Kirjaudu sisään Microsoft-tilillä
Kirjaudu sisään tai luo tili.
Hei,
Käytä toista tiliä.
Sinulla on useita tilejä
Valitse tili, jolla haluat kirjautua sisään.

Surface Pro 3-, Pro 2- ja Pro (1. sukupolvi) -mallien (sekä Surface 3:n) telakointiasemat on suunniteltu siten, että voit vaihtaa Surfacesta nopeasti missä ja käyttää sitä pöytätietokoneena. Jos sinulla on Surface-telakka, lue lisätietoja artikkelista Surface-telakka.

Huomautus: Lisätietoja telakointiaseman mallin etsimiseen on kohdassa Surface-telakan ja ominaisuuksien tunnistaminen.

Telakointiasemaan tutustuminen

Telakointiaseman avulla voit liittää Surfacen vaikkapa täysikokoiseen näyttöön, Ethernet-yhteyteen tai ulkoisiin kaiuttimiin. Se myös lataa Surfacen.

Portit

Tutustu telakkaan asennettavissa oleviin portteihin.

Virtaliitin

Virtaliitin kytkee telakointiaseman virtalähteeseen.

Mini DisplayPort

Käytä tätä porttia, jos haluat muodostaa yhteyden ulkoiselle näyttölaitteelle. Näytön liittimistä riippuen saatetaan tarvita näytön sovitin (myydään erikseen).

USB-portit

Voit siirtää suuria tiedostoja ulkoiseen asemaan, kytkeä USB-tulostimen tai -kuulokkeet, ladata lisälaitteita ja tehdä paljon muuta.

Ääniportit

Liitä haluamasi äänilaitteet kuten langattomat kaiuttimet ja kuulokkeet telakointiaseman 3,5 mm:n ääniliitäntään.

Ethernet-portti

Jos tarvitset luotettavan langallisen verkkoyhteyden ja nopeuden, voit liittää Surfacen langalliseen verkkoon telakointiaseman Ethernet-portin kautta.

Telakointiaseman asentaminen

Kun olet ottanut telakointiaseman pakkauksesta, sijoita se pöydälle niin, että pääset helposti käsiksi kaikkiin johtoihin ja kaapeleihin. Voit nyt asentaa sen käyttöä varten.

Työtilan valmisteleminen ja laitteen liittäminen verkkoon

1. Liitä telakointiaseman virtajohdon toinen pää pistorasiaan tai virtakytkimellä varustettuun jatkojohtoon ja toinen pää telakointiaseman virtaliittimeen.

2. Jos haluat käyttää langallista verkkoyhteyttä, liitä verkkokaapeli telakointiaseman takaosassa olevaan Ethernet-porttiin.

3. Liitä tietokoneen USB-oheislaitteet telakointiaseman USB-portteihin.

4. Liitä näytön videokaapeli telakointiaseman Mini DisplayPort -liitäntään.

Jos näyttökaapelissa ei ole Mini DisplayPort-yhdistintä, sinun on ostettava toinen kaapeli tai sovitin. Lisätietoja sovittimista on ohjeaiheessa Surfacen kytkeminen televisioon, näyttöön tai projektoriin.

5. Kytke mahdolliset äänilaitteet, kuten langalliset kaiuttimet tai kuulokkeet.

Ilman ulkoisia kaiuttimia et ehkä kuule ääntä, kun käytät Surfacea. Katso ohjeet Surfacen sisäisten kaiuttimien käyttöönottoon ohjeaiheesta Surface-telakan ja -telakointiasemien vianmääritys.

Surfacen liittäminen telakointiasemaan

Kun olet määrittänyt työtilan, aseta Surface telakointiasemaan ja muodosta siihen yhteys. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Irrota Surface virtalähteestä ja poista Surfaceen mahdollisesti liitetyt lisälaitteet. Jos käytät näppäimistösuojaa, avaa se litteäksi.

2. Liu'uta Surface telakointiasemaan ja työnnä sitten telakointiaseman sivut Surfacen sivuihin.

Animoitu kuva, jossa näytetään, kuinka Surface-laite asetetaan telakointiasemaan ja kuinka Surfacen näytössä näkyvä kuva tulee näkyviin telakointiaseman takana olevaan näyttöön

Huomautus: Jos Surfaceen ei ole kiinnitetty näppäimistösuojaa, sinun on liitettävä siihen USB-näppäimistö (langallinen tai langaton) tai Bluetooth®-näppäimistö, ennen kuin voit aloittaa kirjoittamisen.

Näytön asetusten määrittäminen

Kun olet liittänyt Surfacen ja ulkoisen näytön telakointiasemaan, voit valita, mitä kussakin näytössä näytetään. Toimi seuraavasti:

1. Valitse Käynnistä > Asetukset  > System > Display (Järjestelmän > näyttö).

2. Valitse Useita näyttöjä -kohdassa jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Kopioi nämä näytöt. Näyttö näkyy kahdessa näytössä.

• Laajenna nämä näytöt. Näyttö leviää kahteen näyttöön ja voit vetää kohteita näyttöjen välillä.

• Näytä vain näytössä __. Näyttö näkyy valitsemassasi näytössä, ja toinen näyttö on tyhjä.