Surface RT.

Koskee seuraavia:

Surface Pro.

Käyttöjärjestelmä:

Surfacen päivittäminen Windows 8:sta Windows 8.1 -versioon

Saat Surface RT- tai Surface Pro -laitteestasi parhaan hyödyn päivittämällä uusimpaan Windows RT 8.1- tai Windows 8.1 -versioon.

Onko käytössäsi jo Windows RT 8.1- tai Windows 8.1 -ennakkoversio?

Katso siinä tapauksessa ohjeaihetta Surfacen päivittäminen Windows 8.1 -ennakkoversiosta.

Miten voin päivittää Surface RT:n?

Jos olet valmis, lataa ilmainen päivitys Windows-kaupasta seuraavasti:

Vaihe 1:  Siirry aloitusnäyttöön ja napauta tai napsauta Kauppa-ruutua.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Kauppa-sovelluksessa Windows 8.1 -päivitystä. Jos päivitystä ei näy Kauppa-sovelluksen aloitusnäytössä, katso ohjeaihetta Etkö löydä päivitystä Windows-kaupasta?
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Lataa.
Vaihe 4:  Päivitys ladataan ja asennetaan taustalla. Voit käyttää Surfacea sillä aikaa muihin tehtäviin.
Asennusohjelma tarkistaa, onko vapaata levytilaa riittävästi, toimivatko sovellukset ja laitteet Windows 8.1 -versiossa ja onko laitteessa kaikki tarvittavat päivitykset. Joissakin tapauksissa asennusohjelma saattaa havaita, että sinun täytyy tehdä jotakin, ennen kuin voit jatkaa päivityksen asentamista. Tällöin näyttöön tulee sanoma, jossa sinulle kerrotaan, mitä sinun pitää tehdä.
Huomautus
Jos asennus jostakin syystä keskeytyy, voit käynnistää päivityksen uudelleen samasta kohdasta, johon se jäi, palaamalla Kauppa-sovellukseen ja lataamalla päivityksen uudelleen.

Miten voin päivittää Surface Pron?

Tärkeitä vihjeitä Surface Pron valmisteluun Windows 8.1 -päivitystä varten on ohjeaiheessa Päivittäminen Windows 8:sta Windows 8.1 -versioon.

Jos olet valmis, lataa ilmainen päivitys Windows-kaupasta seuraavasti:

Vaihe 1:  Siirry aloitusnäyttöön ja napauta tai napsauta Kauppa-ruutua.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Kauppa-sovelluksessa Windows 8.1 -päivitystä. Jos päivitystä ei näy Kauppa-sovelluksen aloitusnäytössä, katso alla olevaa ohjeaihetta Etkö löydä päivitystä Windows-kaupasta?
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Lataa.
Vaihe 4:  Päivitys ladataan ja asennetaan taustalla. Voit käyttää Surfacea sillä aikaa muihin tehtäviin.
Asennusohjelma tarkistaa, onko vapaata levytilaa riittävästi, toimivatko sovellukset ja laitteet Windows 8.1 -versiossa ja onko laitteessa kaikki tarvittavat päivitykset. Joissakin tapauksissa asennusohjelma saattaa havaita, että sinun täytyy tehdä jotakin, ennen kuin voit jatkaa päivityksen asentamista. Tällöin näyttöön tulee sanoma, jossa sinulle kerrotaan, mitä sinun pitää tehdä.
Huomautus
Jos asennus jostakin syystä keskeytyy, voit käynnistää päivityksen uudelleen samasta kohdasta, johon se jäi, palaamalla Kauppa-sovellukseen ja lataamalla päivityksen uudelleen.

Etkö löydä päivitystä Windows-kaupasta?

Kokeile näitä ohjeita, jos et löydä päivitystä Windows-kaupasta. Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Vaihe 1:  Sulje Windows-kauppa ja avaa se uudelleen.
Vaihe 2:  Varmista, että KB 2871389 on asennettu Windows Updatesta.
Saat päivityshistorian näkyviin sipaisemalla näytön oikeasta reunasta sisäänpäin, napauttamalla tai napsauttamalla Asetukset ja valitsemalla sitten Muuta tietokoneen asetuksia. Napauta tai napsauta Päivitys ja palautus ja sitten Windows Update. Napauta tai napsauta Näytä päivityshistoria.
Vaihe 3:  Jos päivityshistorialuettelossasi ei näy KB 2871389 -päivitystä, se täytyy asentaa manuaalisesti. Lisätietoja manuaalisesta päivittämisestä on ohjeaiheessa Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen.
Vaihe 4:  Käynnistä Surface uudelleen.
Vaihe 5:  Palauta Windows-kaupan asetukset.
Voit tehdä tämän sipaisemalla näytön oikeasta reunasta sisäänpäin, napauttamalla tai napsauttamalla Hae ja kirjoittamalla hakuruutuun suorita. Napauta tai napsauta Suorita ja kirjoita komentoon wsreset. Napauta tai napsauta OK.
Vaihe 6:  Jos Windows 8.1 -päivitystä ei vieläkään näy kaupassa, ota meihin yhteyttä.
Huomautus
Jos käytät Surface-laitetta organisaatioympäristössä, sinun täytyy todennäköisesti pyytää IT-osastolta apua voidaksesi päivittää Windows 8.1 -versioon. Käytössäsi saattaa olla Windowsin kaupallinen versio, kuten volyymikäyttöoikeus- tai yritysversio.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Miksi päivitystä ei löydy Kaupasta?

Tuki

Surfacen päivittämisen aikana voit käyttää puhelin- ja keskustelutukea. Ennen päivittämistä katso ohjeaihetta Päivittäminen Windows 8.1 -versioon: usein kysytyt kysymykset.

Surface Pron päivittäminen Windows 8:sta Windows 8.1 -versioon

Saat Surface Pro -laitteestasi parhaan hyödyn päivittämällä Windows 8.1:een. Windows 8.1 -päivityksen jälkeen voit halutessasi päivittää Windows 10:een.

Huomautus
Jos käytössäsi on Windows 8.1 -ennakkoversio, katso ohjeaihetta Surfacen päivittäminen Windows 8.1 -ennakkoversiosta.

Miten voin päivittää Surface Pron?

Tärkeitä vihjeitä Surface Pron valmisteluun Windows 8.1 -päivitystä varten on ohjeaiheessa Päivittäminen Windows 8:sta Windows 8.1 -versioon.

Lataa ilmainen päivitys Windows-kaupasta seuraavasti:

Vaihe 1:  Avaa Windows-kauppa napauttamalla tai napsauttamalla aloitusnäytössä Kauppa.
Kun teet tämän ensin, näet, miten käynnistetty asennus etenee.
Vaihe 2:  Lataa Windows 8.1 Windows-kaupasta .
Asennusohjelma tarkistaa, onko vapaata levytilaa riittävästi, toimivatko sovellukset ja laitteet Windows 8.1 -version kanssa ja onko laitteessa kaikki tarvittavat päivitykset. Joissakin tapauksissa asennusohjelma saattaa havaita, että sinun täytyy tehdä jotakin, ennen kuin voit jatkaa päivityksen asentamista. Tällöin näyttöön tulee sanoma, jossa sinulle kerrotaan, mitä sinun pitää tehdä.
Huomautus
Jos asennus jostakin syystä keskeytyy, voit käynnistää päivityksen uudelleen samasta kohdasta, johon se jäi, palaamalla Kauppa-sovellukseen ja lataamalla päivityksen uudelleen.

Etkö löydä päivitystä Windows-kaupasta?

Kokeile näitä ohjeita, jos et löydä päivitystä Windows-kaupasta. Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, löydätkö sen.

Vaihe 1:  Sulje Windows-kauppa ja avaa se uudelleen.
Vaihe 2:  Varmista, että KB 2871389 on asennettu Windows Update -toiminnolla.
Päivityshistorian tarkasteleminen:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta tai napsauta Asetukset > Muuta tietokoneen asetuksia > Päivitys ja palautus.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Windows Update > Näytä päivityshistoria.
Vaihe 3:  Jos päivityshistorialuettelossasi ei näy KB 2871389 -päivitystä, se täytyy asentaa manuaalisesti. Toimi näin:

Vaihe 1:  Siirry kohtaan Windows 8 -päivitys x64-pohjaisiin järjestelmiin (KB2871389).
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta omaa kieltäsi avattavassa luettelossa ja napauta tai napsauta Lataa.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Suorita, jos haluat asentaa KB 2871389:n heti, tai Tallenna, jos haluat luoda tiedoston myöhemmin tehtävää asennusta varten.
Vaihe 4:  Käynnistä Surface uudelleen.
Vaihe 5:  Nollaa Windows-kauppa. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta tai napsauta Hae.
Vaihe 2:  Kirjoita hakuruutuun suorita ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Suorita.
Vaihe 3:  Kirjoita Suorita-komennon kohdalle wsreset. Napauta tai napsauta OK.

Jos Windows 8.1 -päivitystä ei vieläkään näy kaupassa, ota meihin yhteyttä.

Huomautus
Jos käytät Surfacea työpaikalla tai koulussa, sinun täytyy todennäköisesti pyytää IT-osastolta apua voidaksesi päivittää Windows 8.1 -versioon. Käytössäsi saattaa olla Windowsin kaupallinen versio, kuten volyymikäyttöoikeus- tai yritysversio.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Miksi päivitystä ei löydy Kaupasta?

Tuki

Surfacen päivittämisen aikana voit käyttää puhelin- ja keskustelutukea. Ennen päivittämistä katso ohjeaihetta Päivittäminen Windows 8.1 -versioon: usein kysytyt kysymykset.