Yhteyden muodostaminen langattomaan verkkoon ei onnistu

Tässä on joitakin keinoja, joita voit kokeilla, jos et voi muodostaa WLAN-yhteyttä, yhteydet toimivat rajoitetusti, yhteyssignaali on heikko, yhteys katkeaa välillä tai jos et löydä verkkoa.

Ennen kuin aloitat

• Oletko vasta ottamassa Surfacea käyttöön?
    Tarkista, onko reititin täysin yhteensopiva Windowsin kanssa. Windowsin uusien verkko-ominaisuuksien vuoksi jotkin vanhemmat verkkoreitittimet eivät ole täysin yhteensopivia, joten ne voivat aiheuttaa ongelmia. Siirry Windows Compatibility Centeriin, jossa on luettelo Windows 8.1- ja Windows RT 8.1 -yhteensopivista reitittimistä.
  • Voitko muodostaa yhteyden langattomaan verkkoon, johonkin verkkosivustoon tai sähköpostiin toisella tietokoneella?
    Jos et, ongelma voi olla itse verkossa. Pyydä apua Internet-palveluntarjoajaltasi.
  • Onko kaikki verkkokaapelit kytketty oikein?
    Tarkista, että modeemi on kytketty toimivaan puhelinpistorasiaan tai kaapeliliitäntään joko suoraan tai reitittimen kautta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kotiverkon yhdistäminen Internetiin.
  • Onko Surface lähellä langatonta reititintä?
    Surfacen siirtäminen lähemmäs langatonta reititintä voi auttaa, samoin reitittimen siirtäminen pois lattialta ja kauemmas seinistä ja metalliesineistä (kuten metallisista arkistokaapeista).
  • Oletko unohtanut langattoman verkon salasanan?
    Jos et voi muodostaa yhteyttä, koska et tiedä langattoman verkon salasanaa, katso ohjeaihetta Langattoman verkon salasanan selvittäminen.
  • Onko lentotila pois käytöstä?
    Voit tarkistaa asian sipaisemalla näytön oikeasta reunasta sisäänpäin, napauttamalla tai napsauttamalla Asetukset ja napauttamalla tai napsauttamalla langattoman verkon kuvaketta. Varmista, että Lentotila-asetus on Ei käytössä.
  • Näyttääkö Surface oikean päivämäärän ja kellonajan?
    Tarkista asia ja tee tarvittaessa muutokset sipaisemalla näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauttamalla tai napsauttamalla Asetukset. Napauta tai napsauta sitten Muuta tietokoneen asetuksia, napauta tai napsauta Aika ja kieli sekä napauta tai napsauta Päivämäärä ja aika. Varmista, että tiedot ovat oikeat, tai tee muutoksia tarvittaessa.
  • Yritätkö muodostaa yhteyden mobiililaajakaistalla?
    Katso Etkö voi muodostaa yhteyttä mobiililaajakaistaverkkoon? -ohjeaihetta.

Ratkaisu 1: Käynnistä WLAN-yhteys uudelleen Surfacessa

Käynnistä WLAN uudelleen seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta langattoman verkon kuvaketta.

Langattoman verkon kuvake

Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Verkot-sivulla WLAN-kohdassa asetukseksi Ei käytössä ja valitse sitten uudelleen Käytössä.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta verkkoa, johon haluat muodostaa yhteyden, ja valitse tarvittaessa Yhdistä. Tarkista, että verkon tilana näkyy Yhdistetty.

Jos yhteyden muodostaminen ei vieläkään onnistu, kokeile ratkaisua 2.

Ratkaisu 2: Käynnistä verkkolaite ja Surface uudelleen

Käynnistä kokeeksi modeemi, reititin ja Surface uudelleen. Toimi näin:

Vaihe 1:  Irrota modeemin ja langattoman reitittimen virtajohto.
Vaihe 2:  Kun kaikki laitteiden valot ovat sammuneet, odota vähintään 30 sekuntia ja kytke modeemi sitten takaisin.

Huomautus
Joissakin modeemeissa on vara-akku, joka estää valojen sammumisen. Jos sinulla on tällainen modeemi, paina nollauspainike nopeasti alas ja vapauta se. Jos et näe nollauspainiketta, poista sen sijaan akku.
Vaihe 3:  Kytke reititin ja odota vielä minuutti.

Käynnistä sitten Surface uudelleen.

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Virta ja sen jälkeen Käynnistä uudelleen.
Vaihe 3:  Kirjaudu Windowsiin, palaa sitten Asetukset-kohtaan ja napauta tai napsauta langattoman verkon kuvaketta.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta langattoman verkkosi nimeä ja valitse Yhdistä.

Jos yhteyden muodostaminen ei vieläkään onnistu, kokeile ratkaisua 3.

Ratkaisu 3: Suorita vianmääritykset

Verkon tai verkkosovittimen vianmäärityksestä voi olla apua WLAN-ongelmien selvittämisessä ja ratkaisemisessa.

Verkon vianmäärityksen käyttäminen

Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta tai napsauta Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Hae.)
Vaihe 2:  Kirjoita hakuruutuun verkon vianmääritys.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta hakutuloksissa Määritä ja korjaa verkko-ongelmat.

Verkkosovittimen vianmäärityksen käyttäminen

Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Hae.)
Vaihe 2:  Kirjoita hakuruutuun vianmääritys ja napauta tai napsauta Vianmääritys.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Verkko ja Internet ja sitten Verkkosovitin.

Tarkista, onnistuuko WLAN-yhteyden muodostaminen. Jos ei, kokeile ratkaisua 4.

Ratkaisu 4: Asenna Surfaceen uusimmat päivitykset

Varmista, että Surfacessa on uusimmat päivitykset. Päivitykset voivat sisältää ratkaisuja yhteysongelmiin, jotka saattavat liittyä esimerkiksi rajoitettuihin yhteyksiin. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen.

Voit myös ladata reitittimen uusimmat päivitykset (laiteohjelmistopäivitykset) reitittimen valmistajan verkkosivustosta.

Huomautukset
  • Jos et ole online-tilassa etkä siis voi asentaa päivityksiä, yritä muodostaa yhteys julkiseen verkkoon (esimerkiksi kahvilassa tai kirjastossa) ja asentaa päivitykset sitä kautta.
  • Surface Pro: Voit myös yrittää muodostaa langallisen Internet-yhteyden ja asentaa päivitykset. Lisätietoja on ohjeaiheessa Yhdistäminen lankaverkkoon.

Entä jos näyttöön tulee edelleen rajoitettuja yhteyksiä koskeva sanoma?

Langaton verkko ja rajoitetut yhteydet

Yhteydet voivat toimia rajoitetusti monestakin syystä, mutta oli syy mikä tahansa, Internetin käyttäminen ei silloin onnistu.

Voit ehkä ratkaista ongelman päivittämällä Surfaceen uusimmat WLAN-ohjaimet Windows Updaten kautta.

Huomautus
Kaikkia rajoitettuihin yhteyksiin liittyviä ongelmia ei voi ratkaista WLAN-ohjaimilla. Rajoitettujen yhteyksien syynä voi olla laitteen WLAN-ohjaimien, tukipisteen laiteohjelmiston ja määritysten sekä muiden tekijöiden yhteisvaikutus. Tavoitteenamme on, että jatkossa yhä useammat rajoitettuihin yhteyksiin liittyvät ongelmat voitaisiin ratkaista Surface-ohjainpäivityksillä.

Ratkaisu 5: Asenna langaton ohjain manuaalisesti uudelleen

Jos Surfacen sisällä olevan langattoman kortin ohjain on vaurioitunut tai jos sitä ei ole asennettu, seurauksena on yhteysongelmia.

Jos kyseessä on Surface RT tai Surface 2, Windows Update päivittää ohjaimen automaattisesti.

Jos kyseessä on Surface Pro, voit päivittää ohjaimen Windows Update -toiminnolla tai voit asentaa ohjaimen tarvittaessa manuaalisesti. Voit tehdä tämän noudattamalla ohjeaiheessa Langattomien ohjaimien asentaminen Surface Prohon annettuja ohjeita.

Lisätietoja verkkosovittimen ohjaimen päivityksestä on ohjeaiheessa Ohjainten päivittäminen Windows 8.1:ssä tai Windows RT 8.1:ssä.

Muita ratkaisuja

Langattomissa yhteyksissä voi ilmetä ongelmia monista syistä. Seuraavassa on muita mahdollisia ratkaisuja, joita kannattaa kokeilla.

Reitittimen ja tukiaseman laiteohjelmiston päivittäminen

Reititin tai tukiasema saattaa tarvita laiteohjelmistopäivityksen erityisesti silloin, jos voit muodostaa yhteyden vain WEP-suojausta käyttämällä tai ilman mitään suojausta. Lataa laiteohjelmistopäivitys reitittimen tai tukiaseman valmistajan verkkosivustosta ja ota se käyttöön verkkosivustossa olevien tai ladatun tiedoston mukana tulevien ohjeiden mukaisesti.

Tarkista mahdolliset häiriötekijät

Jotkin kodin laitteet, kuten mikroaaltouunit ja jotkin langattomat puhelimet voivat aiheuttaa häiriöitä Surfacen ja kantoalueella olevien verkkojen välillä. Jos Surfacen lähistöllä on tällaisia laitteita, sammuta niistä tilapäisesti virta tai siirrä ne kauemmas.

Muuta reitittimen tai tukiaseman asetuksia niin, että ne käyttävät jotakin toista langatonta kanavaa, tai aseta kanavan valinta automaattiseksi, jos valinnalle on määritetty kiinteä kanavanumero. Joskus jokin langaton kanava voi olla häiriöttömämpi kuin muut. Katso langattoman signaalikanavan määrittämistä koskevat ohjeet tukiaseman tai reitittimen mukana tulleista oppaista.

Tarkista, onko MAC-suodatus käytössä

Langattomat reitittimet voivat estää verkon luvattoman käytön MAC-suodatuksen avulla. Ikävä kyllä MAC-suodatus voi myös estää Surfacea muodostamasta yhteyttä langattomaan verkkoon.

Jos MAC-suodatus on käytössä, kokeile seuraavia vaihtoehtoja:

• Poista MAC-suodatus tilapäisesti käytöstä reitittimessä, niin näet, estääkö MAC-suodatus Surfacea muodostamasta yhteyttä langattomaan verkkoon.
  • Lisää Surfacen MAC-osoite reitittimen valtuutettujen osoitteiden luetteloon.

Etsi Surfacen MAC-osoite seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta tai napsauta Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Hae.)
Vaihe 2:  Kirjoita cmd ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Komentokehote.
Vaihe 3:  Kirjoita komentokehotteeseen ipconfig /all ja paina Enter-näppäintä.
Vaihe 4:  Etsi fyysinen osoite. Se on Surfacen MAC-osoite.
Esimerkki MAC-osoitteesta

Lisätietoja reitittimen MAC-suodatusasetusten muuttamisesta on laitteen käyttöohjeessa tai laitevalmistajan verkkosivustossa. Jos muutat reitittimen MAC-suodatusasetuksia, käynnistä reititin uudelleen, ennen kuin yrität yhdistää Surfacen langattomaan verkkoon.

Varmista, että reititin lähettää verkon nimeä

Jos langatonta verkkoasi ei löydy käytettävissä olevien verkkojen luettelosta, ongelmana voi olla se, että langatonta reititintä ei ole asetettu lähettämään verkkotunnustaan (SSID). Voit ottaa SSID-lähetyksen käyttöön katsomalla langattoman reitittimen mukana toimitettuja ohjeita. Lisätietoja yhteyden muodostamisesta piilotettuun langattomaan verkkoon on ohjeaiheen Langallisen ja langattoman verkon ongelmat kohdassa Yhteyden muodostaminen piilotettuun langattomaan verkkoon.

Lisätietoja verkon havaitsemisongelmista on aiheessa Miksi en pysty löytämään langatonta verkkoa?

Muita keinoja muodostaa yhteys

Jos WLAN-verkkoa ei ole saatavilla, voit käyttää jotakin seuraavista vaihtoehdoista: