Surfacen tuesta usein kysytyt kysymykset

Tässä on vastauksia Surfacen käyttöä ja vianmäritystä koskeviin yleisiin kysymyksiin.

Koskee seuraavia:

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Koskee seuraavia:

Surface 2, Surface RT.

Koskee seuraavia:

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Käyttöjärjestelmä:

Voinko päivittää Surfaceen Windows 10 -käyttöjärjestelmän?

Windows 10 on saatavilla vain Surface Pro -malleihin ja Surface 3:een. Jos haluat tietää lisää Windows 10:n päivitysvaihtoehdoista ja uusista ominaisuuksista, katso ohjeaihetta Surfacen päivittäminen Windows 10:een.

Mistä löydän lisätietoja uudesta Surface 3:sta?

Saat kaiken irti Surface 3:sta tutustumalla uusiin ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin. Helppolukuisessa Surface 3:n käyttöoppaassa on keskeiset tiedot, joilla pääset alkuun. Käyttöoppaan lataaminen on kuvattu ohjeaiheessa Surfacen käyttöoppaat.

Ohjeaiheessa Surface 3:n ominaisuudet on pikakatsaus Surface 3:n ominaisuuksiin.

Mistä tiedän, onko Surfaceen asennettu uusimmat päivitykset?

Surface asentaa päivitykset automaattisesti, kun ne tulevat saataville Windows Update -palveluun. Voit tarkistaa päivitysten saatavuuden myös manuaalisesti. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä Windows-logo > Asetukset > Päivitys ja suojaus > Windows Update.
Vaihe 2:  Valitse Tarkista päivitykset. Jos päivityksiä on saatavilla, valitse Tiedot.
Vaihe 3:  Valitse päivitykset, jotka haluat asentaa, ja valitse Asenna.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen.

Voit etsiä päivityksiä myös Windows-kaupan sovelluksiin. Ohjeaiheessa Windows-sovellusten vianmääritys Surfacessa on kerrottu, miten se tapahtuu.

Miksi kynäni ei toimi Surface Pro 3:n tai Surface 3:n kanssa?

Jos Surface-kynäsi ei toimi, kun yrität kirjoittaa tai kun painat kakkospainiketta tai pyyhinpainiketta, laitteeseen pitää ehkä asentaa uusimmat Surface- ja Windows-päivitykset. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen.

Kun asennus on valmis, käynnistä Surface uudelleen ja katso, toimiiko kynä.

Jos kynän kanssa on vieläkin ongelmia, paristo on ehkä vaihdettava. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface-kynän vianmääritys.

Jos uusimpien päivitysten asennus tai pariston vaihto ei ratkaise ongelmaa, kynä on ehkä vaihdettava. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.

Huomautus
Surface-kynä tulee Surface Pro 3:n mukana, ja kynän voi hankkia lisätarvikkeena Surface 3:een.

Voinko käyttää Surface Pro 3:n mukana tullutta kynää Surface 3:n kanssa?

Kyllä. Surface-kynä, joka sisältyy Surface Pro 3:n pakkaukseen, on yhteensopiva sekä Surface Pro 3:n että Surface 3:n kanssa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface-kynän käyttäminen.

Mistä voin saada Surfacen palautusnäköistiedoston?

Surfacen mukana tulee palautustyökalut, joilla voit siivota Surfacen tai palauttaa sen oletusasetukset. Jos et jostain syystä pääse näihin palautustyökaluihin, voit ladata tiedostot, joilla Surfacen saa taas toimimaan. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen palautusnäköistiedoston lataaminen.

Lisätietoja Surfacen mukana tulevista palautustyökaluista on seuraavissa ohjeaiheissa:

Voinko käyttää muun valmistajan laturia Surfacen kanssa?

Surface toimii parhaiten mukana toimitettavan virtalähteen kanssa. Muun valmistajan virtalähteen käyttö voi hidastaa lataamista, eikä sitä suositella.

Miten voin määrittää sähköpostin?

Surfacen sähköpostin käsittely on keskitetty Sähköposti-sovellukseen. Kun käynnistät Sähköposti-sovelluksen ensimmäisen kerran, sinua pyydetään määrittämään tili. Voit lisätä Outlook.com-, Gmail-, AOL- ja Yahoo!-tilejä ja jopa työsähköpostisi (Exchange ActiveSync).

Joissakin Surface-malleissa on Sähköposti-sovelluksen lisäksi Outlook 2013 RT. Sähköpostista on lisätietoja ohjeaiheessa Sähköpostin määrittäminen ja käyttäminen. Siinä kuvataan esimerkiksi jokapäiväinen postin käsittely, tiliasetusten muuttaminen sekä viestien ja kansioiden hallinta. Jos kohtaat ongelmia, tutustu ohjeaiheeseen Sähköpostin vianmääritys.

Mikä on Microsoft-tili?

Microsoft-tili tarkoittaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa, joilla kirjaudut Surfaceen. Kun kirjaudut sisään Microsoft-tilillä, Surface yhdistetään pilveen ja monet tiliisi liittyvät asetukset, määritykset ja sovellukset "seuraavat mukana" muihin Windows 8 -tietokoneisiin tai myöhemmin hankittavaan tietokoneeseen.

Microsoft-tiliä käyttämällä on helppo ostaa Surfaceen sovelluksia, musiikkia, videoita ja pelejä.

Microsoft-tilistä on myös se hyöty, että jos joskus unohdat salasanasi, voit vaihtaa sen verkossa.

Lisätietoja Microsoft-tiliin liittyvistä eduista on ohjeaiheessa Kaikki tileistä.

Mitä jos unohdan salasanan?

Voit vaihtaa tai palauttaa salasanan useilla tavoilla sen mukaan, minkä tyyppisen tilin olet määrittänyt Surfacea varten. Lisätietoja on ohjeaiheessa Unohdin salasanani.

Mitä teen, jos en voi muodostaa WLAN-yhteyttä?

Jos WLAN-yhteyden muodostus ei onnistu, sinun on ehkä käynnistettä WLAN uudelleen Surfacessa tai verkkolaitteistossa. Toisinaan ongelma ratkeaa asentamalla uusimmat päivitykset Surfaceen. Ohjeaiheessa Etkö voi muodostaa yhteyttä langattomaan verkkoon on vinkkejä WLAN-yhteyden vianmääritykseen.

En voi muodostaa yhteyttä mobiililaajakaistaverkkoon? Mistä tämä johtuu?

Jos Surface 2 (4G):n tai Surface 3 (4G LTE):n verkkoyhteyden muodostuksessa on ongelmia, syynä voi olla jokin tai useat seuraavista:

 • Sinun on asennettava uusimmat Surface- ja Windows-päivitykset.
 • Sinulla ei ehkä ole kenttää.
 • Sinulla ei ehkä ole aktiivista tietoliikennesopimusta.

Näiden ongelmien ratkaisusta on tietoja Etkö voi muodostaa yhteyttä mobiililaajakaistaverkkoon? -ohjeaiheessa.

Mobiililaajakaistasta usein esitettyihin kysymyksiin löytyy vastauksia ohjeaiheesta Mobiililaajakaista (4G): usein kysytyt kysymykset.

Miten voin pidentää Surfacen akun kestoa?

Voit pidentää akun kestoa monin tavoin. Voit esimerkiksi vähentää näytön kirkkautta, irrottaa tarpeettomia USB-laitteita tai poistaa WLAN-yhteyden käytöstä, jos et tarvitse sitä vähään aikaan. Surface Pro -malleissa ja Surface 3:ssa voit myös valita virrankäyttösuunnitelman, joka säästää sähköä. Jos sinulla on Windows 10, voit käyttää Virransäästö-asetuksia. Lisätietoja Surfacen akusta on ohjeaiheessa Surfacen akku ja virta.

Akku ei lataudu. Mitä minun pitäisi tehdä?

Jos Surfacen lataamisessa on ongelmia, katso ohjeaihetta Surface ei käynnisty, Windows ei käynnisty tai akku ei lataudu.

Surface-laitteeni ei käynnisty. Miten voin korjata sen?

Ongelma voi liittyä virtalähteeseen, latausliittimiin tai akun alhaiseen varaustasoon. Ratkaisuvaihtoehtoja ja vianmääritysvinkkejä löytyy ohjeaiheesta Surface ei käynnisty, Windows ei käynnisty tai akku ei lataudu.

Mitä voin tehdä, jos Surface Cover ei reagoi tai reagoi vain ajoittain?

Näin voi käydä, kun Surfacen näppäimistösuoja ei ole kohdistettu oikein Surfacen kanssa. Sinun täytyy ehkä irrottaa ja kiinnittää suoja uudelleen muutaman kerran, jotta voit varmistua kytkennän pitävyydestä. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface-suojan vianmääritys.

Voitko käyttää Surface 3:n kanssa Surface Pro Touch Coveria, Type Coveria tai Power Coveria?

Surface 3 Type Cover on tarkoitettu Surface 3:lle. Jos käytät jotakin muuta Surface-näppäimistösuojaa Surface 3:n kanssa, kosketuslevy ja näppäimistö toimivat, mutta Surface 3 ei mene lepotilaan, kun suljet suojan. Lisäksi Power Cover ei lataa Surface 3:a.

Mitkä laitteet ovat yhteensopivia Windows RT 8.1:n kanssa?

Surface 2 ja Surface RT ovat yhteensopivia Designed for Windows RT 8.1 -logolla varustettujen tulostimien, hiirien, kaiuttimien ja muiden laitteiden kanssa. Tällaiset laitteet toimivat heti pakkauksesta otettuina ilman ohjainten asennusta. Jotkin vanhemmat laitteet eivät ehkä toimi Windows RT 8.1:n kanssa. Yhteensopivuus selviää täältä: Windows Compatibility Center.

Millä tavoin voin saada apua Surfacen käytössä?

Käytettävissä on useita tapoja, joilla saat apua ja tukea Surfacen kanssa:

 • Surface-tuki verkossa
  Apua löytyy täältä Surfacen tukisivustosta. Löydät ohjeita ja vianmääritystietoja, joita voit lukea omaan tahtiisi.
 • Surface-yhteisön keskustelupalstat
  Surface-yhteisön keskustelupalstoilla voit esittää kysymyksiä ja saada vastauksia muilta Suface-käyttäjiltä.
 • Surfacen tukiedustajat

  Ota meihin yhteyttä, jos haluat puhua asiantuntijoiden kanssa puhelimessa tai käydä verkkokeskustelua. Muista rekisteröidä ensin Surface verkossa ja pidä Surface-tuotteen sarjanumero esillä. Katso ohjeaihetta Surfacen sarjanumeron etsiminen tai Surfacen näppäimistösuojan sarjanumeron etsiminen.

  Surfacen normaalin takuun mukaan saat esiasennetuille ohjelmistoille teknistä tukea 90 päivän ajan. Takuuajan päätyttyä tuesta saatetaan periä maksu.

 • Surface-tuki Twitterissä
  Seuraamalla Surface-tukea Twitterissä saat apua vianmääritykseen ja vastauksia Surfacea koskeviin kysymyksiin.

Voinko päivittää Surfaceen Windows 10 -käyttöjärjestelmän?

Windows 10 on saatavilla Surface Pro -malleihin ja Surface 3:een. Jos haluat tietää lisää Windows 10:n päivitysvaihtoehdoista ja uusista ominaisuuksista, katso ohjeaihetta Surfacen päivittäminen Windows 10:een.

Jos haluat päivittää Surface RT:n tai Surface 2:n, voit asentaa Windows 8.1 RT Update 3:n, jonka uudenlainen Käynnistä-valikko muistuttaa Windows 10:n Käynnistä-valikkoa. Päivitys on ilmainen ja saatavilla Windows Update -palvelusta Windows RT 8.1 Update -käyttöjärjestelmällä varustettuihin Surface RT- ja Surface 2 -laitteisiin. Lisätietoja on ohjeaiheessa Windows 8.1 RT Update 3:n hankkiminen.

Mistä löydän lisätietoja uudesta Surface 3:sta?

Saat Surface 3:sta kaiken irti tutustumalla uusiin ominaisuuksiin ja käytettävissä oleviin toimintoihin.

Helppolukuisessa Surface 3:n käyttöoppaassa on keskeiset tiedot, joilla pääset alkuun. Käyttöoppaan lataaminen on kuvattu ohjeaiheessa Surfacen käyttöoppaat.

Ohjeaiheessa Surface 3:n ominaisuudet on pikakatsaus Surface 3:n ominaisuuksiin.

Mistä tiedän, onko Surfaceen asennettu uusimmat päivitykset?

Surface asentaa päivitykset automaattisesti, kun ne tulevat saataville Windows Update -palveluun. Voit tarkistaa päivitysten saatavuuden myös manuaalisesti. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja valitse Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Valitse Muuta tietokoneen asetuksia > Päivitys ja palautus > Tarkista nyt.
Vaihe 3:  Jos päivityksiä on saatavilla, valitse Näytä tiedot.
Vaihe 4:  Valitse päivitykset, jotka haluat asentaa, ja valitse Asenna.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen.

Voit etsiä päivityksiä myös Windows-kaupan sovelluksiin. Ohjeaiheessa Windows-sovellusten vianmääritys Surfacessa on kerrottu, miten se tapahtuu.

Miksi kynäni ei toimi Surface Pro 3:n tai Surface 3:n kanssa?

Jos Surface-kynäsi ei toimi, kun yrität kirjoittaa tai kun painat kakkospainiketta tai pyyhinpainiketta, laitteeseen pitää ehkä asentaa uusimmat Surface- ja Windows-päivitykset. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen.

Kun asennus on valmis, käynnistä Surface uudelleen ja katso, toimiiko kynä.

Jos kynän kanssa on vieläkin ongelmia, paristo on ehkä vaihdettava. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface-kynän vianmääritys.

Jos uusimpien päivitysten asennus tai pariston vaihto ei ratkaise ongelmaa, kynä on ehkä vaihdettava. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.

Huomautus
Surface-kynä tulee Surface Pro 3:n mukana, ja kynän voi hankkia lisätarvikkeena Surface 3:een.

Voinko käyttää Surface Pro 3:n mukana tullutta kynää Surface 3:n kanssa?

Kyllä. Surface-kynä, joka sisältyy Surface Pro 3:n pakkaukseen, on yhteensopiva sekä Surface Pro 3:n että Surface 3:n kanssa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface-kynän käyttäminen.

Mistä voin saada Surfacen palautusnäköistiedoston?

Surfacen mukana tulee palautustyökalut, joilla voit siivota Surfacen tai palauttaa sen oletusasetukset. Jos et jostain syystä pääse näihin palautustyökaluihin, voit ladata tiedostot, joilla Surfacen saa taas toimimaan. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen palautusnäköistiedoston lataaminen.

Lisätietoja Surfacen mukana tulevista palautustyökaluista on seuraavissa ohjeaiheissa:

Voinko käyttää muun valmistajan laturia Surfacen kanssa?

Surface toimii parhaiten mukana toimitettavan virtalähteen kanssa. Muun valmistajan virtalähteen käyttö voi hidastaa lataamista, eikä sitä suositella.

Miten voin määrittää sähköpostin?

Surfacen sähköpostin käsittely on keskitetty Sähköposti-sovellukseen. Kun käynnistät Sähköposti-sovelluksen ensimmäisen kerran, sinua pyydetään määrittämään tili. Voit lisätä Outlook.com-, Gmail-, AOL- ja Yahoo!-tilejä ja jopa työsähköpostisi (Exchange ActiveSync).

Joissakin Surface-malleissa on Sähköposti-sovelluksen lisäksi Outlook 2013 RT. Sähköpostista on lisätietoja ohjeaiheessa Sähköpostin määrittäminen ja käyttäminen. Siinä kuvataan esimerkiksi jokapäiväinen postin käsittely, tiliasetusten muuttaminen sekä viestien ja kansioiden hallinta. Jos kohtaat ongelmia, tutustu ohjeaiheeseen Sähköpostin vianmääritys.

Mikä on Microsoft-tili?

Microsoft-tili tarkoittaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa, joilla kirjaudut Surfaceen. Kun kirjaudut sisään Microsoft-tilillä, Surface yhdistetään pilveen ja monet tiliisi liittyvät asetukset, määritykset ja sovellukset "seuraavat mukana" muihin Windows 8 -tietokoneisiin tai myöhemmin hankittavaan tietokoneeseen.

Microsoft-tiliä käyttämällä on helppo ostaa Surfaceen sovelluksia, musiikkia, videoita ja pelejä.

Microsoft-tilistä on myös se hyöty, että jos joskus unohdat salasanasi, voit vaihtaa sen verkossa.

Lisätietoja Microsoft-tiliin liittyvistä eduista on ohjeaiheessa Kaikki tileistä.

Mitä jos unohdan salasanan?

Voit vaihtaa tai palauttaa salasanan useilla tavoilla sen mukaan, minkä tyyppisen tilin olet määrittänyt Surfacea varten. Lisätietoja on ohjeaiheessa Unohdin salasanani.

Mitä teen, jos en voi muodostaa WLAN-yhteyttä?

Jos WLAN-yhteyden muodostus ei onnistu, sinun on ehkä käynnistettä WLAN uudelleen Surfacessa tai verkkolaitteistossa. Toisinaan ongelma ratkeaa asentamalla uusimmat päivitykset Surfaceen. Ohjeaiheessa Etkö voi muodostaa yhteyttä langattomaan verkkoon on vinkkejä WLAN-yhteyden vianmääritykseen.

En voi muodostaa yhteyttä mobiililaajakaistaverkkoon? Mistä tämä johtuu?

Jos Surface 2 (4G):n tai Surface 3 (4G LTE):n verkkoyhteyden muodostuksessa on ongelmia, syynä voi olla jokin tai useat seuraavista:

 • Sinun on asennettava uusimmat Surface- ja Windows-päivitykset.
 • Sinulla ei ehkä ole kenttää.
 • Sinulla ei ehkä ole aktiivista tietoliikennesopimusta.

Näiden ongelmien ratkaisusta on tietoja Etkö voi muodostaa yhteyttä mobiililaajakaistaverkkoon? -ohjeaiheessa.

Mobiililaajakaistasta usein esitettyihin kysymyksiin löytyy vastauksia ohjeaiheesta Mobiililaajakaista (4G): usein kysytyt kysymykset.

Miten voin pidentää Surfacen akun kestoa?

Voit pidentää akun kestoa monin tavoin. Voit esimerkiksi vähentää näytön kirkkautta, irrottaa tarpeettomia USB-laitteita tai poistaa WLAN-yhteyden käytöstä, jos et tarvitse sitä vähään aikaan. Surface Pro -malleissa ja Surface 3:ssa voit myös valita virrankäyttösuunnitelman, joka säästää sähköä. Lisätietoja Surfacen akusta on ohjeaiheessa Surfacen akku ja virta:

Akku ei lataudu. Mitä minun pitäisi tehdä?

Jos Surfacen lataamisessa on ongelmia, katso ohjeaihetta Surface ei käynnisty, Windows ei käynnisty tai akku ei lataudu.

Surface-laitteeni ei käynnisty. Miten voin korjata sen?

Ongelma voi liittyä virtalähteeseen, latausliittimiin tai akun alhaiseen varaustasoon. Ratkaisuvaihtoehtoja ja vianmääritysvinkkejä löytyy ohjeaiheesta Surface ei käynnisty, Windows ei käynnisty tai akku ei lataudu.

Mitä voin tehdä, jos Surface Cover ei reagoi tai reagoi vain ajoittain?

Näin voi käydä, kun Surfacen näppäimistösuoja ei ole kohdistettu oikein Surfacen kanssa. Sinun täytyy ehkä irrottaa ja kiinnittää suoja uudelleen muutaman kerran, jotta voit varmistua kytkennän pitävyydestä. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface-suojan vianmääritys.

Voitko käyttää Surface 3:n kanssa Surface Pro Touch Coveria, Type Coveria tai Power Coveria?

Surface 3 Type Cover on tarkoitettu Surface 3:lle. Jos käytät jotakin muuta Surface-näppäimistösuojaa Surface 3:n kanssa, kosketuslevy ja näppäimistö toimivat, mutta Surface 3 ei mene lepotilaan, kun suljet suojan. Lisäksi Power Cover ei lataa Surface 3:a.

Mitkä laitteet ovat yhteensopivia Windows RT 8.1:n kanssa?

Surface 2 ja Surface RT ovat yhteensopivia Designed for Windows RT 8.1 -logolla varustettujen tulostimien, hiirien, kaiuttimien ja muiden laitteiden kanssa. Tällaiset laitteet toimivat heti pakkauksesta otettuina ilman ohjainten asennusta. Jotkin vanhemmat laitteet eivät ehkä toimi Windows RT 8.1:n kanssa. Yhteensopivuus selviää täältä: Windows Compatibility Center.

Millä tavoin voin saada apua Surfacen käytössä?

Käytettävissä on useita tapoja, joilla saat apua ja tukea Surfacen kanssa:

 • Surface-tuki verkossa
  Apua löytyy täältä Surfacen tukisivustosta. Löydät ohjeita ja vianmääritystietoja, joita voit lukea omaan tahtiisi.
 • Surface-yhteisön keskustelupalstat
  Surface-yhteisön keskustelupalstoilla voit esittää kysymyksiä ja saada vastauksia muilta Suface-käyttäjiltä.
 • Surfacen tukiedustajat

  Ota meihin yhteyttä, jos haluat puhua asiantuntijoiden kanssa puhelimessa tai käydä verkkokeskustelua. Muista rekisteröidä ensin Surface verkossa ja pidä Surface-tuotteen sarjanumero esillä. Katso ohjeaihetta Surfacen sarjanumeron etsiminen tai Surfacen näppäimistösuojan sarjanumeron etsiminen.

  Surfacen normaalin takuun mukaan saat esiasennetuille ohjelmistoille teknistä tukea 90 päivän ajan. Takuuajan päätyttyä tuesta saatetaan periä maksu.

 • Surface-tuki Twitterissä
  Seuraamalla Surface-tukea Twitterissä saat apua vianmääritykseen ja vastauksia Surfacea koskeviin kysymyksiin.

Voinko päivittää Surfaceen Windows 10 -käyttöjärjestelmän?

Windows 10 on saatavilla Surface Pro -malleihin ja Surface 3:een. Jos haluat tietää lisää Windows 10:n päivitysvaihtoehdoista ja uusista ominaisuuksista, katso ohjeaihetta Surfacen päivittäminen Windows 10:een.

Mistä löydän lisätietoja uudesta Surface 3:sta?

Saat Surface 3:sta kaiken irti tutustumalla uusiin ominaisuuksiin ja käytettävissä oleviin toimintoihin.

Helppolukuisessa Surface 3:n käyttöoppaassa on keskeiset tiedot, joilla pääset alkuun. Käyttöoppaan lataaminen on kuvattu ohjeaiheessa Surfacen käyttöoppaat.

Ohjeaiheessa Surface 3:n ominaisuudet on pikakatsaus Surface 3:n ominaisuuksiin.

Mistä tiedän, onko Surfaceen asennettu uusimmat päivitykset?

Surface asentaa päivitykset automaattisesti, kun ne tulevat saataville Windows Update -palveluun. Voit tarkistaa päivitysten saatavuuden myös manuaalisesti. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia ja napauta tai napsauta Päivitys ja palautus.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Tarkista.
Vaihe 4:  Jos päivityksiä on saatavilla, napauta tai napsauta Näytä tiedot.
Vaihe 5:  Valitse asennettavat päivitykset ja napauta tai napsauta Asenna.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen.

Voit etsiä päivityksiä myös Windows-kaupan sovelluksiin. Ohjeaiheessa Windows-sovellusten vianmääritys Surfacessa on kerrottu, miten se tapahtuu.

Miksi kynäni ei toimi Surface Pro 3:n tai Surface 3:n kanssa?

Jos Surface-kynäsi ei toimi, kun yrität kirjoittaa tai kun painat kakkospainiketta tai pyyhinpainiketta, laitteeseen pitää ehkä asentaa uusimmat Surface- ja Windows-päivitykset. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen.

Kun asennus on valmis, käynnistä Surface uudelleen ja katso, toimiiko kynä.

Jos kynän kanssa on vieläkin ongelmia, paristo on ehkä vaihdettava. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface-kynän vianmääritys.

Jos uusimpien päivitysten asennus tai pariston vaihto ei ratkaise ongelmaa, kynä on ehkä vaihdettava. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.

Huomautus
Surface-kynä tulee Surface Pro 3:n mukana, ja kynän voi hankkia lisätarvikkeena Surface 3:een.

Voinko käyttää Surface Pro 3:n mukana tullutta kynää Surface 3:n kanssa?

Kyllä. Surface-kynä, joka sisältyy Surface Pro 3:n pakkaukseen, on yhteensopiva sekä Surface Pro 3:n että Surface 3:n kanssa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface-kynän käyttäminen.

Mistä voin saada Surfacen palautusnäköistiedoston?

Surfacen mukana tulee palautustyökalut, joilla voit siivota Surfacen tai palauttaa sen oletusasetukset. Jos et jostain syystä pääse näihin palautustyökaluihin, voit ladata tiedostot, joilla Surfacen saa taas toimimaan. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen palautusnäköistiedoston lataaminen.

Lisätietoja Surfacen mukana tulevista palautustyökaluista on seuraavissa ohjeaiheissa:

Voinko käyttää muun valmistajan laturia Surfacen kanssa?

Surface toimii parhaiten mukana toimitettavan virtalähteen kanssa. Muun valmistajan virtalähteen käyttö voi hidastaa lataamista, eikä sitä suositella.

Miten voin määrittää sähköpostin?

Surfacen sähköpostin käsittely on keskitetty Sähköposti-sovellukseen. Kun käynnistät Sähköposti-sovelluksen ensimmäisen kerran, sinua pyydetään määrittämään tili. Voit lisätä Outlook.com-, Gmail-, AOL- ja Yahoo!-tilejä ja jopa työsähköpostisi (Exchange ActiveSync).

Joissakin Surface-malleissa on Sähköposti-sovelluksen lisäksi Outlook 2013 RT. Sähköpostista on lisätietoja ohjeaiheessa Sähköpostin määrittäminen ja käyttäminen. Siinä kuvataan esimerkiksi jokapäiväinen postin käsittely, tiliasetusten muuttaminen sekä viestien ja kansioiden hallinta. Jos kohtaat ongelmia, tutustu ohjeaiheeseen Sähköpostin vianmääritys.

Mikä on Microsoft-tili?

Microsoft-tili tarkoittaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa, joilla kirjaudut Surfaceen. Kun kirjaudut sisään Microsoft-tilillä, Surface yhdistetään pilveen ja monet tiliisi liittyvät asetukset, määritykset ja sovellukset "seuraavat mukana" muihin Windows 8 -tietokoneisiin tai myöhemmin hankittavaan tietokoneeseen.

Microsoft-tiliä käyttämällä on helppo ostaa Surfaceen sovelluksia, musiikkia, videoita ja pelejä.

Microsoft-tilistä on myös se hyöty, että jos joskus unohdat salasanasi, voit vaihtaa sen verkossa.

Lisätietoja Microsoft-tiliin liittyvistä eduista on ohjeaiheessa Kaikki tileistä.

Mitä jos unohdan salasanan?

Voit vaihtaa tai palauttaa salasanan useilla tavoilla sen mukaan, minkä tyyppisen tilin olet määrittänyt Surfacea varten. Lisätietoja on ohjeaiheessa Unohdin salasanani.

Mitä teen, jos en voi muodostaa WLAN-yhteyttä?

Jos WLAN-yhteyden muodostus ei onnistu, sinun on ehkä käynnistettä WLAN uudelleen Surfacessa tai verkkolaitteistossa. Toisinaan ongelma ratkeaa asentamalla uusimmat päivitykset Surfaceen. Ohjeaiheessa Etkö voi muodostaa yhteyttä langattomaan verkkoon on vinkkejä WLAN-yhteyden vianmääritykseen.

En voi muodostaa yhteyttä mobiililaajakaistaverkkoon? Mistä tämä johtuu?

Jos Surface 2 (4G):n tai Surface 3 (4G LTE):n verkkoyhteyden muodostuksessa on ongelmia, syynä voi olla jokin tai useat seuraavista:

 • Sinun on asennettava uusimmat Surface- ja Windows-päivitykset.
 • Sinulla ei ehkä ole kenttää.
 • Sinulla ei ehkä ole aktiivista tietoliikennesopimusta.

Näiden ongelmien ratkaisusta on tietoja Etkö voi muodostaa yhteyttä mobiililaajakaistaverkkoon? -ohjeaiheessa.

Mobiililaajakaistasta usein esitettyihin kysymyksiin löytyy vastauksia ohjeaiheesta Mobiililaajakaista (4G): usein kysytyt kysymykset.

Miten voin pidentää Surfacen akun kestoa?

Voit pidentää akun kestoa monin tavoin. Voit esimerkiksi vähentää näytön kirkkautta, irrottaa tarpeettomia USB-laitteita tai poistaa WLAN-yhteyden käytöstä, jos et tarvitse sitä vähään aikaan. Surface Pro -malleissa ja Surface 3:ssa voit myös valita virrankäyttösuunnitelman, joka säästää sähköä. Lisätietoja Surfacen akusta on ohjeaiheessa Surfacen akku ja virta:

Akku ei lataudu. Mitä minun pitäisi tehdä?

Jos Surfacen lataamisessa on ongelmia, katso ohjeaihetta Surface ei käynnisty, Windows ei käynnisty tai akku ei lataudu.

Surface-laitteeni ei käynnisty. Miten voin korjata sen?

Ohjeaiheessa Surface ei käynnisty, Windows ei käynnisty tai akku ei lataudu on vianmääritysvinkkejä ja ratkaisuehdotuksia ongelmiin, jotka liittyvät virtalähteeseen, latausliittimiin ja akun alhaiseen varaustasoon.

Mitä voin tehdä, jos Surface Cover ei reagoi tai reagoi vain ajoittain?

Näin voi käydä, kun Surfacen näppäimistösuoja ei ole kohdistettu oikein Surfacen kanssa. Sinun täytyy ehkä irrottaa ja kiinnittää suoja uudelleen muutaman kerran, jotta voit varmistua kytkennän pitävyydestä. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface-suojan vianmääritys.

Voitko käyttää Surface 3:n kanssa Surface Pro Touch Coveria, Type Coveria tai Power Coveria?

Surface 3 Type Cover on tarkoitettu Surface 3:lle. Jos käytät jotakin muuta Surface-näppäimistösuojaa Surface 3:n kanssa, kosketuslevy ja näppäimistö toimivat, mutta Surface 3 ei mene lepotilaan, kun suljet suojan. Lisäksi Power Cover ei lataa Surface 3:a.

Mitkä laitteet ovat yhteensopivia Windows RT 8.1:n kanssa?

Surface 2 ja Surface RT ovat yhteensopivia Designed for Windows RT 8.1 -logolla varustettujen tulostimien, hiirien, kaiuttimien ja muiden laitteiden kanssa. Tällaiset laitteet toimivat heti pakkauksesta otettuina ilman ohjainten asennusta. Jotkin vanhemmat laitteet eivät ehkä toimi Windows RT 8.1:n kanssa. Yhteensopivuus selviää täältä: Windows Compatibility Center.

Millä tavoin voin saada apua Surfacen käytössä?

Käytettävissä on useita tapoja, joilla saat apua ja tukea Surfacen kanssa:

 • Surface-tuki verkossa
  Apua löytyy täältä Surfacen tukisivustosta. Löydät ohjeita ja vianmääritystietoja, joita voit lukea omaan tahtiisi.
 • Surface-yhteisön keskustelupalstat
  Surface-yhteisön keskustelupalstoilla voit esittää kysymyksiä ja saada vastauksia muilta Suface-käyttäjiltä.
 • Surfacen tukiedustajat

  Ota meihin yhteyttä, jos haluat puhua asiantuntijoiden kanssa puhelimessa tai käydä verkkokeskustelua. Muista rekisteröidä ensin Surface verkossa ja pidä Surface-tuotteen sarjanumero esillä. Katso ohjeaihetta Surfacen sarjanumeron etsiminen tai Surfacen näppäimistösuojan sarjanumeron etsiminen.

  Surfacen normaalin takuun mukaan saat esiasennetuille ohjelmistoille teknistä tukea 90 päivän ajan. Takuuajan päätyttyä tuesta saatetaan periä maksu.

 • Surface-tuki Twitterissä
  Seuraamalla Surface-tukea Twitterissä saat apua vianmääritykseen ja vastauksia Surfacea koskeviin kysymyksiin.

Voinko päivittää Surfaceen Windows 10 -käyttöjärjestelmän?

Windows 10 on saatavilla Surface Pro -malleihin ja Surface 3:een. Jos haluat tietää lisää Windows 10:n päivitysvaihtoehdoista ja uusista ominaisuuksista, katso ohjeaihetta Surfacen päivittäminen Windows 10:een.

Mistä löydän lisätietoja uudesta Surface 3:sta?

Saat Surface 3:sta kaiken irti tutustumalla uusiin ominaisuuksiin ja käytettävissä oleviin toimintoihin.

Helppolukuisessa Surface 3:n käyttöoppaassa on keskeiset tiedot, joilla pääset alkuun. Käyttöoppaan lataaminen on kuvattu ohjeaiheessa Surfacen käyttöoppaat.

Ohjeaiheessa Surface 3:n ominaisuudet on pikakatsaus Surface 3:n ominaisuuksiin.

Mistä tiedän, onko Surfaceen asennettu uusimmat päivitykset?

Surface asentaa päivitykset automaattisesti, kun ne tulevat saataville Windows Update -palveluun. Voit tarkistaa päivitysten saatavuuden myös manuaalisesti. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia ja napauta tai napsauta Päivitys ja palautus.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Tarkista.
Vaihe 4:  Jos päivityksiä on saatavilla, napauta tai napsauta Näytä tiedot.
Vaihe 5:  Valitse asennettavat päivitykset ja napauta tai napsauta Asenna.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen.

Voit etsiä päivityksiä myös Windows-kaupan sovelluksiin. Ohjeaiheessa Windows-sovellusten vianmääritys Surfacessa on kerrottu, miten se tapahtuu.

Miksi kynäni ei toimi Surface Pro 3:n tai Surface 3:n kanssa?

Jos Surface-kynäsi ei toimi, kun yrität kirjoittaa tai kun painat kakkospainiketta tai pyyhinpainiketta, laitteeseen pitää ehkä asentaa uusimmat Surface- ja Windows-päivitykset. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen.

Kun asennus on valmis, käynnistä Surface uudelleen ja katso, toimiiko kynä.

Jos kynän kanssa on vieläkin ongelmia, paristo on ehkä vaihdettava. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface-kynän vianmääritys.

Jos uusimpien päivitysten asennus tai pariston vaihto ei ratkaise ongelmaa, kynä on ehkä vaihdettava. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.

Huomautus
Surface-kynä tulee Surface Pro 3:n mukana, ja kynän voi hankkia lisätarvikkeena Surface 3:een.

Voinko käyttää Surface Pro 3:n mukana tullutta kynää Surface 3:n kanssa?

Kyllä. Surface-kynä, joka sisältyy Surface Pro 3:n pakkaukseen, on yhteensopiva sekä Surface Pro 3:n että Surface 3:n kanssa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface-kynän käyttäminen.

Mistä voin saada Surfacen palautusnäköistiedoston?

Surfacen mukana tulee palautustyökalut, joilla voit siivota Surfacen tai palauttaa sen oletusasetukset. Jos et jostain syystä pääse näihin palautustyökaluihin, voit ladata tiedostot, joilla Surfacen saa taas toimimaan. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen palautusnäköistiedoston lataaminen.

Lisätietoja Surfacen mukana tulevista palautustyökaluista on seuraavissa ohjeaiheissa:

Voinko käyttää muun valmistajan laturia Surfacen kanssa?

Surface toimii parhaiten mukana toimitettavan virtalähteen kanssa. Muun valmistajan virtalähteen käyttö voi hidastaa lataamista, eikä sitä suositella.

Miten voin määrittää sähköpostin?

Surfacen sähköpostin käsittely on keskitetty Sähköposti-sovellukseen. Kun käynnistät Sähköposti-sovelluksen ensimmäisen kerran, sinua pyydetään määrittämään tili. Voit lisätä Outlook.com-, Gmail-, AOL- ja Yahoo!-tilejä ja jopa työsähköpostisi (Exchange ActiveSync).

Joissakin Surface-malleissa on Sähköposti-sovelluksen lisäksi Outlook 2013 RT. Sähköpostista on lisätietoja ohjeaiheessa Sähköpostin määrittäminen ja käyttäminen. Siinä kuvataan esimerkiksi jokapäiväinen postin käsittely, tiliasetusten muuttaminen sekä viestien ja kansioiden hallinta. Jos kohtaat ongelmia, tutustu ohjeaiheeseen Sähköpostin vianmääritys.

Mikä on Microsoft-tili?

Microsoft-tili tarkoittaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa, joilla kirjaudut Surfaceen. Kun kirjaudut sisään Microsoft-tilillä, Surface yhdistetään pilveen ja monet tiliisi liittyvät asetukset, määritykset ja sovellukset "seuraavat mukana" muihin Windows 8 -tietokoneisiin tai myöhemmin hankittavaan tietokoneeseen.

Microsoft-tiliä käyttämällä on helppo ostaa Surfaceen sovelluksia, musiikkia, videoita ja pelejä.

Microsoft-tilistä on myös se hyöty, että jos joskus unohdat salasanasi, voit vaihtaa sen verkossa.

Lisätietoja Microsoft-tiliin liittyvistä eduista on ohjeaiheessa Kaikki tileistä.

Mitä jos unohdan salasanan?

Voit vaihtaa tai palauttaa salasanan useilla tavoilla sen mukaan, minkä tyyppisen tilin olet määrittänyt Surfacea varten. Lisätietoja on ohjeaiheessa Unohdin salasanani.

Mitä teen, jos en voi muodostaa WLAN-yhteyttä?

Jos WLAN-yhteyden muodostus ei onnistu, sinun on ehkä käynnistettä WLAN uudelleen Surfacessa tai verkkolaitteistossa. Toisinaan ongelma ratkeaa asentamalla uusimmat päivitykset Surfaceen. Ohjeaiheessa Etkö voi muodostaa yhteyttä langattomaan verkkoon on vinkkejä WLAN-yhteyden vianmääritykseen.

En voi muodostaa yhteyttä mobiililaajakaistaverkkoon? Mistä tämä johtuu?

Jos Surface 2 (4G):n tai Surface 3 (4G LTE):n verkkoyhteyden muodostuksessa on ongelmia, syynä voi olla jokin tai useat seuraavista:

 • Sinun on asennettava uusimmat Surface- ja Windows-päivitykset.
 • Sinulla ei ehkä ole kenttää.
 • Sinulla ei ehkä ole aktiivista tietoliikennesopimusta.

Näiden ongelmien ratkaisusta on tietoja Etkö voi muodostaa yhteyttä mobiililaajakaistaverkkoon? -ohjeaiheessa.

Mobiililaajakaistasta usein esitettyihin kysymyksiin löytyy vastauksia ohjeaiheesta Mobiililaajakaista (4G): usein kysytyt kysymykset.

Miten voin pidentää Surfacen akun kestoa?

Voit pidentää akun kestoa monin tavoin. Voit esimerkiksi vähentää näytön kirkkautta, irrottaa tarpeettomia USB-laitteita tai poistaa WLAN-yhteyden käytöstä, jos et tarvitse sitä vähään aikaan. Surface Pro -malleissa ja Surface 3:ssa voit myös valita virrankäyttösuunnitelman, joka säästää sähköä. Lisätietoja Surfacen akusta on ohjeaiheessa Surfacen akku ja virta:

Akku ei lataudu. Mitä minun pitäisi tehdä?

Jos Surfacen lataamisessa on ongelmia, katso ohjeaihetta Surface ei käynnisty, Windows ei käynnisty tai akku ei lataudu.

Surface-laitteeni ei käynnisty. Miten voin korjata sen?

Ohjeaiheessa Surface ei käynnisty, Windows ei käynnisty tai akku ei lataudu on vianmääritysvinkkejä ja ratkaisuehdotuksia ongelmiin, jotka liittyvät virtalähteeseen, latausliittimiin ja akun alhaiseen varaustasoon.

Mitä voin tehdä, jos Surface Cover ei reagoi tai reagoi vain ajoittain?

Näin voi käydä, kun Surfacen näppäimistösuoja ei ole kohdistettu oikein Surfacen kanssa. Sinun täytyy ehkä irrottaa ja kiinnittää suoja uudelleen muutaman kerran, jotta voit varmistua kytkennän pitävyydestä. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface-suojan vianmääritys.

Voitko käyttää Surface 3:n kanssa Surface Pro Touch Coveria, Type Coveria tai Power Coveria?

Surface 3 Type Cover on tarkoitettu Surface 3:lle. Jos käytät jotakin muuta Surface-näppäimistösuojaa Surface 3:n kanssa, kosketuslevy ja näppäimistö toimivat, mutta Surface 3 ei mene lepotilaan, kun suljet suojan. Lisäksi Power Cover ei lataa Surface 3:a.

Mitkä laitteet ovat yhteensopivia Windows RT 8.1:n kanssa?

Surface 2 ja Surface RT ovat yhteensopivia Designed for Windows RT 8.1 -logolla varustettujen tulostimien, hiirien, kaiuttimien ja muiden laitteiden kanssa. Tällaiset laitteet toimivat heti pakkauksesta otettuina ilman ohjainten asennusta. Jotkin vanhemmat laitteet eivät ehkä toimi Windows RT 8.1:n kanssa. Yhteensopivuus selviää täältä: Windows Compatibility Center.

Millä tavoin voin saada apua Surfacen käytössä?

Käytettävissä on useita tapoja, joilla saat apua ja tukea Surfacen kanssa:

 • Surface-tuki verkossa
  Apua löytyy täältä Surfacen tukisivustosta. Löydät ohjeita ja vianmääritystietoja, joita voit lukea omaan tahtiisi.
 • Surface-yhteisön keskustelupalstat
  Surface-yhteisön keskustelupalstoilla voit esittää kysymyksiä ja saada vastauksia muilta Suface-käyttäjiltä.
 • Surfacen tukiedustajat

  Ota meihin yhteyttä, jos haluat puhua asiantuntijoiden kanssa puhelimessa tai käydä verkkokeskustelua. Muista rekisteröidä ensin Surface verkossa ja pidä Surface-tuotteen sarjanumero esillä. Katso ohjeaihetta Surfacen sarjanumeron etsiminen tai Surfacen näppäimistösuojan sarjanumeron etsiminen.

  Surfacen normaalin takuun mukaan saat esiasennetuille ohjelmistoille teknistä tukea 90 päivän ajan. Takuuajan päätyttyä tuesta saatetaan periä maksu.

 • Surface-tuki Twitterissä
  Seuraamalla Surface-tukea Twitterissä saat apua vianmääritykseen ja vastauksia Surfacea koskeviin kysymyksiin.

Ota yhteyttä

Answer Desk
Vastausteknikot ovat valmiina auttamaan.
Puhu suoraan edustajan kanssa