Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface 2, Surface Pro, Surface RT.

Käyttöjärjestelmä:

Surfacen USB-portin käyttäminen

Jos haluat tietoja Surfacen USB-portista tai sinulla on Surfaceen yhdistettyihin USB-laitteisiin liittyviä ongelmia, toimi tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan.

USB-portin sijainti

USB-portin sijainti Surface Prossa ja Surface Pro 2:ssa

Surface Pro ja Surface Pro 2

USB-portin sijainti Surface Pro 3:ssa

Surface Pro 3

USB-portin sijainti Surface 3:ssa

Surface 3

USB-portin sijainti Surface Pro 4:ssä
Surface Pro 4
USB-portin sijainti Surface Bookissa
Surface Book
Huomautukset
  • Jos haluat kytkeä kerralla useita USB-lisälaitteita, kuten hiiren ja tulostimen, käytä USB-keskitintä (myydään erikseen), jossa on oma virtalähde. Tällaisia USB-lisälaitteita ovat muun muassa Surface Pro 3 -telakointiasema, Surface 3 -telakointiasema ja Surface Dock.
  • Surface Bookin ja Surface Pro -mallien (paitsi Core M -suorittimella varustetun Surface Pro 4:n) mukana tulevassa virtalähteessä on USB-latausportti, jonka avulla voit ladata muita USB-laitteita samalla, kun lataat Surfacea. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen akku ja virta.

USB-lisälaitteen asentaminen

Voit liittää Surfacen USB-porttiin erilaisia laitteita, kuten hiiriä, näppäimistöjä, tulostimia ja ulkoisia kiintolevyjä. Jotkin laitteet saattavat kuitenkin tarvita enemmän virtaa kuin mitä Surface pystyy syöttämään. Voit tarkistaa Surfacen syöttämän virran määrän seuraavasta taulukosta:
Laite
Lähtöjännite
Surface Pro ja Surface Pro 2
5 V / 1,1 A
Surface Pro 3
5 V / 950 mA
Surface 3
5 V / 0,9 A
Surface Pro 4
5 V / 1,45 A
Surface Book
5 V / 1,48 A

Voit asentaa USB-lisälaitteen Surfaceen seuraavasti:

Vaihe 1: Varmista edellä olevan taulukon avulla, että Surface vastaa USB-laitteen virtavaatimuksia. Jos laite tarvitsee enemmän virtaa kuin mitä Surface pystyy syöttämään, USB-laite ei ehkä ole yhteensopiva.
Huomautus
Jos USB-laitteella on oma virtajohtonsa, yritä parhaiden tulosten varmistamiseksi käyttää sitä.
Vaihe 2:

Liitä laitteen USB-kaapeli tai USB-liitin Surfacen USB-porttiin.

Vaihe 3: Käynnistä lisälaite (tarvittaessa). Kun kytket USB-lisälaitteen ensimmäisen kerran, Windows asentaa sen mahdollisesti tarvitsemat ohjelmat.

Surfaceen asennettujen laitteiden näyttäminen

Voit tarkastella Surfaceen asennettuja laitteita seuraavasti:

Vaihe 1:

Valitse Aloita Windows-logo ja valitse Asetukset.

Vaihe 2: Valitse Laitteet > Yhdistetyt laitteet, jolloin näkyviin tulee käytettävissä olevien laitteiden luettelo.

Yhdistetyt laitteet -kohdassa käytettävissä olevat toiminnot

Yhdistetyt laitteet -kohdassa käytettävissä olevat toiminnot:

• Voit lisätä ja poistaa laitteita.
  • Voit tarkastella haluamaasi laitetta ja tarkistaa, onko sen toiminnassa ongelmia. Laite ei ehkä ole käynnistynyt, tai se on offline-tilassa.
  • Salli yhdistettyjen laitteiden ladata ohjelmia käytön mukaan laskutettavien yhteyksien kautta.

USB-ongelmien ratkaiseminen

Jos Surfacella on ongelmia tunnistaa USB-laitetta, noudata seuraavia ohjeita.

Vaihe 1: Liitä USB-laite

Sinun pitäisi kuulla ääni, kun laite on liitetty (jos Surfacen ääni on käytössä), tai nähdä, kun laite otetaan Surfacessa käyttöön. Lisätietoja siitä, miten voit tarkistaa, onko USB-laite liitetty, on valmistajan tukisivustossa.

Jos et kuule ääntä tai näe, onko laitetta otettu Surfacessa käyttöön, siirry vaiheeseen 2.

Vaihe 2: Kokeile toista USB-laitetta, kuten hiirtä tai muistitikkua

Jos muut USB-laitteet toimivat, ongelma johtuu todennäköisesti alkuperäisestä USB-laitteesta. Ota yhteyttä valmistajaan pyytääksesi apua laitteen vianmääritykseen. Voit myös jatkaa vaiheeseen 3.

Jos mikään muu USB-laite ei toimi, jatka vaiheeseen 3.

Vaihe 3: Varmista, että Surface syöttää USB-laitteeseen tarpeeksi virtaa

Varmista seuraavan taulukon avulla, että Surface pystyy syöttämään USB-laitteeseen tarpeeksi virtaa.

Laite
Lähtöjännite
Surface Pro ja Surface Pro 2
5 V / 1,1 A
Surface Pro 3
5 V / 950 mA
Surface 3
5 V / 0,9 A
Surface Pro 4
5 V / 1,45 A
Surface Book
5 V / 1,48 A

Jos et ole varma siitä, kuinka paljon virtaa USB-laite tarvitsee, pyydä lisätietoja USB-laitteen valmistajalta.

Jos USB-laite tarvitsee enemmän virtaa kuin mitä Surface pystyy syöttämään, USB-laite ei ehkä ole yhteensopiva Surfacen kanssa.

Jos USB-laitteella on virtajohto tai ulkoinen virtalähde, varmista, että se on liitetty pistorasiaan, ja palaa vaiheeseen 1.

Jos USB-laite vastaa edellä mainittuja teknisiä vaatimuksia, jatka vaiheeseen 4.

Vaihe 4: Tarkista mahdolliset virheet Laitehallinnasta

Jos USB-laitteessa on ilmennyt virhe, näet Surfacessa kyseisen laitteen ohjaimen vieressä keltaisen varoitusmerkin . Voit etsiä virhekoodin seuraavasti:

Vaihe 1: Valitse keltaisella varoitusmerkillä merkityn solmun vieressä oleva nuoli.
Vaihe 2: Paina pitkään (tai napsauta hiiren kakkospainikkeella) keltaisella varoitusmerkillä merkittyä ohjainta ja valitse sitten Ominaisuudet.
Vaihe 3: Windows saattaa näyttää Yleiset-välilehden Laitteen tila -valintaikkunassa virhesanoman, joka sisältää virhekoodin, kuten ”Koodi 10”.
Vaihe 4: Kopioi virhekoodi ja siirry ohjeaiheeseen Windowsin laitehallinnan virhekoodit etsiäksesi ratkaisun virheeseen.

Jos virhekoodin ratkaisu ei ratkaise ongelmaa tai jos Laitehallinnassa ei ole virheitä, jatka vaiheeseen 5.

Vaihe 5: Käynnistä Surface uudelleen

Kun Surface käynnistetään uudelleen, USB-laitteeseen liittyvä ohjain otetaan mahdollisesti uudelleen käyttöön.

• Valitse Aloita Windows-logo ja valitse Virta > Käynnistä uudelleen.

Jos USB-laite ei vieläkään toimi, siirry vaiheeseen 6.

Vaihe 6: Suorita järjestelmän palauttaminen

Jos USB-laite toimi aikaisemmin, Windowsissa tai laitteessa tehty muutos saattaa vaikuttaa USB-laitteen toimintaan. Yritä palauttaa Surface tilaan, jossa USB-laite vielä toimi. Ohjeet järjestelmän palauttamisen suorittamiseen löytyvät ohjeaiheesta Surfacen aiempien tai oletusasetusten palauttaminen.

Jos järjestelmän palauttaminen ei ratkaise ongelmaa, siirry vaiheeseen 7.

Vaihe 7: Palauta Surfacen oletusasetukset

Kun palautat Surfacen oletusasetukset, Windows asennetaan uudelleen. Voit valita, säilytetäänkö henkilökohtaiset tiedostosi vai ei. Ohjeet Surfacen oletusasetusten palauttamiseen löytyvät ohjeaiheesta Surfacen aiempien tai oletusasetusten palauttaminen.

Jos USB-laite ei vieläkään toimi, siirry vaiheeseen 8.

Vaihe 8: Ota yhteyttä laitteen valmistajaan

Jos sinulla on edelleen ongelmia USB-laitteen kanssa, yritä ottaa yhteyttä laitteen valmistajaan tai käydä laitteen tukisivulla.

USB-hiiren tai -tulostimen tai muun USB-laitteen kytkeminen

Voit liittää Surfaceen USB-lisälaitteen, kuten tulostimen, kameran, musiikkisoittimen, älypuhelimen, hiiren tai ulkoisen kiintolevyn.

USB-portin sijainti

USB-portin sijainti Surface RT:ssä ja Surface 2:ssa

Surface RT ja Surface 2

Huomautus
Jos haluat kytkeä kerralla useita USB-lisälaitteita, kuten hiiren ja tulostimen, käytä USB-keskitintä (myydään erikseen), jossa on oma virtalähde.

USB-lisälaitteen asentaminen

Vaihe 1:  Jos USB-lisälaitteessa on virtajohto, kytke se sähköpistorasiaan.
Vaihe 2: Kytke lisälaitteen USB-kaapeli Surfaceen.
Vaihe 3: Kytke tarvittaessa virta lisälaitteeseen. Kun kytket USB-lisälaitteen ensimmäisen kerran, Windows asentaa sen mahdollisesti tarvitsemat ohjelmat.

Laitteen yhteensopivuus

Surface RT ja Surface 2 ovat yhteensopivia Windows 8.1 RT Update 3 -käyttöön hyväksyttyjen laitteiden kanssa. Voit tarkistaa laitteen yhteensopivuuden Windows Compatibility Center -sivustosta.

Vianmääritys

Jos Windows ei tunnista USB-lisälaitetta, katso USB-laitteisiin liittyvien ongelmien ratkaiseminen -kohtaa ohjeaiheessa USB 3.0 -laitteiden ja muiden USB-laitteiden asentaminen. Lisätietoja asennusongelmista on Mitä pitää tehdä, jos langallista laitetta ei ole asennettu oikein? -ohjeaiheessa.

Surfaceen asennettujen laitteiden näyttäminen

Voit tarkastella Surfaceen asennettuja laitteita seuraavasti:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä Windows-logo ja valitse Asetukset.
Vaihe 2:  Valitse Muuta tietokoneen asetuksia > Tietokone ja laitteet > Laitteet.

Laitteet-kohdassa käytettävissä olevat toiminnot

Laitteet-kohdassa voit tehdä seuraavaa:

• Voit lisätä ja poistaa laitteita.
  • Voit tarkastella haluamaasi laitetta ja tarkistaa, onko sen toiminnassa ongelmia. Laite ei ehkä ole käynnistynyt, tai se on offline-tilassa.
  • Salli yhdistettyjen laitteiden ladata ohjelmia käytön mukaan laskutettavien yhteyksien kautta.
  • Voit määrittää Surfacen tallentamaan oletusarvoisesti tiedostot siirrettävään USB-asemaan.

Voit myös hallita laitteita Ohjauspaneelin Laitteet ja tulostimet -kohdassa. Lisätietoja on kohdassa ”Laitteiden hallinta” ohjeaiheessa Laitteiden ja tulostinten lisääminen, poistaminen ja hallinta.

USB-hiiren tai -tulostimen tai muun USB-laitteen kytkeminen

Voit liittää Surfaceen USB-lisälaitteen, kuten tulostimen, kameran, musiikkisoittimen, älypuhelimen, hiiren tai ulkoisen kiintolevyn.

USB-portin sijainti

USB-portin sijainti Surface Prossa ja Surface Pro 2:ssa

Surface Pro ja Surface Pro 2

USB-portin sijainti Surface Pro 3:ssa

Surface Pro 3

USB-portin sijainti Surface 3:ssa

Surface 3

Huomautukset
  • Jos haluat kytkeä kerralla useita USB-lisälaitteita, kuten hiiren ja tulostimen, käytä USB-keskitintä (myydään erikseen), jossa on oma virtalähde.
  • Surface Pro -mallien mukana toimitettavassa virtalähteessä on USB-latausliitäntä, jonka avulla voit käyttää muita USB-laitteita samalla, kun lataat Surfacea. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen akku ja virta.

USB-lisälaitteen asentaminen

Vaihe 1:  Jos USB-lisälaitteessa on virtajohto, kytke se sähköpistorasiaan.
Vaihe 2:  Kytke lisälaitteen USB-kaapeli Surfaceen.
Vaihe 3:  Kytke tarvittaessa virta lisälaitteeseen. Kun kytket USB-lisälaitteen ensimmäisen kerran, Windows asentaa sen mahdollisesti tarvitsemat ohjelmat.

Laitteen yhteensopivuus

Surface Pro -mallit ja Surface 3 ovat yhteensopivia Windows 8.1 -käyttöön hyväksyttyjen laitteiden kanssa. Voit tarkistaa laitteen yhteensopivuuden Windows Compatibility Center -sivustosta.

Vianmääritys

Jos Windows ei tunnista USB-lisälaitetta, katso USB-laitteisiin liittyvien ongelmien ratkaiseminen -kohtaa ohjeaiheessa USB 3.0 -laitteiden ja muiden USB-laitteiden asentaminen. Lisätietoja asennusongelmista on Mitä pitää tehdä, jos langallista laitetta ei ole asennettu oikein? -ohjeaiheessa.

Surfaceen asennettujen laitteiden näyttäminen

Voit tarkastella Surfaceen asennettuja laitteita seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Tietokone ja laitteet > Laitteet.

Laitteet-kohdassa käytettävissä olevat toiminnot

Laitteet-kohdassa voit tehdä seuraavaa:

• Voit lisätä ja poistaa laitteita.
  • Voit tarkastella haluamaasi laitetta ja tarkistaa, onko sen toiminnassa ongelmia. Laite ei ehkä ole käynnistynyt, tai se on offline-tilassa.
  • Salli yhdistettyjen laitteiden ladata ohjelmia käytön mukaan laskutettavien yhteyksien kautta.
  • Voit määrittää Surfacen tallentamaan oletusarvoisesti tiedostot siirrettävään USB-asemaan.

Voit myös hallita laitteita Ohjauspaneelin Laitteet ja tulostimet -kohdassa. Lisätietoja on kohdassa ”Laitteiden hallinta” ohjeaiheessa Laitteiden ja tulostinten lisääminen, poistaminen ja hallinta.

USB-hiiren tai -tulostimen tai muun USB-laitteen kytkeminen

Voit liittää Surfaceen USB-lisälaitteen, kuten tulostimen, kameran, musiikkisoittimen, älypuhelimen, hiiren tai ulkoisen kiintolevyn.

USB-portin sijainti

USB-portin sijainti Surface RT:ssä ja Surface 2:ssa

Surface RT ja Surface 2

Huomautus

Jos haluat kytkeä kerralla useita USB-lisälaitteita, kuten hiiren ja tulostimen, käytä USB-keskitintä (myydään erikseen), jossa on oma virtalähde.

USB-lisälaitteen asentaminen

Vaihe 1:  Jos USB-lisälaitteessa on virtajohto, kytke se sähköpistorasiaan.
Vaihe 2:  Kytke lisälaitteen USB-kaapeli Surfaceen.
Vaihe 3:  Kytke tarvittaessa virta lisälaitteeseen. Kun kytket USB-lisälaitteen ensimmäisen kerran, Windows asentaa sen mahdollisesti tarvitsemat ohjelmat.

Laitteen yhteensopivuus

Surface RT ja Surface 2 ovat yhteensopivia Windows RT 8.1 -käyttöön hyväksyttyjen laitteiden kanssa. Voit tarkistaa laitteen yhteensopivuuden Windows Compatibility Center -sivustosta.

Vianmääritys

Jos Windows ei tunnista USB-lisälaitetta, katso USB-laitteisiin liittyvien ongelmien ratkaiseminen -kohtaa ohjeaiheessa USB 3.0 -laitteiden ja muiden USB-laitteiden asentaminen. Lisätietoja asennusongelmista on Mitä pitää tehdä, jos langallista laitetta ei ole asennettu oikein? -ohjeaiheessa.

Surfaceen asennettujen laitteiden näyttäminen

Voit tarkastella Surfaceen asennettuja laitteita seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Tietokone ja laitteet > Laitteet.

Laitteet-kohdassa käytettävissä olevat toiminnot

Laitteet-kohdassa voit tehdä seuraavaa:

• Voit lisätä ja poistaa laitteita.
  • Voit tarkastella haluamaasi laitetta ja tarkistaa, onko sen toiminnassa ongelmia. Laite ei ehkä ole käynnistynyt, tai se on offline-tilassa.
  • Salli yhdistettyjen laitteiden ladata ohjelmia käytön mukaan laskutettavien yhteyksien kautta.
  • Voit määrittää Surfacen tallentamaan oletusarvoisesti tiedostot siirrettävään USB-asemaan.

Voit myös hallita laitteita Ohjauspaneelin Laitteet ja tulostimet -kohdassa. Lisätietoja on kohdassa ”Laitteiden hallinta” ohjeaiheessa Laitteiden ja tulostinten lisääminen, poistaminen ja hallinta.