OneNoten käyttäminen Surfacessa

Säilytä kaikki muistiinpanosi, keräämäsi tiedot, luonnokset, valokuvat ja muut asiat samassa paikassa, joka on aina mukana OneNotessa.

OneNote synkronoi tiedot OneDrive-palveluun ja tallentaa kaiken automaattisesti, joten voit tarkastella, päivittää ja järjestelmää muistiinpanoja missä vain.
OneNote on asennettu valmiiksi Surfaceen, ja voit asentaa OneNote 2013:n muihin laitteisiin ilmaiseksi.

Surface Pro 3 sekä Type Surface-kynä ja Type Cover
Surface-kynän kuvake

Pikamuistiinpanon tekeminen

Surface-kynällä varustettu Surface Pro 3 helpottaa ideoitten taltioimista OneNoteen.

Napsauta, kirjoita, lopeta

Kun olet kirjautunut Surfaceen, voit avata OneNoten nopeasti Surface-kynällä, vaikka näyttö olisi lukittu.

Avaa OneNote napsauttamalla

Kun Surface on lukittu:

Kun napsautat Surface-kynän yläpainiketta, esiin tulee OneNote, jossa voit tehdä nopeasti muistiinpanoja. Painamalla virtapainiketta voit asettaa Surfacen takaisin lepotilaan, jolloin OneNote tallentaa työsi.

Surfacen käytön aikana:

Kun napsautat Surface-kynän yläpainiketta, OneNote avaa viimeksi tehdyt muistiinpanot. Voit siirtyä OneNoten ja muiden käyttämiesi sovellusten välillä.

Puuttuuko sinulta Surface-kynä? Ei hätää.

OneNoten avaaminen aloitusnäytöstä

Ilman Surface-kynääkin OneNote on aina käden ulottuvilla. Napauta tai napsauta OneNote-ruutua, avaa uusi sivu Viimeisimmät muistiinpanot -kohdassa ja taltioi ajatuksesi.

OneDrive-pilvikuvake

Kirjoita kerran, lue missä vain

Voit asentaa OneNoten ilmaiseksi PC- ja Mac-tietokoneisiin, iPad-laitteisiin ja älypuhelimiin, kuten Windows Phone-, iPhone- ja Android-puhelimiin. OneNote pitää kaiken synkronoituna. Lisätietoja on osoitteessa OneNote.com.

Jos haluat hyödyntää OneNoten ominaisuuksia laajemmin, asenna tai aktivoi OneNote 2013. Voit tutustua siihen täällä: OneNote.com/Download. OneNote 2013:n avulla voit esimerkiksi taltioida ääntä, luoda mukautettuja tunnisteita ja käsitellä muistikirjoja ryhmässä.

Kun olet käyttänyt näitä ominaisuuksia OneNote 2013:ssa, tallenteet, tunnisteet ja yhteistyön tulokset tallentuvat myös synkronoituihin muistikirjoihin. OneNote 2013:n käytöstä on lisätietoja ohjeaiheessa OneNote 2013:n opetusvideot.

Kehävalikon kuvake Kosketuskäyttöön sopivat kehävalikot

OneNote-sovellusta käytettäessä muistiinpanojen lähellä näkyy seuraavanlaisia pieniä pyöreitä kuvakkeita: Pyöreä kuvake (sivu) Pyöreä kuvake (taulukko) tai Pyöreä kuvake (kynä).
Nämä kuvakkeet näkyvät aina, kun napautat sivulla olevia muistiinpanoja tai kohteita, valitset tekstiä tai kuvia tai teet muita asioista muistikirjassa. Kun napautat näitä kuvakkeita, näkyviin tulee kehävalikko, jossa on valittua kohdetta vastaava komentopyörä.

Voit avata kehävalikon napauttamalla tai napsauttamalla pientä pyöreää kuvaketta. Kehän sisältö riippuu kulloinkin tehtävänä olevasta asiasta.

Pyöreästä kuvakkeesta tulee kehävalikon keskus. Näytetyt komennot liittyvät kulloinkin tehtävänä olevaan asiaan. Tässä on taulukon käsittelyyn liittyvä kehävalikko.

Napauta tai napsauta kehävalikossa haluamaasi komentoa esimerkiksi Piirrä käynnistää käsinkirjoituksen ja Taulukko lisää taulukon. Kun napautat tai napsautat ulkokehällä olevaa nuolta, voit valita lisää komentoja esimerkiksi sellaisille asioille kuin tunnistetyyli.

Jos keskuskuvake on musta nuoli, voit sitä napsauttamalla palata aiempaan valikkoon.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Kehävalikoiden käyttäminen OneNote-komentojen näyttämiseksi.

Valintanauhan käyttäminen OneNote 2013:ssa

OneNote 2013:n valintanauhan avulla löydät komennot ja asetukset nopeasti.

Hakukuvake Muistiinpanojen etsiminen

Viimeisimpien muistiinpanojen avaaminen

Luomasi pikamuistiinpanot tallennetaan OneNote-muistikirjan osaan, jossa niitä voi myöhemmin tarkastella ja järjestellä.

OneNotessa

Avaa muistikirjaluettelo napauttamalla tai napsauttamalla kahvaa (kolmea vaakaviivaa). Viimeisimmät muistiinpanot ovat luettelon alussa.

OneNote 2013:ssa

Pikamuistiinpanot ovat muistikirjaluettelon lopussa. Jos muistikirjaluetteloasi ei ole kiinnitetty avoimeksi, avaa se napsauttamalla nykyisen muistikirjan nimen vieressä olevaa nuolta.

Surface Pro 3:lla

Napsauta kynän yläpainiketta, kun Surface on lukitsematon. Uusin muistiinpano tulee näkyviin.

Hae muistiinpanoja

Tietojen hakeminen OneNotesta Hae-oikopolun avulla

OneNotessa

Voit etsiä tekstiä muistiinpanoista Hae-oikopolun avulla. Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta tai napsauta Hae. Napauta tai napsauta sitten hakuruudun yläpuolella olevaa nuolta , valitse OneNote ja kirjoita etsittävä teksti.

Tietojen hakeminen OneNotesta Hae-oikopolun avulla

OneNote 2013:ssa

Voit hakea tietoja muistiinpanoista näytön oikeassa reunassa olevan hakuruudun avulla.

Muistiinpanokuvake Monta muistikirjaa, kaikki OneNotessa

Luo niin monta muistikirjaa kuin haluat. Löydettävyyttä voi helpottaa osilla, sivuilla ja tunnisteilla.

OneNote-muistikirjasi...

…ovat myös OneNote 2013:ssa.

Kukin pikamuistiinpano on oma sivunsa. Voit vetää minkä tahansa sivun oikeaan muistikirjaan ja osaan. Tämä video näyttää, miten se tapahtuu

Sivun lähettäminen sähköpostitse

Sivun jakaminen Hae-oikopolun avulla

Voit lähettää tarkastelemasi muistikirjan sivun sähköpostitse sipaisemalla näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauttamalla tai napsauttamalla Jaa.

Muistikirjan jakaminen

Muistikirja valittu muistikirjojen luettelosta

Voit jakaa muistikirjan liittämällä siihen johtavan linkin sähköpostiviestiin. Toimi näin:
Napsauta muistikirjojen luettelossa olevaa muistikirjaa hiiren kakkospainikkeella ja napauta tai napsauta sitten Kopioi linkki muistikirjaan.

Se, mitä ihmiset näkevät, riippuu sen OneDrive-kansion asetuksista, jossa muistikirja on. Oikeuksien määrityksestä on lisätietoja ohjeaiheessa Tiedostojen ja kansioiden jakaminen.

Yhteistyö OneNote 2013:n avulla

Ihmisten kutsuminen käyttämään muistikirjaasi tai sen jakaminen kokouksessa

OneNote 2013:ssa on useita tapoja jakaa tietoja. Näet eri vaihtoehdot avaamalla Tiedosto-valikon ja napauttamalla tai napsauttamalla Jaa.

Kun kutsut ihmisiä käyttämään muistikirjaasi, voit valita, ketkä voivat muokata ja tarkastella sitä.

Oletko järjestämässä kokousta?

Jakaminen Kokous-painikkeella

Jos olet järjestämässä kokousta, voit kerätä kaikkien muistiinpanot ja tallentaa äänen kokouksessa Jaa kokouksessa -toiminnolla.

Etkö halua jakaa?

Muistikirjasi ovat yksityisiä, kunnes päätät jakaa ne.

Kopioi taidetta tai tekstiä ja käytä lähdetiedostoon johtavaa linkkiä Lisää kuvia, WWW-leikkeitä ja muita kohteita

Voit lisätä muistikirjoihin kuvia, verkkosivuja ja tiedostoja. Lähdetiedostoon johtava linkki tulee automaattisesti mukaan. Toimi näin:

OneNotessa

Kopioi verkkosivulta Jaa-oikopolun avulla.

Jos haluat liittää kokonaisen verkkosivun muistikirjaan, sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin, napauta tai napsauta Jaa ja napauta tai napsauta sitten Lähetä OneNoteen.

Sinulla on mahdollisuus esikatsella sivua, ennen kuin lähdetät sen OneNoteen.

Leikepöydälle kopioidun sisällön liittäminen kehävalikon avulla

Voit liittää verkosta peräisin olevan kuvan tai tekstin muistikirjaan valitsemalla liitettävän sisällön, napauttamalla pitkään ja valitsemalla Kopioi.

Avaa sitten OneNotessa kehävalikko ja napauta Liitä.

Liitettävän kuvan valitseminen kehävalikon avulla

Voit kopioida Surfaceen tai OneDriveen jonkin Surfacen kameralla otetun tai muun kuvan: avaa ilmaisessa OneNote-sovelluksessa sivu, jolle haluat asettaa kuvan, avaa kehävalikko ja napauta tai napsauta Kuva.

Valitse tiedostosijainti, napauta tai napsauta kopioitavia kuvia ja napauta tai napsauta Avaa.

OneNote 2013:ssa

Välilehden lisääminen valintanauhaan
Avaa Lisää-välilehti, valitse lisättävä kohde ja toimi kehotteiden edellyttämällä tavalla.

Verkkoleikkeen lähettäminen suoraan OneNote 2013:een

Verkkoleikkeen lähettäminen OneNoteen
Jos käytät Internet Exploreria ja OneNote 2013:a, voit asentaa OneNote Clipperin ja liittää sillä haettavien verkkosivujen kuvat linkkeineen pikamuistiinpanoihin.

KameraOtettujen valokuvien siirtäminen suoraan OneNoteen

Surfacen kameralla voit ottaa kuvia ja asettaa ne OneNote-sivulle. Taltioi kokouksen luonnoslehtiö, seuraavan tapahtuman idea tai kuva matkustusmuistikirjaan.

Avaa kehävalikko ja napauta tai napsauta Kamera.

Ota yksi tai useampi kuva ja napauta tai napsauta sitten Lisää kaikki.