OneNoten käyttäminen Surfacessa

Pidä kaikki muistiinpanosi, keräämäsi tiedot, luonnokset, valokuvat ja muut asiat aina mukana OneNotessa.

OneNote synkronoi tiedot OneDrive-palveluun ja tallentaa kaiken automaattisesti, joten voit tarkastella, päivittää ja järjestellä muistiinpanoja missä vain.
OneNote on asennettu valmiiksi Surfaceen, ja voit asentaa OneNoten muihin laitteisiin ilmaiseksi.

Käyttöjärjestelmä:
Surface Pro 3 sekä Type Surface-kynä ja Type Cover
Surface-kynän kuvake

Pikamuistiinpanon tekeminen

Surface-kynän käyttäminen Surface Pro 3:ssa ja Surface 3:ssa helpottaa ideoitten taltioimista OneNoteen.

Napsauta, kirjoita, lopeta

Kun olet kirjautunut Surface Pro 3:een tai Surface 3:een, voit avata OneNoten nopeasti Surface-kynällä, vaikka näyttö olisi lukittu.

Avaa OneNote napsauttamalla

Kun Surface on lukittu:

Painamalla Surface-kynän yläpainiketta voit avata OneNoten ja kirjoittaa hetkessä muistiinpanon. Painamalla virtapainiketta voit asettaa Surfacen takaisin lepotilaan, jolloin OneNote tallentaa työsi.

Surfacen käytön aikana:

Kun painat Surface-kynän yläpainiketta, OneNote avaa viimeksi tehdyt muistiinpanot. Voit siirtyä OneNoten ja muiden käyttämiesi sovellusten välillä.

Puuttuuko sinulta Surface-kynä? Ei hätää.

OneNoten avaaminen aloitusnäytöstä

Ilman Surface-kynääkin OneNote on aina käden ulottuvilla. Napauta tai napsauta OneNote-ruutua, avaa uusi sivu Viimeisimmät muistiinpanot -kohdassa ja taltioi ajatuksesi.

OneDrive-pilvikuvake

Kirjoita kerran, lue missä vain

Voit asentaa OneNoten ilmaiseksi PC- ja Mac-tietokoneisiin, iPad-laitteisiin ja älypuhelimiin, kuten Windows Phone-, iPhone- ja Android-puhelimiin. OneNote pitää kaiken synkronoituna. Lisätietoja on osoitteessa OneNote.com.

Jos haluat hyödyntää OneNoten ominaisuuksia laajemmin, asenna tai aktivoi OneNote 2013. Voit tutustua siihen täällä: OneNote.com/Download. OneNote 2013:n avulla voit esimerkiksi taltioida ääntä, luoda mukautettuja tunnisteita ja käsitellä muistikirjoja ryhmässä.

Kun olet käyttänyt näitä ominaisuuksia OneNote 2013:ssa, tallenteet, tunnisteet ja yhteistyön tulokset tallentuvat myös synkronoituihin muistikirjoihin. OneNote 2013:n käytöstä on lisätietoja ohjeaiheessa OneNote 2013:n opetusvideot.

Kehävalikon kuvake Kosketuskäyttöön sopivat kehävalikot

OneNote-sovellusta käytettäessä muistiinpanojen lähellä näkyy seuraavanlaisia pieniä pyöreitä kuvakkeita: Pyöreä kuvake (sivu) Pyöreä kuvake (taulukko) tai Pyöreä kuvake (kynä).
Nämä kuvakkeet näkyvät aina, kun napautat sivulla olevia muistiinpanoja tai kohteita, valitset tekstiä tai kuvia tai teet muita asioista muistikirjassa. Kun napautat näitä kuvakkeita, näkyviin tulee kehävalikko, jossa on valittua kohdetta vastaava komentopyörä.

Voit avata kehävalikon valitsemalla pienen pyöreän kuvakkeen. Kehän sisältö riippuu kulloinkin tehtävänä olevasta asiasta.

Pyöreästä kuvakkeesta tulee kehävalikon keskus. Näytetyt komennot liittyvät kulloinkin tehtävänä olevaan asiaan. Tässä on taulukon käsittelyyn liittyvä kehävalikko.

Napauta tai napsauta kehävalikossa haluamaasi komentoa (esimerkiksi Piirrä käynnistää käsinkirjoituksen ja Taulukko lisää taulukon). Napauttamalla tai napsauttamalla ulkokehällä olevaa nuolta voit valita lisää komentoja esimerkiksi sellaisille asioille kuin tunnistetyyli.

Jos keskuskuvake on taaksepäin osoittava nuoli, voit sitä napsauttamalla palata aiempaan valikkoon.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Kehävalikoiden käyttäminen OneNote-komentojen näyttämiseksi.

Valintanauhan käyttäminen OneNote 2013:ssa

OneNote 2013:n valintanauhan avulla löydät komennot ja asetukset nopeasti.

Hakukuvake Muistiinpanojen etsiminen

Viimeisimpien muistiinpanojen avaaminen

OneNote tallentaa pikamuistiinpanot muistikirjaasi, jossa niitä voi myöhemmin tarkastella ja järjestellä.

OneNotessa

Avaa muistikirjaluettelo napauttamalla tai napsauttamalla kahvaa (kolmea vaakaviivaa). Viimeisimmät muistiinpanot ovat luettelon alussa.

OneNote 2013:ssa

Pikamuistiinpanot ovat muistikirjaluettelon lopussa. Jos muistikirjaluetteloasi ei ole kiinnitetty avoimeksi, avaa se napauttamalla tai napsauttamalla nykyisen muistikirjan nimen vieressä olevaa nuolta.

Surface Pro 3:n tai Surface 3:n kanssa

Näet uusimman muistiinpanon painamalla kynän yläpainiketta, kun Surface on lukitsematon.

Hae muistiinpanoja

Tietojen etsiminen OneNotesta vasemmalla puolella olevan hakuruudun avulla

OneNotessa

Voit etsiä tekstiä muistiinpanoista Hae-oikopolun avulla. Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta tai napsauta Hae. Napauta tai napsauta hakuruudun yläpuolella olevaa alanuolta , valitse OneNote ja kirjoita etsittävä teksti.

Tietojen etsiminen OneNotesta vasemmalla puolella olevan hakuruudun avulla

OneNote 2013:ssa

Voit hakea tietoja muistiinpanoista näytön oikeassa reunassa olevan hakuruudun avulla.

Muistiinpanokuvake Monta muistikirjaa, kaikki OneNotessa

Luo niin monta muistikirjaa kuin haluat. Löydettävyyttä voi helpottaa osilla, sivuilla ja tunnisteilla.

OneNote-muistikirjasi...

…ovat myös OneNote 2013:ssa.

Kukin pikamuistiinpano on oma sivunsa. Voit vetää minkä tahansa sivun oikeaan muistikirjaan ja osaan. Tämä video näyttää, miten se tapahtuu.

Sivun lähettäminen sähköpostitse

Sivun jakaminen Hae-oikopolun avulla

Voit lähettää tarkastelemasi muistikirjan sivun sähköpostitse sipaisemalla näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauttamalla tai napsauttamalla Jaa.

Muistikirjan jakaminen

Kopioi linkki muistikirjaan

Voit jakaa muistikirjan liittämällä siihen johtavan linkin sähköpostiviestiin. Toimi näin:
Napsauta muistikirjojen luettelossa olevaa muistikirjaa hiiren kakkospainikkeella ja napauta tai napsauta Kopioi linkki muistikirjaan.

Se, mitä ihmiset näkevät, riippuu sen OneDrive-kansion asetuksista, jossa muistikirja on. Oikeuksien määrityksestä on lisätietoja ohjeaiheessa Tiedostojen ja kansioiden jakaminen sekä oikeuksien muuttaminen.

Yhteistyö OneNote 2013:n avulla

Ihmisten kutsuminen käyttämään muistikirjaasi tai sen jakaminen kokouksessa

OneNote 2013:ssa on useita tapoja jakaa tietoja. Näet eri vaihtoehdot avaamalla Tiedosto-valikon ja valitsemalla Jaa.

Kun kutsut ihmisiä käyttämään muistikirjaasi, voit valita, ketkä voivat muokata ja tarkastella sitä.

Oletko järjestämässä kokousta?

Jakaminen Kokous-painikkeella

Jos olet järjestämässä kokousta, voit kerätä kaikkien muistiinpanot ja tallentaa äänen kokouksessa ja jakaa sen muiden kanssa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Muistiinpanojen tekeminen kokouksessa.

Etkö halua jakaa?

Muistikirjasi ovat yksityisiä, kunnes päätät jakaa ne.

Kopioi taidetta tai tekstiä ja käytä lähdetiedostoon johtavaa linkkiä Lisää kuvia, WWW-leikkeitä ja muita kohteita

Voit lisätä muistikirjoihin kuvia, verkkosivuja ja tiedostoja. Lähdetiedostoon johtava linkki tulee automaattisesti mukaan. Toimi näin:

OneNotessa

Kopioi verkkosivulta Jaa-toiminnolla

Jos haluat liittää kokonaisen verkkosivun muistikirjaan, sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin, napauta tai napsauta Jaa ja napauta tai napsauta Lähetä OneNoteen.

Sinulla on mahdollisuus esikatsella sivua, ennen kuin lähdetät sen OneNoteen.

Liitä kopioimasi sisältö napsauttamalla hiiren kakkospainiketta

Voit liittää verkosta peräisin olevan kuvan tai tekstin muistikirjaan valitsemalla liitettävän sisällön, painamalla pitkään (tai napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella) ja valitsemalla Kopioi.

Paina sitten OneNotessa haluamaasi kohtaa pitkään (tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella) ja valitse Liitä.

Valitse Lisää ja valitse liitettävä kuva

Voit kopioida Surfaceen tai OneDriveen jonkin Surfacen kameralla otetun tai muun kuvan: avaa ilmaisessa OneNote-sovelluksessa sivu, jolle haluat asettaa kuvan, valitse Lisää ja valitse Kuva.

Valitse tiedostosijainti, valitse kopioitavat kuvat ja valitse Avaa.

OneNote 2013:ssa

Välilehden lisääminen valintanauhaan

Avaa Lisää-välilehti, valitse lisättävä kohde ja toimi kehotteiden edellyttämällä tavalla.

Verkkoleikkeen lähettäminen suoraan OneNote 2013:een

Verkkoleikkeen lähettäminen OneNoteen
Jos käytät Internet Exploreria ja OneNote 2013:a, voit asentaa OneNote Clipperin ja liittää sillä haettavien verkkosivujen kuvat linkkeineen pikamuistiinpanoihin.

KameraOtettujen valokuvien siirtäminen suoraan OneNoteen

Surfacen kameralla voit ottaa kuvia ja asettaa ne OneNote-sivulle. Taltioi kokouksen luonnoslehtiö, seuraavan tapahtuman idea tai kuva matkustusmuistikirjaan.

Avaa kehävalikko ja napauta tai napsauta Kamera.

Ota yksi tai useampi kuva ja napauta tai napsauta Lisää kaikki.

Surface Pro 3 sekä Type Surface-kynä ja Type Cover
Surface-kynän kuvake

Pikamuistiinpanon tekeminen

Surface-kynän käyttäminen Surface Pro 3:ssa ja Surface 3:ssa helpottaa ideoitten taltioimista OneNoteen.

Napsauta, kirjoita, lopeta

Kun olet kirjautunut Surface Pro 3:een tai Surface 3:een, voit avata OneNoten nopeasti Surface-kynällä, vaikka näyttö olisi lukittu.

Avaa OneNote napsauttamalla

Kun Surface on lukittu:

Painamalla Surface-kynän yläpainiketta voit avata OneNoten ja kirjoittaa hetkessä muistiinpanon. Painamalla virtapainiketta voit asettaa Surfacen takaisin lepotilaan, jolloin OneNote tallentaa työsi.

Surfacen käytön aikana:

Kun painat Surface-kynän yläpainiketta, OneNote avaa viimeksi tehdyt muistiinpanot. Voit siirtyä OneNoten ja muiden käyttämiesi sovellusten välillä.

Puuttuuko sinulta Surface-kynä? Ei hätää.

OneNoten avaaminen aloitusnäytöstä

Ilman Surface-kynääkin OneNote on aina käden ulottuvilla. Valitse OneNote-ruutu, avaa uusi sivu Viimeisimmät muistiinpanot -kohdassa ja taltioi ajatuksesi.

OneDrive-pilvikuvake

Kirjoita kerran, lue missä vain

Voit asentaa OneNoten ilmaiseksi PC- ja Mac-tietokoneisiin, iPad-laitteisiin ja älypuhelimiin, kuten Windows Phone-, iPhone- ja Android-puhelimiin. OneNote pitää kaiken synkronoituna. Lisätietoja on osoitteessa OneNote.com.

Jos haluat hyödyntää OneNoten ominaisuuksia laajemmin, asenna tai aktivoi OneNote 2013. Voit tutustua siihen täällä: OneNote.com/Download. OneNote 2013:n avulla voit esimerkiksi taltioida ääntä, luoda mukautettuja tunnisteita ja käsitellä muistikirjoja ryhmässä.

Kun olet käyttänyt näitä ominaisuuksia OneNote 2013:ssa, tallenteet, tunnisteet ja yhteistyön tulokset tallentuvat myös synkronoituihin muistikirjoihin. OneNote 2013:n käytöstä on lisätietoja ohjeaiheessa OneNote 2013:n opetusvideot.

Kehävalikon kuvake Kosketuskäyttöön sopivat kehävalikot

OneNote-sovellusta käytettäessä muistiinpanojen lähellä näkyy seuraavanlaisia pieniä pyöreitä kuvakkeita: Pyöreä kuvake (sivu) Pyöreä kuvake (taulukko) tai Pyöreä kuvake (kynä).
Nämä kuvakkeet näkyvät aina, kun valitset sivulla olevia muistiinpanoja tai kohteita, valitset tekstiä tai kuvia tai teet muita asioita muistikirjassa. Kun valitset nämä kuvakkeet, näkyviin tulee kehävalikko, jossa on valittua kohdetta vastaava komentopyörä.

Voit avata kehävalikon valitsemalla pienen pyöreän kuvakkeen. Kehän sisältö riippuu kulloinkin tehtävänä olevasta asiasta.

Pyöreästä kuvakkeesta tulee kehävalikon keskus. Näytetyt komennot liittyvät kulloinkin tehtävänä olevaan asiaan. Tässä on taulukon käsittelyyn liittyvä kehävalikko.

Valitse kehävalikosta haluamasi komento esimerkiksi Piirrä käynnistää käsinkirjoituksen ja Taulukko lisää taulukon. Kun valitset ulkokehällä olevan nuolen, voit valita lisää komentoja esimerkiksi sellaisille asioille kuin tunnistetyyli.

Jos keskuskuvake on taaksepäin osoittava nuoli, voit sen avulla palata aiempaan valikkoon.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Kehävalikoiden käyttäminen OneNote-komentojen näyttämiseksi.

Valintanauhan käyttäminen OneNote 2013:ssa

OneNote 2013:n valintanauhan avulla löydät komennot ja asetukset nopeasti.

Hakukuvake Muistiinpanojen etsiminen

Viimeisimpien muistiinpanojen avaaminen

OneNote tallentaa pikamuistiinpanot muistikirjaasi, jossa niitä voi myöhemmin tarkastella ja järjestellä.

OneNotessa

Avaa muistikirjaluettelo valitsemalla kahva Valikkokuvake. Viimeisimmät muistiinpanot ovat luettelon alussa.

OneNote 2013:ssa

Pikamuistiinpanot ovat muistikirjaluettelon lopussa. Jos muistikirjaluetteloasi ei ole kiinnitetty avoimeksi, avaa se valitsemalla nykyisen muistikirjan nimen vieressä oleva nuoli.

Surface Pro 3:n tai Surface 3:n kanssa

Näet uusimman muistiinpanon painamalla kynän yläpainiketta, kun Surface on lukitsematon.

Hae muistiinpanoja

Tietojen etsiminen OneNotesta vasemmalla puolella olevan hakuruudun avulla

OneNotessa

Voit etsiä tekstiä muistiinpanoista kahvalla Valikkokuvake. Valitse kahva ja kirjoita etsittävä teksti hakuruutuun. Voit etsiä tekstiä kaikista muistikirjoista tai vain tietystä muistikirjasta.

Tietojen etsiminen OneNotesta vasemmalla puolella olevan hakuruudun avulla

OneNote 2013:ssa

Voit hakea tietoja muistiinpanoista näytön oikeassa reunassa olevan hakuruudun avulla.

Muistiinpanokuvake Monta muistikirjaa, kaikki OneNotessa

Luo niin monta muistikirjaa kuin haluat. Löydettävyyttä voi helpottaa osilla, sivuilla ja tunnisteilla.

OneNote-muistikirjasi...

…ovat myös OneNote 2013:ssa.

Kukin pikamuistiinpano on oma sivunsa. Voit vetää minkä tahansa sivun oikeaan muistikirjaan ja osaan.

Sivun lähettäminen sähköpostitse

Sivun jakaminen Jaa-kuvakkeen avulla

Voit lähettää tarkastelemasi muistikirjan sivun sähköpostitse valitsemalla ikkunan oikeasta yläkulmasta Jaa Jaa-kuvake.

Muistikirjan jakaminen

Kopioi linkki muistikirjaan

Voit jakaa muistikirjan liittämällä siihen johtavan linkin sähköpostiviestiin. Toimi näin:
Napsauta muistikirjojen luettelossa olevaa muistikirjaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kopioi linkki muistikirjaan.

Se, mitä ihmiset näkevät, riippuu sen OneDrive-kansion asetuksista, jossa muistikirja on. Oikeuksien määrityksestä on lisätietoja ohjeaiheessa Tiedostojen ja kansioiden jakaminen sekä oikeuksien muuttaminen.

Yhteistyö OneNote 2013:n avulla

Ihmisten kutsuminen käyttämään muistikirjaasi tai sen jakaminen kokouksessa

OneNote 2013:ssa on useita tapoja jakaa tietoja. Näet eri vaihtoehdot avaamalla Tiedosto-valikon ja valitsemalla Jaa.

Kun kutsut ihmisiä käyttämään muistikirjaasi, voit valita, ketkä voivat tarkastella tai muokata sitä.

Oletko järjestämässä kokousta?

Jakaminen Kokous-painikkeella

Jos olet järjestämässä kokousta, voit kerätä kaikkien muistiinpanot ja tallentaa äänen kokouksessa ja jakaa sen muiden kanssa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Muistiinpanojen tekeminen kokouksessa.

Etkö halua jakaa?

Muistikirjasi ovat yksityisiä, kunnes päätät jakaa ne.

Kopioi taidetta tai tekstiä ja käytä lähdetiedostoon johtavaa linkkiä Lisää kuvia, WWW-leikkeitä ja muita kohteita

Voit lisätä muistikirjoihin kuvia, verkkosivuja ja tiedostoja. Lähdetiedostoon johtava linkki tulee automaattisesti mukaan. Toimi näin:

OneNotessa

Kopioi verkkosivulta Jaa-toiminnolla

Jos haluat liittää kokonaisen verkkosivun muistikirjaan, sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin, valitse Jaa ja valitse OneNote.

Sinulla on mahdollisuus esikatsella sivua, ennen kuin lähdetät sen OneNoteen.

Liitä kopioimasi sisältö napsauttamalla hiiren kakkospainiketta

Voit liittää verkosta peräisin olevan kuvan tai tekstin muistikirjaan valitsemalla liitettävän sisällön, painamalla pitkään (tai napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella) ja valitsemalla Kopioi.

Paina sitten OneNotessa haluamaasi kohtaa pitkään (tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella) ja valitse Liitä.

Valitse Lisää ja valitse liitettävä kuva

Voit kopioida Surfaceen tai OneDriveen jonkin Surfacen kameralla otetun tai muun kuvan: avaa ilmaisessa OneNote-sovelluksessa sivu, jolle haluat asettaa kuvan, valitse Lisää ja valitse Kuva.

Valitse tiedostosijainti, valitse kopioitavat kuvat ja valitse Avaa.

OneNote 2013:ssa

Välilehden lisääminen valintanauhaan

Avaa Lisää-välilehti, valitse lisättävä kohde ja toimi kehotteiden edellyttämällä tavalla.

Verkkoleikkeen lähettäminen suoraan OneNote 2013:een

Verkkoleikkeen lähettäminen OneNoteen
Jos käytät Internet Exploreria ja OneNote 2013:a, voit asentaa OneNote Clipperin ja liittää sillä haettavien verkkosivujen kuvat linkkeineen pikamuistiinpanoihin.

KameraOtettujen valokuvien siirtäminen suoraan OneNoteen

Surfacen kameralla voit ottaa kuvia ja asettaa ne OneNote-sivulle. Taltioi kokouksen luonnoslehtiö, seuraavan tapahtuman idea tai kuva matkustusmuistikirjaan.

Avaa kehävalikko ja valitse Kamera.

Ota yksi tai useampi kuva ja valitse Lisää kaikki.