Få vist og importér fotos og hjemmevideoer

Du kan bruge appen Fotos til at få vist fotos, der er på Surface og på din OneDrive. Hvis du har fotos på dit kamera eller din telefon, kan du importere dem vha. denne app.

Gælder for

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gælder for

Surface 2, Surface RT.

Gælder for

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gælder for

Surface 2, Surface RT.

Operativsystem:

Føj en mappe med fotos til dit billedbibliotek

Appen Fotos viser fotos i dit Windows-billedbibliotek på dit Surface. Dette kan også omfatte eksterne drev, delte netværksmapper og andre mapper på Surface. Hvis du gerne vil se billeder fra andre mapper i dit billedbibliotek, kan du flytte dem til mappen Billeder eller til dit billedbibliotek. Sådan gør du:

Trin 1:  Hvis den mappe eller placering, hvori billederne befinder sig, er på en ekstern harddisk eller et flytbart medie som f.eks. et USB-flashdrev eller microSD-kort, skal du sørge for, at harddisken eller det flytbare medie er forbundet til dit Surface, og at du kan åbne det.
Trin 2:  Gå til Start Windows logo, og vælg Stifinder.
Trin 3:  Gå til mappen med de billeder, du vil tilføje, og hold nede eller højreklik på mappen.
Trin 4:  Vælg Medtag i bibliotek > Billeder.

Bemærkninger
  • Du kan medtage de filer og mapper, der ligger på et USB-flashdrev eller et microSD-kort eller på en anden ekstern lagerplacering i dit billedbibliotek, men filerne og mapperne vil kun være tilgængelige, når USB-flashdrevet eller microSD-kortet er tilsluttet.
  • Det er bedst at kopiere billederne til dit Surface og fuldføre trinnene herover, så hvis du frakobler eller fjerner lagermediet fra dit Surface, vises billederne stadig i dit billedbibliotek.

Vise fotos og videoer

Sådan anvender du appen Fotos til at få vist fotos og videoer i dit billedbibliotek eller på dit OneDrive:

Trin 1:  Gå til Start Windows logo, og vælg Alle apps > Fotos.
Trin 2:  Vælg Samling Ikon for visning af fotosamling i øverste venstre hjørne.
Trin 3:  Vælg fotos og videoer for at få vist dem.

Du kan fastgøre appen Fotos til Start. Sådan gør du:

• Gå til Start Windows-logo, vælg Alle apps, hold nede eller højreklik på Fotos, og vælg Fastgør til Start.
Tip!

Importere fra et kamera, telefon, dvd eller eksternt drev

Du kan føje fotos og videoer til Surface direkte fra et microSD-hukommelseskort, et kompatibelt USB-kamera, en telefon, et USB-flashdrev eller en anden USB-lagerenhed. Sådan gør du:

Trin 1:  Tilslut USB-kamera, telefon, USB-flashdrev eller en anden USB-lagerenhed, som er kompatibel, til din Surface, eller sæt et microSD-kort i microSD-kortlæseren.
Find ud af hvordan under Tilslutte en USB-mus, en printer og meget mere og Surface-lagringsindstillinger.
Trin 2:  Følg vejledningen på skærmen for at importere eller kopiere filer fra din enhed eller dit drev.
Tip!

Hvis du har mange fotos eller videoer, kan du gemme dem på OneDrive og få adgang til dem fra en hvilken som helst enhed med internetforbindelse, herunder Surface. Få flere oplysninger under OneDrive på din pc.

Redigere fotos og videoer

Du kan redigere fotos og videoer ved hjælp af den indbyggede Fotos-app. Denne app indeholder mange muligheder for at justere dine fotos, men hvis du er interesseret i at foretage mere avancerede redigeringer eller arbejde med metadata, kan du søge i Windows Store efter andre billedredigeringsapps.

Føj en mappe med fotos til dit billedbibliotek

Appen Fotos viser fotos i dit Windows-billedbibliotek på dit Surface. Dette kan også omfatte eksterne drev, delte netværksmapper og andre mapper på Surface. Hvis du gerne vil se billeder fra andre mapper i dit billedbibliotek, kan du flytte dem til mappen Billeder eller til dit billedbibliotek. Sådan gør du:

Trin 1:  Hvis den mappe eller placering, hvori billederne befinder sig, er på en ekstern harddisk eller et flytbart medie som f.eks. et USB-flashdrev eller microSD-kort, skal du sørge for, at harddisken eller det flytbare medie er forbundet til dit Surface, og at du kan åbne det.
Trin 2:  Vælg Stifinder på proceslinjen.
Trin 3:  Gå til mappen med de billeder, du vil tilføje, og hold den nede, eller højreklik på mappen.
Trin 4:  Vælg Medtag i bibliotek > Billeder.

Bemærkninger
  • Du kan medtage de filer og mapper, der ligger på et USB-flashdrev eller et microSD-kort eller på en anden ekstern lagerplacering i dit billedbibliotek, men filerne og mapperne vil kun være tilgængelige, når USB-flashdrevet eller microSD-kortet er tilsluttet.
  • Det er bedst at kopiere billederne til dit Surface og fuldføre trinnene herover, så hvis du frakobler eller fjerner lagermediet fra dit Surface, vises billederne stadig i dit billedbibliotek.

Du kan få flere oplysninger om at arbejde med biblioteker i Biblioteker: ofte stillede spørgsmål

Vise fotos og videoer

Sådan anvender du appen Fotos til at få vist fotos og videoer i dit billedbibliotek eller på dit OneDrive:

Trin 1:  Gå til Start Windows-logo, og vælg Alle apps > Fotos.
Hvis du vil fastgøre appen Fotos til start, skal du gå til Start Windows-logo, vælge Alle apps, trykke på og holde (eller højreklikke) Fotos nede og vælge Fastgør til Start.
Trin 2:  Vælg pilen Pil ud for Billedbibliotek, og vælg enten OneDrive eller Billedbibliotek.
Trin 3:  Vælg den fotomappe, hvori du vil vise fotos og videoer.
Tip!

Importere fra et kamera, telefon, dvd eller eksternt drev

Du kan føje fotos og videoer til Surface direkte fra et microSD-hukommelseskort, et kompatibelt USB-kamera, en telefon, et USB-flashdrev eller en anden USB-lagerenhed. Sådan gør du:

Trin 1:  Tilslut USB-kamera, telefon, USB-flashdrev eller en anden USB-lagerenhed, som er kompatibel, til din Surface, eller sæt et microSD-kort i microSD-kortlæseren.
Find ud af hvordan under Tilslutte en USB-mus, en printer og meget mere og Surface-lagringsindstillinger.
Trin 2:  Gå til Start Windows-logo, og vælg Alle apps > Fotos.
Trin 3:  Stryg opad fra bunden af skærmen for at se appkommandoerne.
Hvis du bruger en mus, skal du højreklikke i appen.
Trin 4:  Vælg Importér.
Import er kun muligt, mens du kigger på en mappe med billeder, ikke hvis du kigger på ét enkelt billede.
Trin 5:  Vælg den enhed, du vil importere fra.
Trin 6:  Gør derefter et af følgende:

• Vælg Importér, hvis du gerne vil importere det hele.
  • Hvis du ikke vil importere noget, skal du vælge Ryd markering og vælge de fotos, du vil importere. Når du har valgt alle de elementer, du vil importere, skal du vælge Importér.

Dine fotos og videoer gemmes i mappen Billeder i en undermappe, der navngives med den dato, hvor du importerede dine fotos og videoer. Du kan få flere oplysninger under Importere fotos og videoer.

Tip!

Hvis du har mange fotos eller videoer, kan du gemme dem på OneDrive og få adgang til dem fra en hvilken som helst enhed med internetforbindelse, herunder Surface. Du kan finde flere oplysninger under OneDrive: Ofte stillede spørgsmål.

Redigere fotos og videoer

Du kan redigere fotos og videoer ved hjælp af den indbyggede Foto-app. Denne app indeholder mange muligheder for at justere dine fotos, men hvis du er interesseret i at foretage mere avancerede redigeringer eller arbejde med metadata, kan du søge i Windows Store efter andre billedredigeringsapps.

En god mulighed til videoredigering er at bruge Movie Moments-appen. Du kan få flere oplysninger under Appen Movie Moments til Windows: Ofte stillede spørgsmål. Det er gratis at installere appen fra Windows Store.

Få flere oplysninger om redigering af fotos og videoer under Redigere fotos og videoer

Føj en mappe med fotos til dit billedbibliotek

Appen Fotos viser fotos i dit Windows-billedbibliotek på dit Surface. Dette kan også omfatte eksterne drev, delte netværksmapper og andre mapper på Surface. Hvis du gerne vil se billeder fra andre mapper i dit billedbibliotek, kan du flytte dem til mappen Billeder eller til dit billedbibliotek. Sådan gør du:

Trin 1:  Hvis den mappe eller placering, hvori billederne befinder sig, er på en ekstern harddisk eller et flytbart medie som f.eks. et USB-flashdrev eller microSD-kort, skal du sørge for, at harddisken eller det flytbare medie er forbundet til dit Surface, og at du kan åbne det.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skrivebord på startskærmen (eller tryk på Windows-tasten Windows-logoet + D).
Hvis du ikke får vist feltet Skrivebord på startskærmen, skal du stryge opad og trykke eller klikke på Skrivebord i appsvisning.
Trin 3:  Tryk eller klik på Stifinder på din proceslinje.
Trin 4:  Gå til mappen med de billeder, du vil tilføje, og hold den derefter nede, eller højreklik på den.
Trin 5:  Tryk eller klik på Medtag i bibliotek, og vælg Billeder.

Bemærkninger
  • Du kan medtage de filer og mapper, der ligger på et USB-flashdrev eller et microSD-kort eller på en anden ekstern lagerplacering i dit billedbibliotek, men filerne og mapperne vil kun være tilgængelige, når USB-flashdrevet eller microSD-kortet er tilsluttet.
  • Det er bedst at kopiere billeder til dit Surface og fuldføre følgende trin, så hvis du frakobler eller fjerner lagermediet fra dit Surface, vises billederne stadig i dit billedbibliotek.

Du kan få flere oplysninger om at arbejde med biblioteker i Biblioteker: ofte stillede spørgsmål

Vise fotos og videoer

Sådan anvender du appen Fotos til at få vist fotos og videoer i dit billedbibliotek eller på dit OneDrive:

Trin 1:  Tryk eller klik på Fotos på startskærmen.
Trin 2:  Tryk eller klik på pilen Pilved siden af Biblioteket Billeder, og tryk eller klik derefter enten på OneDrive eller Biblioteket Billeder.
Trin 3:  Tryk eller klik på den fotomappe, hvorfra du vil vise fotos og videoer.
Tip!

Importere fra et kamera, telefon, dvd eller eksternt drev

Du kan føje fotos og videoer til Surface direkte fra et microSD-hukommelseskort, et kompatibelt USB-kamera, en telefon, et USB-flashdrev eller en anden USB-lagerenhed. Sådan gør du:

Trin 1:  Tilslut et kompatibelt USB-kamera, en telefon, et USB-flashdrev eller en anden USB-lagerenhed til din Surface, eller indsæt et microSD-kort i microSD-kortlæseren.
Få flere oplysninger under Tilslutte en USB-mus, -printer og mere og Surface-lagermuligheder.
Trin 2:  Tryk eller klik på Fotos på startskærmen.
Trin 3:  Stryg op fra den nederste kant af skærmen for at se appkommandoerne.
(Hvis du bruger en mus, skal du højreklikke i appen).
Trin 4:  Tryk eller klik på Importér.

Import er kun muligt, mens du kigger på en mappe med billeder, ikke hvis du kigger på ét enkelt billede.
Trin 5:  Tryk eller klik på den enhed, du vil importere fra.
Trin 6:  Gør derefter et af følgende:

• Tryk eller klik på Importér, hvis du gerne vil importere det hele.
  • Hvis du ikke vil importere det hele, skal du trykke eller klikke på Ryd markering og derefter trykke, klikke eller stryge ned på de billeder, du gerne vil importere. Tryk eller klik på Importér, når du har valgt alle de elementer, du gerne vil importere.

Dine fotos og videoer gemmes i mappen Billeder i en undermappe, der navngives med den dato, hvor du importerede dine fotos og videoer. Du kan få flere oplysninger under Importere fotos og videoer.

Tip!

Hvis du har mange fotos eller videoer, kan du gemme dem på OneDrive og få adgang til dem fra en hvilken som helst enhed med internetforbindelse, herunder Surface. Du kan finde flere oplysninger under OneDrive: Ofte stillede spørgsmål.

Redigere fotos og videoer

Du kan redigere fotos og videoer ved hjælp af den indbyggede Foto-app. Denne app indeholder mange muligheder for at justere dine fotos, men hvis du er interesseret i at foretage mere avancerede redigeringer eller arbejde med metadata, kan du søge i Windows Store efter andre billedredigeringsapps.

En god mulighed til videoredigering er at bruge Movie Moments-appen. Du kan få flere oplysninger under Appen Movie Moments til Windows: Ofte stillede spørgsmål. Det er gratis at installere appen fra Windows Store.

Få flere oplysninger om redigering af fotos og videoer under Redigere fotos og videoer

Føj en mappe med fotos til dit billedbibliotek

Appen Fotos viser fotos i dit Windows-billedbibliotek på dit Surface. Dette kan også omfatte eksterne drev, delte netværksmapper og andre mapper på Surface. Hvis du gerne vil se billeder fra andre mapper i dit billedbibliotek, kan du flytte dem til mappen Billeder eller til dit billedbibliotek. Sådan gør du:

Trin 1:  Hvis den mappe eller placering, hvori billederne befinder sig, er på en ekstern harddisk eller et flytbart medie som f.eks. et USB-flashdrev eller microSD-kort, skal du sørge for, at harddisken eller det flytbare medie er forbundet til dit Surface, og at du kan åbne det.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skrivebord på startskærmen (eller tryk på Windows-tasten Windows-tasten + D).
Hvis du ikke får vist feltet Skrivebord på startskærmen, skal du stryge opad og trykke eller klikke på Skrivebord i appsvisning.
Trin 3:  Tryk eller klik på Stifinder på din proceslinje.
Trin 4:  Gå til mappen med de billeder, du vil tilføje, og hold den derefter nede, eller højreklik på den.
Trin 5:  Tryk eller klik på Medtag i bibliotek, og vælg Billeder.

Bemærkninger
  • Du kan medtage de filer og mapper, der ligger på et USB-flashdrev eller et microSD-kort eller på en anden ekstern lagerplacering i dit billedbibliotek, men filerne og mapperne vil kun være tilgængelige, når USB-flashdrevet eller microSD-kortet er tilsluttet.
  • Det er bedst at kopiere billeder til dit Surface og fuldføre følgende trin, så hvis du frakobler eller fjerner lagermediet fra dit Surface, vises billederne stadig i dit billedbibliotek.

Du kan få flere oplysninger om at arbejde med biblioteker i Biblioteker: ofte stillede spørgsmål

Vise fotos og videoer

Sådan anvender du appen Fotos til at få vist fotos og videoer i dit billedbibliotek eller på dit OneDrive:

Trin 1:  Tryk eller klik på Fotos på startskærmen.
Trin 2:  Tryk eller klik på pilen Pilved siden af Biblioteket Billeder, og tryk eller klik derefter enten på OneDrive eller Biblioteket Billeder.
Trin 3:  Tryk eller klik på den fotomappe, hvorfra du vil vise fotos og videoer.
Tip!

Importere fra et kamera, telefon, dvd eller eksternt drev

Du kan føje fotos og videoer til Surface direkte fra et microSD-hukommelseskort, et kompatibelt USB-kamera, en telefon, et USB-flashdrev eller en anden USB-lagerenhed. Sådan gør du:

Trin 1:  Tilslut et kompatibelt USB-kamera, en telefon, et USB-flashdrev eller en anden USB-lagerenhed til din Surface, eller indsæt et microSD-kort i microSD-kortlæseren.
Få flere oplysninger under Tilslutte en USB-mus, -printer og mere og Surface-lagermuligheder.
Trin 2:  Tryk eller klik på Fotos på startskærmen.
Trin 3:  Stryg op fra den nederste kant af skærmen for at se appkommandoerne.
(Hvis du bruger en mus, skal du højreklikke i appen).
Trin 4:  Tryk eller klik på Importér.

Import er kun muligt, mens du kigger på en mappe med billeder, ikke hvis du kigger på ét enkelt billede.
Trin 5:  Tryk eller klik på den enhed, du vil importere fra.
Trin 6:  Gør derefter et af følgende:

• Tryk eller klik på Importér, hvis du gerne vil importere det hele.
  • Hvis du ikke vil importere det hele, skal du trykke eller klikke på Ryd markering og derefter trykke, klikke eller stryge ned på de billeder, du gerne vil importere. Tryk eller klik på Importér, når du har valgt alle de elementer, du gerne vil importere.

Dine fotos og videoer gemmes i mappen Billeder i en undermappe, der navngives med den dato, hvor du importerede dine fotos og videoer. Du kan få flere oplysninger under Importere fotos og videoer.

Tip!

Hvis du har mange fotos eller videoer, kan du gemme dem på OneDrive og få adgang til dem fra en hvilken som helst enhed med internetforbindelse, herunder Surface. Du kan finde flere oplysninger under OneDrive: Ofte stillede spørgsmål.

Redigere fotos og videoer

Du kan redigere fotos og videoer ved hjælp af den indbyggede Foto-app. Denne app indeholder mange muligheder for at justere dine fotos, men hvis du er interesseret i at foretage mere avancerede redigeringer eller arbejde med metadata, kan du søge i Windows Store efter andre billedredigeringsapps.

En god mulighed til videoredigering er at bruge Movie Moments-appen. Du kan få flere oplysninger under Appen Movie Moments til Windows: Ofte stillede spørgsmål. Det er gratis at installere appen fra Windows Store.

Få flere oplysninger om redigering af fotos og videoer under Redigere fotos og videoer