Ihmiset-sovellus: Yhteyden pitäminen muihin

Ihmiset-sovellus on enemmän kuin pelkkä osoitteisto. Sillä pysyt ajan tasalla yhteisöpalvelujen kanssa ja voit pitää yhteyttä sinulle tärkeisiin ihmisiin.

Ihmiset-sovellus

Yhdistämällä tilisi (esimerkiksi Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-tilin) sovellukseen saat kaikki uusimmat päivitykset, twiitit ja kuvat samaan paikkaan. Voit kommentoida päivitystä tai vastata twiittiin vaihtamatta sovellusta.

Kun kirjaudut sisään Microsoft-tilillä, kaikki kyseisen tilin yhteyshenkilöt lisätään automaattisesti Ihmiset-sovellukseen. Myös yhteystietojen lisääminen yhteisöpalveluista, kuten Facebookista ja Twitteristä, on helppoa. Riittää, että lisäät tilin Surfaceen, minkä jälkeen yhteystiedot tulevat automaattisesti Ihmiset-sovellukseen.

Yhteystietojen tuominen

Näin voit lisätä ihmisiä nykyisistä yhteystietoluetteloistasi ja osoitteistoistasi:

Vaihe 1:  Varmista, että olet kirjautunut sisään Microsoft-tilillä.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Ihmiset.
Vaihe 3:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Tilit ja napauta tai napsauta sitten Lisää tili.
Vaihe 5:  Valitse lisättävä yhteisöpalvelu- tai sähköpostitili ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Sinua pyydetään kirjautumaan sisään tilisi salasanalla, ja näet yksityiskohtaisesti, mitkä tiedot jaetaan Microsoft-tilin ja lisättävän tilin välillä. Odota muutama minuutti, niin yhteystiedot tulevat näkyviin Ihmiset-sovelluksessa. Tilin tyypin mukaan näkyviin voivat tulla myös profiilikuvat, tilapäivitykset ja muut tiedot.

Yhteystietojen lisääminen yksi kerrallaan

Voit lisätä yksittäisen yhteyshenkilön Ihmiset-sovellukseen ja lisätä hänet myös valitsemaasi tiliin.

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Ihmiset.
Vaihe 2:  Sipaise näytön alareunasta ylöspäin ja napsauta vasemmassa alakulmassa olevaa plusmerkkiä.
Vaihe 3:  Täytä yhteyshenkilön tiedot ja napauta tai napsauta Tallenna.
Vihje
Jos sinulla on kysyttävää yhteystietojen linkittämisestä tai näkyviin tulevien yhteystietojen muuttamisesta, katso Ihmiset-sovelluksen ohjetta.

Yhteyshenkilöiden etsiminen

Kun olet lisännyt tilisi, voit avata niiden yhteystiedot usealla tavalla ja seurata, mitä kyseiset henkilöt kulloinkin tekevät.

• Hae. Kirjoita Ihmiset-sovelluksessa kyseisen henkilön nimi hakuruutuun.
  • Siirry aakkosissa johonkin kirjaimeen. Valitse Ihmiset-sovelluksessa kirjain, jos haluat siirtyä kyseisellä kirjaimella alkavien nimien kohdalle.
  • Kiinnitä heidät aloitusnäyttöön. Näet heidän päivityksensä ja twiittinsä saman tien ja voit siirtyä heti heidän yhteystietoihinsa ja päivityksiinsä.
  • Valitse heidät muista sovelluksista. Yhteystietoja käyttävät sovellukset, kuten Sähköposti, voivat avata yhteystietoluettelosi suoraan. Näin voit valita haluamasi henkilöt.
  • Lisää heidät suosikkeihin. Henkilöiden kuvat tulevat ensimmäisinä näkyviin, kun avaat Ihmiset-sovelluksen.

Yhteystietojen kiinnittäminen aloitusnäyttöön

Kiinnitä itsellesi tärkeimpien henkilöiden tiedot aloitusnäyttöön, niin näet heidän kuvansa ja uudet päivityksensä jopa avaamatta sovellusta. Näin voit myös esimerkiksi lähettää heille kätevästi sähköpostia tai aloittaa keskustelun heidän kanssaan.

Toimi näin:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Ihmiset.
Vaihe 2:  Kirjoita hakuruutuun sen yhteyshenkilön nimi, jonka tietoja haluat muokata. Näet luettelon
yhteyshenkilöistä, kun kirjoitat. Napauta tai napsauta haluamaasi kohtaa.
Vaihe 3:  Saat sovelluskomennot näkyviin sipaisemalla alareunasta ylöspäin.
(Jos käytät hiirtä, napsauta sovelluksessa hiiren kakkospainikkeella.)
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Kiinnitä aloitusnäyttöön, anna haluamasi lempinimi ja napauta tai napsauta sitten Kiinnitä aloitusnäyttöön.

Päivitysten julkaiseminen

Näin voit päivittää Facebook-tilasi tai luoda tweetin:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Ihmiset.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Minä.
Vaihe 3:  Valitse Uudet toiminnot -kohdasta haluamasi yhteisöpalvelu, kirjoita viesti ja kiinnitä se seinällesi napauttamalla tai napsauttamalla lähetyskuvaketta.

Jakaminen yhteyshenkilöiden kanssa

Voit jakaa tiedostoja, kuten valokuvia ja asiakirjoja, toimimalla näin:

Vaihe 1:  Valitse jaettava kohde sipaisemalla sitä sovelluksessa.
(Jos käytät hiirtä, valitse jaettava kohde napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella.)
Vaihe 2:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Jaa.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Jaa.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta henkilöä, jonka kanssa haluat jakaa kohteen, ja toimi näytön ohjeiden mukaan.

Linkin jakaminen

Vaihe 1:  Avaa jokin sovellus ja siirry sivustoon, artikkeliin tai karttaan, jonka haluat jakaa.
Vaihe 2:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Jaa.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Jaa.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta henkilöä, jonka kanssa haluat jakaa kohteen, ja toimi näytön ohjeiden mukaan.
Vihje

Voit jakaa asioita useimmista sovelluksista Jaa-oikopolulla. Jos haluat jakaa asioita työpöydältä, voit käyttää jakamiseen sähköpostia tai jakaa tiedostoja ja valokuvia OneDrive-palvelun avulla.