Har du problemer med at slutte Surface til en anden skærm?

Gælder for

Surface Book, Surface Book with Performance Base, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gælder for

Surface 2, Surface RT.

Gælder for

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gælder for

Surface Book, Surface Book med Performance Base, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface 2, Surface Pro, Surface RT.

Operativsystem:

Før du starter

Kontrollér, at dit tv, din skærm eller din projektor er tilsluttet en stikkontakt, der fungerer, og at det/den er tændt. Hvis du bruger en samledåse, skal du sørge for, at den er sat i og tændt.

Du kan finde ud af, hvordan du slutter din Surface til en anden skærm, under Slut Surface til et tv, en skærm eller en projektor.

Billede af Surface Dock med en Mini DisplayPort i forstørret visning
Billede af bagsiden af Surface-dockingstationen med Mini DisplayPort forstørret

Hvis du har problemer med at slutte din Surface til en anden skærm ved hjælp af din Surface Dock, kan du se under Fejlfinding af Surface Dock.

Hvis du har problemer med at slutte din Surface til en anden skærm ved hjælp af din Surface-dockingstation, kan du se under Fejlfinding af dockingstationer til Surface Pro og Surface 3.

Du kan finde oplysninger om, hvilke videotilslutninger din Surface understøtter, under Surface-funktioner.

Løsning 1: Hent de seneste opdateringer

Hvis du downloader og installerer de seneste opdateringer til Windows og din Surface, løses dette problem i de fleste tilfælde. Se hvordan ved at gå til Installere Surface- og Windows-opdateringer.

Gå til Løsning 2, hvis det ikke hjalp at installere opdateringerne.

Løsning 2: Kontrollér indstillinger for videoindgang

Hvis du forsøger at tilslutte en anden skærm, og du ikke ser noget videosignal fra din Surface, kan problemet have noget at gøre med indgangsindstillingerne på den anden skærm. Hvis du for eksempel bruger en VGA-forbindelse til en anden skærm, skal den skærm være indstillet til at genkende VGA som videoindgangssignal.

Følg brugervejledningen til skærmen, eller se producentens website for at kontrollere og eventuelt rette indstillingerne for videoindgang på den anden skærm.

Bemærk!

Almindelige indstillinger for videoindgang omfatter VGA, DVI, AUX, HDMI, Line in, Input og Kilde.

Hvis du har kontrolleret indgangsindstillingerne på den anden skærm, og den stadig ikke virker, kan du prøve Løsning 3.

Løsning 3: Fjern og indsæt videoadapteren

Hvis du bruger en Surface-videoadapter (sælges separat), skal du sørge for, at den er sikkert tilsluttet din Surface. Fjern adapteren, og sæt den ordentligt i Mini DisplayPort på din Surface eller din dockingstation igen.

Brug ikke en "Y"- eller "dual link"-adapter, der deler signalet mellem to eller flere skærme.

Mini DisplayPort på Surface Pro og Surface Pro 2

Sådan ser en Mini-DisplayPort ud. Det kan være placeret på et andet sted på din Surface eller en dockingstation.

Et signal kan kun overføres, når stikket er sat i Mini DisplayPort, hvis den flade side af stikket er justeret i forhold til den flade side af porten. Tag adapteren ud, og kontrollér, at den er sat i den rigtige vej. Hvis den ikke er det, skal du vende stikket og sætte det i igen.

Hvis du fortsat ikke kan se billedet på den anden skærm, kan du prøve Løsning 4.

Løsning 4: Sørg for, at videokablerne er sat ordentligt i

Brug et videokabel, der er ikke mere end 1,8 meter i længden – længere kabler kan påvirke videokvaliteten. Kontrollér, at alle videoforbindelser sidder godt fast. Kontrollér forbindelsen fra Mini DisplayPort på Surface eller dockingstationen, eventuelle videoadaptere og forbindelsen fra videoporten på dit tv, din skærm eller projektor.

 • Du kan finde ud af, om det er kablet, der forårsager problemet, ved at bruge et andet videokabel til at tilslutte Surface.
 • Hvis du bruger en videoforlængerledning eller en videoomformer, skal du prøve at fjerne den for at se, om det er den, der forårsager problemet.
 • Hvis du bruger en videoadapter af et andet mærke, og du får problemer, skal du kontakte adapterens producent for at få hjælp.
Bemærkninger
 • HDMI og DisplayPort-tilslutninger kan overføre både lyd- og videosignaler. Hvis du bruger HDMI eller en DisplayPort til at slutte Surface til et tv eller en anden skærm, kan du afspille lyd fra din Surface via tv'et eller den ekstra skærms højttalere.
 • VGA-forbindelser overfører kun video. Hvis du bruger en VGA-adapter til at tilslutte en anden skærm, afspilles lyden på dine Surface-højttalere, medmindre du tilslutter eksterne højttalere eller et headset. Få flere oplysninger om Surface-lydfunktioner under Lyd, lydstyrke og højttalere til Surface.
 • Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface Pro 4, Surface Book og deres kompatible dockingstationer understøtter serieforbindelse mellem flere skærme, men kun hvis du har de nyeste Surface- og Windows-opdateringer installeret.
 • Hvis du vil bruge mere end én skærm med din Surface 3, skal du have en portreplikator (sælges separat). Surface 3 og Surface 3-dockingstationen understøtter ikke serieforbindelse. Du kan finde flere oplysninger under Slut Surface til et tv, en skærm eller en projektor.
 • Når Surface vækkes fra slumring, kan der opstå et problem ved gentilslutning til en ekstern skærm. Det kan du løse ved at tage videokablet ud af Mini DisplayPort og sætte det i igen. Dette kan også påvirke serieforbundne skærme.

Hvis du har udelukket kabler som problemet, skal du gå til Løsning 5.

Løsning 5: Dubler eller udvid din visning til den anden skærm

Tryk på Windows-tasten Windows-ikonet+P på tastaturet, eller Vælg ikonet for handlingscenter Billede af en kundeservicemedarbejder på proceslinjen, og vælg Projekt. Vælg derefter en af følgende indstillinger:

Vælg
Hvis du vil
Pc-skærm
Vis kun på Surface-skærmen.
Dubler
Vis det samme på både Surface-skærmen og på tv'et, skærmen eller projektoren. Få flere oplysninger om skærmopløsninger under Løsning 6.
Udvid
Flyt skærmens indhold fra Surface-skærmen til tv- eller computerskærmen. Når du bruger flere skærme, kan du trække og flytte elementer mellem de to skærme og vælge en anden opløsning til den anden skærm. Få flere oplysninger om skærmopløsninger under Løsning 6.
Kun anden skærm
Vis alt på den anden skærm. Skærmen på din Surface vil så være tom.

Hvis du fortsat ikke ser det, du forventer at se på den anden skærm, kan du prøve Løsning 6.

Løsning 6: Skift indstillingerne for opløsningen på den anden skærm

Når du slutter din Surface til et tv eller en skærm, forsøger din Surface at indstille den bedste opløsning baseret på stikket og opløsningen på dit tv eller din skærm. I nogle tilfælde kan du forbedre videokvaliteten ved at ændre indstillingerne.

Bemærk!

Antallet af eksterne skærme, som din Surface Pro 2, Surface 3, Surface Pro 3, Surface Pro 4 eller Surface Book understøtter, afhænger blandt andet af opdateringshastigheden og opløsningsindstillinger for de andre skærme. Du kan finde flere oplysninger under Slut Surface til et tv, en skærm eller en projektor.

Bemærk!

Nogle ændringer træder måske først i kraft, næste gang du logger på din Surface.

Hvis det ikke hjalp at ændre skærmopløsningen eller skrivebordsstørrelser, kan du forsøge med Løsning 7.

Løsning 7: Prøv adapteren på en anden ekstra skærm

Slut din Surface til et andet tv, en anden skærm eller en anden projektor for at se, om videoadapteren fungerer. Hvis du ikke kan se billedet fra din Surface-skærm på en anden ekstra skærm, skal adapteren muligvis udskiftes.

Har du problemer med at oprette forbindelse til en trådløs skærm?

Surface Studio, Surface Book, Surface Pro-enheder og Surface 3 kan oprette trådløs forbindelse til kompatible skærme med Miracast. Du kan også forbinde din Surface trådløst til en HDMI-kompatibel skærm med Microsoft Wireless Display Adapter.


Hvis du har problemer med at tilslutte din Surface trådløst til en skærm, kan du prøve følgende løsninger i nævnte rækkefølge. Du finder oplysninger om, hvordan du løser problemer med Microsoft Wireless Display Adapter, i Fejlfinding, når du bruger Microsoft Wireless Display Adapter sammen med Surface.

Kontrollér, at din skærm understøtter Miracast

Hvis du vil tilslutte din Surface trådløst til en skærm uden at bruge Microsoft Wireless Display Adapter, skal skærmen være kompatibel med Miracast. Gå til producentens website for at se, om dit tv, din skærm eller din projektor understøtter Miracast.

Genstart Surface og dit tv, din skærm eller din projektor

En enkel genstart kan sommetider løse problemet. På din Surface skal du gå til Start Windows-ikon > Tænd/sluk > Genstart. Sluk tv'et eller en anden skærm, og prøv derefter at tilslutte dem igen.

Installér de seneste opdateringer

Hvis du downloader og installerer de seneste opdateringer til Windows og din Surface, løses dette problem i de fleste tilfælde. Se hvordan ved at gå til Installere Surface- og Windows-opdateringer.

Slå Bluetooth fra på din Surface

Bluetooth kan nogle gange forstyrre Miracast. Vælg Handlingscenter Billede af kundeservicemedarbejderpå proceslinjen, og sørg for, at Bluetooth er slået fra.


Inden du starter

Kontrollér, at dit tv, din skærm eller projektor er tilsluttet en stikkontakt, der fungerer, og at det/den er tændt. Hvis du bruger en samledåse, skal du sørge for, at den er sat i og tændt.

Du kan finde ud af, hvordan du opretter forbindelse mellem din Surface og en anden skærm, under Slutte Surface til et tv, en skærm eller en projektor.

Løsning 1: Installér Surface- og Windows-opdateringer

Installation af de seneste opdateringer til Surface og Windows kan løse nogle af problemerne med tilslutning af en ekstra skærm. Sådan installerer du opdateringerne:

Trin 1:  Gå til Start Windows-logo, og vælg Indstillinger > Skift pc-indstillinger > Opdatering og genoprettelse.
Trin 2:  Vælg Kontrollér nu.
Trin 3:  Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du vælge Vis detaljer.
Trin 4:  Vælg de opdateringer, du vil installere, og vælg Installér.
Du skal muligvis genstarte Surface, når opdateringerne er blevet installeret.

Hvis installation af opdateringer ikke hjalp, skal du gå til Løsning 2.

Løsning 2: Kontrollér indstillinger for videoindgang

Hvis du forsøger at tilslutte en ekstra skærm, og du ikke kan se Surface-videoudgangen på den, kan der være problemer med indstillingerne for videoindgang på den ekstra skærm. Hvis du f.eks. bruger en VGA-tilslutning til den ekstra skærm, skal skærmen være indstillet til at genkende VGA som videoindgangssignal.

Følg brugervejledningen til skærmen, eller se producentens website for at kontrollere og eventuelt rette indstillingerne for videoindgang på den ekstra skærm.

Tip!
Almindelige indstillinger for videoindgang omfatter VGA, DVI, AUX, HDMI, Line in, Input og Kilde.

Hvis du har kontrolleret indgangsindstillingerne på den ekstra skærm, og den stadig ikke virker, kan du prøve Løsning 3.

Løsning 3: Fjern og indsæt videoadapter

Hvis du bruger en Surface-videoadapter (sælges separat), skal du sørge for, at den er sikkert tilsluttet din Surface. Fjern adapteren, og sæt den ordentlig i HD-videoudgangen igen på din Surface.

Brug ikke en "Y"- eller "dual link"-adapter, der deler signalet mellem to eller flere skærme.

HD-videoudgangsport på Surface RT and Surface 2

HD-videoudgang på Surface RT og Surface 2

Hvis du fortsat ikke kan se det, du forventer at se på den ekstra skærm, kan du prøve løsning 4.

Løsning 4: Sørg for, at videokablerne er sat ordentligt i

Brug et videokabel, der ikke er mere end 1,8 meter langt. Kontrollér, at alle videoforbindelser sidder godt fast. Kontrollér forbindelse fra HD-videoudgangen på din Surface, en hvilken som helst videoadapter du bruger, og forbindelse på videoporten på dit tv, din skærm eller projektor.

 • Du kan finde ud af, om det er kablet, der forårsager problemet, ved at bruge et andet videokabel til at tilslutte Surface.
 • Hvis du bruger en videoforlængerledning eller en videoomformer, skal du prøve at fjerne den for at se, om det er den, der forårsager problemet.
 • Hvis du bruger en videoadaptor fra et andet firma, og du får problemer, skal du kontakte videoadaptorens producent for at få hjælp.
Bemærkninger
 • HDMI og DisplayPort-tilslutninger kan overføre både lyd- og videosignaler. Hvis du bruger HDMI eller en DisplayPort til at slutte Surface til et tv eller en ekstra skærm, kan du afspille lyd fra din Surface via tv'et eller den ekstra skærms højttalere.
 • VGA-forbindelser overfører kun video. Hvis du bruger en VGA-adapter til at tilslutte en ekstra skærm, afspilles lyden på dine Surface-højttalere, medmindre du tilslutter eksterne højttalere eller et headset. Få flere oplysninger om Surface-lydfunktioner under Lyd, lydstyrke og højttalere til Surface.
 • Når Surface vækkes fra slumring, opstår der nogle gange problemer i forbindelse med at oprette forbindelse til en ekstern skærm. Dem kan du løse ved at tage videokablet ud af HD-videoudgangen og sætte det i igen.

Hvis du har udelukket kabler som problemet, skal du gå til Løsning 5.

Løsning 5: Dupliker eller udvid din visning på din anden skærm

Sådan kan du styre det, der bliver vist på den ekstra skærm:

Trin 1:  Gå til Start Windows-logo, og vælg Enheder.
Trin 2:  Vælg Projicer, og vælg en af følgende:
Vælg
Hvis du vil
Kun pc-skærm
Se kun ting på din Surface-skærm.
Dupliker
Se det samme på både Surface-skærmen og på tv'et, skærmen eller projektoren. Få flere oplysninger om skærmopløsninger under Løsning 6.
Udvid
Flyt det, der er på skærmen, fra Surface-skærmen til tv- eller computerskærmen. Når du bruger flere skærme kan du trække og flytte elementer mellem de to skærme og vælge en anden opløsning til din anden skærm. Få flere oplysninger om skærmopløsninger under Løsning 6.
Kun anden skærm
Se alt på den ekstra skærm. Skærmen på din Surface er tom.

Hvis du fortsat ikke kan se det, du forventer at se på den ekstra skærm, kan du prøve Løsning 6.

Løsning 6: Skift indstillingerne for opløsningen på din anden skærm

Når du slutter din Surface til et tv eller en skærm, forsøger din Surface at indstille den bedste opløsning på baggrund af tv'et eller skærmen og kabeltypen. Det er sommetider muligt at ændre disse indstillinger for at forbedre videokvaliteten.

Konfigurere den ekstra skærm til dens oprindelige indstillinger

Det er en god idé at indstille den ekstra skærm til dens oprindelige opløsning – den opløsning, den blev designet til. Sådan finder du en skærms oprindelige opløsning:

Trin 1:  Gå til Start Windows-logo, og vælg Indstillinger > Skift pc-indstillinger > Pc og enheder.
Trin 2:  Vælg Skærm.
Trin 3:  Vælg den ekstra skærm på skærmen Tilpas skærmvisning, og skub opløsningen til den anbefalede indstilling.

Tilpas størrelsen på skrivebordselementer

Hvis du har valgt den bedste opløsning, men skrivebordsappen stadig er for lille eller for stor, kan du måske ændre størrelsen på teksten og andre elementer på skrivebordet.

Trin 1:  Vælg søgefeltet på proceslinjen, skriv gør tekst, og vælg Gør tekst og andre elementer større eller mindre i søgeresultaterne.
Trin 2:  Brug skyderen under Ret størrelse på alle elementer til at gøre elementer, der bruges fra skrivebordet, større eller mindre.
Trin 3:  Vælg Anvend.
Bemærk!
Nogle ændringer anvendes først, næste gang du logger på din Surface.

Hvis ændring af skærmopløsning og justering af skærmskalering ikke hjalp, skal du prøve Løsning 7.

Løsning 7: Prøv adaptoren på en anden ekstra skærm

Slut din Surface til et andet tv, en anden skærm eller projektor for at se, om din videoadapter fungerer. Hvis du ikke kan se billedet fra din Surface-skærm på en anden ekstra skærm, skal adapteren muligvis udskiftes.


Inden du starter

Kontrollér, at dit tv, din skærm eller projektor er tilsluttet en stikkontakt, der fungerer, og at det/den er tændt. Hvis du bruger en samledåse, skal du sørge for, at den er sat i og tændt.

Du kan finde ud af, hvordan du opretter forbindelse mellem din Surface og en anden skærm, under Slutte Surface til et tv, en skærm eller en projektor.

Løsning 1: Installér Surface- og Windows-opdateringer

Installation af de seneste opdateringer til Surface og Windows kan løse nogle af problemerne med tilslutning af en ekstra skærm. Sådan installerer du opdateringerne:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Vælg Skift pc-indstillinger > Opdatering og genoprettelse.
Trin 3:  Tryk eller klik på Kontrollér nu.
Trin 4:  Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du trykke eller klikke på Vis detaljer.
Trin 5:  Vælg de opdateringer, du vil installere, og vælg Installér.
Du skal muligvis genstarte Surface, når opdateringerne er blevet installeret.

Hvis installation af opdateringer ikke hjalp, skal du gå til Løsning 2.

Løsning 2: Kontrollér indstillinger for videoindgang

Hvis du forsøger at tilslutte en ekstra skærm, og du ikke kan se Surface-videoudgangen på den, kan der være problemer med indstillingerne for videoindgang på den ekstra skærm. Hvis du f.eks. bruger en VGA-tilslutning til den ekstra skærm, skal skærmen være indstillet til at genkende VGA som videoindgangssignal.

Følg brugervejledningen til skærmen, eller se producentens website for at kontrollere og eventuelt rette indstillingerne for videoindgang på den ekstra skærm.

Tip!
Almindelige indstillinger for videoindgang omfatter VGA, DVI, AUX, HDMI, Line in, Input og Kilde.

Hvis du har kontrolleret indgangsindstillingerne på den ekstra skærm, og den stadig ikke virker, kan du prøve Løsning 3.

Løsning 3: Fjern og indsæt videoadapter

Hvis du bruger en Surface-videoadapter (sælges separat), skal du sørge for, at den er sikkert tilsluttet din Surface. Fjern adapteren, og sæt den ordentligt i Mini DisplayPort på din Surface eller din dockingstation igen.

Brug ikke en "Y"- eller "dual link"-adapter, der deler signalet mellem to eller flere skærme.

Mini DisplayPort på Surface Pro og Surface Pro 2

Surface Pro og Surface Pro 2 Mini DisplayPort

Mini DisplayPort på Surface Pro 3

Surface Pro 3 Mini DisplayPort

Mini DisplayPort på Surface 3

Surface 3 Mini DisplayPort

Mini DisplayPort på Surface Pro-dockingstationer

Mini DisplayPort på Surface Pro-dockingstationer

Surface 3-dockingstation Mini DisplayPort

Mini DisplayPort på Surface 3-dockingstation

Surface Pro, Surface 3 eller dockingstation: Et signal kan kun overføres, når stikket er sat i Mini DisplayPort, hvis den flade side af stikket er justeret i forhold til den flade side af porten. Tag adapteren ud, og kontrollér, at den er sat i den rigtige vej. Hvis den ikke er det, skal du vende stikket og sætte det i igen.

Hvis du fortsat ikke kan se det, du forventer at se på den ekstra skærm, kan du prøve løsning 4.

Løsning 4: Sørg for, at videokablerne er sat ordentligt i

Brug et videokabel, der ikke er mere end 1,8 meter langt. Kontrollér, at alle videoforbindelser sidder godt fast. Kontrollér forbindelse fra Mini DisplayPort på Surface eller dockingstationen, eventuelle videoadaptere og forbindelsen fra videoporten på dit tv, din skærm eller projektor.

 • Du kan finde ud af, om det er kablet, der forårsager problemet, ved at bruge et andet videokabel til at tilslutte Surface.
 • Hvis du bruger en videoforlængerledning eller en videoomformer, skal du prøve at fjerne den for at se, om det er den, der forårsager problemet.
 • Hvis du bruger en videoadaptor fra et andet firma, og du får problemer, skal du kontakte videoadaptorens producent for at få hjælp.
Bemærkninger
 • HDMI og DisplayPort-tilslutninger kan overføre både lyd- og videosignaler. Hvis du bruger HDMI eller en DisplayPort til at slutte Surface til et tv eller en ekstra skærm, kan du afspille lyd fra din Surface via tv'et eller den ekstra skærms højttalere.
 • VGA-forbindelser overfører kun video. Hvis du bruger en VGA-adapter til at tilslutte en ekstra skærm, afspilles lyden på dine Surface-højttalere, medmindre du tilslutter eksterne højttalere eller et headset. Få flere oplysninger om Surface-lydfunktioner under Lyd, lydstyrke og højttalere til Surface.
 • Surface Pro 2, Surface Pro 3 og deres kompatible dockingstationer understøtter serieforbindelse mellem flere skærme, men kun hvis du har de nyeste Surface- og Windows-opdateringer installeret.
 • Hvis du vil bruge mere end én skærm med Surface 3, skal du have en portreplikator (sælges separat). Surface 3 og Surface 3-dockingstationen understøtter ikke serieforbindelse. Få flere oplysninger under Slutte Surface til et tv, en skærm eller en projektor.
 • Når Surface vækkes fra slumring, opstår der nogle gange problemer i forbindelse med at oprette forbindelse til en ekstern skærm. Dem kan du løse ved at tage videokablet ud af Mini DisplayPort og sætte det i igen. Dette problem kan også påvirke serieforbundne skærme.

Hvis du har udelukket kabler som problemet, skal du gå til Løsning 5.

Løsning 5: Dupliker eller udvid din visning på din anden skærm

Sådan kan du styre det, der bliver vist på den ekstra skærm:

Trin 1:  Stryg indad fra skærmens højre side, og tryk eller klik på Enheder.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Enheder.
Trin 2:  Tryk eller klik på Projicer, og vælg en af følgende muligheder:
Vælg
Hvis du vil
Kun pc-skærm
Se kun ting på din Surface-skærm.
Dupliker
Se det samme på både Surface-skærmen og på tv'et, skærmen eller projektoren. Få flere oplysninger om skærmopløsninger under Løsning 6.
Udvid
Flyt det, der er på skærmen, fra Surface-skærmen til tv- eller computerskærmen. Når du bruger flere skærme kan du trække og flytte elementer mellem de to skærme og vælge en anden opløsning til din anden skærm. Få flere oplysninger om skærmopløsninger under Løsning 6.
Kun anden skærm
Se alt på den ekstra skærm. Skærmen på din Surface er tom.

Hvis du fortsat ikke kan se det, du forventer at se på den ekstra skærm, kan du prøve Løsning 6.

Løsning 6: Skift indstillingerne for opløsningen på din anden skærm

Når du slutter din Surface til et tv eller en skærm, forsøger din Surface at indstille den bedste opløsning på baggrund af tv'et eller skærmen og kabeltypen. Det er sommetider muligt at ændre disse indstillinger for at forbedre videokvaliteten.

Bemærk!
Antallet af eksterne skærme, som din Surface Pro 2, Surface Pro 3 eller Surface 3 understøtter, afhænger bl.a. af opdateringshastigheden og opløsningsindstillinger. Se Slutte Surface til et tv, en skærm eller en projektor for at få flere oplysninger.

Konfigurere den ekstra skærm til dens oprindelige indstillinger

Det er en god idé at indstille den ekstra skærm til dens oprindelige opløsning – den opløsning, den blev designet til. Sådan finder du en skærms oprindelige opløsning:

Trin 1:  Stryg indad fra skærmens højre side, og tryk eller klik på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger > Pc og enheder > Skærm.
Trin 3:  Tryk eller klik på den ekstra skærm på Tilpas skærmvisning, og skub opløsningen til den anbefalede indstilling.

Tilpas størrelsen på skrivebordselementer

Hvis du har valgt den bedste opløsning, men skrivebordsappen stadig er for lille eller for stor, kan du måske ændre størrelsen på teksten og andre elementer på skrivebordet.

Trin 1:  Stryg indad fra skærmens højre kant, og tryk eller klik på Søg.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Søg.
Trin 2:  Skriv gør tekst i søgefeltet, og tryk eller klik på Gør tekst og andre elementer større eller mindre i søgeresultaterne.
Trin 3:  Brug skyderen under Ret størrelse på alle elementer til at gøre elementer, der bruges fra skrivebordet, større eller mindre.
Trin 4:  Tryk eller klik på Anvend.
Bemærk!
Nogle ændringer anvendes først, næste gang du logger på din Surface.

Hvis ændring af skærmopløsning og justering af skærmskalering ikke hjalp, skal du prøve Løsning 7.

Løsning 7: Prøv adaptoren på en anden ekstra skærm

Slut din Surface til et andet tv, en anden skærm eller projektor for at se, om din videoadapter fungerer. Hvis du ikke kan se billedet fra din Surface-skærm på en anden ekstra skærm, skal adapteren muligvis udskiftes.


Inden du starter

Kontrollér, at dit tv, din skærm eller projektor er tilsluttet en stikkontakt, der fungerer, og at det/den er tændt. Hvis du bruger en samledåse, skal du sørge for at den er sat i og tændt.

Du kan finde ud af, hvordan du opretter forbindelse mellem din Surface og en anden skærm, under Slutte Surface til et tv, en skærm eller en projektor.

Løsning 1: Installér Surface- og Windows-opdateringer

Installation af de seneste opdateringer til Surface og Windows kan løse nogle af problemerne med tilslutning af en ekstra skærm. Sådan installerer du opdateringerne:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
(Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.)
Trin 2:  Vælg Skift pc-indstillinger > Opdatering og genoprettelse.
Trin 3:  Tryk eller klik på Kontrollér nu.
Trin 4:  Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du trykke eller klikke på Vis detaljer.
Trin 5:  Vælg de opdateringer, du vil installere, og vælg Installér.
Du skal muligvis genstarte Surface, når opdateringerne er blevet installeret.

Hvis installation af opdateringer ikke hjalp, skal du gå til Løsning 2.

Løsning 2: Kontrollér indstillinger for videoindgang

Hvis du forsøger at tilslutte en ekstra skærm, og du ikke kan se Surface-videoudgangen på den, kan der være problemer med indstillingerne for videoindgang på den ekstra skærm. Hvis du f.eks. bruger en VGA-tilslutning til den ekstra skærm, skal skærmen være indstillet til at genkende VGA som videoindgangssignal.

Følg brugervejledningen til skærmen, eller se producentens website for at kontrollere og eventuelt rette indstillingerne for videoindgang på den ekstra skærm.

Tip!
Almindelige indstillinger for videoindgang omfatter VGA, DVI, AUX, HDMI, Line in, Input og Kilde.

Hvis du har kontrolleret indgangsindstillingerne på den ekstra skærm, og den stadig ikke virker, kan du prøve Løsning 3.

Løsning 3: Fjern og indsæt videoadapter

Hvis du bruger en Surface-videoadapter (sælges separat), skal du sørge for, at den er sikkert tilsluttet din Surface. Fjern adapteren, og sæt den ordentlig i HD-videoudgangen igen på din Surface.

Brug ikke en "Y"- eller "dual link"-adapter, der deler signalet mellem to eller flere skærme.

HD-videoudgang på Surface RT og Surface 2

HD-videoudgang på Surface RT og Surface 2

Hvis du fortsat ikke kan se det, du forventer at se på den ekstra skærm, kan du prøve løsning 4.

Løsning 4: Sørg for, at videokablerne er sat ordentligt i

Brug et videokabel, der ikke er mere end 1,8 meter langt. Kontrollér, at alle videoforbindelser sidder godt fast. Kontrollér forbindelse fra HD-videoudgangen på din Surface, en hvilken som helst videoadapter du bruger, og forbindelse på videoporten på dit tv, din skærm eller projektor.

 • Du kan finde ud af, om det er kablet, der forårsager problemet, ved at bruge et andet videokabel til at tilslutte Surface.
 • Hvis du bruger en videoforlængerledning eller en videoomformer, skal du prøve at fjerne den for at se, om det er den, der forårsager problemet.
 • Hvis du bruger en videoadaptor fra et andet firma, og du får problemer, skal du kontakte videoadaptorens producent for at få hjælp.
Bemærkninger
 • HDMI og DisplayPort-tilslutninger kan overføre både lyd- og videosignaler. Hvis du bruger HDMI eller en DisplayPort til at slutte Surface til et tv eller en ekstra skærm, kan du afspille lyd fra din Surface via tv'et eller den ekstra skærms højttalere.
 • VGA-forbindelser overfører kun video. Hvis du bruger en VGA-adapter til at tilslutte en ekstra skærm, afspilles lyden på dine Surface-højttalere, medmindre du tilslutter eksterne højttalere eller et headset. Få flere oplysninger om Surface-lydfunktioner under Lyd, lydstyrke og højttalere til Surface.

Hvis du har udelukket kabler som problemet, skal du gå til Løsning 5.

Løsning 5: Kontrollere indstillingsmulighederne for den ekstra skærm

Sådan kan du styre det, der bliver vist på den ekstra skærm:

Trin 1:  Stryg indad fra skærmens højre side, og tryk eller klik på Enheder.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Enheder.
Trin 2:  Tryk eller klik på Projicer, og vælg en af følgende muligheder:
Vælg
Hvis du vil
Kun pc-skærm
Se kun ting på din Surface-skærm.
Dupliker
Se det samme på både Surface-skærmen og på tv'et, skærmen eller projektoren. Få flere oplysninger om skærmopløsninger under Løsning 6.
Udvid
Flyt det, der er på skærmen, fra Surface-skærmen til tv- eller computerskærmen. Når du bruger flere skærme kan du trække og flytte elementer mellem de to skærme og vælge en anden opløsning til din anden skærm. Få flere oplysninger om skærmopløsninger under Løsning 6.
Kun anden skærm
Se alt på den ekstra skærm. Skærmen på din Surface er tom.

Hvis du fortsat ikke kan se det, du forventer at se på den ekstra skærm, kan du prøve Løsning 6.

Løsning 6: Skift indstillingerne for opløsningen på din anden skærm

Når du slutter din Surface til et tv eller en skærm, forsøger din Surface at indstille den bedste opløsning på baggrund af tv'et eller skærmen og kabeltypen. Det er sommetider muligt at ændre disse indstillinger for at forbedre videokvaliteten.

Konfigurere den ekstra skærm til dens oprindelige indstillinger

Det er en god idé at indstille den ekstra skærm til dens oprindelige opløsning – den opløsning, den blev designet til. Sådan finder du en skærms oprindelige opløsning:

Trin 1:  Stryg indad fra skærmens højre side, og tryk eller klik på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger > Pc og enheder > Skærm.
Trin 3:  Tryk eller klik på den ekstra skærm på skærmen Tilpas skærmvisning, og skub opløsningen til den anbefalede indstilling.

Tilpas størrelsen på skrivebordselementer

Hvis du har valgt den bedste opløsning, men skrivebordsappen stadig er for lille eller for stor, kan du måske ændre størrelsen på teksten og andre elementer på skrivebordet.

Trin 1:  Stryg indad fra skærmens højre kant, og tryk eller klik på Søg.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Søg.
Trin 2:  Skriv gør tekst i søgefeltet, og tryk eller klik på Gør tekst og andre elementer større eller mindre i søgeresultaterne.
Trin 3:  Brug skyderen under Ret størrelse på alle elementer til at gøre elementer, der bruges fra skrivebordet, større eller mindre.
Trin 4:  Tryk eller klik på Anvend.
Bemærk!
Nogle ændringer anvendes først, næste gang du logger på din Surface.

Hvis ændring af skærmopløsning og justering af skærmskalering ikke hjalp, skal du prøve Løsning 7.

Løsning 7: Prøv adaptoren på en anden ekstra skærm

Slut din Surface til et andet tv, en anden skærm eller projektor for at se, om din videoadapter fungerer. Hvis du ikke kan se billedet fra din Surface-skærm på en anden ekstra skærm, skal adapteren muligvis udskiftes.


Kontakt os

Answer Desk
Answer Tech kan hjælpe.
Tal med en medarbejder