Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Koskee seuraavia:

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Käyttöjärjestelmä:

Surfacen yhdistäminen langattomaan verkkoon

Sisäänrakennetun WLAN-yhteyden ansiosta voit yhdistää Surfacen langattomaan verkkoon, jolloin voit selata Internetiä, hankkia sovelluksia Windows-kaupasta, lähettää sähköpostiviestejä ja käyttää muita verkossa olevia tietokoneita ja laitteita.

Yhteyden muodostaminen langattomaan verkkoon

Voit yhdistää Surfacen langattomiin verkkoihin sisäänrakennetun WLAN-yhteyden avulla. Joissakin Surface-malleissa on valmiina sisäänrakennettu mobiililaajakaista.

WLAN-yhteyden muodostaminen

Vaihe 1: Valitse näytön oikeasta alakulmasta WLAN-kuvake.
Näyttöön tulee saatavilla olevien langattomien verkkojen luettelo.
Vaihe 2: Valitse langaton verkko.
Vaihe 3: Valitse Yhdistä.
Anna verkon suojausavain (verkon salasana), jos sitä kysytään, ja valitse Seuraava.
Jos tarvitset apua langattoman verkon salasanan etsimiseen, katso ohjeaihetta Langattoman verkon salasanan selvittäminen.
Vaihe 4: Valitse kysyttäessä, haluatko jakaa tietoja muiden verkossa olevien tietokoneiden ja laitteiden kanssa.
Valitse Ei, jos muodostat verkkoyhteyttä julkisella paikalla, kuten kahvilassa.
Vaihe 5: Jos haluat selvittää oletko yhteydessä verkkoon, valitse Käynnistä Windows-logo ja valitse Kaikki sovellukset > Internet Explorer.
Jotkin langattomat verkot saattavat edellyttää salasanan antamista selainikkunassa.
Huomautukset
  • Tarkista, että modeemi on kytketty toimivaan puhelinpistorasiaan tai kaapeliliitäntään joko suoraan tai reitittimen kautta.
  • Surface tukee Wireless-N-standardia. Voit muodostaa yhteyden käyttipä reititin mitä standardia (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n) tahansa. Surface Pro 3 tukee myös Wireless-AC-standardia (Wi-Fi 802.11ac).
  • Jos langatonta verkkoasi ei löydy käytettävissä olevien verkkojen luettelosta, langatonta reititintä ei ehkä ole asetettu lähettämään verkkotunnustaan (SSID). Voit ottaa SSID-lähetyksen käyttöön katsomalla langattoman reitittimen mukana toimitettuja ohjeita. Lisätietoja yhteyden muodostamisesta piilotettuun langattomaan verkkoon on ohjeaiheessa Langallisen ja langattoman verkon ongelmat.
  • Jos WLAN-yhteyden muodostuksessa on ongelmia, katso Etkö voi muodostaa yhteyttä langattomaan verkkoon? -ohjeaihetta.

Yhteyden muodostaminen mobiililaajakaistaverkkoon

Jos käytössäsi on mobiililaajakaistalla varustettu Surface-malli, voit myös muodostaa yhteyden mobiililaajakaistaverkkoon. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä Windows-logo > Asetukset > Verkko ja Internet > Matkapuhelinverkko.
Vaihe 2:  Valitse Matkapuhelinverkko-kohdassa operaattorin nimi, kuten AT&T.
Jos haluat muodostaa yhteyden tähän verkkoon aina, kun se on mahdollista, valitse Yhdistä automaattisesti. Windows siirtyy automaattisesti WLAN- ja mobiililaajakaistan välillä tarpeen mukaan. Jos sallit verkkovierailut, seurauksena voi olla lisäkustannuksia.
Vaihe 3:  Valitse Yhdistä.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface 2 (4G):n tai Surface 3 (4G LTE):n asetusten määrittäminen.

Jos mobiilaajakaistayhteyden muodostuksessa on ongelmia, katso Etkö voi muodostaa yhteyttä mobiililaajakaistaverkkoon? -ohjeaihetta.

Langattoman verkkoyhteyden katkaiseminen

Vaihe 1:  Valitse näytön oikeasta alakulmasta Langaton verkko WLAN-kuvake.
Vaihe 2:  Valitse verkko, jonka tila on Yhdistetty.
Vaihe 3:  Valitse Katkaise yhteys.

Langattomaan verkon unohtaminen

Voit määrittää, että langaton verkko unohdetaan, jolloin se ei enää näy verkkoluettelossa. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä Windows-logo ja valitse Asetukset.
Vaihe 2:  Valitse Verkko ja Internet > WLAN > Hallitse WLAN-asetuksia.
Vaihe 3:  Valitse Valitse unohdettava verkko -kohdan verkkoluettelossa näkyvä verkko ja valitse Unohda.

Lentotilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Jos matkustat lentokoneella tai sinun ei tarvitse käyttää WLAN- tai Bluetooth®-yhteyttä vähään aikaan, voit ottaa lentotilan käyttöön. Tämän asetuksen käyttäminen voi auttaa pidentämään akun kestoa.

Vaihe 1:  Valitse näytön oikeasta alakulmasta Langaton verkko WLAN-kuvake.
Vaihe 2:  Valitse Lentotila Lentotilan kuvake.
Jos kuvake näkyy himmeänä, lentotila ei ole käytössä.
Huomautus
Kun lentotila on käytössä, sekä WLAN- että Bluetooth-yhteys on katkaistu.

Yhteyden muodostaminen langattomaan verkkoon

Voit yhdistää Surfacen langattomiin verkkoihin sisäänrakennetun WLAN-yhteyden avulla. Joissakin Surface-malleissa on valmiina sisäänrakennettu mobiililaajakaista.

WLAN-yhteyden muodostaminen

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta langattoman verkon kuvaketta  Langattoman verkon kuvake.
Näyttöön tulee saatavilla olevien langattomien verkkojen luettelo.
Vaihe 3:  Muodosta yhteys langattomaan verkkoon napauttamalla tai napsauttamalla sitä.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Yhdistä.
Anna verkon suojausavain (verkon salasana), jos sitä kysytään, ja napauta tai napsauta Seuraava.
Jos tarvitset apua langattoman verkon salasanan etsimiseen, katso ohjeaihetta Langattoman verkon salasanan selvittäminen.
Vaihe 5:  Valitse kysyttäessä, haluatko jakaa tietoja muiden verkossa olevien tietokoneiden ja laitteiden kanssa.
Valitse Ei, jos muodostat verkkoyhteyttä julkisella paikalla, kuten kahvilassa.
Vaihe 6:  Tarkista, toimiiko verkkoyhteys, siirtymällä aloitusnäyttöön ja napauttamalla tai napsauttamalla Internet Explorer.
Jotkin langattomat verkot saattavat edellyttää salasanan antamista selainikkunassa.
Huomautukset
  • Tarkista, että modeemi on kytketty toimivaan puhelinpistorasiaan tai kaapeliliitäntään joko suoraan tai reitittimen kautta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kotiverkon yhdistäminen Internetiin.
  • Surface tukee Wireless-N-standardia. Voit muodostaa yhteyden käyttipä reititin mitä standardia (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n) tahansa. Surface Pro 3 tukee myös Wireless-AC-standardia (Wi-Fi 802.11ac).
  • Jos langatonta verkkoasi ei löydy käytettävissä olevien verkkojen luettelosta, langatonta reititintä ei ehkä ole asetettu lähettämään verkkotunnustaan (SSID). Voit ottaa SSID-lähetyksen käyttöön katsomalla langattoman reitittimen mukana toimitettuja ohjeita. Lisätietoja yhteyden muodostamisesta piilotettuun langattomaan verkkoon on ohjeaiheen Langallisen ja langattoman verkon ongelmat kohdassa Yhteyden muodostaminen piilotettuun langattomaan verkkoon.
  • Jos WLAN-yhteyden muodostuksessa on ongelmia, katso Etkö voi muodostaa yhteyttä langattomaan verkkoon? -ohjeaihetta.

Yhteyden muodostaminen mobiililaajakaistaverkkoon

Jos käytössäsi on mobiililaajakaistalla varustettu Surface-malli, voit myös muodostaa yhteyden mobiililaajakaistaverkkoon. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta langattoman verkon kuvaketta  Langattoman verkon kuvake.
Vaihe 3:  Valitse Mobiililaajakaista-kohdassa operaattorin nimi, kuten AT&T (4G LTE).
Jos haluat muodostaa yhteyden tähän verkkoon aina, kun se on mahdollista, valitse Yhdistä automaattisesti. Windows siirtyy automaattisesti WLAN- ja mobiililaajakaistan välillä tarpeen mukaan. Jos sallit verkkovierailut, seurauksena voi olla lisäkustannuksia.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Yhdistä.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface 2 (4G):n tai Surface 3 (4G LTE):n asetusten määrittäminen.

Jos mobiilaajakaistayhteyden muodostuksessa on ongelmia, katso Etkö voi muodostaa yhteyttä mobiililaajakaistaverkkoon? -ohjeaihetta.

Langattoman verkkoyhteyden katkaiseminen

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta langattoman verkon kuvaketta Langattoman verkon kuvake.
Jos verkkoyhteys on muodostettu, verkon nimi näkyy langattoman yhteyden palkkien alla.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta verkkoa, jonka tila on Yhdistetty.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Katkaise yhteys.

Langattomaan verkon unohtaminen

Voit määrittää, että langaton verkko unohdetaan, jolloin se ei enää näy verkkoluettelossa. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia, napauta tai napsauta Verkko ja napauta tai napsauta sitten Yhteydet.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta WLAN-kohdassa Hallitse tunnettuja verkkoja.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Valitse unohdettava verkko -kohdan verkkoluettelossa näkyvää verkkoa ja napauta tai napsauta Unohda.

Lentotilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Jos matkustat lentokoneella tai sinun ei tarvitse käyttää WLAN- tai Bluetooth®-yhteyttä vähään aikaan, voit ottaa lentotilan käyttöön. Tämän asetuksen käyttäminen voi auttaa pidentämään akun kestoa.

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta langattoman verkon kuvaketta  Langattoman verkon kuvake.
Vaihe 3:  Siirrä Lentotila-säädin Käytössä- tai Ei käytössä -asentoon.
Huomautus
Kun lentotila on käytössä, sekä WLAN- että Bluetooth-yhteys on katkaistu.

Yhteyden muodostaminen langattomaan verkkoon

Voit yhdistää Surfacen langattomiin verkkoihin sisäänrakennetun WLAN-yhteyden avulla. Joissakin Surface-malleissa on valmiina sisäänrakennettu mobiililaajakaista.

WLAN-yhteyden muodostaminen

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta langattoman verkon kuvaketta  Langattoman verkon kuvake.
Näyttöön tulee saatavilla olevien langattomien verkkojen luettelo.
Vaihe 3:  Muodosta yhteys langattomaan verkkoon napauttamalla tai napsauttamalla sitä.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Yhdistä.
Anna verkon suojausavain (verkon salasana), jos sitä kysytään, ja napauta tai napsauta Seuraava.
Jos tarvitset apua langattoman verkon salasanan etsimiseen, katso ohjeaihetta Langattoman verkon salasanan selvittäminen.
Vaihe 5:  Valitse kysyttäessä, haluatko jakaa tietoja muiden verkossa olevien tietokoneiden ja laitteiden kanssa.
Valitse Ei, jos muodostat verkkoyhteyttä julkisella paikalla, kuten kahvilassa.
Vaihe 6:  Tarkista, toimiiko verkkoyhteys, siirtymällä aloitusnäyttöön ja napauttamalla tai napsauttamalla Internet Explorer.
Jotkin langattomat verkot saattavat edellyttää salasanan antamista selainikkunassa.
Huomautukset
  • Tarkista, että modeemi on kytketty toimivaan puhelinpistorasiaan tai kaapeliliitäntään joko suoraan tai reitittimen kautta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kotiverkon yhdistäminen Internetiin.
  • Surface tukee Wireless-N-standardia. Voit muodostaa yhteyden käyttipä reititin mitä standardia (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n) tahansa. Surface Pro 3 tukee myös Wireless-AC-standardia (Wi-Fi 802.11ac).
  • Jos langatonta verkkoasi ei löydy käytettävissä olevien verkkojen luettelosta, langatonta reititintä ei ehkä ole asetettu lähettämään verkkotunnustaan (SSID). Voit ottaa SSID-lähetyksen käyttöön katsomalla langattoman reitittimen mukana toimitettuja ohjeita. Lisätietoja yhteyden muodostamisesta piilotettuun langattomaan verkkoon on ohjeaiheen Langallisen ja langattoman verkon ongelmat kohdassa Yhteyden muodostaminen piilotettuun langattomaan verkkoon.
  • Jos WLAN-yhteyden muodostuksessa on ongelmia, katso Etkö voi muodostaa yhteyttä langattomaan verkkoon? -ohjeaihetta.

Yhteyden muodostaminen mobiililaajakaistaverkkoon

Jos käytössäsi on mobiililaajakaistalla varustettu Surface-malli, voit myös muodostaa yhteyden mobiililaajakaistaverkkoon. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta langattoman verkon kuvaketta  Langattoman verkon kuvake.
Vaihe 3:  Valitse Mobiililaajakaista-kohdassa operaattorin nimi, kuten AT&T (4G LTE).
Jos haluat muodostaa yhteyden tähän verkkoon aina, kun se on mahdollista, valitse Yhdistä automaattisesti. Windows siirtyy automaattisesti WLAN- ja mobiililaajakaistan välillä tarpeen mukaan. Jos sallit verkkovierailut, seurauksena voi olla lisäkustannuksia.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Yhdistä.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface 2 (4G):n tai Surface 3 (4G LTE):n asetusten määrittäminen.

Jos mobiilaajakaistayhteyden muodostuksessa on ongelmia, katso Etkö voi muodostaa yhteyttä mobiililaajakaistaverkkoon? -ohjeaihetta.

Langattoman verkkoyhteyden katkaiseminen

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta langattoman verkon kuvaketta Langattoman verkon kuvake.
Jos verkkoyhteys on muodostettu, verkon nimi näkyy langattoman yhteyden palkkien alla.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta verkkoa, jonka tila on Yhdistetty.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Katkaise yhteys.

Langattomaan verkon unohtaminen

Voit määrittää, että langaton verkko unohdetaan, jolloin se ei enää näy verkkoluettelossa. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia, napauta tai napsauta Verkko ja napauta tai napsauta sitten Yhteydet.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta WLAN-kohdassa Hallitse tunnettuja verkkoja.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Valitse unohdettava verkko -kohdan verkkoluettelossa näkyvää verkkoa ja napauta tai napsauta Unohda.

Lentotilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Jos matkustat lentokoneella tai sinun ei tarvitse käyttää WLAN- tai Bluetooth®-yhteyttä vähään aikaan, voit ottaa lentotilan käyttöön. Tämän asetuksen käyttäminen voi auttaa pidentämään akun kestoa.

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta langattoman verkon kuvaketta  Langattoman verkon kuvake.
Vaihe 3:  Siirrä Lentotila-säädin Käytössä- tai Ei käytössä -asentoon.
Huomautus
Kun lentotila on käytössä, sekä WLAN- että Bluetooth-yhteys on katkaistu.