Oikopolut: Hae, Jaa, Aloitus, Laitteet ja Asetukset

Viisi oikopolkua – Hae, Jaa, Aloitus, Laitteet ja Asetukset – toimivat pikakuvakkeina usein käytettäviin tehtäviin, ja ne ovat aina käytettävissä näytön oikeassa reunassa.

Koskee seuraavia:

Surface RT, Surface 2.

Koskee seuraavia:

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface 3, Surface Pro 3.

Koskee seuraavia:

Surface RT, Surface 2.

Käyttöjärjestelmä:

Oikopolkuja voi käyttää missä Windowsin osassa tahansa. Ne auttavat tekemään usein toistuvia asioita, kuten hakemaan tietoja, jakamaan linkkejä ja valokuvia, yhdistämään laitteita ja muuttamaan asetuksia. Oikopolkujen käyttömahdollisuudet voivat vaihdella sen mukaan, oletko aloitusnäytössä vai käytätkö jotakin sovellusta, joten kokeile rohkeasti.

Avaa oikopolut seuraavasti:

Kosketus: Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta haluamaasi oikopolkua.
Hiiri: Siirrä hiiren osoitin näytön oikeaan ylä- tai alakulmaan ja napsauta haluamaasi oikopolkua.
Näppäimistö: Paina jotakin Surface-suojan oikopolkunäppäintä.

Voit tehdä oikopolkujen avulla seuraavia toimintoja:

• Hae-oikopolku
    Hae. Voit hakea mitä tahansa sisältöä. Voit tehdä hakuja avoimessa sovelluksessa (kuten etsiä tiettyä viestiä Sähköposti-sovelluksesta), hakea toisesta sovelluksesta (etsiä jotakin Internetistä) tai hakea Surfacesta tiettyä sovellusta, asetusta tai tiedostoa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Hakeminen.
  • Jaa-oikopolku
    Jaa. Jaa tiedostoja ja tietoja tuntemiesi henkilöiden kanssa tai lähetä tietoja toiseen sovellukseen poistumatta nykyisestä sovelluksesta. Voit vaikkapa lähettää valokuvia äidillesi sähköpostitse, päivittää Facebook-tilasi tai lähettää linkin muistiinpanosovellukseesi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Valokuvien ja verkkosivujen jakaminen.
  • Aloitus-oikopolku
    Aloitus. Siirry aloitusnäyttöön. Jos olet jo aloitusnäytössä, tämä oikopolku siirtää sinut viimeksi käyttämääsi sovellukseen.
  • Laitteet-oikopolku
    Laitteet. Käytä Surfaceen liitettyjä langallisia ja langattomia laitteita. Voit tulostaa sovelluksesta tai suoratoistaa elokuvia televisiossa.
  • Asetukset-oikopolku
    Asetukset. Muuta sovellusten ja Surfacen asetuksia. Löydät avoinna olevan sovelluksen asetukset, ohjeet ja tiedot sekä tietokoneen yleiset asetukset eli verkkoyhteyksien, äänenvoimakkuuden, kirkkauden, ilmoitusten, virrankäytön ja näppäimistön asetukset. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen ja sovellusasetusten mukauttaminen.

Oikopolkuja voi käyttää missä Windowsin osassa tahansa. Ne auttavat tekemään usein toistuvia asioita, kuten hakemaan tietoja, jakamaan linkkejä ja valokuvia, yhdistämään laitteita ja muuttamaan asetuksia. Oikopolkujen käyttömahdollisuudet voivat vaihdella sen mukaan, oletko aloitusnäytössä vai käytätkö jotakin sovellusta, joten kokeile rohkeasti.

Avaa oikopolut seuraavasti:

Kosketus: Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta haluamaasi oikopolkua.
Hiiri: Siirrä hiiren osoitin näytön oikeaan ylä- tai alakulmaan ja napsauta haluamaasi oikopolkua.
Näppäimistö: Paina jotakin Surface-suojan oikopolkunäppäintä.

Voit tehdä oikopolkujen avulla seuraavia toimintoja:

• Hae-oikopolku
    Hae. Voit hakea mitä tahansa sisältöä. Voit tehdä hakuja avoimessa sovelluksessa (kuten etsiä tiettyä viestiä Sähköposti-sovelluksesta), hakea toisesta sovelluksesta (etsiä jotakin Internetistä) tai hakea Surfacesta tiettyä sovellusta, asetusta tai tiedostoa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Hakeminen.
  • Jaa-oikopolku
    Jaa. Jaa tiedostoja ja tietoja tuntemiesi henkilöiden kanssa tai lähetä tietoja toiseen sovellukseen poistumatta nykyisestä sovelluksesta. Voit vaikkapa lähettää valokuvia äidillesi sähköpostitse, päivittää Facebook-tilasi tai lähettää linkin muistiinpanosovellukseesi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Valokuvien ja verkkosivujen jakaminen.
  • Aloitus-oikopolku
    Aloitus. Siirry aloitusnäyttöön. Jos olet jo aloitusnäytössä, tämä oikopolku siirtää sinut viimeksi käyttämääsi sovellukseen.
  • Laitteet-oikopolku
    Laitteet. Käytä Surfaceen liitettyjä langallisia ja langattomia laitteita. Voit tulostaa sovelluksesta tai suoratoistaa elokuvia televisiossa.
  • Asetukset-oikopolku
    Asetukset. Muuta sovellusten ja Surfacen asetuksia. Löydät avoinna olevan sovelluksen asetukset, ohjeet ja tiedot sekä tietokoneen yleiset asetukset eli verkkoyhteyksien, äänenvoimakkuuden, kirkkauden, ilmoitusten, virrankäytön ja näppäimistön asetukset. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen ja sovellusasetusten mukauttaminen.

Oikopolkuja voi käyttää missä Windowsin osassa tahansa. Ne auttavat tekemään usein toistuvia asioita, kuten hakemaan tietoja, jakamaan linkkejä ja valokuvia, yhdistämään laitteita ja muuttamaan asetuksia. Oikopolkujen käyttömahdollisuudet voivat vaihdella sen mukaan, oletko aloitusnäytössä vai käytätkö jotakin sovellusta, joten kokeile rohkeasti.

Avaa oikopolut seuraavasti:

Kosketus: Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta haluamaasi oikopolkua.
Hiiri: Siirrä hiiren osoitin näytön oikeaan ylä- tai alakulmaan ja napsauta haluamaasi oikopolkua.
Näppäimistö: Paina jotakin Surface-suojan oikopolkunäppäintä.

Voit tehdä oikopolkujen avulla seuraavia toimintoja:

• Hae-oikopolku
    Hae. Voit hakea mitä tahansa sisältöä. Voit tehdä hakuja avoimessa sovelluksessa (kuten etsiä tiettyä viestiä Sähköposti-sovelluksesta), hakea toisesta sovelluksesta (etsiä jotakin Internetistä) tai hakea Surfacesta tiettyä sovellusta, asetusta tai tiedostoa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Hakeminen.
  • Jaa-oikopolku
    Jaa. Jaa tiedostoja ja tietoja tuntemiesi henkilöiden kanssa tai lähetä tietoja toiseen sovellukseen poistumatta nykyisestä sovelluksesta. Voit vaikkapa lähettää valokuvia äidillesi sähköpostitse, päivittää Facebook-tilasi tai lähettää linkin muistiinpanosovellukseesi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Valokuvien ja verkkosivujen jakaminen.
  • Aloitus-oikopolku
    Aloitus. Siirry aloitusnäyttöön. Jos olet jo aloitusnäytössä, tämä oikopolku siirtää sinut viimeksi käyttämääsi sovellukseen.
  • Laitteet-oikopolku
    Laitteet. Käytä Surfaceen liitettyjä langallisia ja langattomia laitteita. Voit tulostaa sovelluksesta tai suoratoistaa elokuvia televisiossa.
  • Asetukset-oikopolku
    Asetukset. Muuta sovellusten ja Surfacen asetuksia. Löydät avoinna olevan sovelluksen asetukset, ohjeet ja tiedot sekä tietokoneen yleiset asetukset eli verkkoyhteyksien, äänenvoimakkuuden, kirkkauden, ilmoitusten, virrankäytön ja näppäimistön asetukset. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen ja sovellusasetusten mukauttaminen.