Log på og af Surface

Når du vil bruge din Surface, skal du logge på. Se, hvilke muligheder du har for at logge på og af din Surface, herunder skift af konto og oplåsning af skærmen.

Vigtigt!

Hvis du forsøger at logge på din Surface, men ikke kan huske din adgangskode, kan du nulstille din adgangskode.

Log på

Trin 1: Afvis låseskærmen ved at stryge opad fra den nederste kant på skærmen eller ved at trykke på en tast, hvis du har påsat et Surface Type Cover eller tastatur.
Trin 2: Angiv adgangskoden til din brugerkonto, hvis du bliver bedt om det.
Bemærkninger

Log af eller lås

Log af eller lås – hvad er forskellen?

• Når du logger af, lukkes alle dine åbne apps.
  • Når du låser beskytter du din enhed, så andre ikke bruge din konto eller logge på enheden med en anden konto, men dine åbne apps bliver ikke lukket.

Sådan logger du af eller låser din Surface:

Trin 1: Gå til Start Windows-logo, og vælg dit kontobillede øverst til venstre i menuen Start.
Trin 2:

Vælg Log af eller Lås.
Du kan også låse din Surface ved at trykke på Windows-tasten Windows-logo+ L eller ved at trykke på Ctrl + Alt + Delete på tastaturet og vælge Lås eller Log af.

Skift til en anden konto

Hvis du deler din Surface med andre, kan du skifte til en anden brugerkonto uden at logge af eller lukke apps. Sådan gør du:

Trin 1: Gå til Start Windows-logo, og vælg dit kontobillede øverst til venstre i menuen Start.
Trin 2: Vælg en konto.
Hvis du ikke ser den ønskede konto, skal du vælge Log af og vælge den konto, du vil bruge.

Log på med Windows Hello (kun Surface Pro 4 og Surface Book)

Windows Hello giver dig mulighed for at logge på din Surface på en mere personlig måde – med et blik eller et touch. Frontkameraet på Surface Pro 4 og Surface Book genkender dit ansigt og din iris, så du kan logge på Windows 10 uden at røre skærmen eller tastaturet. Hvis du har en Surface Pro 4 og et Surface Pro 4 Type Cover med fingeraftryks-id (sælges separat), kan du logge på med et enkelt fingertryk.

Hvis du vil konfigurere Windows Hello, skal du se Hvad er Windows Hello? eller Få mere at vide om Windows Hello, og konfigurer det.

Andre logonmuligheder

Du kan også logge på ved hjælp af en pinkode eller en billedadgangskode. Disse indstillinger er muligvis ikke tilgængelige, hvis du har føjet arbejdsmailkonti til appen Mail eller oprettet forbindelse til et netværksdomæne.

Hvis du vil angive disse indstillinger, skal du gå til Start Start-ikon og vælge Indstillinger > Konti > Indstillinger for logon. Herfra skal du vælge Billedadgangskode eller Pinkode og derefter følge vejledningen på skærmen.

Sådan kan du vælge, hvornår der skal kræves en adgangskode til at logge på din Surface: Vælg Kræv logon under Indstillinger for logon, og vælg, hvor lang tid du kan være væk, før Surface kræver, at du logger på igen.

Logge på og af Surface

Når du vil bruge din Surface, skal du logge på. Se, hvilke muligheder du har for at logge af og på din Surface, herunder skift af konti og oplåsning af skærmen.

Log på

Trin 1:  Afvis låseskærmen ved at stryge opad fra den nederste kant på skærmen eller ved at trykke på en tast, hvis du har påsat et Surface Typing Cover.
Trin 2:  Angiv adgangskoden for din brugerkonto, hvis du bliver anmodet om det.
Hvis du vil logge på med en anden konto, skal du vælge pil tilbage og vælge en konto.
Bemærkninger

Log af eller lås

Log af eller lås – hvad er forskellen?

• Når du logger af, lukkes alle de apps, du brugte.
  • Når du låser enheden, kan din konto ikke bruges, men andre kan logge på med deres konto, uden at lukke de apps, du brugte.

Sådan logger du af eller låser din Surface:

Trin 1:  Vælg kontoens billede i øverste venstre hjørne i startmenuen.
Trin 2:  Vælg enten Log af eller Lås.
Tip!
  • Tryk på Windows-logotasten Windows-logo + L for hurtigt at låse din Surface.
  • En anden genvej: Tryk på Ctrl+Alt+Del på tastaturet, og vælg Lås eller Log af.

Skift til en anden konto

Hvis du deler din Surface med andre, kan du skifte til en anden brugerkonto uden at logge af eller lukke apps. Sådan gør du:

Trin 1:  Vælg kontoens billede i øverste højre hjørne i Start.
Trin 2:  Vælg en konto.
Hvis du ikke ser den konto, du ønsker, skal du vælge Log af og vælge den ønskede konto.

Du kan også skifte til en anden brugerkonto på logonskærmen. Sådan gør du:

Trin 1:  Afvis låseskærmen ved at stryge opad fra den nederste kant på skærmen eller ved at trykke på en tast.
Trin 2:  Vælg pil tilbage, og vælg en konto.

Vælg, hvornår en adgangskode skal være påkrævet

Du kan kontrollere, hvornår en adgangskode er påkrævet for at logge på din Surface. Sådan gør du:

Trin 1:  Gå til Start Windows logo, og vælg Indstillinger.
Trin 2:  Vælg Skift pc-indstillinger > Konti > Indstillinger for logon.
Trin 3:  Vælg, hvor lang tid du kan være væk, før Surface kræver, at du logger på igen, under Adgangskodepolitik.
Denne indstilling er måske ikke tilgængelig, hvis du har tilføjet en mailkonto i appen Mail.

Andre logonindstillinger

Der er to andre logonindstillinger: Pinkode og billedadgangskode. Disse indstillinger er måske ikke tilgængelige, hvis du har tilføjet en mailkonto i appen Mail.

Konfigurere en billedadgangskode

Du kan logge på ved hjælp af bevægelser på et billede efter eget valg ved at bruge et billede på Surface, OneDrive eller dit netværk. Har du ingen billeder endnu? Tag et nu med dit Surface-kamera. Se Tage fotos og videoer med Surface for at få flere oplysninger.

Sådan konfigurerer du billedadgangskode:

Trin 1:  Gå til Start Windows logo, og vælg Indstillinger.
Trin 2:  Vælg Skift pc-indstillinger > Konti > Indstillinger for logon.
Trin 3:  Vælg Tilføj under Billedadgangskode.
Trin 4:  Log på med dine kontooplysninger for Microsoft, og følg derefter trinnene på skærmen for at vælge et billede og indstille bevægelser.

Oprette en pinkode

I stedet for at angive en adgangskode kan du logge hurtigt på med en firecifret pinkode. Sådan gør du:

Trin 1:  Gå til Start Windows logo, og vælg Indstillinger.
Trin 2:  Vælg Skift pc-indstillinger > Konti > Indstillinger for logon.
Trin 3:  Vælg Tilføj under Pinkode.
Hvis du ikke har en adgangskode tilknyttet din konto, skal du oprette en, før du kan oprette en pinkode.
Trin 4:  Bekræft den aktuelle adgangskode, og så kan du oprette en pinkode.

Du kan nu logge på ved hjælp af din pinkode.

Bemærk!
Hvis du har føjet en arbejdsmailkonto til appen Mail, kan sikkerhedspolitikker forhindre dig at oprette en pinkode eller en billedadgangskode. Du kan få flere oplysninger hos systemadministratoren.

Logge på og af Surface

Når du vil bruge din Surface, skal du logge på. Se, hvilke muligheder du har for at logge af og på din Surface, herunder skift af konti og oplåsning af skærmen.

Log på

Trin 1:  Afvis låseskærmen ved at stryge opad fra den nederste kant på skærmen eller ved at trykke på en tast, hvis du har påsat et Surface Typing Cover.
Trin 2:  Angiv adgangskoden for din brugerkonto, hvis du bliver anmodet om det.
Hvis du vil logge på med en anden konto, trykke eller klikke på pil tilbage og vælge en konto.
Bemærkninger

Log af eller lås

Log af eller lås – hvad er forskellen?

• Når du logger af, lukkes alle de apps, du brugte.
  • Når du låser enheden, kan din konto ikke bruges, men andre kan logge på med deres konto, uden at lukke de apps, du brugte.

Sådan logger du af eller låser din Surface:

Trin 1:  Tryk eller klik på kontoens billede øverst til højre på startskærmen.
Trin 2:  Tryk eller klik på Log af eller Lås.
Tip!
  • Tryk på Windows-tasten Windows-logo + L for hurtigt at låse din Surface.
  • En anden genvej: Tryk på Ctrl+Alt+Del på tastaturet, og vælg Lås eller Log af.

Skift til en anden konto

Hvis du deler din Surface med andre, kan du skifte til en anden brugerkonto uden at logge af eller lukke apps. Sådan gør du:

Trin 1:  Tryk eller klik på kontoens billede øverst til højre på startskærmen.
Trin 2:  Tryk eller klik på en konto.
Hvis du ikke kan se den konto, du ønsker, skal du trykke eller klikke på Skift konto og vælge den ønskede konto.

Du kan også skifte til en anden brugerkonto på logonskærmen. Sådan gør du:

Trin 1:  Afvis låseskærmen ved at stryge opad fra den nederste kant på skærmen eller ved at trykke på en tast.
Trin 2:  Tryk eller klik på pil-tilbage, og vælg en konto.

Vælg, hvornår en adgangskode skal være påkrævet

Du kan kontrollere, hvornår en adgangskode er påkrævet for at logge på din Surface. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger > Konti > Indstillinger for logon.
Trin 3:  Vælg, hvor lang tid du kan være væk, før Surface kræver, at du logger på igen, under Adgangskodepolitik.
Denne indstilling er muligvis ikke tilgængelig, hvis du har føjet en arbejdsmailkonto til appen Mail, eller hvis din Surface Pro er tilsluttet et netværksdomæne.

Andre logonindstillinger

Der er to andre logonindstillinger: Pinkode og billedadgangskode. Disse indstillinger er muligvis ikke tilgængelige, hvis du har føjet arbejdsmailkonti til appen Mail eller oprettet forbindelse til et netværksdomæne.

Konfigurere en billedadgangskode

Du kan logge på ved hjælp af bevægelser på et billede efter eget valg ved at bruge et billede på Surface, OneDrive eller dit netværk. Har du ingen billeder endnu? Tag et nu med dit Surface-kamera. Se Tage fotos og videoer med Surface for at få flere oplysninger.

Sådan konfigurerer du billedadgangskode:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger > Konti > Indstillinger for logon.
Trin 3:  Tryk eller klik på Tilføj under Billedadgangskode.
Trin 4:  Log på med dine kontooplysninger for Microsoft, og følg derefter trinnene på skærmen for at vælge et billede og indstille bevægelser.

Oprette en pinkode

I stedet for at angive en adgangskode kan du logge hurtigt på med en firecifret pinkode. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger > Konti > Indstillinger for logon.
Trin 3:  Tryk eller klik på Tilføj under Pinkode.
Hvis du ikke har en adgangskode tilknyttet din konto, skal du oprette en, før du kan oprette en pinkode.
Trin 4:  Bekræft den aktuelle adgangskode, så du kan oprette en pinkode.

Du kan nu logge på ved hjælp af din pinkode.

Bemærk!
Hvis du har føjet en arbejdsmailkonto til appen Mail, eller hvis din Surface Pro er tilsluttet et netværksdomæne, så kan sikkerhedspolitikker forhindre dig i at oprette en pinkode eller en billedadgangskode. Du kan få flere oplysninger hos systemadministratoren.

Logge på og af Surface

Når du vil bruge din Surface, skal du logge på. Se, hvilke muligheder du har for at logge af og på din Surface, herunder skift af konti og oplåsning af skærmen.

Log på

Trin 1:  Afvis låseskærmen ved at stryge opad fra den nederste kant på skærmen eller ved at trykke på en tast, hvis du har påsat et Surface Typing Cover.
Trin 2:  Angiv adgangskoden for din brugerkonto, hvis du bliver anmodet om det.
Hvis du vil logge på med en anden konto, trykke eller klikke på pil tilbage og vælge en konto.
Bemærkninger

Log af eller lås

Log af eller lås – hvad er forskellen?

• Når du logger af, lukkes alle de apps, du brugte.
  • Når du låser enheden, kan din konto ikke bruges, men andre kan logge på med deres konto, uden at lukke de apps, du brugte.

Sådan logger du af eller låser din Surface:

Trin 1:  Tryk eller klik på kontoens billede øverst til højre på startskærmen.
Trin 2:  Tryk eller klik på Log af eller Lås.
Tip!
  • Tryk på Windows-logotasten Windows-logo + L for hurtigt at låse Surface.
  • En anden genvej: Tryk på Ctrl+Alt+Del på tastaturet, og vælg Lås eller Log af.

Skift til en anden konto

Hvis du deler din Surface med andre, kan du skifte til en anden brugerkonto uden at logge af eller lukke apps. Sådan gør du:

Trin 1:  Tryk eller klik på kontoens billede øverst til højre på startskærmen.
Trin 2:  Tryk eller klik på en konto.
Hvis du ikke kan se den konto, du ønsker, skal du trykke eller klikke på Skift konto og vælge den ønskede konto.

Du kan også skifte til en anden brugerkonto på logonskærmen. Sådan gør du:

Trin 1:  Afvis låseskærmen ved at stryge opad fra den nederste kant på skærmen eller ved at trykke på en tast.
Trin 2:  Tryk eller klik på pil-tilbage, og vælg en konto.

Vælg, hvornår en adgangskode skal være påkrævet

Du kan kontrollere, hvornår en adgangskode er påkrævet for at logge på din Surface. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger > Konti > Indstillinger for logon.
Trin 3:  Vælg, hvor lang tid du kan være væk, før Surface kræver, at du logger på igen, under Adgangskodepolitik.
Denne indstilling er måske ikke tilgængelig, hvis du har tilføjet en mailkonto i appen Mail.

Andre logonindstillinger

Der er to andre logonindstillinger: Pinkode og billedadgangskode. Disse indstillinger er måske ikke tilgængelige, hvis du har tilføjet en mailkonto i appen Mail.

Konfigurere en billedadgangskode

Du kan logge på ved hjælp af bevægelser på et billede efter eget valg ved at bruge et billede på Surface, OneDrive eller dit netværk. Har du ingen billeder endnu? Tag et nu med dit Surface-kamera. Se Tage fotos og videoer med Surface for at få flere oplysninger.

Sådan konfigurerer du billedadgangskode:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger > Konti > Indstillinger for logon.
Trin 3:  Tryk eller klik på Tilføj under Billedadgangskode.
Trin 4:  Log på med dine kontooplysninger for Microsoft, og følg derefter trinnene på skærmen for at vælge et billede og indstille bevægelser.

Oprette en pinkode

I stedet for at angive en adgangskode kan du logge hurtigt på med en firecifret pinkode. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger > Konti > Indstillinger for logon.
Trin 3:  Tryk eller klik på Tilføj under Pinkode.
Hvis du ikke har en adgangskode tilknyttet din konto, skal du oprette en adgangskode, før du kan oprette en pinkode.
Trin 4:  Bekræft den aktuelle adgangskode, og så kan du oprette en pinkode.

Du kan nu logge på ved hjælp af din pinkode.

Bemærk!
Hvis du har føjet en arbejdsmailkonto til appen Mail, kan sikkerhedspolitikker forhindre dig at oprette en pinkode eller en billedadgangskode. Du kan få flere oplysninger hos systemadministratoren.