Afspille musik på Surface

Med Xbox Music kan du afspille musik i din samling, streame musik eller købe musik fra Xbox Music Store. Du kan også finde ny musik ved at oprette en radiostation, der er baseret på dine yndlingskunstnere.

Xbox Music-appen på Surface

Føje musik til dit musikbibliotek

Xbox Music henter automatisk musik fra dit musikbibliotek i Windows. Gør følgende, når du vil føje musik til dit musikbibliotek:

Trin 1:

Hvis den mappe eller placering, hvor musikfilerne befinder sig, er på en ekstern harddisk eller et flytbart medie, f.eks. et USB-flashdrev eller microSD-kort, skal du sørge for, at harddisken eller det flytbare medie er forbundet til dit Surface, og at du kan åbne det.

Bemærk!
  • Du kan medtage de filer og mapper, der ligger på et USB-flashdrev eller et microSD-kort eller på en anden ekstern lagerplacering i dit musikbibliotek, men filerne og mapperne vil kun være tilgængelige, når USB-flashdrevet eller microSD-kortet er tilsluttet.
  • Det er bedst at kopiere musikfilerne til din Surface og fuldføre nedenstående trin. På den måde vil musikfilerne stadig findes i dit musikbibliotek, hvis du afbryder forbindelsen eller fjerner lagringsmediet fra Surface.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skrivebord
på startskærmen (eller tryk på Windows-logotasten Windows-logotasten + D).

Hvis du ikke får vist feltet Skrivebord på startskærmen, skal du stryge opad og trykke eller klikke på Skrivebord i appsvisning.
Trin 3:  Tryk eller klik på Stifinder.
Trin 4:  Søg efter mappen med musikfiler, som du vil tilføje, og tryk og hold derefter eller højreklik på den.
Trin 5:  Tryk eller klik på Medtag i bibliotek, og vælg derefter Musik.

Du kan få flere oplysninger om biblioteker i Biblioteker: Sådan tilføjer eller fjerner du en mappe.

Afspil musik fra din Xbox Music-samling

Her kan du se, hvordan du afspiller musik fra din Xbox Music-samling:

Trin 1:  Tryk eller klik på Musik på startskærmen.

Hvis du bliver bedt om det, skal du logge ind med din Microsoft-konto.

Trin 2:  Tryk eller klik i venstre side på Samling.
Trin 3:  Under Samling skal du trykke eller klikke på Albummer, Kunstnere eller Sange for at få vist dit musikbibliotek i forskellige visninger. Eller brug søgefeltet til venstre til at finde ud af, hvad du vil afspille.

Ingen musik? Hvis din samling er tom, kan du føje sange til mappen Musik. De vises derefter i appen Musik. Hvis din musik er på en anden computer, der er en del af dit hjemmenetværk (din hjemmegruppe), kan du blive medlem af hjemmegruppen og lytte til musik uden at kopiere til Surface.

Du kan også tilføje musik fra et flytbart medie som f.eks. et USB-flashdrev eller et microSD-kort. Du kan finde flere oplysninger under Surface-lagringsindstillinger.

Du kan få hjælp til at kopiere musik til mappen Musik under Flytte filer til Surface.

Hvis du vil vide, hvordan du kan lytte til musik i dit hjemmenetværk, kan du se under Dele filer i et hjemmenetværk eller på din Surface.

Tip!
  • Hvis du vil have højere lyd, skal du slutte eksterne højttalere til headsetstikket eller USB-porten på din Surface eller tilslutte højttalere trådløst ved at bruge Bluetooth®.
  • Hvis du er på skrivebordet, og du lytter til sange i Music-appen, kan du afspille, sætte på pause eller springe sange over uden at skulle åbne Music-appen igen. Du kan til enhver tid flytte musemarkøren hen over knappen Music-app på proceslinjen eller bruge medietasterne på dit tastatur eller lydstyrkeknapperne på din enhed.

Streame Xbox Music

I app'en Musik har du adgang til millioner af sange, som du kan streame på Surface. Og du kan oprette og gemme afspilningslister, så du nemt kan få adgang til dine favoritsange.

Sådan streamer du musik:

Trin 1:  Tryk eller klik på Musik på startskærmen.
Trin 2:  Log på din Microsoft-konto, hvis du ikke allerede har gjort det.
Trin 3:  Angiv en kunstner et album eller en sang i søgefeltet, og tryk eller klik derefter på ikonet Søg.
Trin 4:  Vælg den kunstner, det album eller den sang, du vil lytte til, og tryk eller klik derefter på Afspil.

Du kan få mere et vide ved at gå til Xbox Music.

Oprette en radiostation

Vil du oprette musik til en bestemt stemning eller speciel begivenhed? Funktionen Radio i Xbox Music opretter en dynamisk afspilningsliste med sange fra lignende kunstnere. Sådan opretter du en radiostation:

Trin 1:  Tryk eller klik på Radio.
Trin 2:  Tryk eller klik på Start en station, og skriv navnet på en kunstner.

Købe sange eller albummer

Du kan købe albummer og sange af dine yndlingskunstere direkte fra Xbox Music ved at bruge den betalingsmulighed, der er tilknyttet din Microsoft-konto.

Trin 1:  Skriv navnet på en kunstner, et album eller en sang i søgefeltet i Xbox Music, og tryk eller klik derefter på ikonet Søg.
Trin 2:  Tryk eller klik på en sang eller et album, tryk eller klik på Køb album eller Køb sang, og følg vejledningen på skærmen for at købe.
Tip!
Du kan få vist dine betalings- og faktureringsmuligheder ved at åbne amuletten Indstillinger og derefter trykke eller klikke på Konto.

Opret og rediger en afspilningsliste

Sådan opretter du en afspilningsliste:

Trin 1:  Tryk eller klik på New playlist. til venstre i Xbox Music.
Trin 2:  Under Navngiv denne afspilningsliste skal du skrive navnet på din afspilningsliste og derefter trykke eller klikke på Gem.
Trin 3:  Vælg et album eller en sang i din samling, og tryk eller klik derefter på Add to. Eller du kan blot trække og slippe sange og albummer hvor som helst i appen for at tilføje dem til din afspilningsliste.
Tip!
Du kan også trække og slippe sange i din afspilningsliste for at omorganisere dem.

Fastgør musik til Start

Tror du, at du måske vil afspille noget ofte? Fastgør det til din startskærm. Sådan gør du:

Trin 1:  Højreklik eller stryg over det element, du vil fastgøre. Det kan være et album, en artist, en sang, en radiostation eller endda en hel afspilningsliste.
Trin 2:  Tryk eller klik på Fastgør til start.

Xbox Music Pass

Prøv et abonnement på Xbox Music Pass for at afspille millionvis af sange uden at blive afbrudt af annoncer. Stream eller download millionvis af sange til din pc, Surface, Windows Phone eller Xbox. Du kan få mere et vide ved at gå til Xbox Music.

Bemærk!
Visse musikapptjenester er ikke tilgængelige i alle områder.

Flere musikapps

Du kan gennemse Windows Store for at finde andre musikapps. Surface Pro inkluderer Windows Media Player-skrivebordsappen.

Har du brug for hjælp?

Hvis du har brug for hjælp til Xbox Music, kan du gå til Xbox Musicsupport.xbox.com.