Valokuvien ja kotivideoiden katseleminen ja tuominen

Valokuvat-sovelluksessa voit katsella Surfacessa ja OneDrive-palvelussa olevia valokuvia. Jos kamerassasi tai puhelimessasi on valokuvia, voit tuoda ne tällä sovelluksella.

Koskee seuraavia:

Koskee seuraavia:

Surface RT, Surface 2.

Koskee seuraavia:

Surface 3, Surface Pro 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Koskee seuraavia:

Surface RT, Surface 2.

Käyttöjärjestelmä:

Valokuvakansion lisääminen kuvakirjastoon

Valokuvat-sovellus näyttää Windows-kuvakirjastossa olevat valokuvat Surfacessa. Valokuvat voivat olla myös ulkoisissa asemissa, jaetuissa verkkokansioissa ja muissa Surfacen kansioissa. Jos haluat katsella kuvakirjastossa muissa kansioissa olevia kuvia, siirrä ne Kuvat-kansioon tai lisää ne kuvakirjastoon. Toimi näin:

Vaihe 1:  Jos kuvat sisältävä kansio tai sijainti on ulkoisella kiintolevyllä tai siirrettävässä tietovälineessä, kuten USB-muistitikulla tai microSD-kortilla, varmista, että kiintolevy tai tietoväline on liitetty Surfaceen ja voit avata sen.
Vaihe 2:  Valitse Aloitus Windows-logo ja valitse Resurssienhallinta.
Vaihe 3:  Etsi selaamalla kuvakansio, jonka haluat lisätä, ja paina sitä pitkään (tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella).
Vaihe 4:  Valitse Sisällytä kirjastoon > Kuvat.

Huomautukset
  • Voit yhdistää kuvakirjastoon USB-muistitikussa, microSD-kortilla tai muussa ulkoisessa tallennusvälineessä olevia tiedostoja ja kansioita, mutta voit käyttää niitä vain, kun USB-muistitikku tai microSD-kortti on liitettynä Surfaceen.
  • Kuvat kannattaa kopioida Surfaceen edellä kuvatulla tavalla, jolloin kuvat näkyvät kuvakirjastossa, vaikka irrotat tallennusvälineen Surfacesta.

Valokuvien ja videoitten katseleminen

Voit katsella kuvakirjastossa ja OneDrive-palvelussa olevia valokuvia ja videoita Valokuvat-sovelluksella seuraavasti:

Vaihe 1:  Valitse Aloitus Windows-logo ja valitse Kaikki sovellukset > Valokuvat.
Vaihe 2:  Valitse vasemmasta yläkulmasta Kokoelma Näytä valokuvakokoelma -kuvake.
Vaihe 3:  Valitse tarkasteltavat valokuvat ja videot.

Valokuvat-sovelluksen voi kiinnittää Aloitus-valikkoon. Toimi näin:

• Valitse Aloitus Windows-logo, valitse Kaikki sovellukset, paina pitkään (tai valitse hiiren kakkospainikkeella) Valokuvat ja valitse Kiinnitä aloitusnäyttöön.
Vihjeitä

Tuonti kamerasta, puhelimesta, DVD-levyltä tai ulkoisesta levyasemasta

Voit lisätä valokuvia ja videoita Surfaceen suoraan microSD-kortilta, yhteensopivasta USB-kamerasta, puhelimesta, muistitikulta tai muulta USB-tallennusvälineeltä. Toimi näin:

Vaihe 1:  Liitä Surfaceen yhteensopiva USB-kamera, puhelin, USB-muistitikku tai muu USB-tallennusväline tai aseta microSD-kortti microSD-korttipaikkaan.
Ohjeet ovat aiheissa USB-hiiren tai -tulostimen tai muun USB-laitteen kytkeminen ja Surfacen tallennusvaihtoehdot.
Vaihe 2:  Tuo tai kopioi tiedostot laitteesta tai asemasta näytössä näkyvien ohjeiden mukaisesti.
Vihje

Jos valokuvia tai videoita on paljon, voit tallentaa ne OneDrive-palveluun käytettäväksi millä tahansa laitteella (esimerkiksi Surfacella), jossa on Internet-yhteys. Lisätietoja on ohjeaiheessa OneDrive tietokoneessasi.

Valokuvien ja videoitten muokkaaminen

Voit muokata valokuvia ja videoita valmiilla Valokuvat-sovelluksella. Tässä sovelluksessa on useita toimintoja, joilla voi muokata valokuvia, mutta jos haluat tehdä vaativampaa muokkausta tai käsitellä metatietoja, etsi Windows-kaupasta muita valokuvien muokkaussovelluksia.

Valokuvakansion lisääminen kuvakirjastoon

Valokuvat-sovellus näyttää Windows-kuvakirjastossa olevat valokuvat Surfacessa. Valokuvat voivat olla myös ulkoisissa asemissa, jaetuissa verkkokansioissa ja muissa Surfacen kansioissa. Jos haluat katsella kuvakirjastossa muissa kansioissa olevia kuvia, siirrä ne Kuvat-kansioon tai lisää ne kuvakirjastoon. Toimi näin:

Vaihe 1:  Jos kuvat sisältävä kansio tai sijainti on ulkoisella kiintolevyllä tai siirrettävässä tietovälineessä, kuten USB-muistitikulla tai microSD-kortilla, varmista, että kiintolevy tai tietoväline on liitetty Surfaceen ja voit avata sen.
Vaihe 2:  Valitse tehtäväpalkista Resurssienhallinta.
Vaihe 3:  Etsi selaamalla kuvakansio, jonka haluat lisätä, ja paina sitä pitkään (tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella).
Vaihe 4:  Valitse Sisällytä kirjastoon > Kuvat.

Huomautukset
  • Voit yhdistää kuvakirjastoon USB-muistitikussa, microSD-kortilla tai muussa ulkoisessa tallennusvälineessä olevia tiedostoja ja kansioita, mutta voit käyttää niitä vain, kun muistitikku tai microSD-kortti on liitettynä Surfaceen.
  • Kuvat kannattaa kopioida Surfaceen edellä kuvatulla tavalla, jolloin kuvat näkyvät kuvakirjastossa, vaikka irrotat tallennusvälineen Surfacesta.

Lisätietoja kirjastojen käytöstä on ohjeaiheessa Kirjastot: usein kysytyt kysymykset.

Valokuvien ja videoitten katseleminen

Voit katsella kuvakirjastossa ja OneDrive-palvelussa olevia valokuvia ja videoita Valokuvat-sovelluksella seuraavasti:

Vaihe 1:  Valitse Aloitus Windows-logo ja valitse Kaikki sovellukset > Valokuvat.
Kiinnitä Valokuvat-sovellus aloitusnäyttöön valitsemalla Aloitus Windows-logo, valitsemalla Kaikki sovellukset, painamalla pitkään (tai valitsemalla hiiren kakkospainikkeella) Valokuvat ja valitsemalla Kiinnitä aloitusnäyttöön.
Vaihe 2:  Valitse Kuvakirjasto-kohdan vieressä oleva nuoli Nuoli ja valitse joko OneDrive tai Kuvakirjasto.
Vaihe 3:  Valitse valokuvakansio, jossa haluat katsella valokuvia ja videoita.
Vihjeitä

Tuonti kamerasta, puhelimesta, DVD-levyltä tai ulkoisesta levyasemasta

Voit lisätä valokuvia ja videoita Surfaceen suoraan microSD-kortilta, yhteensopivasta USB-kamerasta, puhelimesta, muistitikulta tai muulta USB-tallennusvälineeltä. Toimi näin:

Vaihe 1:  Liitä Surfaceen yhteensopiva USB-kamera, puhelin, USB-muistitikku tai muu USB-tallennusväline tai aseta microSD-kortti microSD-korttipaikkaan.
Ohjeet ovat aiheissa USB-hiiren tai -tulostimen tai muun USB-laitteen kytkeminen ja Surfacen tallennusvaihtoehdot.
Vaihe 2:  Valitse Aloitus Windows-logo ja valitse Kaikki sovellukset > Valokuvat.
Vaihe 3:  Tuo esiin sovelluskomennot sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin.
(Jos käytät hiirtä, napsauta sovelluksessa hiiren kakkospainikkeella.)
Vaihe 4:  Valitse Tuo.
Tuonti on mahdollista vain, jos katselet kuvakansiota, ei silloin, jos katselet yksittäistä valokuvaa.
Vaihe 5:  Valitse laite, josta haluat tuoda kohteita.
Vaihe 6:  Valitse jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista:

• Jos haluat tuoda kaikki, valitse Tuo.
  • Jos et halua tuoda kaikkea, valitse Poista valinta ja valitse tuotavat valokuvat. Kun olet valinnut kaikki tuotavat kohteet, valitse Tuo.

Valokuvat ja videot tallennetaan Kuvat-kansioosi alikansioon, jonka nimenä on kuvien ja videoiden tuontipäivämäärä. Lisätietoja on ohjeaiheessa Valokuvien tai videoitten tuominen.

Vihje

Jos valokuvia tai videoita on paljon, voit tallentaa ne OneDrive-palveluun käytettäväksi millä tahansa laitteella (esimerkiksi Surfacella), jossa on Internet-yhteys. Lisätietoja on ohjeaiheissa OneDrive: usein kysytyt kysymykset.

Valokuvien ja videoitten muokkaaminen

Voit muokata valokuvia ja videoita valmiilla Valokuvat-sovelluksella. Tässä sovelluksessa on useita toimintoja, joilla voi muokata valokuvia, mutta jos haluat tehdä vaativampaa muokkausta tai käsitellä metatietoja, etsi Windows-kaupasta muita valokuvien muokkaussovelluksia.

Hyvä vaihtoehto videoitten muokkaamiseen on Elokuvakone-sovellus. Lisätietoja on ohjeaiheessa Windowsin Elokuvakone-sovellus: usein kysytyt kysymykset. Tämän sovelluksen voi asentaa ilmaiseksi Windows-kaupasta.

Valokuvien ja videoitten muokkaamisesta on lisätietoja ohjeaiheessa Valokuvien ja videoitten muokkaaminen.

Valokuvakansion lisääminen kuvakirjastoon

Valokuvat-sovellus näyttää Windows-kuvakirjastossa olevat valokuvat Surfacessa. Valokuvat voivat olla myös ulkoisissa asemissa, jaetuissa verkkokansioissa ja muissa Surfacen kansioissa. Jos haluat katsella kuvakirjastossa muissa kansioissa olevia kuvia, siirrä ne Kuvat-kansioon tai lisää ne kuvakirjastoon. Toimi näin:

Vaihe 1:  Jos kuvat sisältävä kansio tai sijainti on ulkoisella kiintolevyllä tai siirrettävässä tietovälineessä, kuten USB-muistitikulla tai microSD-kortilla, varmista, että kiintolevy tai tietoväline on liitetty Surfaceen ja voit avata sen.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Työpöytä (tai paina näppäinyhdistelmää Windows-logonäppäin windows-logonäppäin + D).
Jos aloitusnäytössä ei näy työpöytää, sipaise ylöspäin ja napauta tai napsauta Sovellukset-näkymässä Työpöytä.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta tehtäväpalkissa Resurssienhallinta.
Vaihe 4:  Etsi selaamalla kuvakansio, jonka haluat lisätä, ja paina sitä pitkään tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella.
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta Sisällytä kirjastoon ja valitse sitten Kuvat.

Huomautukset
  • Voit yhdistää kuvakirjastoon USB-muistitikussa, microSD-kortilla tai muussa ulkoisessa tallennusvälineessä olevia tiedostoja ja kansioita, mutta voit käyttää niitä vain, kun muistitikku tai microSD-kortti on liitettynä Surfaceen.
  • Kuvat kannattaa kopioida Surfaceen edellä kuvatulla tavalla, jolloin kuvat näkyvät kuvakirjastossa, vaikka irrotat tallennusvälineen Surfacesta.

Lisätietoja kirjastojen käytöstä on ohjeaiheessa Kirjastot: usein kysytyt kysymykset.

Valokuvien ja videoitten katseleminen

Voit katsella kuvakirjastossa ja OneDrive-palvelussa olevia valokuvia ja videoita Valokuvat-sovelluksella seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Valokuvat.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Kuvakirjasto-kohdan viereistä nuolta Nuoli ja napauta tai napsauta sitten OneDrive tai Kuvakirjasto.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta valokuvakansiota, jossa haluat katsella valokuvia ja videoita.
Vihjeitä

Tuonti kamerasta, puhelimesta, DVD-levyltä tai ulkoisesta levyasemasta

Voit lisätä valokuvia ja videoita Surfaceen suoraan microSD-kortilta, yhteensopivasta USB-kamerasta, puhelimesta, muistitikulta tai muulta USB-tallennusvälineeltä. Toimi näin:

Vaihe 1:  Liitä Surfaceen yhteensopiva USB-kamera, puhelin, USB-muistitikku tai muu USB-tallennusväline tai aseta microSD-kortti microSD-korttipaikkaan.
Lisätietoja on ohjeaiheissa USB-hiiren tai -tulostimen tai muun USB-laitteen kytkeminen ja Surfacen tallennusvaihtoehdot.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Valokuvat.
Vaihe 3:  Tuo sovelluskomennot näkyviin sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin.
(Jos käytät hiirtä, napsauta sovelluksessa hiiren kakkospainikkeella.)
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Tuo.

Tuonti on mahdollista vain, jos katselet kuvakansiota, ei silloin, jos katselet yksittäistä valokuvaa.
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta laitetta, josta haluat tuoda.
Vaihe 6:  Valitse jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista:

• Jos haluat tuoda kaikki, napauta tai napsauta Tuo.
  • Jos et halua tuoda kaikkea, napauta tai napsauta Poista valinta ja napauta tai napsauta sitten tuotavia valokuvia tai sipaise niitä alaspäin. Kun olet valinnut kaikki tuotavat kohteet, napauta tai napsauta Tuo.

Valokuvat ja videot tallennetaan Kuvat-kansioosi alikansioon, jonka nimenä on kuvien ja videoiden tuontipäivämäärä. Lisätietoja on ohjeaiheessa Valokuvien tai videoitten tuominen.

Vihje

Jos valokuvia tai videoita on paljon, voit tallentaa ne OneDrive-palveluun käytettäväksi millä tahansa laitteella (esimerkiksi Surfacella), jossa on Internet-yhteys. Lisätietoja on ohjeaiheissa OneDrive: usein kysytyt kysymykset.

Valokuvien ja videoitten muokkaaminen

Voit muokata valokuvia ja videoita valmiilla Valokuvat-sovelluksella. Tässä sovelluksessa on useita toimintoja, joilla voi muokata valokuvia, mutta jos haluat tehdä vaativampaa muokkausta tai käsitellä metatietoja, etsi Windows-kaupasta muita valokuvien muokkaussovelluksia.

Hyvä vaihtoehto videoitten muokkaamiseen on Elokuvakone-sovellus. Lisätietoja on ohjeaiheessa Windowsin Elokuvakone-sovellus: usein kysytyt kysymykset. Tämän sovelluksen voi asentaa ilmaiseksi Windows-kaupasta.

Valokuvien ja videoitten muokkaamisesta on lisätietoja ohjeaiheessa Valokuvien ja videoitten muokkaaminen.

Valokuvakansion lisääminen kuvakirjastoon

Valokuvat-sovellus näyttää Windows-kuvakirjastossa olevat valokuvat Surfacessa. Valokuvat voivat olla myös ulkoisissa asemissa, jaetuissa verkkokansioissa ja muissa Surfacen kansioissa. Jos haluat katsella kuvakirjastossa muissa kansioissa olevia kuvia, siirrä ne Kuvat-kansioon tai lisää ne kuvakirjastoon. Toimi näin:

Vaihe 1:  Jos kuvat sisältävä kansio tai sijainti on ulkoisella kiintolevyllä tai siirrettävässä tietovälineessä, kuten USB-muistitikulla tai microSD-kortilla, varmista, että kiintolevy tai tietoväline on liitetty Surfaceen ja voit avata sen.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Työpöytä (tai paina näppäinyhdistelmää Windows-logonäppäin windows-logonäppäin + D).
Jos aloitusnäytössä ei näy työpöytää, sipaise ylöspäin ja napauta tai napsauta Sovellukset-näkymässä Työpöytä.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta tehtäväpalkissa Resurssienhallinta.
Vaihe 4:  Etsi selaamalla kuvakansio, jonka haluat lisätä, ja paina sitä pitkään tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella.
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta Sisällytä kirjastoon ja valitse sitten Kuvat.

Huomautukset
  • Voit yhdistää kuvakirjastoon USB-muistitikussa, microSD-kortilla tai muussa ulkoisessa tallennusvälineessä olevia tiedostoja ja kansioita, mutta voit käyttää niitä vain, kun muistitikku tai microSD-kortti on liitettynä Surfaceen.
  • Kuvat kannattaa kopioida Surfaceen edellä kuvatulla tavalla, jolloin kuvat näkyvät kuvakirjastossa, vaikka irrotat tallennusvälineen Surfacesta.

Lisätietoja kirjastojen käytöstä on ohjeaiheessa Kirjastot: usein kysytyt kysymykset.

Valokuvien ja videoitten katseleminen

Voit katsella kuvakirjastossa ja OneDrive-palvelussa olevia valokuvia ja videoita Valokuvat-sovelluksella seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Valokuvat.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Kuvakirjasto-kohdan viereistä nuolta Nuoli ja napauta tai napsauta sitten OneDrive tai Kuvakirjasto.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta valokuvakansiota, jossa haluat katsella valokuvia ja videoita.
Vihjeitä

Tuonti kamerasta, puhelimesta, DVD-levyltä tai ulkoisesta levyasemasta

Voit lisätä valokuvia ja videoita Surfaceen suoraan microSD-kortilta, yhteensopivasta USB-kamerasta, puhelimesta, muistitikulta tai muulta USB-tallennusvälineeltä. Toimi näin:

Vaihe 1:  Liitä Surfaceen yhteensopiva USB-kamera, puhelin, USB-muistitikku tai muu USB-tallennusväline tai aseta microSD-kortti microSD-korttipaikkaan.
Lisätietoja on ohjeaiheissa USB-hiiren tai -tulostimen tai muun USB-laitteen kytkeminen ja Surfacen tallennusvaihtoehdot.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Valokuvat.
Vaihe 3:  Tuo sovelluskomennot näkyviin sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin.
(Jos käytät hiirtä, napsauta sovelluksessa hiiren kakkospainikkeella.)
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Tuo.

Tuonti on mahdollista vain, jos katselet kuvakansiota, ei silloin, jos katselet yksittäistä valokuvaa.
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta laitetta, josta haluat tuoda.
Vaihe 6:  Valitse jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista:

• Jos haluat tuoda kaikki, napauta tai napsauta Tuo.
  • Jos et halua tuoda kaikkea, napauta tai napsauta Poista valinta ja napauta tai napsauta sitten tuotavia valokuvia tai sipaise niitä alaspäin. Kun olet valinnut kaikki tuotavat kohteet, napauta tai napsauta Tuo.

Valokuvat ja videot tallennetaan Kuvat-kansioosi alikansioon, jonka nimenä on kuvien ja videoiden tuontipäivämäärä. Lisätietoja on ohjeaiheessa Valokuvien tai videoitten tuominen.

Vihje

Jos valokuvia tai videoita on paljon, voit tallentaa ne OneDrive-palveluun käytettäväksi millä tahansa laitteella (esimerkiksi Surfacella), jossa on Internet-yhteys. Lisätietoja on ohjeaiheissa OneDrive: usein kysytyt kysymykset.

Valokuvien ja videoitten muokkaaminen

Voit muokata valokuvia ja videoita valmiilla Valokuvat-sovelluksella. Tässä sovelluksessa on useita toimintoja, joilla voi muokata valokuvia, mutta jos haluat tehdä vaativampaa muokkausta tai käsitellä metatietoja, etsi Windows-kaupasta muita valokuvien muokkaussovelluksia.

Hyvä vaihtoehto videoitten muokkaamiseen on Elokuvakone-sovellus. Lisätietoja on ohjeaiheessa Windowsin Elokuvakone-sovellus: usein kysytyt kysymykset. Tämän sovelluksen voi asentaa ilmaiseksi Windows-kaupasta.

Valokuvien ja videoitten muokkaamisesta on lisätietoja ohjeaiheessa Valokuvien ja videoitten muokkaaminen.