværk.

Hvis det er muligt, skal du oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk for at fuldføre installationen. Wi-Fi er typisk hurtigere og billigere end mobilbredbånd. Hvis du har problemer med at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk, kan du se under Kan du ikke oprette forbindelse til et trådløst netværk?.

Da Surface 2 (4G) foruden Wi-Fi er beregnet til at bruge internetadgang via mobilbredbånd, kan du bruge en mobilbredbåndsforbindelse til at færdiggøre installationsprocessen, hvis du har et aktivt dataabonnement. Hvis du gør det, bruges der data fra dit dataabonnement, og det kunne medføre ekstra gebyrer.

Oprette forbindelse til et trådløst netværk som del af installation

Trin 1:  Vælg et navn på et trådløst netværk på skærmen Gå online under Wi-Fi.
Trin 2:  Hvis du bliver bedt om det, skal du skrive adgangskoden til dit trådløse netværk og vælge Opret forbindelse. Hvis du ikke kender din adgangskode, kan du gå til Sådan finder du adgangskoden til det trådløse netværk.

Oprette forbindelse ved hjælp af mobilbredbånd som del af installation

Hvis du vælger at bruge mobilbredbånd til at udføre installationen, skal du have et aktivt dataabonnement knyttet til dit SIM-kort. Kontakt din mobiloperatør, hvis du er usikker. Sådan forbinder du:

Trin 1:  Vælg netværksnavnet til mobilbredbånd under Mobilbredbånd på skærmen Gå online.
Trin 2: 

Hvis du bliver bedt om det, skal du skrive dit SIM-korts pinkode og vælge Opret forbindelse. Hvis du ikke kender din pinkode, skal du kontakte din mobiloperatør.

Bemærk!

Hvis du ikke kan forbinde til dit trådløse netværk eller mobilbredbånd, skal du trykke på Spring dette trin over og følge trinnene på skærmen for at konfigurere en lokal konto. Du kan oprette forbindelse til en Microsoft-konto senere ved at følge vejledningen i Skifte en lokal konto til en Microsoft-konto.

Hvis du prøver at oprette forbindelse til et mobilbredbåndsnetværk under installationen, men du ikke har et aktivt SIM-kort, bliver du bedt om at udfylde mobilkontooplysninger. Vælg pil tilbage for at returnere til listen over netværk, og vælg et Wi-Fi-netværk for at fortsætte.

Vælg dine standardindstillinger

Vælg enten Brug hurtig konfiguration på skærmen Indstillinger for at bruge standardkonfigurationen eller Tilpas for at vælge dine indstillinger. Du kan altid ændre disse indstillinger senere.

Oprette en konto på Surface og logge på

For den bedste skyoplevelse anbefaler vi at bruge en Microsoft-konto – en mailadresse og en adgangskode. Når du bruger din Microsoft-konto til at logge på Surface, får du gratis onlinelagring, mobil underholdning, masser af apps i Windows Store, og du kan uden problemer tilslutte dine enheder og konti.

Ved du ikke, om du har en Microsoft-konto? En Microsoft-konto er den mailadresse og adgangskode, du bruger til at logge på Microsoft-tjenester som Outlook.com, OneDrive og Xbox. Hvis du har brugt en af disse tjenester, har du allerede en Microsoft-konto. Brug din Microsoft-konto til at logge på din Surface.

Tip
Hvis du allerede har en pc eller Surface med Windows 10, Windows 8.1 eller Windows RT 8.1, kan du anvende de indstillinger, du bruger på den, på din nye Surface ved blot at logge på med samme Microsoft-konto. Få flere oplysninger under Synkronisere indstillinger mellem pc'er med OneDrive.

Har du styr på alt det? Lad os nu oprette en konto på Surface og logge på.

Hvis du allerede har en Microsoft-konto

Super! Følg disse trin:

Trin 1:  Angiv mailadressen til din Microsoft-konto, og vælg Næste.
Trin 2:  Angiv adgangskoden til din Microsoft-konto, vælg Næste, og følg derefter instruktionerne på skærmen for at tilføje eller ændre dine sikkerhedsoplysninger.
Bemærk!
Hvis du har glemt din adgangskode til din Microsoft-konto, kan du nulstille din adgangskode online.

Hvis du ikke har en Microsoft-konto

Intet problem. Installationsprogrammet kan oprette en Microsoft-konto for dig med brug af en eksisterende mailadresse, eller du kan oprette en ny Outlook.com-mailadresse.

Sådan opretter du en Microsoft-konto med en eksisterende mailadresse:

Trin 1:  Angiv din foretrukne mailadresse, og vælg Næste.
Trin 2:  Angiv en ny adgangskode til din Microsoft-konto, vælg Næste, og følg derefter instruktionerne på skærmen for at tilføje eller ændre dine sikkerhedsoplysninger.

Sådan opretter du en Microsoft-konto ved hjælp af en ny Outlook.com-mailadresse:

Trin 1:  Nederst på din pc-skærm Log på skal du vælge Tilmeld dig en ny mailadresse.
Trin 2:  Skriv en mailadresse, angiv de oplysninger, der er nødvendige for at oprette en Microsoft-konto, og vælg Næste.
Trin 3:  Tilføj oplysninger til sikkerhedsgodkendelse, og vælg Næste.
Der går lige et øjeblik, mens Surface konfigureres. Når konfigurationen er færdig, går Windows til startskærmen.

Konfigurere din mobilbredbåndsforbindelse

Hvis du ikke har konfigureret din mobilbredbåndsforbindelse, når du konfigurerer din Surface, kan du gøre det nu. Sørg først for, at SIM-kortet er installeret i din Surface, sådan som det er beskrevet øverst i denne artikel. Klar? Næste:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og vælg Indstillinger.
(Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og vælge Indstillinger.)
Trin 2:  Vælg trådløst netværk Wireless network icon.
Trin 3:  Sørg for at Mobilbredbånd er sluttet Til.
Trin 4:  Vælg navnet på din mobiloperatør under Mobilbredbånd.
Trin 5:  Hvis du vil oprette forbindelse til dette netværk, hver gang det er i området, skal du vælge Opret forbindelse automatisk.
Windows skifter automatisk mellem Wi-Fi og mobilbredbånd efter behov. Der kan være ekstra gebyr, hvis du tillader roaming.
Trin 6:  Vælg Opret forbindelse.
Hvis du ikke har et aktivt dataabonnement, bliver du måske dirigeret videre til en operatør-app eller et website for at få anvisninger i, hvordan du kan få et.

Indstillinger for OneDrive

Hvis det er første gang, du konfigurerer en pc eller Surface med Windows 8.1 eller Windows RT 8.1, vises dine OneDrive-indstillinger. Hvis du klikker på Næste, anvender Surface disse OneDrive-standardindstillinger:

 • Windows gemmer de billeder, du tager med Surface, i din kamerarulle og synkroniserer dem med OneDrive.
 • Når du opretter et dokument, er lagringsplaceringen som standard OneDrive. Hvis du vil, kan du gemme dokumenter lokalt eller på et andet drev.
 • Windows gemmer en sikkerhedskopi af dine Surface-indstillinger på OneDrive. Hvis der på et tidspunkt skulle ske noget med din Surface, og du er nødt til at udskifte den, er dine indstillinger gemt i OneDrive, og du kan med det samme overføre dem til en ny Surface.
Bemærkninger
 • Du ser muligvis ikke skærmen med OneDrive-indstillinger, hvis dine indstillinger er synkroniseret til din nye Surface automatisk. Det sker, hvis du bruger den samme Microsoft-konto på din nye Surface og på en anden pc, og du indstiller den anden pc til at synkronisere indstillinger. Den anden pc skal køre Windows 10, Windows 8.1 eller Windows RT 8.1, for at det virker.
 • Synkronisering eller afsendelse af data via en mobilbredbåndsforbindelse kan medføre yderligere gebyrer. Få flere oplysninger under Administrere mobilbredbåndets dataforbrug.

Super! Så er du klar! Er du klar til at gå på opdagelse?

Få flere oplysninger om, hvad du kan gøre med din Surface 2, under Introduktion til Surface RT eller Surface 2.

Konfigurere din Surface 3 (4G LTE)

Er du klar til at konfigurere din nye Surface? Tag den, og lad os komme i gang!


Konfigurer Surface

Trin 1:  Hvis du har et Surface Typing Cover, kan du slutte det til din Surface. Den går på plads med et klik.
vedhæft coveret
Trin 2:  Slå kickstanden på bagsiden af din Surface ud.
Trin 3:  Sæt strømstikket i en stikkontakt eller samledåse.
(Sæt evt. stikket i strømforsyningen).
Trin 4:  Sæt USB-stikket i strømforsyningen, og sæt Micro USB-stikket i Micro USB-opladningsporte på din Surface med strømledningen nedad og strømstikkets lys mod dig.
Strømstik på Surface 3
Trin 5: 

Hvis der ikke medfulgte et forudinstalleret SIM-kort til din Surface, skal du installere et fra din mobiloperatør.

Trin 1:  Tryk eller klik på Tænd/sluk Power øverst til højre på startskærmen, og tryk eller klik på Luk computeren for at lukke Surface helt ned.
Trin 2:  Sæt værktøjet til udskubning af SIM-kortet (medfølger i kassen til din Surface 3) i hullet på SIM-kortbakken, og skub for at åbne SIM-kortbakken. Bakken er i den nederste kant på din Surface 3.
isætte SIM-kortet i Surface 3
Trin 3:  Udskift Nano-SIM-kortet i bakken, og juster indsnittene på kortet og bakken.
Trin 4:  Skub forsigtigt bakken tilbage på plads. Hvis den ikke er nem at skubbe ind, skal du kontrollere, at kortet ligger fladt i bakken, og prøve igen.
Trin 5:  Tryk på og slip tænd/sluk-knappen.
Surface tænder, og Windows Installation starter.

Konfigurer Windows

Windows Installation kører, første gang du tænder din Surface. Herefter skal du gøre følgende:

Vælg et sprog, en farve og et navn til Surface

Vælg et sprog, en farve og et navn til din Surface. Du kan ændre disse indstillinger senere, hvis du vil. Du skal også acceptere licensvilkårene for at fortsætte.

Oprette forbindelse til et netværk.

Hvis det er muligt, skal du oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk for at fuldføre installationen. Wi-Fi er typisk hurtigere og billigere end mobilbredbånd. Hvis du har problemer med at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk, kan du se under Kan du ikke oprette forbindelse til et trådløst netværk?.

Da Surface 3 (4G LTE) foruden Wi-Fi er beregnet til at bruge internetadgang via mobilbredbånd, kan du bruge en mobilbredbåndsforbindelse til at færdiggøre installationsprocessen, hvis du har et aktivt dataabonnement. Hvis du gør det, bruges der data fra dit dataabonnement, og det kunne medføre ekstra gebyrer.

Oprette forbindelse til et trådløst netværk som del af installation

Trin 1:  Tryk eller klik på navnet på et trådløst netværk på skærmen Gå online under Wi-Fi.
Trin 2:  Hvis du bliver bedt om det, skal du skrive adgangskoden til dit trådløse netværk og derefter trykke eller klikke på Opret forbindelse. Hvis du ikke kender din adgangskode, kan du gå til Sådan finder du adgangskoden til det trådløse netværk.

Bemærk!
Hvis du ikke kan forbinde til dit trådløse netværk eller mobilbredbånd, skal du trykke eller klikke på Spring dette trin over og følge trinnene på skærmen for at konfigurere en lokal konto. Du kan oprette forbindelse til en Microsoft-konto senere ved at følge vejledningen i Skifte en lokal konto til en Microsoft-konto.

Oprette forbindelse ved hjælp af mobilbredbånd som del af installation

Hvis du vælger at bruge mobilbredbånd til at udføre installationen, skal du have et aktivt dataabonnement knyttet til dit SIM-kort. Kontakt din mobiloperatør, hvis du er usikker.
Sådan opretter du forbindelse:

Trin 1:  Tryk eller klik på netværksnavnet til mobilbredbånd under Mobilbredbånd.
Trin 2:  Hvis du bliver bedt om det, skal du angive din pinkode til SIM-kortet og trykke eller klikke på Opret forbindelse. Hvis du ikke kender din pinkode, skal du kontakte din mobiloperatør.

Hvis du prøver at oprette forbindelse til et mobilbredbåndsnetværk under installationen, men du ikke har et aktivt SIM-kort, bliver du bedt om at udfylde mobilkontooplysninger. Tryk eller klik på pil tilbage for at returnere til listen over forbindelsesmuligheder, og vælg et Wi-Fi-netværk for at fortsætte.

Vælg dine standardindstillinger

Tryk eller klik på Brug hurtig konfiguration på skærmen Indstillinger for at bruge standardkonfigurationen, eller tryk eller klik på Tilpas for at vælge dine indstillinger. Du kan altid ændre disse indstillinger senere.

Oprette en konto på Surface og logge på

For den bedste skyoplevelse anbefaler vi at bruge en Microsoft-konto – en mailadresse og en adgangskode. Når du bruger din Microsoft-konto til at logge på Surface, får du gratis onlinelagring, mobil underholdning, masser af apps i Windows Store, og du kan uden problemer tilslutte dine enheder og konti.

Ved du ikke, om du har en Microsoft-konto? En Microsoft-konto er den mailadresse og adgangskode, du bruger til at logge på Microsoft-tjenester som Outlook.com, OneDrive og Xbox. Hvis du har brugt en af disse tjenester, har du allerede en Microsoft-konto. Brug din Microsoft-konto til at logge på din Surface.

Tip
Hvis du allerede har en pc eller Surface med Windows 10, Windows 8.1 eller Windows RT 8.1, kan du anvende de indstillinger, du bruger på den, på din nye Surface ved blot at logge på med samme Microsoft-konto. Få flere oplysninger under Synkronisere indstillinger mellem pc'er med OneDrive.

Har du styr på alt det? Lad os nu oprette en konto på Surface og logge på.

Hvis du allerede har en Microsoft-konto

Super! Følg disse trin:

Trin 1:  Angiv mailadressen for din Microsoft-konto, og tryk eller klik på Næste.
Trin 2:  Angiv adgangskoden for din Microsoft-konto, tryk eller klik på Næste, og følg derefter instruktionerne for at tilføje eller ændre dine sikkerhedsoplysninger.
Bemærk!
Hvis du har glemt din adgangskode til din Microsoft-konto, kan du nulstille din adgangskode online.

Hvis du ikke har en Microsoft-konto

Intet problem. Installationsprogrammet kan oprette en Microsoft-konto for dig med brug af en eksisterende mailadresse, eller du kan oprette en ny Outlook.com-mailadresse.

Sådan opretter du en Microsoft-konto med en eksisterende mailadresse:

Trin 1:  Angiv din favoritmailadresse, og tryk eller klik på Næste.
Trin 2:  Angiv en ny adgangskode for din Microsoft-konto, tryk eller klik på Næste, og følg derefter instruktionerne for at tilføje eller ændre dine sikkerhedsoplysninger.

Sådan opretter du en Microsoft-konto ved hjælp af en ny Outlook.com-mailadresse:

Trin 1:  Nederst på skærmen Log på din pc skal du trykke eller klikke på Tilmeld dig en ny mailadresse.
Trin 2:  Skriv en mailadresse, angiv de oplysninger, der er nødvendige for at oprette en Microsoft-konto, og tryk eller klik på Næste.
Trin 3:  Tilføj oplysninger om sikkerhedsgodkendelse, og tryk eller klik på Næste.
Det tager et øjeblik for Surface at blive konfigureret. Når konfigurationen er færdig, går Windows til startskærmen.

Konfigurere din mobilbredbåndsforbindelse

Hvis du ikke har konfigureret din mobilbredbåndsforbindelse, når du konfigurerer din Surface, kan du gøre det nu. Sørg først for, at SIM-kortet er installeret i din Surface, sådan som det er beskrevet øverst i denne artikel. Klar? Næste:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på ikonet for trådløst netværk Ikonet for trådløst netværk .
Trin 3:  Sørg for at Mobilbredbånd er sluttet Til.
Trin 4:  Tryk eller klik på navnet på din mobiloperatør under Mobilbredbånd.
Trin 5:  Hvis du vil oprette forbindelse til dette netværk, hver gang det er i området, skal du vælge Opret forbindelse automatisk.
Windows skifter automatisk mellem Wi-Fi og mobilbredbånd efter behov. Der kan være ekstra gebyr, hvis du tillader roaming.
Trin 6:  Tryk eller klik på Opret forbindelse.
Hvis du ikke har et aktivt dataabonnement, bliver du måske dirigeret videre til en operatør-app eller et website for at få anvisninger i, hvordan du kan få et.

Indstillinger for OneDrive

Hvis du installerer Windows 8.1 eller Windows RT 8.1 på en ny Surface, vises dine OneDrive-indstillinger. Hvis du trykker eller klikker på Næste, anvender Surface disse OneDrive-standardindstillinger:

 • Windows gemmer de billeder, du tager med Surface, i din kamerarulle og synkroniserer dem med OneDrive.
 • Når du opretter et dokument, er lagringsplaceringen som standard OneDrive. Hvis du vil, kan du gemme dokumenter lokalt eller på et andet drev.
 • Windows gemmer en sikkerhedskopi af dine Surface-indstillinger på OneDrive. Hvis der på et tidspunkt skulle ske noget med din Surface, og du er nødt til at udskifte den, er dine indstillinger gemt i OneDrive, og du kan med det samme overføre dem til en ny Surface.

Du kan senere ændre en hvilken som helst af disse indstillinger i Skift pc-indstillinger. Hvis du foretrækker at slå alle disse indstillinger fra, skal du trykke eller klikke på indstillingen til deaktivering af OneDrive (anbefales ikke).

Bemærkninger
 • Hvis du allerede har en pc, der kører Windows 10, Windows 8.1 eller Windows RT 8.1, og du vælger at synkronisere indstillinger på den pc og derefter logger på din Surface med den samme Microsoft-konto, synkroniseres dine OneDrive-indstillinger fra den pc til din Surface, og du vil muligvis ikke kunne se skærmen med OneDrive-indstillinger.
 • Synkronisering eller afsendelse af data via en mobilbredbåndsforbindelse kan medføre yderligere gebyrer. Få flere oplysninger under Administrere mobilbredbåndets dataforbrug.

Surface-app

Når du er klar, kan du prøve den gratis Surface-app for at få hurtig adgang til Surface-hjælp og "sådan gør du"-emner, finde nyttige tilpasningsindstillinger og meget mere. Brug appen til at give os feedback, så vi kan blive ved med at gøre Surface endnu bedre.

Surface-appen er forudinstalleret på Surface 3. Få flere oplysninger under Installere og bruge Surface-appen.

Super! Så er du klar! Er du klar til at gå på opdagelse?

Få flere oplysninger om, hvad du kan gøre med din Surface 3, under Introduktion til Surface 3.


Konfigurere din Surface 2 (4G)

Er du klar til at konfigurere din nye Surface? Tag den, og lad os komme i gang!


Konfigurer Surface

Trin 1:  Hvis du har et Surface Typing Cover, kan du slutte det til din Surface. Den går på plads med et klik.
vedhæft coveret
Trin 2:  Slå kickstanden på bagsiden af din Surface ud.
Trin 3:  Sæt strømstikket i en stikkontakt eller samledåse.
(Sæt evt. stikket i strømforsyningen).
Trin 4:  Sæt USB-stikket i strømforsyningen, og sæt strømstikket i opladningsporten på din Surface. På Surface 2 klikker strømstikket på plads (det kan vende begge veje).
Strømstik på Surface 2
Trin 5: 

Hvis der ikke medfulgte et forudinstalleret SIM-kort til din Surface, skal du installere et fra din mobiloperatør.

Trin 1:  Tryk eller klik på Tænd/sluk Power øverst til højre på startskærmen, og tryk eller klik på Luk computeren for at lukke Surface helt ned.
Trin 2:  Tryk på og frigør microSIM-kortbakken med din fingernegl for at åbne microSIM-kortbakken. Bakken er på venstre side af din Surface 2.
isætte SIM-kortet i Surface 2

Trin 3:  Læg microSIM-kortet i bakken, og juster indsnittene på kortet og bakken.
Trin 4:  Skub forsigtigt bakken tilbage på plads. Hvis den ikke er nem at skubbe ind, skal du kontrollere, at kortet ligger fladt i bakken, og prøve igen.
Trin 5:  Tryk på og slip tænd/sluk-knappen.
Surface tænder, og Windows Installation starter.

Konfigurer Windows

Windows Installation kører, første gang du tænder din Surface. Herefter skal du gøre følgende:

Vælg et sprog, en farve og et navn til Surface

Vælg et sprog, en farve og et navn til din Surface. Du kan ændre disse indstillinger senere, hvis du vil. Du skal også acceptere licensvilkårene for at fortsætte.

Oprette forbindelse til et netværk.

Hvis det er muligt, skal du oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk for at fuldføre installationen. Wi-Fi er typisk hurtigere og billigere end mobilbredbånd. Hvis du har problemer med at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk, kan du se under Kan du ikke oprette forbindelse til et trådløst netværk?.

Da Surface 2 (4G) foruden Wi-Fi er beregnet til at bruge internetadgang via mobilbredbånd, kan du bruge en mobilbredbåndsforbindelse til at færdiggøre installationsprocessen, hvis du har et aktivt dataabonnement. Hvis du gør det, bruges der data fra dit dataabonnement, og det kunne medføre ekstra gebyrer.

Oprette forbindelse til et trådløst netværk som del af installation

Trin 1:  Tryk eller klik på navnet på et trådløst netværk på skærmen Gå online under Wi-Fi.
Trin 2:  Hvis du bliver bedt om det, skal du skrive adgangskoden til dit trådløse netværk og derefter trykke eller klikke på Opret forbindelse. Hvis du ikke kender din adgangskode, kan du gå til Sådan finder du adgangskoden til det trådløse netværk.

Bemærk!
Hvis du ikke kan forbinde til dit trådløse netværk eller mobilbredbånd, skal du trykke eller klikke på Spring dette trin over og følge trinnene på skærmen for at konfigurere en lokal konto. Du kan oprette forbindelse til en Microsoft-konto senere ved at følge vejledningen i Skifte en lokal konto til en Microsoft-konto.

Oprette forbindelse ved hjælp af mobilbredbånd som del af installation

Hvis du vælger at bruge mobilbredbånd til at udføre installationen, skal du have et aktivt dataabonnement knyttet til dit SIM-kort. Kontakt din mobiloperatør, hvis du er usikker. Sådan forbinder du:

Trin 1:  Tryk eller klik på netværksnavnet til mobilbredbånd under Mobilbredbånd.
Trin 2:  Hvis du bliver bedt om det, skal du angive din pinkode til SIM-kortet og trykke eller klikke på Opret forbindelse. Hvis du ikke kender din pinkode, skal du kontakte din mobiloperatør.

Hvis du prøver at oprette forbindelse til et mobilbredbåndsnetværk under installationen, men du ikke har et aktivt SIM-kort, bliver du bedt om at udfylde mobilkontooplysninger. Tryk eller klik på pil tilbage for at returnere til listen over forbindelsesmuligheder, og vælg et Wi-Fi-netværk for at fortsætte.

Vælg dine standardindstillinger

Tryk eller klik på Brug hurtig konfiguration på skærmen Indstillinger for at bruge standardkonfigurationen, eller tryk eller klik på Tilpas for at vælge dine indstillinger. Du kan altid ændre disse indstillinger senere.

Oprette en konto på Surface og logge på

For den bedste skyoplevelse anbefaler vi at bruge en Microsoft-konto – en mailadresse og en adgangskode. Når du bruger din Microsoft-konto til at logge på Surface, får du gratis onlinelagring, mobil underholdning, masser af apps i Windows Store, og du kan uden problemer tilslutte dine enheder og konti.

Ved du ikke, om du har en Microsoft-konto? En Microsoft-konto er den mailadresse og adgangskode, du bruger til at logge på Microsoft-tjenester som Outlook.com, OneDrive og Xbox. Hvis du har brugt en af disse tjenester, har du allerede en Microsoft-konto. Brug din Microsoft-konto til at logge på din Surface.

Tip
Hvis du allerede har en pc eller Surface med Windows 10, Windows 8.1 eller Windows RT 8.1, kan du anvende de indstillinger, du bruger på den, på din nye Surface ved blot at logge på med samme Microsoft-konto. Få flere oplysninger under Synkronisere indstillinger mellem pc'er med OneDrive.

Har du styr på alt det? Lad os nu oprette en konto på Surface og logge på.

Hvis du allerede har en Microsoft-konto

Super! Følg disse trin:

Trin 1:  Angiv mailadressen for din Microsoft-konto, og tryk eller klik på Næste.
Trin 2:  Angiv adgangskoden for din Microsoft-konto, tryk eller klik på Næste, og følg derefter instruktionerne for at tilføje eller ændre dine sikkerhedsoplysninger.
Bemærk!
Hvis du har glemt din adgangskode til din Microsoft-konto, kan du nulstille din adgangskode online.

Hvis du ikke har en Microsoft-konto

Intet problem. Installationsprogrammet kan oprette en Microsoft-konto for dig med brug af en eksisterende mailadresse, eller du kan oprette en ny Outlook.com-mailadresse.

Sådan opretter du en Microsoft-konto med en eksisterende mailadresse:

Trin 1:  Angiv din favoritmailadresse, og tryk eller klik på Næste.
Trin 2:  Angiv en ny adgangskode for din Microsoft-konto, tryk eller klik på Næste, og følg derefter instruktionerne for at tilføje eller ændre dine sikkerhedsoplysninger.

Sådan opretter du en Microsoft-konto ved hjælp af en ny Outlook.com-mailadresse:

Trin 1:  Nederst på skærmen Log på din pc skal du trykke eller klikke på Tilmeld dig en ny mailadresse.
Trin 2:  Skriv en mailadresse, angiv de oplysninger, der er nødvendige for at oprette en Microsoft-konto, og tryk eller klik på Næste.
Trin 3:  Tilføj oplysninger om sikkerhedsgodkendelse, og tryk eller klik på Næste.
Det tager et øjeblik for Surface at blive konfigureret. Når konfigurationen er færdig, går Windows til startskærmen.

Konfigurere din mobilbredbåndsforbindelse

Hvis du ikke har konfigureret din mobilbredbåndsforbindelse, når du konfigurerer din Surface, kan du gøre det nu. Sørg først for, at SIM-kortet er installeret i din Surface, sådan som det er beskrevet øverst i denne artikel. Klar? Næste:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
(Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.)
Trin 2:  Tryk eller klik på ikonet for trådløst netværk Ikonet for trådløst netværk .
Trin 3:  Sørg for at Mobilbredbånd er sluttet Til.
Trin 4:  Tryk eller klik på navnet på din mobiloperatør under Mobilbredbånd.
Trin 5:  Hvis du vil oprette forbindelse til dette netværk, hver gang det er i området, skal du vælge Opret forbindelse automatisk.
Windows skifter automatisk mellem Wi-Fi og mobilbredbånd efter behov. Der kan være ekstra gebyr, hvis du tillader roaming.
Trin 6:  Tryk eller klik på Opret forbindelse.
Hvis du ikke har et aktivt dataabonnement, bliver du måske dirigeret videre til en operatør-app eller et website for at få anvisninger i, hvordan du kan få et.

Indstillinger for OneDrive

Hvis du installerer Windows 8.1 eller Windows RT 8.1 på en ny Surface, vises dine OneDrive-indstillinger. Hvis du trykker eller klikker på Næste, anvender Surface disse OneDrive-standardindstillinger:

 • Windows gemmer de billeder, du tager med Surface, i din kamerarulle og synkroniserer dem med OneDrive.
 • Når du opretter et dokument, er lagringsplaceringen som standard OneDrive. Hvis du vil, kan du gemme dokumenter lokalt eller på et andet drev.
 • Windows gemmer en sikkerhedskopi af dine Surface-indstillinger på OneDrive. Hvis der på et tidspunkt skulle ske noget med din Surface, og du er nødt til at udskifte den, er dine indstillinger gemt i OneDrive, og du kan med det samme overføre dem til en ny Surface.

Du kan ændre disse indstillinger senere under Skift pc-indstillinger > OneDrive. Hvis du foretrækker at slå alle disse indstillinger fra, skal du trykke eller klikke på indstillingen til deaktivering af OneDrive (anbefales ikke).

Bemærkninger
 • Hvis du allerede har en pc, der kører Windows 10, Windows 8.1 eller Windows RT 8.1, og du vælger at synkronisere indstillinger på den pc og derefter logger på din Surface med den samme Microsoft-konto, synkroniseres dine OneDrive-indstillinger fra den pc til din Surface, og du vil muligvis ikke kunne se skærmen med OneDrive-indstillinger.
 • Synkronisering eller afsendelse af data via en mobilbredbåndsforbindelse kan medføre yderligere gebyrer. Få flere oplysninger under Administrere mobilbredbåndets dataforbrug.

Super! Så er du klar! Er du klar til at gå på opdagelse?


Kontakt os

Answer Desk
Answer Tech kan hjælpe.
Tal med en medarbejder