Surface RT, Surface 2, Windows RT 8.1.

Slut Surface RT eller Surface 2 til en ekstra skærm

Du kan gøre dine fotos, videoer og præsentationer større ved at slutte din Surface til et tv, en skærm eller en projektor. Du kan f.eks. slutte den til et HDTV og se film på en stor skærm eller slutte den til en projektor for at dele en præsentation.

Hvis du vil slutte Surface til en anden skærm, skal du bruge et kompatibelt kabel og en adapter. Du kan endda slutte nogle skærme til trådløst. Surface-videoadaptere findes i afsnittet Tilbehør på dette websted og i Microsoft Store.

Hvordan tilslutter jeg en anden skærm?

Du kan se, hvilken adapter og hvilket kabel du har brug for, ved at se på videoportene på dit tv, din skærm eller din projektor.

• HDTV: Hvis dit tv har en HDMI-port, skal du bruge et HDMI-kabel og en Surface HD Digital AV-adapter.
  • Projektor eller skærm: Kontrollér, om der er en HDMI-port på projektoren eller skærmen. Hvis du ikke kan se én, skal du bruge et VGA-kabel og Surface VGA-adapteren.
  • En VGA-adapter eller et VGA-kabel er kun til video. Lyd afspilles fra Surface-højttalerne, medmindre du har eksterne højttalere tilsluttet. Du kan finde flere oplysninger under Lyd, lydstyrke og højttalere til Surface.

• Trådløs: Du kan også tilslutte trådløse skærme, når Windows registrerer én i nærheden. (Understøttes ikke i Surface RT).

Slutte Surface til et tv, en skærm eller en projektor

Oprette forbindelse til en kabelført skærm
HD-videoudgangsport på Surface RT and Surface 2

Slut Surface RT eller Surface 2 til en kablet skærm

Trin 1:  Slut et VGA- eller HDMI-kabel til HDMI- eller VGA-porten på dit tv, din skærm eller din projektor.
Trin 2:  Slut den anden ende af kablet til Surface-adapteren.
Trin 3:  Sæt adapteren i HD-videoudgangsporten øverst til højre på din Surface.
Trin 4:  Stryg indad fra skærmens højre side, og tryk derefter på Enheder.
Hvis du bruger en mus, skal du pege i nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter klikke på Enheder.
Trin 5:  Tryk eller klik på Projicer, og vælg derefter Duplet, Udvid eller Kun anden skærm under Projicer på en tilsluttet skærm. Du kan finde flere oplysninger om, hvad disse indstillinger betyder, under Konfigurere dine skærme nedenfor.

Tilslutte Surface 2 til en trådløs skærm

Med Surface 2 kan du tilslutte visse skærme trådløst. (Denne mulighed er ikke tilgængelig for Surface RT).

Trin 1:  Stryg indad fra skærmens højre side, og tryk derefter på Enheder.
Hvis du bruger en mus, skal du pege i nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter klikke på Enheder.
Trin 2:  Tryk eller klik på Projicer, og tryk eller klik derefter på Tilføj en trådløs skærm.
Trin 3:  Vælg den trådløse skærm på listen over de fundne enheder, og følg vejledningen på skærmen.

Hvis du har problemer med at tilslutte Surface, eller du har spørgsmål om skærmopløsningen, skal du se Har du problemer med at slutte til en anden skærm?

Bemærkninger

Konfigurere dine skærme

Når du har tilsluttet den anden skærm eller har tilsluttet en projektor, kan du vælge dine skærmindstillinger.

Trin 1:  Stryg indad fra skærmens højre side, og tryk derefter på Enheder.
Hvis du bruger en mus, skal du pege i nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter klikke på Enheder.
Trin 2:

Tryk eller klik på Projicer, og vælg derefter, hvad du vil se på hver skærm:

• Kun pc-skærme. Du kan se alt på din Surface-skærm.
    Når du er tilsluttet en trådløs projektor, ændres denne indstilling til Afbryd forbindelsen.
  • Duplet. Du kan se det samme på begge skærme.
  • Udvid. Du kan se alt brede sig på begge skærme, og du kan trække og flytte elementer fra den ene til den anden.
  • Kun anden skærm. Du kan se alt på den tilsluttede skærm, og Surface-skærmen forbliver tom.
Bemærkninger

Flytte apps mellem skærmene

Du kan nemt multitaske, hvis du slutter en anden skærm til din Surface. Du kan bruge en skærm til arbejde (Office-apps) og den anden til sjov (chat eller musik).
Når den er tilsluttet, kan du bruge følgende tastekombinationer til at flytte en app til den anden skærm:
Tryk her
For at gøre dette
Windows-tasten Windows-tasten + Page Up
eller
Windows-tasten Windows-tasten + Page Down
Flytte Windows Store-apps til en anden skærm.
Windows-tasten Windows-tasten + højre pil
eller
Windows-tasten Windows-tasten+ Skift + venstre pil

Flytte skrivebordsapps til venstre, i midten og til højre på en skærm og derefter til næste skærm.
Du kan også flytte en skrivebordsapp til en anden skærm ved at klikke på vinduets titellinje og trække den til den anden skærm.

Bemærkninger
  • Du kan åbne skrivebordsapps på begge skærme eller åbne apps fra Windows Store på den ene og skrivebordsapps på den anden.
  • Brug de fire hjørner på en af skærmene for at åbne startskærmen, amuletter og dine seneste apps.
  • Når du åbner startskærmen, amuletterne eller dine seneste apps på en anden skærm, så flyttes apps fra Windows Store også til den pågældende skærm.
  • Du kan bestemme, om du vil have en proceslinje på alle dine skærme, og hvordan knapperne på proceslinjen skal arrangeres. Du kan finde flere oplysninger under Skifte indstillinger for proceslinjen for flere skærme.

Brug af to eller flere apps side om side

Afhængigt af din skærmopløsning kan du have to eller flere apps åbne side om side på skærmen ad gangen. Du kan planlægge møder i din kalender, mens du besvarer en mail, eller optage en klasselektion med Lydoptager, mens du tager noter på skrivebordet.

Sådan bruges to apps side om side:

Trin 1:  Åbn en app, du vil bruge.
Trin 2:  Skub ind fra toppen af skærmen, indtil der vises en åbning bag appen, og træk derefter appen til venstre eller højre side.
Hvis du bruger en mus, skal du trække det øverste af skærmen ned, indtil der vises en åbning bag appen, og derefter trække den til venstre eller højre.
Trin 3:  Gå tilbage til Start, og åbn en anden app. Den vises ud for den første app.
Trin 4:  Du kan tilpasse størrelsen på apps ved at trække skillelinjen mellem dem.

Sådan bruges tre apps side om side:

• Hvis du går tilbage til Start og åbner en tredje app, vises den oven over de to første. Du kan trykke eller klikke på venstre eller højre side af den tredje app for at udskifte den med én af appsene nedenunder.
  • Hvis du vil bruge alle tre apps på den samme skærm, skal du trække den tredje app, indtil der vises et åbent område ud for eller mellem de andre apps. Hvis der ikke åbnes et område, kan skærmen kun indeholde to apps ad gangen.