Musiikin kuunteleminen Surfacella

Xbox Musicin avulla voit toistaa kokoelmassasi olevaa musiikkia, suoratoistaa musiikkia tai ostaa musiikkia Xbox Music -kaupasta. Löydät uutta musiikkia myös luomalla pitämiisi esittäjiin perustuvan radioaseman.

Surfacen Xbox Music -sovellus

Musiikin lisääminen musiikkikirjastoon

Xbox Music noutaa automaattisesti musiikkia Windowsin musiikkikirjastosta. Voit lisätä musiikkia musiikkikirjastoosi toimimalla näin:

Vaihe 1:

Jos musiikkitiedostot sisältävä kansio tai sijainti on ulkoisella kiintolevyllä tai siirrettävässä tietovälineessä, kuten USB-muistitikulla tai microSD-kortilla, varmista, että kiintolevy tai tietoväline on liitetty Surfaceen ja voit avata sen.

Huomautukset
  • Voit yhdistää musiikkikirjastoon USB-muistitikussa, microSD-kortilla tai muussa ulkoisessa tallennusvälineessä olevia tiedostoja ja kansioita, mutta voit käyttää niitä vain, kun muistitikku tai microSD-kortti on liitettynä Surfaceen.
  • Musiikkitiedostot kannattaa kopioida Surfaceen, minkä jälkeen on syytä suorittaa seuraavat toimet. Tällöin musiikkitiedostot näkyvät edelleen musiikkikirjastossasi, vaikka irrotat tallennusvälineen Surfacesta.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Työpöytä
(tai paina näppäinyhdistelmää Windows-logonäppäin windows-logonäppäin + D).

Jos aloitusnäytössä ei näy työpöytää, sipaise ylöspäin ja napauta tai napsauta Sovellukset-näkymässä Työpöytä.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Resurssienhallinta.
Vaihe 4:  Etsi selaamalla musiikkitiedostokansio, jonka haluat lisätä, ja paina sitä pitkään tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella.
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta Sisällytä kirjastoon ja valitse sitten Musiikki.

Lisätietoja kirjastoista on ohjeaiheessa Kirjastot: kansion lisääminen tai poistaminen.

Musiikin toistaminen Xbox Music -kokoelmasta

Voit toistaa Xbox Music -kokoelmassasi olevaa musiikkia seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Musiikki.

Kirjaudu sisään Microsoft-tilillä, jos sitä pyydetään.

Vaihe 2:  Napauta tai napsauta vasemmalla Kokoelma.
Vaihe 3:  Tarkastele musiikkikirjastoa haluamallasi tavalla napauttamalla tai napsauttamalla Kokoelma-kohdassa Albumit, Esittäjät tai Kappaleet. Voit etsiä soitettavaa sisältöä myös käyttämällä vasemmalla olevaa hakuruutua.

Eikö sinulla ole musiikkia? Jos kokoelmasi on tyhjä, lisää kappaleita Musiikki-kansioon, niin ne näkyvät Musiikki-sovelluksessa. Jos taas musiikkisisältösi on jossakin toisessa kotiverkkoosi (kotiryhmään) kuuluvassa tietokoneessa, voit liittyä kotiryhmään ja kuunnella musiikkia kopioimatta sitä Surfaceen.

Voit lisätä musiikkia myös siirrettävästä tietovälineestä, kuten USB-muistitikulta tai microSD-kortilta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen tallennusvaihtoehdot.

Ohjeita musiikin kopiointiin Musiikki-kirjastoon on aiheessa Tiedostojen siirtäminen Surfaceen.

Ohjeet kotiverkossa olevien musiikkitiedostojen kuuntelemiseen ovat ohjeaiheessa Kotiverkossa olevien tiedostojen jakaminen.

Vihjeitä
  • Jos haluat muhkeamman äänen, kytke ulkoiset kaiuttimet Surfacen kuulokeliitäntään tai USB-porttiin tai yhdistä ne langattomasti Bluetooth®-tekniikalla.
  • Jos olet työpöydällä ja kuuntelet Musiikki-sovelluksen kappaleita, voit toistaa, keskeyttää ja ohittaa kappaleita tarvitsematta avata Musiikki-sovellusta uudelleen. Siirrä hiiren osoitin Musiikki-sovelluspainikkeen päälle tehtäväpalkissa tai käytä näppäimistön medianäppäimiä tai laitteen äänenvoimakkuuden säätöpainikkeita milloin tahansa.

Musiikin suoratoisto Xbox Music Pass -tilauksen avulla

Kokeile Xbox Music Pass -tilausta, jonka ansiosta voit suoratoistaa tai ladata miljoonia kappelaita PC:llä, Surfacella, Windows Phonella tai Xbox-konsolilla. Jos haluat lisätietoja, käy Xbox Music -sivustossa. Voit myös luoda ja tallentaa soittoluetteloita, joista valitset suosikkisi helposti.

Huomautus
Kaikki musiikkisovelluspalvelut eivät ole saatavilla kaikilla alueilla.

Suoratoista musiikkia seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Musiikki.
Vaihe 2:  Kirjaudu sisään Microsoft-tililläsi, jos et ole vielä tehnyt näin.
Vaihe 3:  Kirjoita hakuruutuun esittäjän, albumin tai kappaleen nimi ja napauta tai napsauta Hae-kuvaketta.
Vaihe 4:  Valitse haluamasi esittäjä, albumi tai kappale ja napauta tai napsauta sitten Toista-painiketta.

Jos haluat lisätietoja, käy Xbox Music -sivustossa.

Radioaseman luominen

Haluatko luoda musiikkia jotakin tiettyä mielentilaa tai tapahtumaa varten? Xbox Musicin Radio-ominaisuus luo dynaamisen soittoluettelon samankaltaisista esittäjistä. Voit luoda radioaseman seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta Radio.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Käynnistä asema ja kirjoita esittäjän nimi.

Kappaleiden ja albumien ostaminen

Voit ostaa esittäjien albumeita ja kappaleita suoraan Xbox Musicista käyttämällä Microsoft-tiliisi liitettyä maksutapaa.

Vaihe 1:  Kirjoita Xbox Musicissa hakuruutuun esittäjän, albumin tai kappaleen nimi ja napauta tai napsauta Hae-kuvaketta.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta kappaletta tai albumia, napauta tai napsauta Osta albumi tai Osta kappale ja toimi sitten näytössä näkyvien ohjeiden mukaisesti.
Vihje
Jos haluat tarkastella maksu- ja laskutusvaihtoehtoja, avaa Asetukset-oikopolku ja napauta tai napsauta sitten Tili.

Soittoluettelon luominen ja muokkaaminen

Voit luoda soittoluettelon seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta Xbox Musicissa vasemmalla Uusi soittoluettelo.
Vaihe 2:  Kirjoita Nimeä soittolista -kohdassa soittoluettelo ja napauta tai napsauta sitten Tallenna.
Vaihe 3:  Valitse kokoelmassasi albumi tai kappale ja napauta tai napsauta sitten Lisää. Voit myös yksinkertaisesti vetää kappaleet ja albumit jostain sovelluksen osasta soittoluetteloon.
Vihje
Voit myös järjestää soittoluettelon uudelleen vetämällä kappaleet uusin kohtiin.

Musiikin kiinnittäminen aloitusnäyttöön

Haluatko kuulla jotain usein? Kiinnitä se aloitusnäyttöön. Toimi näin:

Vaihe 1:  Napsauta kiinnitettävää kohdetta hiiren kakkospainikkeella tai sipaise sen yli. Kohde voi olla albumi, esittäjä, kappale, radioasema tai jopa kokonainen soittoluettelo.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Kiinnitä aloitusnäyttöön.

Muut musiikkisovellukset

Windows-kaupasta löytyy lisää musiikkisovelluksia. Surface Prossa on Windows Media Player -työpöytäsovellus.

Tarvitsetko apua?

Jos tarvitset apua Xbox Musicin kanssa, katso Xbox Music -kohtaa osoitteessa support.xbox.com.