Sådan gør du, hvis Surface kører langsommere

Gælder for

Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface Pro 4, Surface Book.

Gælder for

Surface RT, Surface 2.

Gælder for

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3.

Operativsystem:

Hvis din Surface ikke kører så hurtigt, som den gjorde tidligere, er her nogle ting, du kan gøre for at identificere og løse problemet.

Løsning 1: Genstart Surface

Nogle gange kræver det blot en genstart at få Surface til at køre hurtigt igen.

• Gå til Start Windows logo key, og vælg Tænd/sluk > Genstart.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 2.

Løsning 2: Luk alle unødvendige skrivebordsapps

Det kan påvirke ydelsen at køre flere apps på samme tid. Luk de apps, som ikke behøver være åbne, og se, om Surface derefter kører hurtigere.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 3.

Løsning 3: Prøv flere apps

Prøv at køre forskellige apps for at se, om Surface fortsat kører langsomt. Hvis problemet lader til at være begrænset til én app, kan du køre Windows-fejlfindingsappen.

Hvis Surface kører langsomt, kan du prøve Løsning 4.

Løsning 4: Installér Surface- og Windows-opdateringer

Du har muligvis ikke opdateret Surface med de seneste opdateringer. Dette kan påvirke ydeevnen. Sådan kontrollerer du opdateringsstatussen:

Trin 1:  Gå til Start Windows-tasten, og vælg Indstillinger.
Trin 2:  Vælg Opdatering og sikkerhed > Windows Update.
Trin 3:  Vælg Søg efter opdateringer. Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du vælge Detaljer.
Trin 4:  Vælg de opdateringer, du vil installere, og vælg Installér.
Du skal muligvis genstarte Surface, når opdateringerne er blevet installeret.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 5.

Løsning 5: Kontrollér, om der er for lidt diskplads, og frigør plads

Du kan forbedre ydeevnen, hvis du frigør plads på din Surface. Hvis Surface stadig kører langsomt, efter du har frigjort diskplads, kan du prøve Løsning 6.

Løsning 6: Lad Surface køle af

Din Surface er muligvis for varm. Flyt din Surface til et køligere sted, vent i fem minutter og se, om den kører hurtigere.

Hvis du kører en hukommelseskrævende app, f.eks. streaming af video eller spil, skal du prøve at lukke den i et par minutter. Dette kan køle Surface ned.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 7.

Løsning 7: Kontrollér for og fjern malware og vira

En virus eller anden skadelig software kan få din Surface til at køre langsomt. Kontrollér, om der er virus på din Surface ved hjælp af Windows Defender, som følger med Windows 10. Få flere oplysninger under Beskytte din pc. Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 8.

Løsning 8: Nedlukning med to knapper

Vigtigt!
Brug ikke denne proces på Surface RT eller Surface 2.
Trin 1:  Gå til Start Windows logo, og vælg Tænd/sluk > Luk computeren.
Hvis du ikke kan slukke Surface på normal vis, skal du holde tænd/sluk-knappen nede i 30 sekunder.
Trin 2:  Når Surface er slukket, skal du trykke på og holde lydstyrkeknappen (op) og tænd/sluk-knappen nede samtidig i mindst 15 sekunder og derefter slippe dem begge.
Surface-logoet blinker måske på skærmen, men fortsæt med at holde knapperne nede i mindst 15 sekunder.
Trin 3:  Når du har sluppet knapperne, skal du vente i 10 sekunder.
Trin 4:  Tryk på og slip tænd/sluk-knappen for at tænde din Surface igen.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 9.

Løsning 9: Gendan eller nulstil Surface

Hvis du tror, at en app eller driver, som du har installeret for nylig, kan have givet problemer med din Surface, kan du muligvis få tingene til at køre normalt igen ved at gendanne eller nulstille din Surface (i den rækkefølge).

Gendan Surface

Ved at gendanne din Surface fortryder du de seneste systemændringer, der kan være skyld i problemerne. Gendannelse af Surface ændrer ikke de personlige filer, men det kan muligvis fjerne de apps og drivere, der er installeret for nylig.

Hvis det ikke løser problemet at gendanne Surface, kan du prøve at nulstille Surface.

Nulstil Surface

Ved at nulstille din Surface geninstallerer du Windows, men du fjerner dine personlige filer, indstillinger og apps, der ikke er forudinstalleret på din Surface. Ved at nulstille Surface bevares de apps, der var forudinstalleret på din Surface.

Når du har nulstillet Surface, skal du kontrollere, at dens ydeevne er blevet bedre.

Se, hvordan du gør, under Gendanne eller nulstille Surface Pro eller Surface 3.

Hvis din Surface stadig ikke kører så hurtigt som tidligere, skal den til service. Se Få min Surface fikset.

Hvis din Surface ikke kører så hurtigt, som den gjorde tidligere, er her nogle ting, du kan gøre for at identificere og løse problemet.

Løsning 1: Genstart Surface

Nogle gange kræver det blot en genstart at få Surface til at køre hurtigt igen.

• Gå til Start Windows logo key, og vælg Tænd/sluk > Genstart.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 2.

Løsning 2: Luk alle unødvendige apps

Hvis der køres flere apps samtidigt, kan det påvirke ydeevnen. Luk de apps, som ikke behøver være åbne, og se, om Surface derefter kører hurtigere.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 3.

Løsning 3: Prøv flere apps

Prøv at køre forskellige apps for at se, om Surface fortsat kører langsomt. Hvis problemet lader til at være begrænset til én app, kan du se under Fejlfinding af problemer med en app.

Hvis Surface kører langsommere, uanset hvilke apps du kører, kan du prøve Løsning 4.

Løsning 4: Installér Surface- og Windows-opdateringer

Du har muligvis ikke opdateret Surface med de seneste opdateringer. Dette kan påvirke ydeevnen. Sådan kontrollerer du opdateringsstatussen:

Trin 1:  Gå til Start Windows-tasten, og vælg Pc-indstillinger.
Trin 2:  Vælg Opdatering og genoprettelse > Windows Update > Kontrollér nu.
Trin 3:  Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du vælge Vis detaljer.
Trin 4:  Vælg de opdateringer, du vil installere, og vælg Installér.
Du skal muligvis genstarte Surface, når opdateringerne er blevet installeret.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 5.

Løsning 5: Kontrollér, om der er for lidt diskplads, og frigør plads

Du kan forbedre ydeevnen, hvis du frigør plads på din Surface. Få flere oplysninger under Tips til at frigøre diskplads på din pc.

Hvis Surface stadig kører langsomt, efter du har frigjort diskplads, kan du prøve Løsning 6.

Løsning 6: Lad Surface køle af

Din Surface er muligvis for varm. Flyt din Surface til et køligere sted, vent i fem minutter og se, om den kører hurtigere.

Hvis du kører en hukommelseskrævende app, f.eks. streaming af video eller spil, skal du prøve at lukke den i et par minutter. Dette kan køle Surface ned.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 7.

Løsning 7: Optimer eller nulstil Surface

Hvis du tror, at en app eller driver, som du har installeret for nylig, kan have givet problemer med din Surface, kan du muligvis få tingene til at køre normalt igen ved at optimere eller nulstille din Surface (i den rækkefølge).

Optimer Surface

Ved at optimere Surface geninstallerer du Windows, og du bevarer de personlige filer, indstillinger og apps, der var forudinstalleret på din Surface, samt de apps, som du har installeret fra Windows Store. Programmer, som du har installeret på Surface, slettes, men du kan geninstallere dem efter optimeringen.

Bemærk!
Hvis du har opgraderet din Surface fra Windows RT 8.1 til Windows 8.1 RT Update 3, geninstallerer en optimering Windows RT 8.1 og apps, der var forudinstalleret på din Surface. Dine andre apps og indstillinger forsvinder. Du kan geninstallere dem, når optimeringen er fuldført. Du skal geninstallere Windows 8.1 RT Update 3.

Hvis det ikke løser problemet at optimere din Surface, kan du prøve at nulstille din Surface.

Nulstil Surface

Ved at nulstille din Surface geninstalleres Windows, men du fjerner de personlige filer, indstillinger og apps, der ikke var forudinstalleret på din Surface. Ved at nulstille Surface bevares de apps, der var forudinstalleret på din Surface.

Bemærk!
Hvis du har opgraderet din Surface fra Windows RT 8.1 til Windows 8.1 RT Update 3, geninstallerer en nulstilling Windows RT 8.1. Du skal geninstallere Windows 8.1 RT Update 3.

Se hvordan under Optimere eller nulstille Surface RT eller Surface 2.

Når du har optimeret eller nulstillet din Surface, skal du kontrollere, om dens ydelse er blevet bedre. Hvis din Surface stadig ikke kører så hurtigt som tidligere, skal den til service. Se Få min Surface fikset.

Hvis din Surface ikke kører så hurtigt, som den gjorde tidligere, er her nogle ting, du kan gøre for at identificere og løse problemet.

Løsning 1: Genstart Surface

Nogle gange kræver det blot noget så enkelt som en genstart at få Surface til at køre hurtigt igen.

Trin 1:  Stryg indad fra højre side på startskærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Strøm, og tryk eller klik derefter på Genstart.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 2.

Løsning 2: Luk alle unødvendige skrivebordsapps

Hvis der køres flere skrivebordsapps samtidigt, kan det påvirke ydeevnen. Luk de apps, som ikke behøver være åbne, og se, om Surface derefter kører hurtigere.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 3.

Løsning 3: Prøv flere apps

Prøv at køre forskellige apps for at se, om Surface fortsat kører langsomt. Hvis problemet lader til at være begrænset til én app, kan du se under Fejlfinding af problemer med en app.

Hvis Surface kører langsommere, uanset hvilke apps du kører, kan du prøve Løsning 4.

Løsning 4: Installér Surface- og Windows-opdateringer

Du har muligvis ikke opdateret Surface med de seneste opdateringer. Dette kan påvirke ydeevnen. Sådan kontrollerer du opdateringsstatussen:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, tryk eller klik på Opdatering og genoprettelse, og tryk eller klik derefter på Windows Update.
Trin 3:  Tryk eller klik på Kontrollér nu.
Trin 4:  Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du trykke eller klikke på Vis detaljer.
Trin 5:  Tryk eller klik for at vælge de opdateringer, du vil installere, og tryk eller klik derefter på Installér.
Du skal muligvis genstarte Surface, når opdateringerne er blevet installeret.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 5.

Løsning 5: Kontrollér, om der er for lidt diskplads, og frigør plads

Du kan forbedre ydeevnen, hvis du frigør plads på din Surface. Se under Tips til at frigøre diskplads på din pc for at få oplysninger om, hvordan du gør.

Hvis Surface kører langsomt, når du har frigjort yderligere diskplads, skal du prøve Løsning 6.

Løsning 6: Lad Surface køle af

Din Surface er muligvis for varm. Flyt din Surface til et køligere sted, vent i fem minutter og se, om den kører hurtigere.

Hvis du kører en hukommelseskrævende app, f.eks. streaming af video eller spil, skal du prøve at lukke den i et par minutter. Dette kan køle Surface ned.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 7.

Løsning 7: Kontrollér for og fjern malware og vira

Det er muligt, at en virus eller anden skadelig software er skyld i, at Surface kører langsomt. Kontrollér, om Surface Pro har en virus vha. Windows Defender, som følger med Windows 8.1. Få flere oplysninger under Hvordan finder og fjerner jeg en virus?

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 8.

Løsning 8: Nedlukning med to knapper

Vigtigt!
Brug ikke denne proces på Surface RT eller Surface 2.

Brug nedlukningsprocessen med to knapper for at sikre, at Surface slukker fuldstændigt. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre kant, og tryk eller klik på Indstillinger, tryk eller klik på Tænd/sluk, og tryk eller klik derefter på Luk for at lukke Surface.
Hvis du ikke kan lukke Surface ned på normal vis, skal du trykke på og holde tænd/sluk-knappen på din Surface nede i 30 sekunder.
Trin 2:  Når Surface er slukket, skal du trykke på og holde lydstyrkeknappen (op) og tænd/sluk-knappen nede samtidig i mindst 15 sekunder og derefter slippe dem begge.
Trin 3:  Surface-logoet blinker måske på skærmen, men fortsæt med at holde knapperne nede i mindst 15 sekunder.
Trin 4:  Når du har sluppet knapperne, skal du vente i 10 sekunder.
Trin 5:  Tryk på tænd/sluk-knappen for at slå Surface til igen.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 9.

Løsning 9: Gendan, optimer eller nulstil Surface

Hvis du tror, at en app eller driver, som du har installeret for nylig, kan have givet problemer med din Surface, kan du muligvis få tingene til at køre normalt igen ved at gendanne, opdatere eller nulstille din Surface (i dén rækkefølge).

Gendan Surface

Ved at gendanne din Surface fortryder du de seneste systemændringer, der kan være skyld i problemerne. Gendannelse af Surface ændrer ikke de personlige filer, men det kan muligvis fjerne de apps og drivere, der er installeret for nylig.

Hvis det ikke løser problemet at gendanne Surface, kan du prøve at optimere Surface.

Optimer Surface

Ved at optimere Surface geninstallerer du Windows, og du bevarer de personlige filer, indstillinger og apps, der var forudinstalleret på din Surface, samt de apps, som du har installeret fra Windows Store. Skrivebordsapps, som du har installeret på Surface Pro, slettes, men du kan geninstallere dem, når du har optimeret Surface.

Bemærk!
Hvis du har opdateret Surface Pro fra Windows 8 til Windows 8.1, geninstalleres Windows 8 (ikke Windows 8.1) og de apps, der var forudinstalleret på din Surface Pro, under en optimering. Andre apps og dine indstillinger forsvinder. Du kan geninstallere dem, når optimeringen er fuldført.

Nulstil Surface

Ved at nulstille din Surface geninstallerer du Windows, men du fjerner dine personlige filer, indstillinger og apps, der ikke er forudinstalleret på din Surface. Ved at nulstille Surface bevares de apps, der var forudinstalleret på din Surface.

Bemærk!
Hvis du har opdateret Surface Pro fra Windows 8 til Windows 8.1, geninstalleres Windows 8 (ikke Windows 8.1) efter en nulstilling. Du skal geninstallere Windows 8.1-opdateringen.

Når du har optimeret Surface, skal du kontrollere, at dens ydeevne er blevet bedre.

Få detaljerede oplysninger om, hvordan du gør, under Gendanne, optimere eller nulstille Surface Pro eller Surface 3.

Hvis din Surface stadig ikke kører så hurtigt som tidligere, skal den til service. Se Få min Surface fikset.

Hvis din Surface ikke kører så hurtigt, som den gjorde tidligere, er her nogle ting, du kan gøre for at identificere og løse problemet.

Løsning 1: Genstart Surface

Nogle gange kræver det blot noget så enkelt som en genstart at få Surface til at køre hurtigt igen.

Trin 1:  Stryg indad fra højre side på startskærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Strøm, og tryk eller klik derefter på Genstart.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 2.

Løsning 2: Luk alle unødvendige apps

Hvis der køres flere apps samtidigt, kan det påvirke ydeevnen. Luk de apps, som ikke behøver være åbne, og se, om Surface derefter kører hurtigere.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 3.

Løsning 3: Prøv flere apps

Prøv at køre forskellige apps for at se, om Surface fortsat kører langsomt. Hvis problemet lader til at være begrænset til én app, kan du se under Fejlfinding af problemer med en app.

Hvis Surface kører langsommere, uanset hvilke apps du kører, kan du prøve Løsning 4.

Løsning 4: Installér Surface- og Windows-opdateringer

Du har muligvis ikke opdateret Surface med de seneste opdateringer. Dette kan påvirke ydeevnen. Sådan kontrollerer du opdateringsstatussen:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, tryk eller klik på Opdatering og genoprettelse, og tryk eller klik derefter på Windows Update.
Trin 3:  Tryk eller klik på Kontrollér nu.
Trin 4:  Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du trykke eller klikke på Vis detaljer.
Trin 5:  Tryk eller klik for at vælge de opdateringer, du vil installere, og tryk eller klik derefter på Installér.
Du skal muligvis genstarte Surface, når opdateringerne er blevet installeret.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 5.

Løsning 5: Kontrollér, om der er for lidt diskplads, og frigør plads

Du kan forbedre ydeevnen, hvis du frigør plads på din Surface. Få flere oplysninger under Tips til at frigøre diskplads på din pc.

Hvis Surface kører langsomt, når du har frigjort yderligere diskplads, skal du prøve Løsning 6.

Løsning 6: Lad Surface køle af

Din Surface er muligvis for varm. Flyt din Surface til et køligere sted, vent i fem minutter og se, om den kører hurtigere.

Hvis du kører en hukommelseskrævende app, f.eks. streaming af video eller spil, skal du prøve at lukke den i et par minutter. Dette kan køle Surface ned.

Hvis Surface stadig kører langsomt, kan du prøve Løsning 7.

Løsning 7: Optimer eller nulstil Surface

Hvis du tror, at en app eller driver, som du har installeret for nylig, kan have givet problemer med din Surface, kan du muligvis få tingene til at køre normalt igen ved at gendanne, opdatere eller nulstille din Surface (i dén rækkefølge).

Optimer Surface

Ved at optimere Surface geninstallerer du Windows, og du bevarer de personlige filer, indstillinger og apps, der var forudinstalleret på din Surface, samt de apps, som du har installeret fra Windows Store. Apps, som du har installeret på din Surface, slettes, men du kan geninstallere dem efter optimeringen.

Hvis det ikke løser problemet at optimere Surface, kan du prøve at nulstille Surface.

Nulstil Surface

Ved at nulstille din Surface geninstallerer du Windows, men du fjerner dine personlige filer, indstillinger og apps, der ikke er forudinstalleret på din Surface. Ved at nulstille Surface bevares de apps, der var forudinstalleret på din Surface.

Se hvordan under Optimere eller nulstille Surface RT eller Surface 2.

Når du har optimeret Surface, skal du kontrollere, at dens ydeevne er blevet bedre.

Hvis din Surface stadig ikke kører så hurtigt som tidligere, skal den til service. Se Få min Surface fikset.