Langattoman verkon salasanan selvittäminen

Surfacessa on valmiina WLAN-yhteys, jolla pääset langattomaan verkkoon. Jos et tiedä langattoman verkon salasanaa, etsi se seuraavassa kerrottujen tietojen avulla.

Salasanan etsiminen laitteesta

Jotkin langattomien reitittimien valmistajat asettavat laitteisiinsa oletussuojausavaimen tai -salasanan, joka voi olla merkitty reitittimen pohjaan tai sen käyttöohjeisiin. Etsi seuraavia termejä:

• Security Key (suojausavain)
  • Wireless Key (langattoman verkon avain)
  • WPA Key (WPA-avain)
  • WPA2 Key (WPA2-avain)
  • WEP Key (WEP-avain)

Salasanan etsiminen Windows-tietokoneesta

Jos käytössäsi on langattomaan verkkoon kytketty Windows-käyttöjärjestelmällä varustettu tietokone, voit etsiä salasanan seuraavasti:

Windows 8.1: salasanan etsiminen

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta sen verkon verkkokuvaketta ( Langattoman verkon kuvake tai ), johon haluat muodostaa yhteyden, ja napauta tai napsauta sitten Yhdistä.
Vaihe 3:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta tai napsauta Hae.
Vaihe 4:  Kirjoita hakuruutuun näytä verkkoyhteydet ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Näytä verkkoyhteydet.
Vaihe 5:  Paina Verkkoyhteydet-ikkunassa pitkään verkon nimeä tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja napauta tai napsauta sitten Tila.
Vaihe 6:  Napauta tai napsauta Langattoman yhteyden ominaisuudet -painiketta.
Vaihe 7:  Napauta tai napsauta Suojaus-välilehteä ja napauta tai napsauta Näytä merkit -valintaruutua.
Vaihe 8:  Langattoman verkon salasana näkyy Verkon suojausavain -kentässä.

Windows 8: salasanan etsiminen

Vaihe 1:  Sipaise aloitusnäytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta langattoman verkon kuvaketta Langattoman verkon kuvake.
Vaihe 3:  Napsauta pitkään langattoman verkon nimeä tai napsauta nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Näytä yhteyden ominaisuudet.
Vaihe 4:  Saat langattoman verkon salasanan näkyviin valitsemalla Näytä merkit.

Windows 7: salasanan etsiminen

Vaihe 1:  Napsauta langattoman verkon kuvaketta tehtäväpalkissa (oikeassa alakulmassa).
Vaihe 2:  Napsauta langattoman verkkosi nimeä ja valitse Ominaisuudet.
Vaihe 3:  Saat langattoman verkon salasanan näkyviin valitsemalla Näytä merkit.

Salasanan etsiminen reitittimen kokoonpanomäärityssivulta

Jos käytössäsi on Internet-yhteydellä varustettu tietokone, voit etsiä salasanan seuraavasti:

Vaihe 1:  Avaa selain.
Vaihe 2:  Anna hakuriville langattoman reitittimen IP-osoite (esimerkiksi 192.168.1.1). Etsi reitittimen oletus-IP-osoite reitittimen käyttöohjeista tai Internetistä.
Vaihe 3:  Avaa reitittimen kokoonpanomärityssivu antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Useimpien reitittimien käyttöohjeissa kerrotaan oletuskäyttäjätunnus ja -salasana.
Vaihe 4:  Etsi kokoonpanomäärityssivulta langattoman verkon tai langattoman verkon asetusten valinta.
Vaihe 5:  Etsi sieltä suojausta tai langattoman verkon salausta koskeva asetus. Suojausavain, josta voidaan käyttää myös nimitystä verkkoavain (network key), tunnuslause (passphrase) tai verkon salasana (network password), näkyy jossakin tämän asetuksen lähellä.
Huomautus
Kullakin reititinvalmistajalla on erilaiset asetussivut. Jos et löydä langattoman yhteyden suojausavainta, ota yhteyttä reitittimen valmistajaan.

Yhteyden muodostaminen langattomaan verkkoon ilman salasanaa

Jos reitittimesi tukee Windows Connect Now (WCN) -tekniikkaa tai WiFi Protected Setup (WPS) -tekniikkaa, voit kirjautua langattomaan verkkoon antamatta salasanaa. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta tai napsauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta langattoman verkon kuvaketta Langattoman verkon kuvake.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta verkkoa, johon haluat muodostaa yhteyden, ja napauta tai napsauta sitten Yhdistä.
Vaihe 4:  Paina reitittimen WPS (WiFi Protected Setup) -painiketta. Reititin määrittää automaattisesti Surfacen muodostamaan yhteyden verkkoon ja käyttämään verkon suojausasetuksia (sinulta ei kysytä langattoman verkon salasanaa).