Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Koskee seuraavia:

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Käyttöjärjestelmä:

USB-hiiren tai -tulostimen tai muun USB-laitteen kytkeminen

Voit liittää Surfaceen USB-lisälaitteen, kuten tulostimen, kameran, musiikkisoittimen, älypuhelimen, hiiren tai ulkoisen kiintolevyn.

USB-portin sijainti

USB-portin sijainti Surface Prossa ja Surface Pro 2:ssa

Surface Pro ja Surface Pro 2

USB-portin sijainti Surface Pro 3:ssa

Surface Pro 3

USB-portin sijainti Surface 3:ssa

Surface 3

Huomautukset
  • Jos haluat kytkeä kerralla useita USB-lisälaitteita, kuten hiiren ja tulostimen, käytä USB-keskitintä (myydään erikseen), jossa on oma virtalähde.
  • Surface Pro -mallien mukana toimitettavassa virtalähteessä on USB-latausliitäntä, jonka avulla voit käyttää muita USB-laitteita samalla, kun lataat Surfacea. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen akku ja virta.

USB-lisälaitteen asentaminen

Vaihe 1:  Jos USB-lisälaitteessa on virtajohto, kytke se sähköpistorasiaan.
Vaihe 2: Kytke lisälaitteen USB-kaapeli Surfaceen.
Vaihe 3: Kytke tarvittaessa virta lisälaitteeseen. Kun kytket USB-lisälaitteen ensimmäisen kerran, Windows asentaa sen mahdollisesti tarvitsemat ohjelmat.

Laitteen yhteensopivuus

Surface Pro -mallit ja Surface 3 ovat yhteensopivia Windows 10 -käyttöön hyväksyttyjen laitteiden kanssa. Voit tarkistaa laitteen yhteensopivuuden Windows Compatibility Center -sivustosta.

Vianmääritys

Jos Windows ei tunnista USB-lisälaitetta, katso USB-laitteisiin liittyvien ongelmien ratkaiseminen -kohtaa ohjeaiheessa USB 3.0 -laitteiden ja muiden USB-laitteiden asentaminen. Lisätietoja asennusongelmista on Mitä pitää tehdä, jos langallista laitetta ei ole asennettu oikein? -ohjeaiheessa.

Surfaceen asennettujen laitteiden näyttäminen

Voit tarkastella Surfaceen asennettuja laitteita seuraavasti:

Vaihe 1:

Valitse Käynnistä Windows-logo ja valitse Asetukset.

Vaihe 2:  Valitse Laitteet, jolloin näkyviin tulee käytettävissä olevien laitteiden luettelo.

Laitteet-kohdassa käytettävissä olevat toiminnot

Laitteet-kohdassa voit tehdä seuraavaa:

• Voit lisätä ja poistaa laitteita.
  • Voit tarkastella haluamaasi laitetta ja tarkistaa, onko sen toiminnassa ongelmia. Laite ei ehkä ole käynnistynyt, tai se on offline-tilassa.
  • Salli yhdistettyjen laitteiden ladata ohjelmia käytön mukaan laskutettavien yhteyksien kautta.

Voit myös hallita laitteita Ohjauspaneelin Laitteet ja tulostimet -kohdassa. Lisätietoja on kohdassa ”Laitteiden hallinta” ohjeaiheessa Laitteiden ja tulostinten lisääminen, poistaminen ja hallinta.

USB-hiiren tai -tulostimen tai muun USB-laitteen kytkeminen

Voit liittää Surfaceen USB-lisälaitteen, kuten tulostimen, kameran, musiikkisoittimen, älypuhelimen, hiiren tai ulkoisen kiintolevyn.

USB-portin sijainti

USB-portin sijainti Surface RT:ssä ja Surface 2:ssa

Surface RT ja Surface 2

USB-portin sijainti Surface Prossa ja Surface Pro 2:ssa

Surface Pro ja Surface Pro 2

USB-portin sijainti Surface Pro 3:ssa

Surface Pro 3

USB-portin sijainti Surface 3:ssa

Surface 3

Huomautukset
  • Jos haluat kytkeä kerralla useita USB-lisälaitteita, esimerkiksi hiiren ja tulostimen, käytä USB-keskitintä (myydään erikseen), jossa on oma virtalähde.
  • Surface Pro -mallien mukana toimitettavassa virtalähteessä on USB-latausliitäntä, jonka avulla voit käyttää muita USB-laitteita samalla, kun lataat Surfacea. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen akku ja virta.

USB-lisälaitteen asentaminen

Vaihe 1:  Jos USB-lisälaitteessa on virtajohto, kytke se pistorasiaan.
Vaihe 2:  Kytke lisälaitteen USB-kaapeli Surfaceen.
Vaihe 3:  Kytke tarvittaessa virta lisälaitteeseen. Kun kytket USB-lisälaitteen ensimmäisen kerran, Windows yrittää asentaa sen mahdollisesti tarvitsemat ohjelmat.

Laitteen yhteensopivuus

Surface RT ja Surface 2 ovat yhteensopivia Windows 8.1 -käyttöön hyväksyttyjen laitteiden kanssa. Surface Pro -mallit ja Surface 3 ovat yhteensopivia Windows 8.1 -käyttöön hyväksyttyjen laitteiden kanssa. Voit tarkistaa laitteen yhteensopivuuden Windows Compatibility Center -sivustosta.

Vianmääritys

Jos Windows ei tunnista USB-lisälaitetta, katso kohtaa ”USB-laitteisiin liittyvien ongelmien ratkaiseminen” ohjeaiheessa USB-laitteen asentaminen. Lisätietoja asennusongelmista on Mitä pitää tehdä, jos laitetta ei ole asennettu oikein? -ohjeaiheessa.

Surfaceen asennettujen laitteiden näyttäminen

Voit tarkastella Surfaceen asennettuja laitteita seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Tietokone ja laitteet ja sitten Laitteet.
Näkyviin tulee käytettävissä olevien laitteiden luettelo.

Laitteet-kohdassa käytettävissä olevat toiminnot

Laitteet-kohdassa voit tehdä seuraavaa:

• Voit lisätä ja poistaa laitteita.
  • Voit tarkastella haluamaasi laitetta ja tarkistaa, onko sen toiminnassa ongelmia. Laite ei ehkä ole käynnistynyt, tai se on offline-tilassa.
  • Salli yhdistettyjen laitteiden ladata ohjelmia käytön mukaan laskutettavien yhteyksien kautta.
  • Voit määrittää Surfacen tallentamaan oletusarvoisesti tiedostot siirrettävään USB-asemaan.

Voit myös hallita laitteita Ohjauspaneelin Laitteet ja tulostimet -kohdassa. Lisätietoja on kohdassa ”Laitteiden hallinta” ohjeaiheessa Laitteiden ja tulostinten lisääminen, poistaminen ja hallinta.

USB-hiiren tai -tulostimen tai muun USB-laitteen kytkeminen

Voit liittää Surfaceen USB-lisälaitteen, kuten tulostimen, kameran, musiikkisoittimen, älypuhelimen, hiiren tai ulkoisen kiintolevyn.

USB-portin sijainti

USB-portin sijainti Surface RT:ssä ja Surface 2:ssa

Surface RT ja Surface 2

USB-portin sijainti Surface Prossa ja Surface Pro 2:ssa

Surface Pro ja Surface Pro 2

USB-portin sijainti Surface Pro 3:ssa

Surface Pro 3

USB-portin sijainti Surface 3:ssa

Surface 3

Huomautukset
  • Jos haluat kytkeä kerralla useita USB-lisälaitteita, esimerkiksi hiiren ja tulostimen, käytä USB-keskitintä (myydään erikseen), jossa on oma virtalähde.
  • Surface Pro -mallien mukana toimitettavassa virtalähteessä on USB-latausliitäntä, jonka avulla voit käyttää muita USB-laitteita samalla, kun lataat Surfacea. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen akku ja virta.

USB-lisälaitteen asentaminen

Vaihe 1:  Jos USB-lisälaitteessa on virtajohto, kytke se pistorasiaan.
Vaihe 2:  Kytke lisälaitteen USB-kaapeli Surfaceen.
Vaihe 3:  Kytke tarvittaessa virta lisälaitteeseen. Kun kytket USB-lisälaitteen ensimmäisen kerran, Windows yrittää asentaa sen mahdollisesti tarvitsemat ohjelmat.

Laitteen yhteensopivuus

Surface RT ja Surface 2 ovat yhteensopivia Windows RT 8.1 -käyttöön hyväksyttyjen laitteiden kanssa. Surface Pro -mallit ja Surface 3 ovat yhteensopivia Windows RT 8.1 -käyttöön hyväksyttyjen laitteiden kanssa. Voit tarkistaa laitteen yhteensopivuuden Windows Compatibility Center -sivustosta.

Vianmääritys

Jos Windows ei tunnista USB-lisälaitetta, katso kohtaa ”USB-laitteisiin liittyvien ongelmien ratkaiseminen” ohjeaiheessa USB-laitteen asentaminen. Lisätietoja asennusongelmista on Mitä pitää tehdä, jos laitetta ei ole asennettu oikein? -ohjeaiheessa.

Surfaceen asennettujen laitteiden näyttäminen

Voit tarkastella Surfaceen asennettuja laitteita seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Tietokone ja laitteet ja sitten Laitteet.
Näkyviin tulee käytettävissä olevien laitteiden luettelo.

Laitteet-kohdassa käytettävissä olevat toiminnot

Laitteet-kohdassa voit tehdä seuraavaa:

• Voit lisätä ja poistaa laitteita.
  • Voit tarkastella haluamaasi laitetta ja tarkistaa, onko sen toiminnassa ongelmia. Laite ei ehkä ole käynnistynyt, tai se on offline-tilassa.
  • Salli yhdistettyjen laitteiden ladata ohjelmia käytön mukaan laskutettavien yhteyksien kautta.
  • Voit määrittää Surfacen tallentamaan oletusarvoisesti tiedostot siirrettävään USB-asemaan.

Voit myös hallita laitteita Ohjauspaneelin Laitteet ja tulostimet -kohdassa. Lisätietoja on kohdassa ”Laitteiden hallinta” ohjeaiheessa Laitteiden ja tulostinten lisääminen, poistaminen ja hallinta.