Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Sovellusten käynnistäminen ja etsiminen Surfacessa

Sovellusten käynnistäminen, etsiminen ja järjestäminen lähtee aloitusnäytöstä.

Aloitusnäytössä voit hallita sovelluksia, yhteystietoja, sivustoja, valokuva-albumeita, soittoluetteloita, kansioita ja muuta sisältöä. Voit kiinnittää sovelluksia aloitusnäyttöön ja poistaa niitä siitä. Voit myös ryhmitellä sovellusten ruutuja, järjestellä niitä ja muuttaa niiden kokoa.

Windows 8.1 -aloitusnäyttö

Aloitusnäyttöön siirtyminen

Jos käytät jotakin sovellusta tai teet Surfacella jotakin muuta, voit palata aloitusnäyttöön usealla tavalla:

• Napauta Surfacen kosketusnäytössä olevaa Windows-logopainiketta (alhaalla keskellä).
  • Paina näppäimistön Windows-logonäppäintä Windows-logonäppäin.
  • Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Aloitus.
  • Jos käytät hiirtä, osoita näytön vasenta alakulmaa ja napsauta Käynnistä-painiketta tai osoita oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja valitse Aloitus.
  • Napauta tai napsauta Käynnistä-painiketta Windows-logonäppäin lähellä vasenta alakulmaa.

Aloitusnäytössä voi käynnistää kahdentyyppisiä sovelluksia:

• Windows-kaupan sovelluksia, joita ovat esimerkiksi Musiikki, Sähköposti ja Sää
  • työpöytäsovelluksia, joita ovat esimerkiksi Muistio ja Office-sovellukset.

Voit käynnistää sovelluksen seuraavasti:

• Koskettamalla. Napauta aloitusnäytössä haluamaasi ruutua. Jos ruutuja on paljon, voit tuoda lisää sovelluksia näkyviin vierittämällä: vedä sormea näytön poikki tai pyyhkäise kahdella sormella vaakasuoraan kosketuslevyn poikki.
  • Hiirellä. Napsauta ruutua aloitusnäytössä. Saat lisää sovelluksia näkyviin käyttämällä näytön alareunassa olevaa vierityspalkkia.
  • Näppäimistöllä. Siirry aloitusnäyttöön, kirjoita sovelluksen nimi ja paina Enter-näppäintä.

Työpöytäsovelluksia voi käynnistää myös työpöydältä. Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Työpöytä (tai paina näppäinyhdistelmää Windows-logonäppäin Windows-logonäppäin + D). Jos aloitusnäytössä ei näy Työpöytä-ruutua, siirry sovellusnäkymään sipaisemalla näytön keskeltä ylöspäin ja napauta tai napsauta Työpöytä. Voit luoda työpöytäsovelluksille pikanäppäimet tai kiinnittää usein käyttämiäsi työpöytäsovelluksia tehtäväpalkkiin. Lisätietoja on ohjeaiheessa Tehtäväpalkin käyttäminen.

Vihje
Voit käynnistää useita sovelluksia ja siirtyä sovelluksesta toiseen. Tietoja tästä on aiheessa Siirtyminen avoimesta sovelluksesta toiseen.

Sovelluksen etsiminen

Voit etsiä Surfaceen asennettua sovellusta seuraavilla tavoilla:

• Hakemalla sovellusta. Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin, napauta Hae ja kirjoita sovelluksen nimi hakuruutuun. Jos käytät näppäimistöä, ala kirjoittaa sovelluksen nimeä. Hakutulokset päivittyvät kirjoittaessasi. Avaa sovellus napauttamalla tai napsauttamalla sitä hakutuloksissa.
  • Sovellusnäkymässä. Saat sovellusnäkymän esiin sipaisemalla näytön keskeltä ylöspäin.
    (Jos käytät hiirtä, napsauta näytön vasemman alakulman lähellä olevaa alanuolta Alanuolikuvake.)

Jos haluamaasi sovellusta ei ole vielä asennettu, voit hakea sitä Windows-kaupasta ja asentaa sen sieltä. Ohjeet tähän ovat seuraavissa aiheissa:

Miten sovellus suljetaan?

Windows-kaupasta asennetut sovellukset eivät hidasta Surfacen toimintaa, joten niitä ei tarvitse välttämättä sulkea. Kun et käytä sovellusta, Windows jättää sen käyntiin taustalle ja sulkee sen lopulta.

Jos kuitenkin haluat poistaa sovelluksen näkymästä, vedä se näytön alareunaan.

• Koskettamalla. Vedä avoin sovellus näytön yläreunasta alareunaan. Voit tehdä tämän pitämällä aivan näyttökuvan yläpuolella olevaa kohtaa painettuna ja pyyhkäisemällä sormella näytön alareunaan asti (kunnes sovellus poistuu näytöstä).
  • Hiirellä. Napsauta avoimen sovelluksen yläreunaa, ja kun osoitin muuttuu kädeksi, vedä sovellus alas pois näytöstä. Voit myös siirtää aloitusnäytössä osoittimen vasempaan yläkulmaan, tuoda avoimet sovellukset näkyviin siirtämällä osoittimen suoraan alas, napsauttaa haluamaasi sovellusta hiiren kakkospainikkeella ja valita Sulje.

Mitkä sovellukset ovat avoinna?

Voit tarkistaa avoimet sovellukset seuraavasti:

• Siirry avoimeen sovellukseen koskettamalla.
    sipaise näytön vasemmasta reunasta sisäänpäin nostamatta sormeasi ja työnnä sitten takaisin vasenta reunaa kohti. Näkyviin tulevat viimeksi käyttämäsi sovellukset. Napauta haluamaasi sovellusta.
Avoimien sovellusten tarkistaminen koskettamalla
  • Siirry avoimeen sovellukseen hiirellä.
    siirrä osoitin vasempaan yläkulmaan ja siirrä sitten osoitinta suoraan alas. Näkyviin tulevat viimeksi käyttämäsi sovellukset. Napsauta haluamaasi sovellusta.
Avoimien sovellusten tarkistaminen hiirellä
Vihje
Jos haluat lopettaa kaikki johonkin sovellukseen liittyvät prosessit, vedä sovellus näytön alareunaan ja pidä sitä siinä, kunnes sovellus kääntyy ympäri.

Työpöytäsovelluksen sulkeminen

Työpöytäsovellukset kannattaa sulkea, kun et enää käytä niitä tai ennen kuin suljet Surfacen.

Kysy yhteisöltä

Ota yhteyttä avustavaan tukeen

Arvioitu odotusaika: minuuttia

Edustajamme eivät ole nyt tavoitettavissa. Yritä uudelleen palveluaikana.
Palveluajat
maanantai–perjantai
08:30–17:00 (UTC+2)

Meillä on teknisiä ongelmia.
Pyydä apua puhelimitse numerosta +358  9  817 10 4 00.

Verifying...