Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Surfacen yhdistäminen lankaverkkoon

Voit yhdistää Surface Pro -mallit ja Surface 3:n lankaverkkoon Surface Ethernet -sovittimella.

Yhdistäminen lankaverkkoon

Voit yhdistää Surfacen lankaverkkoon seuraavasti:

Vaihe 1:  Kytke USB-Ethernet-sovitin (myydään erikseen) Surfacen USB-porttiin. Jos et ole varma, missä USB-portti sijaitsee, katso ohjeaihetta Surfacen ominaisuudet.
Vaihe 2:  Kytke sovittimeen Ethernet-kaapeli.
Vaihe 3:  Kytke kaapelin toinen pää reitittimeen tai Ethernet-verkkoporttiin.
Vaihe 4:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta lankaverkon kuvaketta Lankaverkon kuvake.
Vaihe 6:  Kirjoita käyttäjänimi ja salasana, jos niitä pyydetään, ja napauta tai napsauta Seuraava. Jos et tiedä käyttäjänimeä ja salasanaa, käänny verkonvalvojan puoleen.
Vaihe 7:  Tarkista, toimiiko verkkoyhteys, siirtymällä aloitusnäyttöön ja napauttamalla tai napsauttamalla Internet Explorer.

Etkö pääse verkkoon?

Jos Surface ei muodosta Internet-yhteyttä lankaverkkoyhteydellä, sinun täytyy ehkä ensin siirtyä Internetiin langattomalla yhteydellä ja asentaa tai päivittää verkkosovittimen ohjain. Toimi näin:

Vaihe 1:  Irrota Ethernet-sovitin Surfacesta.
Vaihe 2:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta langattoman verkon kuvaketta Lankaverkon kuvake, napauta tai napsauta jotakin langatonta verkkoa ja napauta tai napsauta sitten Yhdistä.
Vaihe 4:  Kun yhteys langattomaan verkkoon on muodostettu, kytke Ethernet-sovitin takaisin Surfacen USB-porttiin. Windows Updaten pitäisi asentaa Ethernet-sovitintasi vastaava ohjain.
Vaihe 5:  Toista edellä olevat lankaverkkoon yhdistämisen vaiheet.

Jos et vieläkään voi muodostaa yhteyttä lankaverkkoon, katso ohjeaihetta Langallisen ja langattoman verkon ongelmat.

Yhteensopivuus

Surface Pro -mallit ja Surface 3 ovat yhteensopivia Windows 8.1 -käyttöön hyväksyttyjen laitteiden kanssa. Windows Compatibility Center -sivustosta voit tarkistaa, mitkä USB Ethernet -sovittimet ovat yhteensopivia Surfacen kanssa.