Brug af OneNote på Surface

Hav alle dine noter, klip, skitser, fotos og mere samlet ét sted, der er alle steder, med OneNote.

OneNote synkroniserer med din OneDrive og gemmer alt automatisk, så du kan se, opdatere og organisere dine noter hvor som helst.
Din Surface leveres forudinstalleret med OneNote, og du kan installere OneNote 2013 på dine andre enheder ganske gratis.

Surface Pro 3 med Surface-pen og Type Cover
Surface-penikon

Tag en hurtig note

Surface Pro 3 med Surface-pen gør det nemmere end nogensinde før at registrere dine ideer i OneNote.

Klik - skriv - klar

Når du er logget på din Surface, kan du bruge Surface-pen til hurtigt at åbne OneNote endda fra låseskærmen.

Klik for at åbne OneNote.

Når Surface er låst:

Klik på topknappen på Surface-pen, og OneNote åbnes, så du hurtigt kan skrive en note. Tryk på tænd-/sluk-knappen, for at få Surface tilbage i slumretilstand , hvorefter OneNote gemmer dit arbejde.

Når du bruger Surface:

Klik på topknappen på Surface-pen, og OneNote åbnes til dine seneste noter. Du kan skifte mellem OneNote og andre apps, som du bruger.

Ingen Surface-pen? Intet problem.

Åbn OneNote fra Start

Selv uden Surface-pen er OneNote lige ved hånden. Tryk eller klik på feltet OneNote, åbn en ny side i de seneste noter, og få registreret den tanke.

OneDrive-skyikon

Skriv en gang, læs hvor som helst

Du kan installere og bruge OneNote gratis på pc´ere, Macs, iPads og smartphones som Windows Phone, iPhones og Android. OneNote sørger for, at alt er synkroniseret. Se flere oplysninger under OneNote.com.

Hvis du ønsker endnu flere OneNote-fuktioner, skal du installere eller aktivere OneNote 2013. Tjek det ud på OneNote.com/Download. Med OneNote 2013 kan du gøre ting som at optage lyd, oprette tilpassede mærker, arbejde på notesbøger i en gruppe og meget mere.

Så snart du har brugt disse funktioner i OneNote 2013, bliver dit samarbejde, dine optagelser og mærker også gemt in dine synkroniserede notesbøger. Se OneNote 2013-træningsvideoer for at lære mere om brugen af OneNote 2013.

Cirkelmenuikon Berøringsvenlige cirkelmenuer

Mens du arbejder i OneNote-appen, vil du bemærke små runde ikoner, der dukker op tæt på dine noter, som disse: Rundt ikon (side) Rundt ikon (tabel) eller Rundt ikon (pen).
Disse ikoner vises, så snart du trykker på noter eller genstande på en side, vælger tekst eller billeder eller laver andre ting i din notesbog. Når du trykker på disse ikoner, vises en cirkelmenu med et hjul af kommandoer baseret på, hvad du i øjeblikket har valgt.

Tryk eller klik på det lille runde ikon for at åbne cirkelmenuen. Hvad der er inden i cirklen afhænger af, hvad du laver på tidspunktet.

Cirkelikonet bliver midten af an cirkelmenu med kommandoer, der er relateret til det, du laver. Her er cirkelmenuen til arbejde i en tabel.

I cirkelmenuen kan du trykke eller klikke på en kommando som Tegn for at skifte til håndskrift eller Tabel for at indsætte en tabel. Tryk på eller klik på en pil på den yderste ring for at vælge flere kommandoer for ting som en tagtypografi.

Hvis midterikonet er en pil tilbage, kan du klikke på den for at komme tilbage til den tidligere menu.

Få flere oplysninger under Bruge cirkelmenuer til at vise OneNote-kommandoer.

Brug Ribbon i OneNote 2013

I OneNote 2013 kan du bruge Ribbon til hurtigt at finde kommandoer og indstillinger.

Søgeikon Find dine noter, når du har brug for dem

Åbn dine seneste noter

De Quick Notes, du oprettede, er gemt i en sektion af din OneNote-notesbog og klar til at blive gennemgået og organiseret senere.

I OneNote

Tryk eller klik på gribeværktøjet (de tre vandrette linjer) for at åbne din liste af notesbøger. Seneste noter er i toppen af listen.

I OneNote 2013

Quick Notes er i bunden af listen over notesbøger. Hvis din liste over notesbøger ikke er fastgjort til at være åben, skal du klikke på pilen ved siden af navnet på den nuværende notesbog for at åbne listen.

Med Surface Pro 3

Klik på topknappen på pennen, mens Surface er ulåst. Din seneste note vises.

Søg i dine noter

Brug amuletten Søg for at søge i OneNote

I OneNote

Brug amuletten Søg for at finde tekst i enhver af dine noter. Stryg indad fra skærmens højre kant, og tryk eller klik på Søg. Tryk eller klik derefter på pilen oven for søgefeltet, vælg OneNote og indtast den tekst, du gerne vil finde.

Brug amuletten Søg for at søge i OneNote

I OneNote 2013

Brug søgefeltet på højre side af skærmen for at søge efter dine noter.

Ikon for noter Mange notesbøger, alle i OneNote

Opret så mange notesbøger, som du har brug for. Brug afsnit, sider og mærker til at gøre ting nemmere at finde.

Dine OneNote-notesbøger...

…er også i OneNote 2013.

Hver Quick Note er dens egen side. Du kan trække enhver side ind i notesbogen og placere den, hvor den hører hjemme. Se denne video for at se hvordan

Send en side på mail

Brug amuletten Del for at dele en side

Stryg ind fra højre, og tryk eller klik på Del, for at sende den notesbogsside, du kigger på, på mail.

Dele en notesbog

Notesbog markeret på listen over notesbøger

Du kan dele en notesbog ved at indsætte et link til notesbogen i en mail. Sådan gør du:
Højreklik på notesbogen på listen over dine notesbøger, og tryk eller klik derefter på Kopiér link til notesbog.

Det, som andre ser, afhænger af indstillingerne for den OneDrive-mappe, som notesbogen er i. Få flere oplysninger om indstillingstilladelser under Dele filer og mapper.

Samarbejde ved brug af OneNote 2013

Inviter mennesker til din notesbog, eller del den med et møde

Der er mange måder at dele på i OneNote 2013. Åbn menuen Filer, og tryk eller klik derefter på Del for at se dine muligheder.

Når du inviterer mennesker til en notesbog, vælger du, hvem der kan redigere og se notesbogen.

Er du ved at arrangere et møde?

Del med mødeknappen i

Hvis du er ved at arrangere et møde, kan du bruge Del med møde til at indsamle alles noter og optage lyd, mens mødet står på.

Vil du ikke dele?

Dine notesbøger er private, indtil du beslutter dig for at dele dem.

Kopiere i kunst eller tekst og få et link tilbage til kilden Tilføje billeder, internetklip og meget mere

Du kan føje billeder, websider og filer til dine notesbøger. Et link tilbage til kilden inkluderes automatisk. Sådan gør du:

I OneNote

Brug amuletten Del til at kopiere fra en webside

Du kan sætte en hel webside ind i din notesbog ved at stryge indad fra højre kant af skærmen, trykke eller klikke på Del og derefter trykke eller klikke på Send til OneNote

Du får mulighed for at se siden, før du sender den til OneNote.

Brug cirkelmenuen til at indsætte det, du har kopieret til Udklipsholder

Du kan sætte et billede eller en tekst fra internettet ind i din notesbog ved at vælge det, du gerne vil indsætte, trykke og holde nede og vælge Kopier.

Åben derefter cirkelmenuen i OneNote og tryk på Indsæt.

Brug cirkelmenuen til at vælge et billede til at indsætte

Sådan kopierer du et billede fra din Surface-filmrulle eller fra enhver placering på din Surface eller OneDrive: I OneNote-appen, der er gratis, skal du åbne den side, hvor du gerne vil have billedet og åbne cirkelmenuen. Tryk eller klik derefter på Billede.

Vælg filplaceringen, tryk eller klik på de billeder, du gerne vil kopiere, og tryk eller klik på Åbn.

I OneNote 2013

Indsæt fane i bånd
Åbn fanen Indsæt, vælg den ting, du vil indsætte, og følg prompterne.

Klip internettet lige til OneNote 2013

Klip til OneNote
Hvis du bruger Internet Explorer og OneNote 2013, kan du installere OneNote Clipper og anvende den til at indsætte søgbare websidebilleder – komplet med links– til dine Quick Notes.

KameraTag fotos direkte til OneNote

Brug dit Surface-kamera til at tage billeder, og indsæt dem på en OneNote-side. Tag et billede af et whiteboard fra et møde, en designidé til dit næste event eller et billede til din rejsenotesbog.

Åbn cirkelmenuen, og tryk eller klik på Kamera.

Tag et eller flere billeder, og tryk eller klik derefter på Indsæt alle.