Der kan ikke oprettes forbindelse til et trådløst netværk

Her finder du nogle løsninger, som du kan prøve, hvis du ikke kan oprette forbindelse til Wi-Fi, eller hvis du har begrænset forbindelse, signalet er svagt og mistes med mellemrum, eller hvis du ikke kan finde et netværk.

Inden du starter

• Er det første gang, du konfigurerer din Surface?
    Kontrollér, at din router er fuldt ud kompatibel med Windows. På grund af de nye netværksfunktioner i Windows er visse ældre netværksroutere ikke fuldt ud kompatible, og det kan medføre problemer. Gå til Windows Compatibility Center for at se listen over routere, der er kompatible med Windows 8.1 og Windows RT 8.1.
  • Kan du oprette forbindelse til det trådløse netværk, åbne et websted eller sende mail via en anden computer?
    Hvis ikke, findes problemet muligvis i selve netværket. Kontakt internetudbyderen for at få hjælp.
  • Er alle kabler til netværket tilsluttet korrekt?
    Du skal sørge for, at modemmet er tilsluttet et telefonstik, der fungerer, eller en kabelforbindelse – enten direkte eller gennem routeren. Se Slutte dit hjemmenetværk til internettet for at få flere oplysninger.
  • Er Surface tæt på den trådløse router?
    Det kan også hjælpe at flytte Surface tættere på routeren og flytte routeren eller adgangspunktet væk fra gulv og vægge og metalgenstande (f.eks. arkivskabe af metal).
  • Har du glemt adgangskoden til dit trådløse netværk?
    Hvis du ikke kan oprette forbindelse, fordi du ikke kender adgangskoden til det trådløse netværk, skal du se Sådan finder du adgangskoden til det trådløse netværk.
  • Er Flytilstand slået fra?
    Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk eller klik på Indstillinger, og tryk eller klik på ikonet for det trådløse netværk for at kontrollere dette. Kontrollér, at Flytilstand er slået fra.
  • Viser din Surface den korrekte dato og det korrekte klokkesæt?
    Du kan kontrollere og foretage ændringer om nødvendigt ved at stryge indad fra højre side af skærmen og trykke eller klikke på Indstillinger. Tryk eller klik derefter på Skift pc-indstillinger, tryk eller klik på Klokkeslæt og sprog, og tryk eller klik på Dato og klokkeslæt. Kontrollér, at oplysningerne er korrekte, eller foretag de nødvendige ændringer.
  • Forsøger du at oprette forbindelse til din mobilbredbåndsforbindelse?
    Se Kan du ikke oprette forbindelse til mobilbredbånd?

Løsning 1: Genstart Wi-Fi på Surface

Sådan genstartes Wi-Fi:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på ikonet trådløst netværk.

Ikon for trådløst netværk

Trin 3:  Tryk eller klik indstillingen Fra under Wi-Fi i Netværk, og tryk eller klik derefter indstillingen Til igen.
Trin 4:  Tryk eller klik på det netværk, du vil oprette forbindelse til, og tryk eller klik evt. på Opret forbindelse. Kontrollér, at din netværksstatus nu er Tilsluttet.

Hvis du fortsat ikke kan oprette forbindelse, skal du prøve Løsning 2.

Løsning 2: Genstart netværkshardware, og genstart Surface

Prøv at genstarte modemmet, routeren og Surface. Sådan gør du:

Trin 1:  Tag strømledningen ud af dit modem og din trådløse router.
Trin 2:  Når alle indikatorerne på enhederne slukker, skal du vente i mindst 30 sekunder og derefter tilslutte modemmet igen.

Bemærk!
Nogle modemmer har et reservebatteri, hvilket betyder, at indikatorerne ikke slukkes. På denne type modem skal du trykke på nulstillingsknappen og hurtigt slippe den igen. Hvis du ikke kan finde en nulstillingsknap, kan du i stedet tage batteriet ud.
Trin 3:  Tilslut routeren, og vent endnu et minut.

Genstart derefter Surface.

Trin 1:  Stryg indad fra højre side, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Strøm, og tryk eller klik derefter på Genstart.
Trin 3:  Log på Windows, gå derefter tilbage til Indstillinger, og tryk eller klik på ikonet for det trådløse netværk.
Trin 4:  Tryk eller klik på navnet på dit trådløse netværk, og klik derefter på Opret forbindelse.

Hvis du fortsat ikke kan oprette forbindelse, skal du prøve Løsning 3.

Løsning 3: Kør fejlfinding

Fejlfindingsværktøjet Netværk eller fejlfindingsværktøjet Netværkskort kan være nyttige i forbindelse med diagnosticering og løsning af Wi-Fi-problemer.

Brug af fejlfindingsværktøjet Netværk

Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk eller klik derefter på Søg.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Søg.
Trin 2:  Skriv netværksfejlfinding i søgefeltet.
Trin 3:  Tryk eller klik på Identificer og reparer netværksproblemer i søgeresultaterne.

Brug af fejlfindingsværktøjet Netværkskort

Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Søg.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Søg.
Trin 2:  Skriv fejlfinding i søgefeltet, og tryk eller klik derefter på Fejlfinding.
Trin 3:  Tryk eller klik på Netværk og internet, og tryk eller klik derefter på Netværkskort.

Prøv, om du kan oprette forbindelse til Wi-Fi nu. Hvis ikke, skal du prøve Løsning 4.

Løsning 4: Installer de seneste opdateringer til Surface

Sørg for, at du har de seneste opdateringer til Surface. Opdateringer kan løse forbindelsesproblemer, herunder nogle problemer med begrænset forbindelse. Du kan få flere oplysninger under Installere Surface- og Windows-opdateringer .

Du kan også besøge routerproducentens websted for at hente de seneste opdateringer til routeren (firmwareopdateringer).

Bemærkninger
  • Hvis du ikke er online og ikke kan installere opdateringer, kan du prøve at oprette forbindelse til et offentligt netværk, f.eks. på en café eller et bibliotek, for at installere opdateringerne.
  • Surface Pro: Du kan også forsøge at gå online med en traditionel forbindelse for at installere opdateringer. Du kan finde flere oplysninger under Oprette forbindelse til et traditionelt netværk.

Hvad nu, hvis jeg fortsat får en meddelelse om begrænset forbindelse?

Trådløst netværk med begrænset forbindelse

Begrænset forbindelse kan opstå af en række forskellige årsager, men faktum er, at du ikke kan oprette forbindelse til internettet i denne tilstand.

Dette problem kan muligvis løses ved at opdatere Surface med de seneste Wi-Fi-drivere via Windows Update.

Bemærk!
Det er ikke i alle situationer med begrænset forbindelse, hvor der er løsninger, der kan styres af Wi-Fi-driverne. Begrænset forbindelse kan opstå ud fra en kompleks interaktion af Wi-Fi-enhedsdrivere, adgangspunktfirmware, adgangspunktskonfiguration og andre faktorer. Vi arbejder løbende på at forbedre problemet med begrænset forbindelse, der kan påvirkes med Surface-driveropdateringer.

Løsning 5: Geninstaller trådløse driverne manuelt

Hvis driveren til det trådløse kort i din Surface enten er beskadiget eller ikke installeret, kan dette forårsage problemer med forbindelsen.

Når det gælder, Surface RT og Surface 2, opdaterer Windows automatisk din driver.

Når det gælder Surface Pro, kan du opdatere driveren ved brug af Windows Update, eller du kan om nødvendigt installere driveren manuelt. For at gøre dette skal du følge trinnene i Installere trådløse drivere på Surface Pro.

Få flere oplysninger om opdatering af drivere til netværksadaptere under Opdatere drivere i Windows 8.1 eller Windows RT 8.1.

Andre løsninger

Problemer med trådløs forbindelse kan opstå af en lang række forskellige årsager. Her er forskellige løsninger, du kan prøve.

Opdatere router og adgangspunktfirmware

Din router eller dit adgangspunkt kan have brug for en opdatering af firmwaren, især hvis det kun er muligt for dig at oprette forbindelse ved brug af enten WEP-sikkerhed eller ingen sikkerhed. Download opgradering til firmwaren enten fra routeren eller producenten af adgangspunktets hjemmeside og anvend den efter ud fra vejledningen fra webstedet eller den downloadede fil.

Kontrollér, om der er interferens

Nogle enheder i dit hjem, f.eks. mikrobølgeovne og visse trådløse telefoner, kan forårsage interferens mellem din Surface og netværk, hvis de befinder sig inden for området. Hvis der er sådanne enheder i nærheden af din Surface, skal du slå dem midlertidigt fra eller flytte dem længere væk.

Ret indstillinger for routeren eller adgangspunkt, så du kan bruge en anden trådløs kanal, eller angiv, at kanalen skal vælges automatisk, hvis den er angivet til et fast kanalnummer. Nogle gange virker én trådløs kanal bedre end en anden. Se de oplysninger, der fulgte med adgangspunktet eller routeren, for at finde ud af, hvordan du konfigurerer kanalen til det trådløse signal.

Kontrollere MAC-filtrering

Trådløse routere kan forhindre uautoriseret netværksadgang ved at bruge en funktion kaldet MAC-filtrering. MAC-filtrering kan desværre også forhindre din Surface i at oprette forbindelse til det trådløse netværk.

Hvis MAC-filtrering er slået til, kan du prøve et gøre et af følgende:

• Slå MAC-filtrering midlertidigt fra på din router for at se, om MAC-filtrering forhindrer Surface i at oprette forbindelse til det trådløse netværk.
  • Føj MAC-adressen på din Surface til routerens liste over godkendte enheder.

Du kan finde MAC-adressen til din Surface ved at følge disse trin:

Trin 1:  Stryg indad fra skærmens højre kant, og tryk eller klik på Søg.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Søg.
Trin 2:  Skriv cmd, og tryk eller klik derefter på Kommandoprompt i søgeresultaterne.
Trin 3:  Skriv ipconfig /all i kommandoprompten, og tryk derefter på Enter.
Trin 4:  Find den fysiske adresse. Dette er MAC-adressen til din Surface.
Eksempel på MAC-adresse

Hvis du vil ændre MAC-filtreringsindstillinger på din router, skal du se de oplysninger, der fulgte med routeren, eller gå til hardwareproducentens websted. Hvis du ændrer MAC-filtreringsindstillingerne for din router, skal du genstarte routeren, før du prøver at oprette forbindelse mellem Surface og dit trådløse netværk.

Kontrollere, at routeren sender netværksnavnet

Hvis du ikke kan finde dit trådløse netværk på listen over tilgængelige netværk, kan problemet være, at den trådløse router ikke er opsat til at udsende dens netværks-id (SSID). Se de oplysninger, der blev leveret med den trådløse router, for at aktivere SSID-udsendelse. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du opretter forbindelse til et skjult trådløst netværk ved at se "Hvordan opretter jeg forbindelse til et skjult trådløst netværk?" under Problemer med traditionelt og trådløst netværk.

Du kan finde flere oplysninger om netværksregistreringsproblemer under Hvorfor kan jeg ikke finde et trådløst netværk?

Andre måder at oprette forbindelse på

Når der ikke er et Wi-Fi-netværk, kan du bruge en af følgende muligheder: