Surface Pro, Windows 8.1.

Surface Pron ominaisuudet

Seuraavassa on pikainen yleiskatsaus Surface Pron ominaisuuksiin.

Kosketusnäyttö

Teräväpiirtoisen kosketusnäytön kuvasuhde on 16:9 ja tarkkuus 1080p. Se sopii siis erinomaisesti HD-elokuvien katselemiseen, Internetin selaamiseen ja Office-sovellusten (myydään erikseen) käyttämiseen. Voit valita sisältöä, lähentää näkymää ja siirtää kohteita koskettamalla näyttöä sormillasi. Lisätietoja on ohjeaiheissa Surfacen kosketusnäyttö ja Kosketus: napautus, sipaisu ja muut liikkeet.

Näppäimistösuojat

Valittavana on kaksi ainutlaatuista näppäimistöä, jotka toimivat myös suojina. Näin sinulla on aina näppäimistö mukanasi (myydään erikseen).

Surface-kynä

Tee muistiinpanoja, piirrä ja lisää asiakirjoihin merkintöjä Surface-kynällä.

WLAN ja Bluetooth

Surface tukee WLAN-vakioprotokollia (802.11a/b/g/n) ja Bluetooth® 4.0:aa. Voit siis muodostaa yhteyden langattomaan verkkoon ja käyttää Bluetooth-laitteita, kuten hiiriä, tulostimia ja kuulokkeita.

Kaksi kameraa ja mikrofoni

Voit kuvata ympäristön tapahtumia Surfacen kahdella kameralla ja soittaa videopuheluita Skype-sovelluksella. Voit myös ohjata Surfacea äänikomennoilla ja sanella tekstiä. Tietoja on ohjeaiheessa Puheentunnistuksen käyttäminen.

Surface Pron ominaisuudet

Seisontatuki

Surfacessa on integroitu seisontatuki, josta on hyötyä niin työnteossa kuin vapaa-ajalla.

Stereokaiuttimet, kuulokeliitäntä ja äänenvoimakkuuden säädin

Kuuntele musiikkia, neuvottelupuheluita tai äänikirjoja Windows-kaupasta saatavilla sovelluksilla tai Internet Explorerilla. Voit esimerkiksi kuunnella musiikkia Musiikki-sovelluksella ja katsella TV-ohjelmia, elokuvia sekä videoita Video-sovelluksella.

Portit

Surfacessa on portteja joka lähtöön.

• Täysikokoinen USB 3.0 -portti
    Voit liittää erilaisia USB-lisälaitteita kuten mihin tahansa muuhunkin tietokoneeseen. Lisätietoja tästä on ohjeaiheessa USB-hiiren tai -tulostimen tai muun USB-laitteen kytkeminen.
  • microSDXC-korttipaikka
    Surfacessa on microSDXC-korttipaikka, jota voit käyttää ylimääräisenä tallennustilana tai silloin, kun siirrät tiedostoja. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen tallennusvaihtoehdot.
  • Mini DisplayPort
    Jaa videoita, valokuvia tai esityksiä yhdistämällä Surface teräväpiirtotelevisioon, näyttöön tai projektoriin. (Voi edellyttää sovittimia ja kaapeleita, jotka myydään erikseen.) Lisätietoja on ohjeaiheessa Television, näytön tai projektorin kytkeminen.
  • Latausportti
    Kun laitteen akku tyhjenee, kytke virtalähde latausporttiin. Se naksahtaa paikalleen. Lisätietoja on ohjeaiheessa Akku ja virta.

Ohjelmistot

Surface Prohon esiasennetut ohjelmistot:

• Windows 8 Pro
    Windows 8 Pro sisältää kaikki samat ominaisuudet kuin Windows 8 ja lisäksi tietojen salauksen BitLocker-asemansalauksella, toimialueeseen liittymisen ja etätyöpöytäyhteyden isännöinnin. Tietoja Windows 8:n uusista ominaisuuksista on ohjeaiheessa Tutustuminen Windowsiin. Tietoja eri kielten tuesta on ohjeaiheessa Windows 8:n kielet.
  • Sovellukset ja ohjelmat
    Surface sisältää upeita esiasennettuja sovelluksia, ja lisää saat Windows-kaupasta. Voit käyttää myös Windows 7 -tietokoneessa käyttämiäsi ohjelmia. Lisätietoja on aiheessa Sovellusten ja ohjelmien asentaminen.

Tallennustila

Surface Pron oman sisäisen tallennustilan lisäksi voit käyttää muitakin tallennusvaihtoehtoja. Tietoja on ohjeaiheessa Surfacen tallennusvaihtoehdot.

Windows-painike

Painamalla Surfacen Windows-painiketta pääset nopeasti aloitusnäyttöön.

Tunnistimet

Surfacessa on neljä tunnistinta, joita voi käyttää sovelluksissa: valaistustunnistin, kiihtyvyystunnistin, gyroskooppi ja digitaalinen kompassi.

Surface-lisälaitteet

Tietoja kaikista Surface-lisälaitteista on osoitteessa Surface.com/Accessories.

Touch Cover

Touch Cover -suoja toimii sekä erittäin ohuena, paineherkkänä näppäimistönä että ohjausalustana.

Type Cover

Type Cover on liikkuvilla näppäimillä ja ohjausalustan painikkeilla varustettu ohut versio perinteisestä kannettavan tietokoneen näppäimistöstä.

Videosovittimet

Surface-videosovittimilla voit kytkeä Surfacen teräväpiirtotelevisioon, näyttöön tai projektoriin (sovittimet ja kaapelit myydään erikseen). Tietoja on ohjeaiheessa Television, näytön tai projektorin kytkeminen.

Ethernet-sovitin

Surface Ethernet -sovittimella voit yhdistää Surface Pron lankaverkkoon käyttämällä Ethernet-verkkokaapelia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Yhdistäminen lankaverkkoon.

Wedge Touch Mouse

Tämä Wedge Touch Mouse -erikoisversio mahtuu vaikka taskuun, ja sen voi liittää Surfaceen langattomasti Bluetooth-yhteydellä.

Virtalähde

Surface Pron mukana toimitetaan 48 watin virtalähde, jossa on USB-latausportti. Jos haluat ostaa ylimääräisen virtalähteen, katso ohjeaihetta 48 W:n virtalähde.