Surface RT, Surface 2, Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3.

Sähköpostin määrittäminen ja käyttäminen

Sähköposti-sovelluksella tai mahdollisesti asennetulla Outlookilla voit lukea sähköpostitileille tulleita viestejä ja vastata niihin.

Sähköpostitilien lisääminen

Sähköposti-sovellus

Sähköposti-sovelluksen ensikäynnistys:

• Jos olet kirjautunut sisään Surfaceen käyttämällä Microsoft-tiliä, sähköpostitilisi on jo määritetty. Voit sitten lisätä muita tilejä, kuten Outlook-, Gmail-, AOL- ja Yahoo!-tilejä ja jopa työsähköpostisi (Exchange ActiveSync).
  • Jos olet kirjautunut sisään Surfaceen käyttämällä paikallista tiliä, sähköpostitiliäsi ei ole vielä määritetty. Sinun on hankittava Microsoft-tili ja käytettävä Microsoft-tilin sähköpostiosoitetta, kun aloitat Surfacen Sähköposti-sovelluksen käytön. Kun olet luonut ensimmäisen sähköpostitilin, voit lisätä muita tilejä.

Sähköpostitilin lisääminen:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Sähköposti.
Vaihe 2:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Tilit.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Lisää tili, valitse lisättävän tilin tyyppi ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
Tarvitset vain käyttäjänimen (sähköpostiosoitteen) ja salasanan useimpien sähköpostitilien määrittämiseen. Joissakin tapauksissa on annettava enemmän tietoja, jotka löytyvät yleensä sähköpostitilin verkkosivustosta.

Toista vaiheet 2–4 jokaisen lisättävän sähköpostitilin kohdalla.

Kun olet lisännyt sähköpostitilin:

Huomautus
Jos sinulla on uusin Sähköposti-versio, Googlen kalenteri ei ehkä synkronoidu Kalenteri-sovelluksen kanssa. Tähän on kuitenkin ratkaisu. Lisätietoja on ohjeaiheessa Google-tapahtumien näkeminen Kalenteri-sovelluksessa.

Outlook 2013

Surface RT ja Surface 2: Outlook 2013 RT on asennettu valmiiksi Surface 2:een ja uudempiin Surface RT -laitteisiin. Jos käytössäsi on vanhempi Surface RT, saat Outlook 2013 RT:n, kun päivität Windows RT:n Windows RT 8.1 -versioksi.

Surface Pro ja Surface 3: Tietoja Outlookin käyttömahdollisuuksista Surface Prossa ja Surface 3:ssa on ohjeaiheessa Officen asentaminen Surface Prohon ja Surface 3:een.

Lisää sähköpostitili Outlook 2013:een seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Outlook 2013.
Tilin asetusten määritys alkaa, kun käynnistät Outlookin ensimmäisen kerran.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta tilin asetusten ensimmäisellä sivulla Seuraava.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Lisää sähköpostitili -sivulla Kyllä ja napauta tai napsauta Seuraava.
Vaihe 4:  Anna Automaattinen tilin määritys -sivulla tarvittavat tilitiedot (nimi, sähköpostiosoite ja salasana) ja napauta tai napsauta Seuraava.
Vaihe 5:

Kun Outlook on viimeistellyt tilin asetukset, voit toimia näin:

• Napauta tai napsauta Valmis.
  • tai
  • Napauta tai napsauta Lisää toinen tili.
Huomautukset
  • Lisää toinen tili. Jos tilin määritys ei ala, kun napautat tai napsautat Outlook 2013, tili on jo määritetty. Jos haluat lisätä toisen tilin, napauta tai napsauta Outlookissa Tiedosto ja valitse sitten Lisää tili (Tilin asetukset -kohdan yläpuolella).
  • Gmail. Jos Gmail-tilin lisäämisessä on ongelmia, Gmail-tilissä pitää ehkä ottaa käyttöön perustodennus. Lisätietoja tästä on ohjeaiheessa Sähköpostin vianmääritys.

Tiliasetusten muuttaminen

Sähköposti-sovellus

Sähköpostitilin asetusten muuttaminen:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Sähköposti.
Vaihe 2:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Tilit ja valitse sitten muutettava tili.
Asetukset näkyvät oikeassa reunassa olevassa ikkunassa. Voit vaihtaa esimerkiksi sähköpostin salasanan sekä muuttaa ladattavan sähköpostin määrää ja sähköpostin allekirjoitusta. Yksittäisistä asetuksista on lisätietoja ohjeaiheessa Windowsin Sähköposti-sovellus.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta taaksepäin osoittava nuolta.
Huomautus
Lisätietoja Sähköposti-sovelluksen asetuksista on ohjeaiheessa Sähköpostin vianmääritys.

Outlook 2013

Haluat ehkä päivittää sähköpostitilisi asetuksia, kun sähköpostitilisi salasana muuttuu tai kun haluat mukauttaa asetuksia, kuten sitä, kuinka muut näkevät nimesi. Voit tehdä muutoksen seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Outlook.
(Jos et näe Outlookia aloitusnäytössä, voit kiinnittää sen siihen. Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta tai napsauta Hae. Kirjoita hakuruutuun Outlook, paina pitkään (tai napsauta hiiren kakkospainikkeella) Outlook 2013 ja napauta tai napsauta sitten Kiinnitä aloitusnäyttöön.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Tiedosto, napauta tai napsauta Tilin asetukset ja napauta tai napsauta Tilin asetukset.
Vaihe 3:  Valitse muutettava sähköpostitili ja napauta tai napsauta sitten Muuta.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Sähköpostitilin asetusten muuttaminen.

POP-sähköposti

Sähköposti-sovellus ei tue POP-sähköpostitilejä.

Voit käyttää Outlook.com-tiliä, kun lähetät sähköpostia toiselle tilille ja vastaanotat sähköpostia toiselta tililtä (toinen tili voi olla POP-tili). Lisää sitten Outlook.com-tili Sähköposti-sovellukseen, niin voit lukea POP-tilisi sähköpostia ja lähettää siltä sähköpostia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kaikkien sähköpostitilien lisääminen Outlook.comiin.

Voit myös lähettää sähköpostia POP-tileiltä ja vastaanottaa sähköpostia niiltä käyttämällä Outlookia. Jos käytössäsi on Surface RT tai Surface 2, Outlook sisältyy Windows 8.1:een. Voit ostaa Outlookin myös Surface Prohon ja Surface 3:een.

Pääset käsiksi viesteihisi käyttämäsi sähköpostipalvelun verkkosivustossa. Jos esimerkiksi sähköpostitilisi on Contoso-palvelussa, siirry www.contoso.com-sivustoon ja kirjaudu sisään.

Viestien, kansioiden ja muiden kohteiden hallinta Sähköposti-sovelluksella

Sähköposti-sovelluksessa on kolme ruutua:

• Vasemmanpuoleisessa ruudussa näkyvät sähköpostikansiosi ja -tilisi (vasemmassa alakulmassa).
    Voit siirtyä haluamasi kansion tai tilin kohdalle napauttamalla tai napsauttamalla sitä.
  • Keskimmäisessä ruudussa näkyy valitun sähköpostitilin viestit.
  • Oikeanpuoleinen ruutu on lukuruutu, jossa näkyy valitun sähköpostiviestin sisältö.
Alla on kuvattu, miten Sähköposti-sovellusta käytetään:
Tehtävä
Ohjeet

Useiden viestien valitseminen

Kosketus. Sipaise kunkin valittavan viestin yli vasemmalta oikealle (keskimmäisessä ruudussa).

Hiiri tai ohjausalusta. Napsauta valittavaa viestiä hiiren kakkospainikkeella.

Jos haluat valita joukon peräkkäisiä viestejä, pidä vaihtonäppäintä alhaalla samalla, kun painat ylä- tai alanuolinäppäintä.

Jos haluat poistaa viestin valinnan, sipaise viestin yli tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella.

Vastaa-, Vastaa kaikkiin- ja Lähetä edelleen -toiminnot

Napauta tai napsauta oikeassa alakulmassa olevaa Vastaa-kuvaketta.

Viestien poistaminen

Valitse vähintään yksi viesti ja napauta tai napsauta sitten oikeassa yläkulmassa olevaa Poista-kuvaketta.

Viestien hakeminen

Napauta tai napsauta Hae-kuvaketta (tai avaa Hae-oikopolku), kirjoita haettava teksti hakuruutuun (henkilön nimi tai sähköpostiviestissä olevaa tekstiä) ja paina Enter-näppäintä (tai napauta tai napsauta Hae-kuvaketta).

Tekstin kopioiminen ja liittäminen

Kosketus. Napauta sanaa ja laajenna sitten valintaa vetämällä sanan kummassakin päässä olevia ympyröitä.
Napauta valittua tekstiä pitkään ja napauta Kopioi.

Hiiri tai ohjausalusta. Valitse teksti, napauta hiiren kakkospainiketta ja valitse Kopioi tai Liitä.

Näppäimistö. Jos haluat kopioida, paina CTRL+C, ja jos haluat liittää, paina CTRL+V.

Tekstin muotoileminen

Valitsemalla tekstiä uudesta sähköpostiviestistä saat näkyviin perusmuotoiluasetukset, kuten fontin, hymiöt tai luettelomerkeillä varustetun luettelon.

Voit muotoilla tekstiä myös pikanäppäimillä. Voit esimerkiksi lihavoida tekstiä painamalla Ctrl+B tai valita fontin painamalla Ctrl+Vaihto+F. Sähköposti-sovelluksen pikanäppäinten luettelo löytyy täältä: Pikanäppäimet.

Viestin tulostaminen

Valitse sähköpostiviesti, avaa Laitteet-oikopolku, napauta tai napsauta Tulosta, valitse tulostin ja valitse sitten Tulosta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Tulostaminen ja skannaaminen Surfacessa.

Sähköposti-ilmoitukset

Uusista sähköpostiviesteistä kertovat ilmoitukset näkyvät Sähköposti-ruudussa ja lukitusnäytön vasemmassa alakulmassa. Jos haluat muuttaa sitä, miten uusista viesteistä ilmoitetaan, katso ohjeaihetta Sähköposti-, Kalenteri- ja Ihmiset-sovellusten ilmoitusten hallinta.

Sähköpostin synkronoiminen

Voit synkronoida sähköpostin manuaalisesti avaamalla sovelluskomennot ja napauttamalla tai napsauttamalla Synkronoi (tai painamalla F5).

Sähköposti-sovellus lataa oletusarvoisesti uudet viestit niiden saapuessa ja lataa sähköpostin kahden edellisen viikon ajalta. Jos haluat muuttaa milloin ja miten paljon sähköpostia ladataan, avaa Asetukset-oikopolku, napauta tai napsauta Tilit ja valitse tili, johon haluat tehdä muutoksia.

Sähköpostin allekirjoituksen muuttaminen

Avaa Asetukset-oikopolku, napauta tai napsauta Tilit, valitse sähköpostitili, etsi Käytä allekirjoitusta -toiminto ja muuta teksti ruudussa.

Liitetiedostojen lähettäminen

Napauta tai napsauta uudessa sähköpostiviestissä Liitteet-kuvaketta. Valitse viestiin lisättävät tiedostot ja napauta tai napsauta Liitä.

Viestien merkitseminen uudeksi, roskapostiksi tai merkityksi

Valitse vähintään yksi viesti, sipaise alaspäin näytön yläreunasta ja valitse Merkitse, Roskaposti tai Merkitse lukemattomaksi.

Sähköpostin lähettäminen Outlook.com-aliaksesta

Jos käytät aliaksia Outlook.com-tilin kanssa, katso ohjeaihetta Windowsin Sähköposti-sovellus, jossa kerrotaan, miten voit lähettää postia Outlook.com-aliaksesta.

Kansioiden luominen ja viestien siirtäminen

Sipaise näytön yläreunasta alaspäin ja luo uusi kansio valitsemalla Kansion asetukset tai siirrä valitsemasi viestit valitsemalla Siirrä.

Yhteystiedon lisääminen

Napauta tai napsauta sähköpostiosoitetta sähköpostiviestissä. Ihmiset-sovellus avautuu. Napauta tai napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa Tallenna-kuvaketta. Lisätietoja yhteystietojen lisäämisestä on ohjeaiheessa Ihmiset-sovelluksen ohje

Muiden sähköpostisovellusten käyttäminen

Voit käsitellä WWW-sähköpostitilejä myös Internet Explorerilla. Jos kiinnität WWW-sähköpostisivun aloitusnäyttöön, se on heti käytettävissä. Lisätietoja WWW-sivujen kiinnittämisestä aloitusnäyttöön on ohjeaiheessa Suosikkien käyttäminen verkkosivustojen tallentamiseen.

Surface RT ja Surface 2: Etsi sähköpostisovellusta Windows-kaupasta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Sovellusten asentaminen ja poistaminen Surface RT:ssä ja Surface 2:ssa.

Surface Pro ja Surface 3: Voit ostaa Outlookin tai jonkin muun sähköpostisovelluksen Windows-kaupasta tai muusta lähteestä. Lisätietoja on ohjeaiheessa Sovellusten asentaminen ja poistaminen Surface Prossa tai Surface 3:ssa.