Brug af OneNote på Surface

Hav alle dine noter, klip, skitser, fotos og mere samlet ét sted, der er adgang til overalt, med OneNote.

OneNote synkroniserer med din OneDrive og gemmer alt automatisk, så du kan se, opdatere og organisere dine noter hvor som helst.
Din Surface leveres med OneNote præinstalleret, og du kan installere OneNote gratis på dine andre enheder.

Operativsystem:
Surface Pro 3 med Surface Pen og Type Cover
Surface Pen-ikon

Tage en hurtig note

Surface Pro 3 og Surface 3 med Surface Pen gør det nemmere end nogensinde før at få dine idéer ned på skrift i OneNote.

Klik – skriv – færdig

Når du er logget på din Surface Pro 3 eller Surface 3, kan du bruge Surface Pen til at åbne OneNote hurtigt, selv fra låseskærmen.

Klik for at åbne OneNote.

Når Surface er låst:

Klik på topknappen på Surface Pen for at åbne OneNote og hurtigt skrive en note. Tryk på tænd-/sluk-knappen for at få din Surface tilbage i slumretilstand, hvorefter OneNote gemmer dit arbejde.

Når du bruger Surface:

Klik på topknappen på din Surface Pen, hvorefter OneNote åbner dine seneste noter. Du kan skifte mellem OneNote og andre apps, som du bruger.

Ingen Surface Pen? Intet problem.

Åbn OneNote fra Start

Selv uden Surface Pen er OneNote lige ved hånden. Vælg feltet OneNote, åbn en ny side i Seneste noter, og få din tanke ned på tekst.

OneDrive-cloudikon

Skriv én gang, læs hvor som helst

Du kan installere og bruge OneNote gratis på pc'er, Macs, iPads og smartphones som Windows Phone, iPhone og Android. OneNote sørger for, at alt er synkroniseret. Se flere oplysninger under OneNote.com.

Hvis du ønsker endnu flere OneNote-funktioner, skal du installere eller aktivere OneNote 2013. Find det på OneNote.com/Download. Med OneNote 2013 kan du f.eks. optage lyd, oprette tilpassede mærker, arbejde på notesbøger i en gruppe og meget mere.

Så snart du har brugt disse funktioner i OneNote 2013, bliver dit samarbejde, dine optagelser og mærker også gemt i dine synkroniserede notesbøger. Se OneNote 2013-træningsvideoer for at få mere at vide om brugen af OneNote 2013.

Cirkelmenuikon Touchvenlige cirkelmenuer

Mens du arbejder i OneNote-appen, vil du bemærke små runde ikoner, der dukker op tæt på dine noter, som disse: Ikon for rund (side), Ikon for rund (tabel) eller Ikon for rund (pen).
Disse ikoner vises, så snart du trykker på noter eller genstande på en side, vælger tekst eller billeder eller laver andre ting i din notesbog. Når du trykker på disse ikoner, vises en cirkelmenu med et hjul af kommandoer, baseret på hvad du har valgt.

Vælg det lille runde ikon for at åbne cirkelmenuen. Hvad der er inden i cirklen afhænger af, hvad du laver på tidspunktet.

Cirkelikonet bliver midten af en cirkelmenu med kommandoer, der er relateret til det, du laver. Her er cirkelmenuen til arbejde i en tabel.

I cirkelmenuen kan du vælge en kommando som Tegn for at skifte til håndskrift eller Tabel for at indsætte en tabel. Vælg en pil på den yderste ring for at vælge flere kommandoer til ting som en mærketypografi.

Hvis midterikonet er en pil tilbage, kan du klikke på den for at komme tilbage til den tidligere menu.

Få flere oplysninger under Bruge cirkelmenuer til at vise OneNote-kommandoer.

Brug Ribbon i OneNote 2013

I OneNote 2013 kan du bruge Ribbon til hurtigt at finde kommandoer og indstillinger.

Søgeikon Find dine noter, når du har brug for dem

Åbn dine seneste noter

OneNote gemmer dine Quick Notes i din notesbog, så de er klar til at blive læst og arrangeret senere.

I OneNote

Tryk eller klik på gribeværktøjet (de tre vandrette linjer) for at åbne din liste over notesbøger. Seneste noter findes øverst på listen.

I OneNote 2013

Quick Notes findes nederst på listen over notesbøger. Hvis din liste over notesbøger ikke er fastgjort til at være åben, skal du klikke på pilen ved siden af navnet på den nuværende notesbog for at åbne listen.

Med Surface Pro 3 eller Surface 3

Du kan se din seneste note ved at klikke på pennens topknap, når din Surface er låst op.

Søge i dine noter

Brug søgefeltet i den venstre menu til at søge i OneNote.

I OneNote

Brug amuletten Søg for at finde tekst i enhver af dine noter. Stryg indad fra højre side af skærmen, og vælg Søg. Vælg pilen ned over søgefeltet, vælg OneNote, og skriv den tekst, du vil finde.

Brug søgefeltet i den venstre menu til at søge i OneNote.

I OneNote 2013

Brug søgefeltet i højre side af skærmen til at søge efter dine noter.

Ikon for noter Mange notesbøger – alle sammen i OneNote

Opret så mange notesbøger, du har brug for. Brug afsnit, sider og mærker til at gøre ting nemmere at finde.

Dine OneNote-notesbøger...

…er også i OneNote 2013.

Hver Quick Note er dens egen side. Du kan trække enhver side ind i notesbogen og den sektion, hvor den hører hjemme. Se hvordan i denne video.

Sende en side på mail

Brug amuletten Del for at dele en side

Stryg indad fra højre side af skærmen, og vælg Del for at sende den notesbogsside, du kigger på, på mail.

Dele en notesbog

Kopiere link til notesbog

Du kan dele en notesbog ved at indsætte et link til notesbogen i en mail. Sådan gør du:
Højreklik på notesbogen på listen over dine notesbøger, og vælg Kopiér link til notesbog.

Det, som andre ser, afhænger af OneDrive-indstillingerne for den mappe, som notesbogen er i. Få flere oplysninger om at indstille tilladelser under Dele filer og mapper og skifte tilladelser.

Samarbejde ved brug af OneNote 2013

Inviter mennesker til din notesbog, eller del den med et møde.

Der er flere måder at dele på i OneNote 2013. Åbn menuen Filer, og vælg Del for at se dine indstillinger.

Når du inviterer mennesker til en notesbog, vælger du, hvem der kan redigere og se notesbogen.

Er du ved at arrangere et møde?

Del med mødeknappen i

Hvis du arrangerer et møde, kan du indsamle alles noter og optage lyd under mødet og dele det med andre. Få flere oplysninger under Tage noter under et møde.

Vil du ikke dele?

Dine notesbøger er private, indtil du beslutter dig for at dele dem.

Kopiere tegninger eller billeder ind og få et link tilbage til kilden Tilføje billeder, internetklip og meget mere

Du kan føje billeder, websider og filer til dine notesbøger. Et link tilbage til kilden inkluderes automatisk. Sådan gør du:

I OneNote

Brug Del til at kopiere fra en webside

Du kan indsætte en hel webside i din notesbog ved at stryge indad fra højre side af skærmen, vælge Del og vælge Send til OneNote.

Du får mulighed for at se siden, før du sender den til OneNote.

Højreklik for at indsætte det, du har kopieret

Du kan indsætte et billede eller en tekst fra internettet i din notesbog ved at vælge det, du vil indsætte, holde nede eller højreklikke og vælge Kopiér.

Derefter skal du i OneNote holde nede eller højreklikke og vælge Sæt ind.

Vælg Indsæt, og vælg det billede, der skal indsættes

Sådan kopierer du et billede fra din Surface-filmrulle eller fra en placering på din Surface eller OneDrive: Åbn den side, hvor du vil indsætte billedet, i den gratis OneNote-app, vælg Indsæt, og vælg Billede.

Vælg filplaceringen, vælg de billeder, du vil kopiere, og vælg Åbn.

I OneNote 2013

Indsæt fane i bånd

Åbn fanen Indsæt, vælg det, du vil indsætte, og følg prompterne.

Klip webindhold lige til OneNote 2013

Klip til OneNote
Hvis du bruger Internet Explorer og OneNote 2013, kan du installere OneNote Clipper og bruge den til at indsætte søgbare websidebilleder – komplet med links – til dine Quick Notes.

KameraTag fotos direkte til OneNote

Brug dit Surface-kamera til at tage billeder, og indsæt dem på en OneNote-side. Tag et billede af et whiteboard fra et møde, en designidé til dit næste event eller et billede til din rejsenotesbog.

Åbn cirkelmenuen, og tryk eller klik på Kamera.

Tag et eller flere billeder, og vælg Indsæt alle.

Surface Pro 3 med Surface Pen og Type Cover
Surface Pen-ikon

Tage en hurtig note

Surface Pro 3 og Surface 3 med Surface Pen gør det nemmere end nogensinde før at få dine idéer ned på skrift i OneNote.

Klik – skriv – færdig

Når du er logget på din Surface Pro 3 eller Surface 3, kan du bruge Surface Pen til at åbne OneNote hurtigt, selv fra låseskærmen.

Klik for at åbne OneNote.

Når Surface er låst:

Klik på topknappen på Surface Pen for at åbne OneNote og hurtigt skrive en note. Tryk på tænd-/sluk-knappen for at få din Surface tilbage i slumretilstand, hvorefter OneNote gemmer dit arbejde.

Når du bruger Surface:

Klik på topknappen på din Surface Pen, hvorefter OneNote åbner dine seneste noter. Du kan skifte mellem OneNote og andre apps, som du bruger.

Ingen Surface Pen? Intet problem.

Åbn OneNote fra Start

Selv uden Surface Pen er OneNote lige ved hånden. Vælg feltet OneNote, åbn en ny side i Seneste noter, og få din tanke ned på tekst.

OneDrive-cloudikon

Skriv én gang, læs hvor som helst

Du kan installere og bruge OneNote gratis på pc'er, Macs, iPads og smartphones som Windows Phone, iPhone og Android. OneNote sørger for, at alt er synkroniseret. Se flere oplysninger under OneNote.com.

Hvis du ønsker endnu flere OneNote-funktioner, skal du installere eller aktivere OneNote 2013. Find det på OneNote.com/Download. Med OneNote 2013 kan du f.eks. optage lyd, oprette tilpassede mærker, arbejde på notesbøger i en gruppe og meget mere.

Så snart du har brugt disse funktioner i OneNote 2013, bliver dine optagelser, mærker og delt arbejde også gemt i dine synkroniserede notesbøger. Se OneNote 2013-træningsvideoer for at få mere at vide om brugen af OneNote 2013.

Cirkelmenuikon Touchvenlige cirkelmenuer

Mens du arbejder i OneNote-appen, vil du bemærke små runde ikoner, der dukker op tæt på dine noter, som disse: Ikon for rund (side), Ikon for rund (tabel) eller Ikon for rund (pen).
Disse ikoner vises, så snart du vælger noter eller genstande på en side, markerer tekst eller billeder eller laver andre ting i din notesbog. Når du vælger disse ikoner, vises en cirkelmenu med et hjul af kommandoer, baseret på hvad du har valgt.

Vælg det lille runde ikon for at åbne cirkelmenuen. Hvad der er inden i cirklen afhænger af, hvad du laver på tidspunktet.

Cirkelikonet bliver midten af en cirkelmenu med kommandoer, der er relateret til det, du laver. Her er cirkelmenuen til arbejde i en tabel.

I cirkelmenuen kan du vælge en kommando som Tegn for at skifte til håndskrift eller Tabel for at indsætte en tabel. Vælg en pil på den yderste ring for at vælge flere kommandoer til ting som en mærketypografi.

Hvis midterikonet er en pil tilbage, kan du vælge den for at komme tilbage til den tidligere menu.

Få flere oplysninger under Bruge cirkelmenuer til at vise OneNote-kommandoer.

Brug Ribbon i OneNote 2013

I OneNote 2013 kan du bruge Ribbon til hurtigt at finde kommandoer og indstillinger.

Søgeikon Find dine noter, når du har brug for dem

Åbn dine seneste noter

OneNote gemmer dine Quick Notes i din notesbog, så de er klar til at blive læst og arrangeret senere.

I OneNote

Vælg gribeværktøjet Ikon for Menu til at åbne din liste af notesbøger. Seneste noter findes øverst på listen.

I OneNote 2013

Quick Notes findes nederst på listen over notesbøger. Hvis din liste over notesbøger ikke er fastgjort til at være åben, skal du vælge pilen ved siden af navnet på den aktuelle notesbog for at åbne listen.

Med Surface Pro 3 eller Surface 3

Du kan se din seneste note ved at klikke på pennens topknap, mens Surface er låst op.

Søge i dine noter

Brug søgefeltet i den venstre menu til at søge i OneNote.

I OneNote

Brug gribeværktøjet Ikon for Menu til at finde tekst i dine noter. Vælg gribeværktøjet, og angiv den tekst, du vil finde, i søgefeltet. Du kan søge efter tekst i alle dine notesbøger eller i en bestemt notesbog.

Brug søgefeltet i den venstre menu til at søge i OneNote.

I OneNote 2013

Brug søgefeltet i højre side af skærmen til at søge efter dine noter.

Ikon for noter Mange notesbøger – alle sammen i OneNote

Opret så mange notesbøger, du har brug for. Brug afsnit, sider og mærker til at gøre ting nemmere at finde.

Dine OneNote-notesbøger...

…er også i OneNote 2013.

Hver Quick Note er dens egen side. Du kan trække enhver side ind i notesbogen og den sektion, hvor den hører hjemme.

Sende en side på mail

Brug amuletten Del for at dele en side

Vælg Del Deleikon øverst til højre i vinduet for at sende den notesbogsside, du kigger på, på mail.

Dele en notesbog

Kopiere link til notesbog

Du kan dele en notesbog ved at indsætte et link til notesbogen i en mail. Sådan gør du:
Højreklik på notesbogen på listen over dine notesbøger, og vælg Kopiér link til notesbog.

Det, som andre ser, afhænger af OneDrive-indstillingerne for den mappe, som notesbogen er i. Få flere oplysninger om at indstille tilladelser under Dele filer og mapper og skifte tilladelser.

Samarbejde ved brug af OneNote 2013

Inviter mennesker til din notesbog, eller del den med et møde.

Der er flere måder at dele på i OneNote 2013. Åbn menuen Filer, og vælg Del for at se dine indstillinger.

Når du inviterer mennesker til en notesbog, vælger du, hvem der kan redigere og se notesbogen.

Er du ved at arrangere et møde?

Del med mødeknappen i

Hvis du arrangerer et møde, kan du indsamle alles noter og optage lyd under mødet og dele det med andre. Få flere oplysninger under Tage noter under et møde.

Vil du ikke dele?

Dine notesbøger er private, indtil du beslutter dig for at dele dem.

Kopiere tegninger eller billeder ind og få et link tilbage til kilden Tilføje billeder, internetklip og meget mere

Du kan føje billeder, websider og filer til dine notesbøger. Et link tilbage til kilden inkluderes automatisk. Sådan gør du:

I OneNote

Brug Del til at kopiere fra en webside

Hvis du vil indsætte en hel webside ind i din notesbog, skal du stryge indad fra højre side af skærmen, vælge Del og vælge OneNote.

Du får mulighed for at se siden, før du sender den til OneNote.

Højreklik for at indsætte det, du har kopieret

Du kan indsætte et billede eller en tekst fra internettet i din notesbog ved at vælge det, du vil indsætte, holde nede eller højreklikke og vælge Kopiér.

Derefter skal du i OneNote holde nede eller højreklikke og vælge Sæt ind.

Vælg Indsæt, og vælg det billede, der skal indsættes

Sådan kopierer du et billede fra din Surface-filmrulle eller fra en placering på din Surface eller OneDrive: Åbn den side, hvor du vil indsætte billedet, i den gratis OneNote-app, vælg Indsæt, og vælg Billede.

Vælg filplaceringen, vælg de billeder, du vil kopiere, og vælg Åbn.

I OneNote 2013

Indsæt fane i bånd

Åbn fanen Indsæt, vælg det, du vil indsætte, og følg prompterne.

Klip webindhold lige til OneNote 2013

Klip til OneNote
Hvis du bruger Internet Explorer og OneNote 2013, kan du installere OneNote Clipper og bruge den til at indsætte søgbare websidebilleder – komplet med links – til dine Quick Notes.

KameraTag fotos direkte til OneNote

Brug dit Surface-kamera til at tage billeder, og indsæt dem på en OneNote-side. Tag et billede af et whiteboard fra et møde, en designidé til dit næste event eller et billede til din rejsenotesbog.

Åbn cirkelmenuen, og vælg Kamera.

Tag et eller flere billeder, og vælg Indsæt alle.