Koskee seuraavia:

Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Windows 8.1, Windows RT 8.1.


Surfacen tuesta usein kysytyt kysymykset

Tässä on vastauksia Surfacen käyttöä ja vianmäritystä koskeviin yleisiin kysymyksiin.


Mistä löydän kattavat tiedot uudesta Surface Pro 3:sta?

Saat Surface Pro 3:sta kaiken irti tutustumalla uusiin ominaisuuksiin ja käytettävissä oleviin toimintoihin. Käyttöoppaat ovat nopealukuisia, mutta silti yksityiskohtaisia. Käyttöoppaan lataaminen on kuvattu ohjeaiheessa Surfacen käyttöoppaat.

Miksi kynäni ei toimi Surface Pro 3:n kanssa?

Jos Surface-kynäsi ei toimi, kun yrität kirjoittaa tai kun painat kakkospainiketta tai pyyhinpainiketta, laitteeseen pitää ehkä asentaa uusimmat Surface- ja Windows-päivitykset. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen.

Kun asennus on valmis, käynnistä Surface uudelleen ja katso, toimiiko kynä.

Jos kynän kanssa on vieläkin ongelmia, paristo on ehkä vaihdettava. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface-kynän vianmääritys.

Jos uusimpien päivitysten asennus tai pariston vaihto ei ratkaise ongelmaa, kynä on ehkä vaihdettava. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.

Voinko käyttää Surface Pron tai Surface Pro 2:n kanssa tullutta kynää Surface Pro 3:n kanssa?

Et. Kynät ovat erilaisia, joten niitä ei voi vaihtaa keskenään. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Surface Pro 3:n kanssa tullutta kynää ei voi käyttää aiemman Surface Pro -mallin kanssa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface-kynän käyttäminen.

Mistä saan Windows 8.1 -päivityksen?

Jos käytössäsi on Windows 8.1 tai Windows RT 8.1 ja saat päivitykset automaattisesti, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Windows Update lataa ja asentaa päivityksen puolestasi.

Aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta näet, onko sinulla jo päivitys. Jos tilisi kuvan vieressä on Hae-painike hakukuvake, sinulla on jo päivitys.

Jos et halua odottaa automaattista päivitystä, katso ohjeaihetta Uusimman Windows 8.1 -päivityksen asentaminen.

Yritin asentaa Windows 8.1 -päivityksen, mutta asennus epäonnistui. Miten saan sen onnistumaan?

Alla on kerrottu, mikä saattaa olla syynä ja mitä voit tehdä asian suhteen:

Vapauta levytilaa. Ennen kuin asennat Windows 8.1 -päivityksen, varmista, että Surfacessa on riittävästi vapaata levytilaa.

Tarvitset vähintään 1 Gt:n vapaata levytilaa Surface RT:ssä tai Surface 2:ssa. Surface Prossa tai Surface Pro 2:ssa tarvitset 1,7–2,75 Gt vapaata tilaa asentamiesi kielipakettien mukaan.

Joitakin tiedostoja on ehkä siirrettävä OneDrive-palveluun, USB-muistitikkuun tai microSD-kortille ainakin siihen asti, kun päivitys on asennettu. Lisätietoja on ohjeaiheessa Levytilan vapautusvihjeitä.

Hanki aiemmat päivitykset. Jos käytössäsi on Windows 8, se täytyy ensin päivittää Windows 8.1 -versioon. Jos olet jo asentanut Windows 8.1:n, varmista, että kaikki saatavilla olevat Windows-päivitykset on asennettu, erityisesti KB 2919442. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen.

Kytke virtapistoke ja käytä luotettavaa verkkoyhteyttä. Kytke Surface virtalähteeseen päivityksen ajaksi ja varmista, että WLAN-signaali on hyvä (tai kytke laite lankaverkkoon).

Miten voin määrittää sähköpostin?

Surfacen sähköpostin käsittely on keskitetty Sähköposti-sovellukseen. Kun käynnistät Sähköposti-sovelluksen ensimmäisen kerran, sinua pyydetään määrittämään tili. Voit lisätä Outlook.com-, Gmail-, AOL- ja Yahoo!-tilejä ja jopa työsähköpostisi (Exchange ActiveSync).

Joissakin Surface-laitteissa on Sähköposti-sovelluksen lisäksi Outlook 2013 RT. Sähköpostista on lisätietoja ohjeaiheessa Sähköpostin määrittäminen ja käyttäminen. Siinä kuvataan esimerkiksi jokapäiväinen postin käsittely, tiliasetusten muuttaminen sekä viestien ja kansioiden hallinta. Jos kohtaat ongelmia, tutustu myös ohjeaiheeseen Sähköpostin vianmääritys.

Mikä on Microsoft-tili?

Microsoft-tili tarkoittaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa, joilla kirjaudut Surfaceen. Kun kirjaudut sisään Microsoft-tilillä, Surface yhdistetään pilveen ja monet tiliisi liittyvät asetukset, määritykset ja sovellukset "seuraavat mukana" muihin Windows 8 -tietokoneisiin tai myöhemmin hankittavaan tietokoneeseen.

Microsoft-tiliä käyttämällä on helppo ostaa Surfaceen sovelluksia, musiikkia, videoita ja pelejä.

Microsoft-tilistä on myös se hyöty, että jos joskus unohdat salasanasi, voit vaihtaa sen verkossa.

Lisätietoja Microsoft-tiliin liittyvistä eduista on ohjeaiheessa Kaikki tileistä: usein kysytyt kysymykset.

Mitä voin tehdä, jos unohdan salasanani?

Voit vaihtaa tai palauttaa salasanan useilla tavoilla sen mukaan, minkä tyyppisen tilin olet määrittänyt Surfaceen. Lisätietoja on ohjeaiheessa Unohdin salasanani.

Miten saan Microsoft Officen Surfaceen?

 • Surface Pro: Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Microsoft Office, niin näet, miten voit hankkia Microsoft Office 2013:n Surface Prohon, Surface Pro 2:een ja Surface Pro 3:een. Voit ostaa Office 2013- tai Office 365 -version, aktivoida olemassa olevan Office 2013 -tuotetunnuksen tai asentaa Office 365:n yhden kuukauden kokeiluversion. Jos ostat Office 365:n, voit asentaa sen eri tietokoneisiin ja laitteisiin. Lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft Officen asentaminen Surface Prohon ja käyttäminen siinä.
 • Surface 2: Sinun ei tarvitse tehdä mitään, koska Office 2013 RT on asennettu valmiiksi. Se sisältää Office RT -versiot Wordista, Excelistä, PowerPointista, OneNotesta ja Outlookista. Lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft Office 2013 RT.
 • Surface RT: Surface RT:hen on asennettu valmiiksi Microsoft Office Home & Student 2013 RT. Se sisältää Office RT -versiot Wordista, Excelistä, PowerPointista ja OneNotesta. Saat Outlookin myös päivittämällä Windows RT:n Windows RT 8.1 -versioksi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen päivittäminen Windows 8:sta Windows 8.1 -versioon.

Onko Surfaceeni asennettu uusimmat päivitykset?

Surface asentaa päivitykset automaattisesti, kun ne tulevat saataville Windows Update -palveluun. Voit tarkistaa päivitysten saatavuuden myös manuaalisesti. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia, Päivitys ja palautus ja sitten Windows Update.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Tarkista.
Vaihe 4:  Jos päivityksiä on saatavilla, napauta tai napsauta Näytä tiedot.
Vaihe 5:  Valitse asennettavat päivitykset napauttamalla tai napsauttamalla ja napauta tai napsauta sitten Asenna.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen.

Voit etsiä sovellusten päivityksiä myös Windows-kaupasta. Ohjeaiheessa Windows-kaupan sovellusten vianmääritys Surfacessa on kerrottu, miten se tapahtuu.

Mitä teen, jos en voi muodostaa WLAN-yhteyttä?

Jos WLAN-yhteyden muodostus ei onnistu, sinun on ehkä käynnistettä WLAN uudelleen Surfacessa tai verkkolaitteistossa. Toisinaan ongelma ratkeaa asentamalla uusimmat päivitykset Surfaceen. Jos haluat päästä nopeasti takaisin verkkoon, katso ratkaisuvaihtoehtoja ohjeaiheessa Etkö voi muodostaa yhteyttä langattomaan verkkoon.

Miten voin pidentää Surfacen akun kestoa? Mitä teen, jos akku ei lataudu lainkaan?

Voit pidentää akun kestoa monin tavoin. Voit esimerkiksi vähentää näytön kirkkautta, irrottaa tarpeettomia USB-laitteita tai poistaa WLAN-yhteyden käytöstä, jos et tarvitse sitä vähään aikaan. Jos sinulla on Surface Pro tai Surface Pro 2, voit säästää akkua myös valitsemalla virtaa säästävän virrankäyttösuunnitelman. Lisätietoja Surfacen akusta:

Jos Surfacen lataamisessa on ongelmia, katso ohjeaihetta Eikö Surfacen akku lataudu.

Mitä voin tehdä, jos Surface ei käynnisty?

Yleensä riittää, että tutkit vähän asiaa, jotta saat Surfacen taas käyntiin olipa syy sitten virtalähteessä, magneettiliittimissä tai akun alhaisessa lataustasossa. Lisätietoja:

Mitä voin tehdä, jos Surface Cover ei reagoi tai reagoi vain ajoittain?

Näin voi käydä, kun näppäimistösuoja ei ole kohdistettu oikein Surfacen kanssa. Sinun täytyy ehkä irrottaa ja kiinnittää suoja uudelleen muutaman kerran, jotta voit varmistaa kytkennän pitävyyden. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface-suojan vianmääritys.

Mitkä laitteet ovat yhteensopivia Windows RT 8.1:n kanssa?

Surface 2 ja Surface RT ovat yhteensopivia Designed for Windows RT 8.1 -logolla varustettujen tulostimien, hiirien, kaiuttimien ja muiden laitteiden kanssa. Tällaiset laitteet toimivat heti pakkauksesta otettuina ilman ohjainten asennusta. Jotkin vanhemmat laitteet eivät ehkä toimi Windows RT 8.1:n kanssa. Yhteensopivuus selviää täältä: Windows Compatibility Center.

Kehen voin ottaa yhteyttä, jos halua kehittää sovelluksia Windows-kauppaan?

Jos olet sovelluskehittäjä ja kiinnostunut Surfacen kanssa toimivien ja Windows-kauppaan tarjolle asetettavien sovellusten suunnittelusta, kehityksestä ja markkinoinnista, katso Windows Dev Centeriä.

Millä tavoin voin saada apua Surfacen käytössä?

Käytettävissä on useita tapoja, joilla saat apua ja tukea Surfacen kanssa:

 • Surface-tuki verkossa
  Apua löytyy tästä Surfacen tukisivustosta. Löydät ohjeita ja vianmääritystietoja, joita voit lukea omaan tahtiisi.
 • Surface-yhteisön keskustelupalstat
  Surface-yhteisön keskustelupalstoilla voit esittää kysymyksiä ja saada vastauksia muilta Suface-käyttäjiltä.
 • Surfacen tukiedustajat
  Ota meihin yhteyttä, jos haluat puhua asiantuntijoiden kanssa puhelimessa tai käydä verkkokeskustelua. Muista rekisteröidä ensin Surface verkossa ja pidä Surface-tuotteen sarjanumero esillä. Katso ohjeaihetta Surfacen sarjanumeron etsiminen tai Surfacen näppäimistösuojan sarjanumeron etsiminen.

  Surfacen normaalin takuun mukaan saat esiasennetuille ohjelmistoille teknistä tukea 90 päivän ajan. Takuuajan päätyttyä tuesta saatetaan periä maksu.

Ota yhteyttä

Avustava tuki
Tukiedustajat ovat valmiina auttamaan.
Puhu suoraan edustajan kanssa