Surface-suojan vianmääritys

Jos Surface ei havaitse kytkettyä suojaa, suoja lakkaa toimimasta tai jos näppäimien tai kosketuslevyn käytössä on ajoittaisia ongelmia, kokeile seuraavia ratkaisutapoja.

Huomautukset
  • Jos Surface-suoja on repeytynyt tai se on muutoin fyysisesti huollon tai vaihdon tarpeessa, ota yhteyttä Surfacen online-palvelukeskukseen.
  • Jos Surface Power Cover ei lataudu tai jos se ei lataa Surfacea, katso ohjeaihetta Power Coverin vianmääritys.
  • Jos näppäimistön taustavalaistus tuottaa ongelmia, kokeile säätää sitä Type Coverin kirkkauden säätönäppäimillä. Kirkkautta voi vähentää F1-näppäimellä. Kirkkautta voi lisätä F2-näppäimellä. Taustavalaistustasot ovat Ei käytössä, Pieni, Normaali ja Suuri.
  • Type Coverin kirkkauden säätönäppäimillä voi hallita vain näppäimistön taustavalaistuksen, ei Surfacen näytön, kirkkautta. Jos haluat säätää näytön kirkkautta, katso ohjeaihetta Surfacen kosketusnäyttö.

Ennen kuin aloitat

Vaihe 1:  Irrota Surfaceen mahdollisesti kytketyt näyttösovittimet ja USB-laitteet (kuten tulostimet, näppäimistöt tai hiiret).
Vaihe 2:  Tarkista, että Surfacen sekä suojan magneettiliittimet ovat puhtaat ja ehjät. Irrota virtajohto pistorasiasta ja puhdista liittimet pehmeällä kankaalla, johon olet lisännyt hieman isopropyylialkoholia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen puhdistaminen ja hoitaminen.
Vaihe 3:  Kytke virtajohto toimivaan pistorasiaan ja kytke virtalähde Surfaceen.
Vaihe 4:  Aseta Surface tukevalle, tasaiselle pinnalle, kuten pöydälle, seisontatuki auki ja Surfaceen kiinnitetty suoja kirjoitusasennossa.
Surface kirjoitusasennossa seisontatuki auki
Vaihe 5:  Kokeile käyttää kosketuslevyä tai kirjoittaa aloitusnäytössä.

Jos ongelmat jatkuvat, kokeile ratkaisua 1.

Ratkaisu 1: Tarkista Surfacen ja suojan liitäntä

Vaihe 1:  Irrota suoja Surfacesta.
Vaihe 2:  Kiinnitä suoja takaisin ja varmista, että kaikki magneettiliittimet ovat kiinni Surfacen alareunassa.
Suojan kiinnittäminen Surfaceen

Suojan tulisi naksahtaa paikalleen. Välissä ei pitäisi näkyä rakoja eikä liitoskohdissa metallia. Jos liitäntä ei ole kunnollinen, irrota suoja ja kiinnitä se uudelleen.

Vaihe 3:  Aseta Surface tukevalle, tasaiselle pinnalle ja yritä taas kirjoittaa näppäimistösuojalla.

Jos suoja ei vieläkään toimi kunnolla, siirry ratkaisuun 2.

Ratkaisu 2: Asenna Surface- ja Windows-päivitykset

Varmista, että käytettävissäsi on Surfacen ja Windowsin uusimmat päivitykset. Toimi näin:

Vaihe 1:  Kiinnitä suoja Surfaceen.
Vaihe 2:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia, Päivitys ja palautus ja sitten Windows Update.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Tarkista.
Vaihe 5:  Jos päivityksiä on saatavilla, napauta tai napsauta Näytä tiedot.
Vaihe 6:  Valitse asennettavat päivitykset napauttamalla tai napsauttamalla ja valitse sitten Asenna.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.
Kokeile käyttää näppäimistösuojaa uudelleen. Jos se ei vieläkään toimi oikein, kokeile ratkaisua 3.

Ratkaisu 3: Suorita Surfacen vianmääritys

Kokeile suorittaa Surfacen vianmääritys. Vianmääritys etsii ja korjaa Surface-suojaan liittyviä ongelmia.

Kokeile käyttää näppäimistösuojaa uudelleen. Jos se ei vieläkään toimi oikein, kokeile ratkaisua 4.

Ratkaisu 4: Tarkista asetukset

Jos suojan näppäimet eivät toimi, muta kosketuslevy toimii

Varmista, ettei näppäimien toiston suodatusta ole otettu käyttöön helppokäyttöasetuksissa:

Vaihe 1:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin
ja napsauta Hae.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta hakuruudun yläpuolella olevaa nuolta ja valitse Asetukset.
Vaihe 3:  Kirjoita hakuruutuun näppäimien toiston suodatus ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Ota näppäimien toiston suodatus käyttöön tai poista se käytöstä.
Vaihe 4:  Tarkista Näppäimien toiston suodatus -kohdassa, että Näppäimien toiston suodatus -asetuksena on Ei käytössä.

Jos kosketuslevy ei toimi, mutta suojan näppäimet toimivat

Varmista, että kosketuslevyn virtaa ei ole katkaistu. Se, miten kosketuslevy otetaan käyttöön ja miten muita kosketuslevyasetuksia muutetaan, riippuu käytössä olevasta suojasta ja Surface-laitteesta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kosketuslevy: sisäänrakennettu hiiri.

Käytössä oleva suoja
Käytössä oleva Surface
Muuta asetuksia täällä
Touch Cover 2
Type Cover 2
Power Cover
Surface Pro 3:n Type Cover
Surface Pro
Surface 2
Surface Pro 2
Surface Pro 3
Tietokoneen asetukset
Touch Cover
Type Cover (varhainen malli)
Surface Pro
Surface RT
Ohjausalustan asetukset -sovellus (saatavilla Windows-kaupasta)
Touch Cover 2
Type Cover 2
Surface RT
Kosketuslevyn asetuksia ei ole saatavilla
Touch Cover
Type Cover (varhainen malli)
Surface 2
Surface Pro 2
Kosketuslevyn asetuksia ei ole saatavilla
Jos olet muuttanut asetuksia ja Surface Pron kanssa on yhä ongelmia, kokeile ratkaisua 5.

Ratkaisu 5: Kahden painikkeen sammutus (vain Surface Pro -mallit)

Varoitus
Älä tee näitä toimia Surface RT:ssä tai Surface 2:ssa.

Tällä kahden painikkeen sammutuksella voit varmistaa, että Surface sammuu kokonaan. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise oikeasta reunasta sisäänpäin, napauta tai napsauta Asetukset, napauta tai napsauta Virta ja sammuta Surface napauttamalla tai napsauttamalla Sammuta.
Jos et voi sammuttaa Surfacea normaaliin tapaan, paina Surfacen virtapainiketta 30 sekunnin ajan.
Vaihe 2:

Kun Surface sammuu, paina äänenvoimakkuuden suurennuspainiketta ja virtapainiketta samanaikaisesti vähintään 15 sekunnin ajan ja vapauta sitten kumpikin painike.

Näytössä voi vilkkua Surface-logo, mutta jatka painikkeiden painamista vähintään 15 sekunnin ajan.

Vaihe 3:  Kun vapautat painikkeet, odota 10 sekuntia.
Vaihe 4:  Käynnistä Surface uudelleen painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla se.

Jos Surfacen näppäimistösuojan kanssa on edelleen ongelmia, kokeile ratkaisua 6.

Ratkaisu 6: Siivoa Surface.

Surfacen siivoaminen tarkoittaa sitä, että Windows asennetaan uudelleen, mutta henkilökohtaiset tiedostosi ja asetuksesi sekä Surfaceen esiasennetut ja Windows-kaupasta asentamasi sovellukset säilyvät. Surface Prohon asentamasi työpöytäsovellukset poistetaan, mutta voit asentaa ne uudelleen Surfacen siivoamisen jälkeen.

Huomautus
Siivoaminen asentaa uudelleen sen Windows-version ja ne sovellukset, jotka olivat Surfacessa valmiina ostohetkellä. Menetät Windows-päivitykset, sovelluspäivitykset ja asentamasi muut sovellukset sekä mukautetut asetukset. Asenna päivitykset ja sovellukset uudelleen siivoamisen päätyttyä.

Yksityiskohtaiset toimintaohjeet ovat seuraavissa ohjeaiheissa:

Jos Surfacen näppäimistösuojan kanssa on edelleen ongelmia, ota meihin yhteyttä.

Ota yhteyttä

Tarvitsetko lisäapua? Surface-tukiedustajat ovat valmiina auttamaan.
Aloitus