Valokuvien, asiakirjojen ja muiden kohteiden varmuuskopioiminen

Voit varmuuskopioida OneDriveen Surfaceen tallentamiasi valokuvia, asiakirjoja ja muita tärkeitä tiedostoja OneDrive-palvelun ja Tiedostohistoria-toiminnon avulla.

OneDrive-palvelun käyttäminen

Voit varmuuskopioida tiedostoja ja jopa tietokoneen asetuksia OneDriven avulla. Lisätietoja on ohjeaiheessa OneDrive-palvelun käytön aloittaminen.

Tiedostohistorian käyttäminen

Voit varmuuskopioida tiedostot automaattisesti myös Tiedostohistoria-toiminnolla. Jos alkuperäiset tiedostot katoavat, vioittuvat tai ne poistetaan, voit palauttaa niistä jokaisen. Voit myös etsiä tiedostojesi eri versioita tietyltä ajalta.

Ennen kuin voit aloittaa tiedostojen varmuuskopioinnin Tiedostohistoria-toiminnolla, sinun täytyy määrittää asema, johon tiedostot tallennetaan. Tiedostot kannattaa suojata järjestelmän kaatumiselta tai muilta tietokoneessa ilmeneviltä ongelmilta käyttämällä ulkoista kiintolevyä tai verkkosijaintia.

Tietoja aseman määrittämisestä on ohjeaiheessa Aseman määrittäminen tiedostohistoriaa varten.

Tiedostohistorian vianmääritysvinkkejä ja ohjeita on aiheessa Entä jos jokin menee pieleen Tiedostohistoriassa?