Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Koskee seuraavia:

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Käyttöjärjestelmä:

Surface-suojan vianmääritys

Jos Surface ei havaitse kytkettyä suojaa, suoja lakkaa toimimasta tai jos näppäimien tai kosketuslevyn käytössä on ajoittaisia ongelmia, kokeile seuraavia ratkaisutapoja.

Huomautukset
  • Jos Surface-suoja on repeytynyt tai se on muutoin fyysisesti huollon tai vaihdon tarpeessa, katso kohtaa Surfacen huollattaminen.
  • Jos Surface Power Cover ei lataudu tai jos se ei lataa Surfacea, katso ohjeaihetta Power Coverin vianmääritys.
  • Jos Type Coverissa on taustavalaistus, voit säätää sitä suojan ylärivin näppäinten joukossa olevilla taustavalaistuksen kirkkausnäppäimillä. Pienennä taustavalaistusta painamalla Pienennä taustavalaistusta -näppäintä tai suurenna sitä painamalla Suurenna taustavalaistusta -näppäintä.

Ratkaisu 1: Tarkista liittimet

Vaihe 1:  Irrota Surfaceen mahdollisesti kytketyt näyttösovittimet ja USB-laitteet (kuten tulostimet, näppäimistöt tai hiiret).
Vaihe 2:  Irrota suoja Surfacesta.
Vaihe 3:  Tarkista, että Surfacen sekä suojan magneettiliittimet ovat puhtaat ja ehjät. Irrota virtajohto pistorasiasta ja puhdista liittimet pehmeällä kankaalla, johon olet lisännyt hieman isopropyylialkoholia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen puhdistaminen ja hoitaminen.
Vaihe 4:  Kiinnitä suoja takaisin ja varmista, että kaikki magneettiliittimet ovat kiinni Surfacen alareunassa.
Kiinnitä suoja Surfaceen
Vaihe 5:  Kytke virtajohto toimivaan pistorasiaan ja kytke virtalähde Surfaceen.
Vaihe 6:  Aseta Surface tukevalle, tasaiselle pinnalle, kuten pöydälle, seisontatuki auki ja Surfaceen kiinnitetty suoja kirjoitusasennossa.
Avaa seisontatuki
Vaihe 7:  Kokeile käyttää kosketuslevyä tai kirjoittaa aloitusnäytössä.

Jos ongelmat jatkuvat, kokeile ratkaisua 2.

Ratkaisu 2: Asenna Surface- ja Windows-päivitykset

Varmista, että käytettävissäsi on Surfacen ja Windowsin uusimmat päivitykset. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä Windows-logo > Asetukset > Päivitys ja suojaus > Windows Update.
Vaihe 2:  Valitse Tarkista päivitykset.
Vaihe 3:  Jos päivityksiä on saatavilla, ne asentuvat automaattisesti.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.
Huomautus
Kun Surface-laiteohjelmiston päivitys on saatavilla, siitä näkyy ilmoitus Surfacessa. Päivitä Surface käyttämällä Windows Update -palvelua näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.
Kokeile käyttää näppäimistösuojaa uudelleen. Jos se ei vieläkään toimi oikein, kokeile ratkaisua 3.

Ratkaisu 3: Tarkista asetukset

Jos suojan näppäimet eivät toimi, muta kosketuslevy toimii

Varmista, ettei näppäimien toiston suodatusta ole otettu käyttöön helppokäyttöasetuksissa:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä Windows-logo > Asetukset > Helppokäyttötoiminnot > Näppäimistö.
Vaihe 2:  Tarkista Näppäimien toiston suodatus -kohdassa, että Näppäimien toiston suodatus -asetuksena on Ei käytössä.

Jos kosketuslevy ei toimi, mutta suojan näppäimet toimivat

Varmista, että kosketuslevyn virtaa ei ole katkaistu. Se, miten kosketuslevy otetaan käyttöön ja miten muita kosketuslevyasetuksia muutetaan, riippuu käytössä olevasta suojasta ja Surface-laitteesta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kosketuslevy: käyttö ja asetukset.

Jos sinulla on jokin näistä suojista
Ja jokin seuraavassa mainituista Surface-malleista
Muuta asetuksia täällä
Touch Cover 2
Type Cover 2
Power Cover
Surface Pro 3 Type Cover
Surface 3 Type Cover
Surface Pro
Surface 2
Surface Pro 2
Surface Pro 3
Surface 3
Tietokoneen asetukset
Touch Cover
Type Cover (varhainen malli)
Surface Pro
Ohjausalustan asetukset -sovellus (saatavilla Windows-kaupasta)
Touch Cover
Type Cover (varhainen malli)
Surface Pro 2
Kosketuslevyn asetuksia ei ole saatavilla

Ratkaisu 4: Kahden painikkeen sammutus

Tällä kahden painikkeen sammutuksella voit varmistaa, että Surface sammuu kokonaan. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä Windows-logo > Virta > Sammuta. Kun Surface sammuu, paina äänenvoimakkuuden suurennuspainiketta ja virtapainiketta samanaikaisesti vähintään 15 sekunnin ajan ja vapauta sitten kumpikin painike. Näytössä voi vilkkua Surface-logo, mutta jatka painikkeiden painamista vähintään 15 sekunnin ajan.
Vaihe 2:  Kun vapautat painikkeet, odota 10 sekuntia.
Vaihe 3:  Käynnistä Surface uudelleen painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla se.

Jos Surfacen näppäimistösuojan kanssa on edelleen ongelmia, ota meihin yhteyttä.

Huomautukset
  • Jos Surface-suoja on repeytynyt tai se on muutoin fyysisesti huollon tai vaihdon tarpeessa, katso kohtaa Surfacen huollattaminen.
  • Jos Surface Power Cover ei lataudu tai jos se ei lataa Surfacea, katso ohjeaihetta Power Coverin vianmääritys.
  • Jos Type Coverissa on taustavalaistus, voit säätää sitä suojan ylärivin näppäinten joukossa olevilla taustavalaistuksen kirkkausnäppäimillä. Pienennä taustavalaistusta painamalla Pienennä taustavalaistusta -näppäintä tai suurenna sitä painamalla Suurenna taustavalaistusta -näppäintä.

Ratkaisu 1: Tarkista liittimet

Vaihe 1:  Irrota Surfaceen mahdollisesti kytketyt näyttösovittimet ja USB-laitteet (kuten tulostimet, näppäimistöt tai hiiret).
Vaihe 2:  Irrota suoja Surfacesta.
Vaihe 3:  Tarkista, että Surfacen sekä suojan magneettiliittimet ovat puhtaat ja ehjät. Irrota virtajohto pistorasiasta ja puhdista liittimet pehmeällä kankaalla, johon olet lisännyt hieman isopropyylialkoholia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen puhdistaminen ja hoitaminen.
Vaihe 4:  Kiinnitä suoja takaisin ja varmista, että kaikki magneettiliittimet ovat kiinni Surfacen alareunassa.
Kiinnitä suoja Surfaceen
Vaihe 5:  Kytke virtajohto toimivaan pistorasiaan ja kytke virtalähde Surfaceen.
Vaihe 6:  Aseta Surface tukevalle, tasaiselle pinnalle, kuten pöydälle, seisontatuki auki ja Surfaceen kiinnitetty suoja kirjoitusasennossa.
Avaa seisontatuki
Vaihe 7:  Kokeile käyttää kosketuslevyä tai kirjoittaa aloitusnäytössä.

Jos ongelmat jatkuvat, kokeile ratkaisua 2.

Ratkaisu 2: Asenna Surface- ja Windows-päivitykset

Varmista, että käytettävissäsi on Surfacen ja Windowsin uusimmat päivitykset. Toimi näin:

Vaihe 1:  Kiinnitä suoja Surfaceen.
Vaihe 2:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja valitse Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja valitse Asetukset.)
Vaihe 3:  Valitse Muuta tietokoneen asetuksia ja valitse Päivitys ja palautus.
Vaihe 4:  Valitse Tarkista nyt.
Vaihe 5:  Jos päivityksiä on saatavilla, valitse Näytä tiedot.
Vaihe 6:  Valitse päivitykset, jotka haluat asentaa, ja valitse Asenna.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.
Kokeile käyttää näppäimistösuojaa uudelleen. Jos se ei vieläkään toimi oikein, kokeile ratkaisua 3.

Ratkaisu 3: Suorita Surfacen vianmääritys

Kokeile suorittaa Surfacen vianmääritys. Vianmääritys etsii ja korjaa Surface-suojaan liittyviä ongelmia.

Kokeile käyttää näppäimistösuojaa uudelleen. Jos se ei vieläkään toimi oikein, kokeile ratkaisua 4.

Ratkaisu 4: Tarkista asetukset

Jos suojan näppäimet eivät toimi, muta kosketuslevy toimii

Varmista, ettei näppäimien toiston suodatusta ole otettu käyttöön helppokäyttöasetuksissa:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Hae.)
Vaihe 2:  Valitse hakuruudun yläpuolella oleva nuoli ja valitse Asetukset.
Vaihe 3:  Kirjoita hakuruutuun näppäimien toiston suodatus ja valitse hakutuloksissa Ota näppäimien toiston suodatus käyttöön tai poista se käytöstä.
Vaihe 4:  Tarkista Näppäimien toiston suodatus -kohdassa, että Näppäimien toiston suodatus -asetuksena on Ei käytössä.

Jos kosketuslevy ei toimi, mutta suojan näppäimet toimivat

Varmista, että kosketuslevyn virtaa ei ole katkaistu. Se, miten kosketuslevy otetaan käyttöön ja miten muita kosketuslevyasetuksia muutetaan, riippuu käytössä olevasta suojasta ja Surface-laitteesta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kosketuslevy: käyttö ja asetukset.

Jos sinulla on jokin näistä suojista
Ja jokin seuraavassa mainituista Surface-malleista
Muuta asetuksia täällä
Touch Cover 2
Type Cover 2
Power Cover
Surface Pro 3 Type Cover
Surface 3 Type Cover
Surface Pro
Surface 2
Surface Pro 2
Surface Pro 3
Surface 3
Tietokoneen asetukset
Touch Cover
Type Cover (varhainen malli)
Surface Pro
Ohjausalustan asetukset -sovellus (saatavilla Windows-kaupasta)
Touch Cover
Type Cover (varhainen malli)
Surface Pro 2
Kosketuslevyn asetuksia ei ole saatavilla

Ratkaisu 5: Kahden painikkeen sammutus

Tällä kahden painikkeen sammutuksella voit varmistaa, että Surface sammuu kokonaan. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja valitse Asetukset, valitse Virta ja valitse sitten Sammuta. Jos et voi sammuttaa Surfacea normaaliin tapaan, paina virtapainiketta 30 sekunnin ajan.
Vaihe 2:  Kun Surface sammuu, paina äänenvoimakkuuden suurennuspainiketta ja virtapainiketta samanaikaisesti vähintään 15 sekunnin ajan ja vapauta sitten kumpikin painike. Näytössä voi vilkkua Surface-logo, mutta jatka painikkeiden painamista vähintään 15 sekunnin ajan.
Vaihe 3:  Kun vapautat painikkeet, odota 10 sekuntia.
Vaihe 4:  Käynnistä Surface uudelleen painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla se.

Jos Surfacen näppäimistösuojan kanssa on edelleen ongelmia, ota meihin yhteyttä.

Huomautukset
  • Jos Surface-suoja on repeytynyt tai se on muutoin fyysisesti huollon tai vaihdon tarpeessa, katso kohtaa Surfacen huollattaminen.
  • Jos Surface Power Cover ei lataudu tai jos se ei lataa Surfacea, katso ohjeaihetta Power Coverin vianmääritys.
  • Jos Type Coverissa on taustavalaistus, voit säätää sitä suojan ylärivin näppäinten joukossa olevilla taustavalaistuksen kirkkausnäppäimillä. Pienennä taustavalaistusta painamalla Pienennä taustavalaistusta -näppäintä tai suurenna sitä painamalla Suurenna taustavalaistusta -näppäintä.

Ratkaisu 1: Tarkista liittimet

Vaihe 1:  Irrota Surfaceen mahdollisesti kytketyt näyttösovittimet ja USB-laitteet (kuten tulostimet, näppäimistöt tai hiiret).
Vaihe 2:  Irrota suoja Surfacesta.
Vaihe 3:  Tarkista, että Surfacen sekä suojan magneettiliittimet ovat puhtaat ja ehjät. Irrota virtajohto pistorasiasta ja puhdista liittimet pehmeällä kankaalla, johon olet lisännyt hieman isopropyylialkoholia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen puhdistaminen ja hoitaminen.
Vaihe 4:  Kiinnitä suoja takaisin ja varmista, että kaikki magneettiliittimet ovat kiinni Surfacen alareunassa.
Kiinnitä suoja Surfaceen
Vaihe 5:  Kytke virtajohto toimivaan pistorasiaan ja kytke virtalähde Surfaceen.
Vaihe 6:  Aseta Surface tukevalle, tasaiselle pinnalle, kuten pöydälle, seisontatuki auki ja Surfaceen kiinnitetty suoja kirjoitusasennossa.
Avaa seisontatuki
Vaihe 7:  Kokeile käyttää kosketuslevyä tai kirjoittaa aloitusnäytössä.

Jos ongelmat jatkuvat, kokeile ratkaisua 2.

Ratkaisu 2: Asenna Surface- ja Windows-päivitykset

Varmista, että käytettävissäsi on Surfacen ja Windowsin uusimmat päivitykset. Toimi näin:

Vaihe 1:  Kiinnitä suoja Surfaceen.
Vaihe 2:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja valitse Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja valitse Asetukset.)
Vaihe 3:  Valitse Muuta tietokoneen asetuksia ja valitse Päivitys ja palautus.
Vaihe 4:  Valitse Tarkista nyt.
Vaihe 5:  Jos päivityksiä on saatavilla, valitse Näytä tiedot.
Vaihe 6:  Valitse päivitykset, jotka haluat asentaa, ja valitse Asenna.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.
Kokeile käyttää näppäimistösuojaa uudelleen. Jos se ei vieläkään toimi oikein, kokeile ratkaisua 3.

Ratkaisu 3: Suorita Surfacen vianmääritys

Kokeile suorittaa Surfacen vianmääritys. Vianmääritys etsii ja korjaa Surface-suojaan liittyviä ongelmia.

Kokeile käyttää näppäimistösuojaa uudelleen. Jos se ei vieläkään toimi oikein, kokeile ratkaisua 4.

Ratkaisu 4: Tarkista asetukset

Jos suojan näppäimet eivät toimi, muta kosketuslevy toimii

Varmista, ettei näppäimien toiston suodatusta ole otettu käyttöön helppokäyttöasetuksissa:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja valitse Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja valitse Hae.)
Vaihe 2:  Valitse hakuruudun yläpuolella oleva nuoli ja valitse Asetukset.
Vaihe 3:  Kirjoita hakuruutuun näppäimien toiston suodatus ja valitse hakutuloksissa Ota näppäimien toiston suodatus käyttöön tai poista se käytöstä.
Vaihe 4:  Tarkista Näppäimien toiston suodatus -kohdassa, että Näppäimien toiston suodatus -asetuksena on Ei käytössä.

Jos kosketuslevy ei toimi, mutta suojan näppäimet toimivat

Varmista, että kosketuslevyn virtaa ei ole katkaistu. Se, miten kosketuslevy otetaan käyttöön ja miten muita kosketuslevyasetuksia muutetaan, riippuu käytössä olevasta suojasta ja Surface-laitteesta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kosketuslevy: käyttö ja asetukset.

Jos sinulla on jokin näistä suojista
Ja jokin seuraavassa mainituista Surface-malleista
Muuta asetuksia täällä
Touch Cover
Type Cover (varhainen malli)
Surface RT
Ohjausalustan asetukset -sovellus (saatavilla Windows-kaupasta)
Touch Cover 2
Type Cover 2
Surface RT
Kosketuslevyn asetuksia ei ole saatavilla
Touch Cover
Type Cover (varhainen malli)
Surface 2
Kosketuslevyn asetuksia ei ole saatavilla

Ratkaisu 5: Siivoa Surface

Surfacen siivoaminen tarkoittaa sitä, että Windows asennetaan uudelleen, mutta henkilökohtaiset tiedostosi ja asetuksesi sekä Surfaceen esiasennetut ja Windows-kaupasta asentamasi sovellukset säilyvät. Surface Prohon asentamasi työpöytäsovellukset poistetaan, mutta voit asentaa ne uudelleen Surfacen siivoamisen jälkeen.

Huomautus
Siivoaminen asentaa uudelleen sen Windows-version ja ne sovellukset, jotka olivat Surfacessa valmiina ostohetkellä. Menetät Windows-päivitykset, sovelluspäivitykset ja asentamasi muut sovellukset sekä mukautetut asetukset. Asenna päivitykset ja sovellukset uudelleen siivoamisen päätyttyä.

Yksityiskohtaiset toimintaohjeet ovat ohjeaiheessa Surface RT:n tai Surface 2:n siivoaminen tai palauttaminen oletusasetuksiin.

Jos Surfacen näppäimistösuojan kanssa on edelleen ongelmia, ota meihin yhteyttä.