Surface Pro 3, Windows 8.1.

Fejlfinding i forbindelse med Surface-pennen

Hvis din Surface Pen ikke skriver, skal du åbne OneNote eller oprette forbindelse til Bluetooth, da løsningen blot kan være at installere opdateringer, udskifte batterier eller parre penne med Surface Pro 3.

Bemærkninger
  • Surface-pennen er specifikt udviklet til brug med Surface Pro 3 og virker ikke sammen med tidligere Surface-modeller.
  • Surface-pennen anvender to typer batterier:
    • Skrivning, sletning og højreklik drives af et AAAA-alkalinebatteri, som installeres i bunden af pennen.
    • Åbning af OneNote og skærmbilleder drives af to forhåndsinstallerede sølvokside knapbatterier i størrelse 319, der sidder i toppen af pennen.

• Du kan finde hjælp til fejlfinding i forbindelse med den pen, der leveres med Surface Pro og Surface Pro 2, under Fejlfinding i forbindelse med Pro-pen.

Inden du starter

Installere Surface- og Windows-opdateringer

Hvis du installerer de seneste opdateringer kan det muligvis afhjælpe de problemer, du har med Surface-pennen. Sådan gør du:

Trin 1:

Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og klikke på Indstillinger.

Trin 2: Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, tryk eller klik på Opdatering og genoprettelse, og tryk eller klik derefter på Windows Update.
Trin 3: Tryk eller klik på Kontrollér nu.
Trin 4:

Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du trykke eller klikke på Vis detaljer.

Trin 5: Tryk eller klik for at vælge de opdateringer, du vil installere. Sørg for at vælge Opdatering til Windows 8.1 for x64-baserede systemer (KB2968599), hvis den er tilgængelig.
Trin 6: Tryk eller klik på Installér.
Du skal muligvis genstarte Surface, efter opdateringerne er blevet installeret.
Trin 7: Gentag trin 1 til 6 for at sikre, at du har alle opdateringer.

Sørg for, at Surface Pro Touch Controller Firmware er korrekt installeret

Trin 1: Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk eller klik på Indstillinger.
Trin 2: Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik derefter på Kontrolpanel.
Trin 3: Tryk eller klik på Hardware og lyd, og tryk eller klik på Enhedshåndtering.
Trin 4: Tryk eller klik på pilen ud for Firmware, og se efter Surface Pro Touch Controller Firmware.
Trin 5:

Næste:

• Hvis Surface Pro Touch Controller Firmware vises på listen, og der ikke er en gul trekant med et udråbstegn, er firmwaren installeret korrekt. Spring resten af denne fremgangsmåde over, og fortsæt med de foreslåede løsninger på dit problem.
  • Hvis Surface Pro Touch Controller Firmware ikke vises på listen, skal du installere alle de seneste opdateringer som beskrevet ovenfor. Derefter kan du fortsætte med denne fremgangsmåde.
  • Hvis ikonet ud for Surface Pro Touch Controller Firmware har en gul trekant med et udråbstegn Gult trekantsikon, skal du fortsætte med trin 6 nedenfor.
Trin 6: Genstart Surface.
Sørg for at vælge Genstart og ikke Luk, når du klikker på tænd/sluk-ikonet på startskærmen.
Trin 7: Følg trin 1 til 4 igen for at sikre, at Surface Pro Touch Controller Firmware er installeret korrekt.
Hvis du stadig ser den gule trekant, skal du kontakte os.

Pennen skriver ikke, og højrekliks- og sletteknapperne virker ikke

Hvis din Surface-pen ikke skriver, og højrekliks- og sletteknapperne ikke virker, skal AAAA-batteriet installeres, geninstalleres eller udskiftes. Sådan gør du:

Trin 1:

Skru toppen af pennen fra bunden, og fjern AAAA-batteriet, hvis der er et installeret.

AAAA-batteri til Surface-pen

Hvis batteriet blev installeret med den negative ende (-) mod skrivespidsen, skal du vende det om, så den positive ende (+) peger mod skrivespidsen, og gå videre til Trin 3.

Trin 2: Isæt det AAAA-batteri, der er pakket ind i papiretiketten i toppen af pennen, med den positive ende (+) af batteriet pegende mod skrivespidsen.
Trin 3: Skru toppen på igen.

Pennen skriver, men højrekliks- eller sletteknappen virker ikke

Mange apps understøtter højrekliks- og sletteknapperne, men ikke alle. Hvis pennen skriver, men højrekliks- og sletteknapperne ikke virker i OneNote, skal du kontakte os.

Pennen skriver, men skriften er takket eller unøjagtig

Hvis skriften bliver takket eller unøjagtig, er AAAA-batteriniveauet ved at være lavt. Hvis du vil udskifte batteriet, skal du se under Pennen skriver ikke, og højrekliks- og sletteknapperne fungerer ikke ovenfor.

Jeg parrede ikke min pen under konfigurationen

Ingen problemer – du kan parre pennen med din Surface Pro 3 når som helst. Se hvordan under Parre Surface-pennen manuelt nedenfor.

OneNote åbnes ikke, når jeg klikker på topknappen

Hvis OneNote ikke åbner, når du klikker på topknappen, er pennen muligvis ikke parret med din Surface Pro 3, eller også skal knapbatterierne i toppen af pennen udskiftes.

Løsning 1: Sørg for, at OneNote er installeret

Selvom din Surface leveres med OneNote, er det muligvis blevet afinstalleret. Sådan sikrer du, at OneNote er installeret:

Trin 1:

Skub opad fra midten af startskærmen for at åbne appvisningen.
Hvis du bruger en mus, skal du klikke på pil ned Pil ned i nederste venstre hjørne af skærmen.

Trin 2:

Se efter OneNote-appen. Det er nemmest, hvis du sorterer dine apps efter navn.

• Hvis OneNote er på din liste over apps, skal du gå videre til Løsning 2.
  • Hvis OneNote-appen ikke vises på listen, kan du geninstallere det fra Windows Store.

Løsning 2: Parre Surface-pennen manuelt

Pennen er muligvis ikke parret, eller den skal måske fjernes fra Bluetooth-listen og parres igen.

Trin 1:

Stryg indad fra skærmens højre side, og tryk eller klik på Indstillinger.

Trin 2:

Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, tryk eller klik på Pc og enheder, og tryk eller klik derefter på Bluetooth. Kontrollér, at Bluetooth er slået til.

Når Surface-pen kan ses på listen over registrerede enheder, skal du trykke eller klikke på den og derefter trykke eller klikke på Fjern enhed.

Trin 3:

Hold topknappen nede i syv sekunder, indtil lyset i midten af pennens clipsefunktion begynder at blinke.

Lampen under pennens clipsefunktion lyser, når Surface-pennen er i parringstilstand.

Hvis pennens lys ikke blinker efter syv sekunder, og du har installeret alle opdateringerne, skal du gå til Løsning 3.

Trin 4:

Når pennen kan ses på listen over Bluetooth-enheder, skal du trykke eller klikke på den og derefter trykke eller klikke på Pair.

Hvis pennen ikke parrer, kan du prøve disse trin en gang til. Hvis den stadig ikke parrer, skal du kontakte os.

Løsning 3: Skift knapbatterierne

Bemærk!
Skift kun knapbatterierne, hvis pennens lys ikke tændes, når du holder topknappen nede i syv sekunder.

Du kan skifte knapbatterierne ved hjælp af to 319-knapbatterier og en skruetrækker. Sådan skifter du knapbatterierne:

Trin 1:

Skru toppen af pennen fra bunden, og lad papiretiketten sidde.

Trin 2:

Gør derefter et af følgende for at fjerne batteriholderen:

• Anbefalet metode: Indsæt en skruetrækker i batteriholderen, gennem fjederens midte, og skru batteriholderen af.
  • eller

• Alternativ metode: Indsæt en flad skruetrækker i én af indsnittene på siden af batteriholderen, og vrid batteriholderen for at skrue den af. (Du skal trykke på fjederen for at justere bladet i skruetrækken ind i de større indsnit på batteriholderen).
Sådan udskiftes knapbatterierne i Surface-pennen
Trin 3: Fjern batteriholderen, og udskift de gamle batterier med nye. Indsæt batterierne i batteriholderen med den negative (-) side mod pennens spids.
Trin 4:

Stryg toppen af pennen nedad over batteriholderen. Stram holderen indtil, du mærker modstand. Du må ikke overstramme.

Bemærk!
Hvis du holder pennens top på siden og skubber batteriholderen på, vendes knapbatterierne muligvis om, før de kan fastgøres i den rigtige position.
Trin 5: Skru pennens top og bund sammen igen.

Du skal muligvis parre pennen med din Surface igen efter batteriskiftet.

Hvis lyset under clipsen stadig ikke tændes, når du holder knappen nede i syv sekunder, eller hvis OneNote stadig ikke tænder, når du klikker på topknappen på din Surface-pen, skal du kontakte os.

Pennen står som ikke tilsluttet på Bluetooth-listen

Hvis din Surface-pen vises som Afbrudt på din liste over Bluetooth-enheder, skal du først sørge for, at du har installeret de seneste opdateringer. Se Installere Surface- og Windows-opdateringer ovenfor for at se, hvordan du gør.

Hvis din pen stadig vises som Afbrudt, efter du har installeret de seneste opdateringer, skal du følge trinnene ovenfor under Parre Surface-pennen manuelt for at fjerne pennen fra din Bluetooth-liste manuelt og parre den igen.

Hvis din pen stadig vises som Afbrudt, når du har parret den igen, skal du kontakte os.

Der tages ikke et skærmbillede, når jeg dobbeltklikker på topknappen

Hvis et enkelt klik på topknappen åbner OneNote, men et dobbeltklik ikke tager et skærmbillede, skal du muligvis installere opdateringer til Windows og OneNote. Sådan gør du:

Trin 1:

Klik på topknappen på din pen én gang.

Trin 2:

Sørg for, at du har alle opdateringer, herunder KB2968599.
Se Installere Surface- og Windows-opdateringer ovenfor for at få oplysninger om, hvordan du gør.

Trin 3:

Tryk eller klik på Windows Store på startskærmen.

Trin 4:

Stryg indad fra skærmens højre side, og tryk eller klik på Indstillinger.

Trin 5:

Tryk eller klik på Appopdateringer.

Trin 6:

Tryk eller klik på Søg efter opdateringer.

• Hvis OneNote vises på listen over tilgængelige opdateringer, skal du vælge den og trykke eller klikke på Installér.
  • Hvis OneNote vises på listen over tilgængelige opdateringer, og der ikke tages et skærmbillede ved at dobbeltklikke på pennens topknap, skal du kontakte os.

Pennen er ikke trykfølsom i nogle apps

Surface Pro 3 understøtter to slags pennetryk:

• Integreret trykregistrering. Windows Store-apps og mange andre apps virker ved hjælp af den trykregistrering, der er indbygget i Surface Pro 3. For apps som OneNote, Adobe Photoshop CC 2014 og Manga Studio har du allerede de drivere, du skal bruge til trykfølsomhed. Du kan justere trykfølsomheden ved at installere Surface Hub-appen fra Windows Store.
  • Wintab-trykfølsomhed. Andre apps, f.eks. Corel Draw og tidligere versioner af Photoshop, anvender en Wintab-driver til at registrere tryk med. Hvis du vil bruge trykfølsomheden med disse apps, skal du installere N-trig Wintab-driveren.
Vigtigt!
Du skal kun installere Wintab-driveren, hvis du har brug for trykfølsomhed til Wintab-baserede programmer på Surface Pro 3.

Sådan installeres Wintab-driveren:

Trin 1:

Åbn din browser, og gå til websiden N-trig Downloads & Drivers.

Trin 2:

Vælg følgende elementer på rullelisten:

• Vælg Microsoft som producent.
  • Vælg Surface Pro 3 som model.
  • Vælg Windows 8.1 64 bit som operativsystem.
Trin 3:

Klik på linket Download for .exe-filen.

Trin 4: Når du bliver spurgt, om du vil køre eller gemme filen, skal du klikke på Kør og følge anvisningerne for at fuldføre installationen.

Få flere oplysninger under Surface Pro 3 Pen – Designed for Accuracy Across the Entire Canvas på Surface-bloggen.

Andre problemer?

Hvis disse løsninger ikke løste det problem, du havde med Surface-pennen, skal du kontakte os.