Fejlfinding i forbindelse med Surface-skærmens lysstyrke og display

Har du problemer med skærmen på din Surface? Prøv disse løsninger, hvis skærmens lysstyrke er for lys eller for mørk, eller hvis den flimrer, bliver sort eller ser forvrænget ud.

Bemærk!

Hvis skærmen på Surface er sort eller forvrænget eller nedtonet til, at du kan se på den, skal du tilslutte Surface til en ekstern skærm og derefter prøve en af disse løsninger: Du kan få oplysninger om, hvordan du tilslutter Surface til en anden skærm, ved at se under en af disse:

Løsning 1: Kontrollér indstillingerne for lysstyrke

Lysstyrken på Surface-skærmen justeres som standard automatisk efter de omgivende lysforhold. Du kan slå automatisk lysstyrke til eller fra eller angive lysstyrkeforholdet manuelt.

Slå den automatisk lysstyrke for skærmen til eller fra

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik derefter på Pc og enheder.
Trin 3:  Tryk eller klik på Tænd/sluk og slumre, og tryk eller klik derefter for at slå den automatiske lysstyrke Til eller Fra under Lysstyrke.

Indstil lysstyrkeniveauet manuelt

Bemærk!
Det er ikke nødvendigt at slå den automatiske lysstyrke fra, før du justerer den manuelt.
Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skærm.
Trin 3:  Tryk og træk, eller klik og træk for at øge eller reducere lysstyrken.

Hvis det ikke hjalp at ændre på indstillingerne for lysstyrken, kan du gå til Løsning 2.

Løsning 2: Kør det automatiske fejlfindingsværktøj

Åbn Fejlfindingsværktøj til sensorer. I dialogboksen Filoverførsel skal du trykke eller klikke på Åbn og derefter følge instruktionerne på skærmen.

Hvis det automatiske fejlfindingsværktøj ikke løser problemet, kan du prøve løsning 3.

Løsning 3: Kontrollér skærmopløsningen

Sådan kontrollerer du skærmopløsningen:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik derefter på Pc og enheder.
Trin 3:  Tryk eller klik på Skærm, og træk derefter Opløsning til 1920 x 1080.

Hvis skærmen stadig ikke ser rigtig ud, kan du prøve Løsning 4.

Løsning 4: Kontrollér temperaturen

Din Surface er muligvis for varm. Prøv at flytte Surface til et køligere sted, og vent ca. fem minutter.

Hvis det ikke løser problemet at flytte Surface til et køligere sted, kan du prøve Løsning 5.

Løsning 5: Genstart Surface

Trin 1:  Stryg indad fra skærmens højre side, og tryk eller klik på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Tænd/sluk, og tryk eller klik derefter på Genstart.

Hvis det ikke løser problemet at genstarte Surface, kan du gå til Løsning 6.

Løsning 6: Installér Surface- og Windows-opdateringer

Hvis du installerer de seneste opdateringer til din Microsoft Surface, herunder opdateringer til Windows og berøringsskærmen, kan det muligvis afhjælpe et problem med skærmen.

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik derefter på Opdatering og genoprettelse.
Trin 3:  Tryk eller klik på Kontrollér nu.
Trin 4:  Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du trykke eller klikke på Vis detaljer.
Trin 5:  Tryk eller klik på dem, du vil installere, og tryk eller klik derefter på Installér.
Du skal muligvis genstarte Surface, når opdateringerne er blevet installeret

Hvis det ikke hjalp at installere de seneste opdateringer, kan du gå til Løsning 7.

Løsning 7: Gendan, optimer eller nulstil din Surface

Hvis du stadig har lydproblemer med skærmen, kan du prøve følgende i nævnte rækkefølge: Gendan, optimer eller nulstil din Surface.

• Gendan Surface
    Ved at gendanne din Surface fortryder du de seneste systemændringer, der kan være skyld i problemerne. Gendannelse af Surface ændrer ikke de personlige filer, men det kan muligvis fjerne de apps og drivere, der er installeret for nylig.
  • Bemærk!
    Gendannelse findes ikke for Surface RT eller Surface 2.

Hvis det ikke løser problemet at gendanne Surface, kan du prøve at optimere Surface.

• Optimer Surface
    Ved at optimere Surface geninstallerer du Windows, og du bevarer de personlige filer, indstillinger og apps, der var forudinstalleret på din Surface, samt de apps, som du har installeret fra Windows Store. Skrivebordsapps, som du har installeret på Surface Pro, slettes, men du kan geninstallere dem, når du har optimeret Surface.
  • Bemærk!
    Hvis du har opdateret Surface Pro fra Windows 8 til Windows 8.1, geninstalleres Windows 8 (ikke Windows 8.1) og de apps, der var forudinstalleret på din Surface Pro, under en optimering. Andre apps og dine indstillinger forsvinder. Du kan geninstallere dem, når optimeringen er fuldført.

Hvis det ikke løser problemet at optimere Surface, kan du prøve at nulstille Surface.

• Nulstil Surface
    Ved at nulstille din Surface geninstallerer du Windows, men du fjerner dine personlige filer, indstillinger og apps, der ikke er forudinstalleret på din Surface. Ved at nulstille Surface bevares de apps, der var forudinstalleret på din Surface.
  • Bemærk!
    Hvis du har opdateret Surface Pro fra Windows 8 til Windows 8.1, geninstalleres Windows 8 (ikke Windows 8.1) efter en nulstilling. Du skal geninstallere Windows 8.1-opdateringen.

Du kan finde detaljerede instruktioner under:

Hvis der stadig er problemer med lysstyrken i Surface-skærmen, skal din Surface til service. Anmod om service på Surface Online Service Center.