Yksityiskohtaisia tietoja tileistä

Koskee seuraavia:

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Koskee seuraavia:

Surface 2, Surface RT.

Koskee seuraavia:

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Koskee seuraavia:

Surface 2, Surface RT.

Käyttöjärjestelmä:

Tilille, jolla kirjaudut sisään Surfaceen, on tallennettu asetuksesi, määrityksesi ja muita tietoja. Sisäänkirjautumisessa kannattaa käyttää Microsoft-tiliä. Näin saat saumattomasti käyttösi Windows-kaupan sovellukset, yhteisöpalvelut sekä tiedostojen ja valokuvien pilvitallennuksen.


Jos käytät Surfacea useiden henkilöiden kanssa, kullekin kannattaa luoda oma tili. Näin kukin henkilö saa omat asetukset ja määritykset ja voi käyttää omia tiedostojaan ja sovelluksiaan. Jos sinulla on oma tili, tiedostosi ovat piilossa muilta, ellet nimenomaan jaa niitä.

Jos sinulla on lapsia, voit myös määrittää lapsen tilin, jonka turvallisuutta on lisätty niin, että lapset näkevät vain sen, mitä haluat heidän näkevän Surfacea käytettäessä.

Huomautukset
 • Jos olet unohtanut salasanasi, katso ohjeaihetta Unohdin salasanani.
 • Jos muodostat Internet-yhteyden mobiililaajakaistaverkon avulla ja sinulla on kysyttävää laskutuksesta, datasiirron kustannuksista tai muista asioista, ota yhteyttä matkapuhelinoperaattoriisi.

Uuden Surfacen ensimmäinen tili

Kun otat Surfacen käyttöön, siihen luodaan sinulle tili antamiesi tietojen pohjalta. Ensimmäinen tili määritetään järjestelmänvalvojatiliksi. Tältä tililtä voit luoda, muokata tai poistaa muita Surfacen tilejä.

Microsoft-tili vai paikallinen tili?

Kun otat Surfacen käyttöön tai määrität tilin jollekulle muulle, sinun on valittava, onko tili Microsoft-tili vai paikallinen tili. Paras vaihtoehto on Microsoft-tili.

Työnteon ja pelaaminen helpottaminen Microsoft-tilillä

Microsoft-tili tarkoittaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa, joilla kirjaudut Windowsiin. Jos olet aiemmin käyttänyt Microsoftin palveluja, joita ovat esimerkiksi Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive, Messenger, Skype ja Windows Phone, sinulla on jo Microsoft-tili. Se koostuu sähköpostiosoitteesta ja salasanasta, joilla kirjaudut sisään näihin palveluihin. Kun kirjaudut sisään Surfaceen Microsoft-tilillä ja käytössäsi on Internet-yhteys:

 • Ystäviesi yhteystiedot päivittyvät automaattisesti Outlook-, Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-tileiltäsi sekä muilta tileiltäsi.
 • Voit synkronoida värimallin, selaimen suosikit, sovellukset ja muut henkilökohtaiset asetukset muiden Windows 10- tai Windows 8.1 -tietokoneiden kanssa.
 • Pääset käsiksi asiakirjoihin, valokuviin ja muihin luomiisi tiedostoihin kaikista tietokoneista, sillä ne tallennetaan oletusarvoisesti OneDrive-palveluun. Windows 10:ssä OneDrive toimii kuin paikallinen kansio, joka seuraa mukana missä tahansa kirjaudut sisään Microsoft-tililläsi.
 • Voit ostaa sovelluksia Windows-kaupasta. Kauppa käyttää omaa tiliäsi ostamiesi sovellusten seurannassa, joten voit ladata ja päivittää sovelluksia sekä asentaa niitä uudelleen aina tarvitessasi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kauppaan tutustuminen.
 • Jos unohdat Microsoft-tili salasanan, voit nollata salasanan Internetissä.

Jos et ole varma, onko sinulla Microsoft-tiliä, tai muista palveluissa käyttämääsi sähköpostiosoitetta, voit helposti rekisteröidä uuden, ilmaisen sähköpostiosoitteen.

Paikalliset tilit ja toimialuetilit

Paikallinen tili on pelkästään omaan Surface-laitteeseesi luotu tili. Jos käytät paikallista tiliä, sinun on kirjauduttava esimerkiksi OneDriveen, Skypeen, Windows-kauppaan ja yhteisöpalveluihin joka kerta, kun haluat käyttää niitä.

Voit yhdistää Microsoft-tilin paikalliseen tiliin ja saada näin Microsoft-tilistä koituvat edut myös silloin, kun kirjaudut sisään paikallisella tilillä.

Jos työskentelet organisaatiossa, joka on antanut sinulle verkkotoimialueessa olevan käyttäjänimen, voit kirjautua kyseisellä tilillä Surface Pro -laitteeseesi. Kysy organisaatiosi IT-osastolta, miten tämä tapahtuu.

Voit yhdistää Microsoft-tilin toimialuetiliin ja saada näin Microsoft-tilistä koituvat edut myös toimialuetiliä käytettäessä.

Oman tilin tyypin tarkastaminen

 • Valitse Aloitus Windows-logo ja sitten Asetukset > Tilit > Oma tilisi.

Tilisi tiedot näkyvät nimesi alapuolella:

 • Jos näkyvissä on sähköpostiosoite, käytössäsi on Microsoft-tili.
 • Jos näkyvissä on paikallinen tili, tilisi koskee pelkästään Surfacea (sitä ei ole yhdistetty pilvipalveluun). Jos haluat vaihtaa Microsoft-tiliin, valitse Yhdistä Microsoft-tili ja noudata näytössä näkyviä ohjeita.
 • Jos näkyvissä on verkkotoimialue (toimialuenimi\käyttäjänimi), käytössäsi on toimialuetili, esimerkiksi työpaikkasi tili. Jos haluat yhdistää Microsoft-tilisi toimialuetiliin, valitse Yhdistä Microsoft-tili.

Salasanan, kuvan ja muiden tiliasetusten muuttaminen

Voit vaihtaa salasanan, lisätä tai vaihtaa tilin kuvan ja muodostaa yhteyden Microsoft-tiliin tai katkaista yhteyden. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Aloitus Windows-logo ja valitse Asetukset.
Vaihe 2:  Valitse Tilit ja muuta haluamiasi asetuksia:
 • Valitse Oma tili, jos haluat lisätä tai luoda tilin kuvan, muodostaa yhteyden Microsoft-tiliin tai katkaista yhteyden sekä käsitellä muita tilin asetuksia verkossa.
 • Valitse Kirjautumisasetukset, jos haluat vaihtaa salasanasi, luoda kuvasalasanan tai PIN-tunnuksen tai valita, miten kauan Windows odottaa sisäänkirjautumista, kun olet ollut poissa. Tarvitset tilisi salasanan näitä muutoksia varten. Jos sinulla ei ole salasanaa, voit luoda sellaisen täällä.
 • Valitse Työkäyttö, jos haluat käyttää työpaikan tai koulun resursseja.
 • Valitse Perhe ja muut käyttäjät, jos haluat lisätä tai muokata muita käyttäjätilejä Surfacessa (vain järjestelmänvalvojatili).
 • Valitse Synkronoi asetukset, jos haluat synkronoida Windows-asetukset muihin laitteisiin.

Tilityypit: normaali tili ja järjestelmänvalvojatili

Kullakin tilillä on tilityyppi, joka määrittää, mitä kyseisellä tilillä voi tehdä. Voit liittää nämä tilityypit mihin tahansa Microsoft-tiliin tai paikalliseen tiliin:

 • Järjestelmänvalvoja. Kun kirjaudut sisään järjestelmänvalvojatilillä, voit luoda tai poistaa muita tilejä, määrittää niiden tilityypin ja asentaa sovelluksia.
  Surfacen ensimmäinen tili on aina järjestelmänvalvojatili. Jos haluat luoda uuden järjestelmänvalvojatilin, luo ensin tili ja muokkaa se sitten järjestelmänvalvojatiliksi.
 • Normaali. Normaalia tiliä käyttävät henkilöt voivat luoda ja muokata tiedostoja sekä mukauttaa niiden asetuksia, mutta he eivät voi luoda, muuttaa tai poistaa muita tilejä. He eivät ehkä pysty asentamaan joitakin sovelluksia. Kun luot uuden tilin, se on normaali tili.

Käyttämäsi tilityypin tarkastaminen

Vaihe 1:  Valitse Aloitus Windows-logo ja valitse Asetukset.
Vaihe 2:  Valitse Tilit.
Jos vasemmassa ruudussa näkyy Perhe ja muut käyttäjät, sinulla on järjestelmänvalvojatili. Muussa tapauksessa tilisi on normaali tili.

Miten voin lisätä tilin Surfaceen?

Voit lisätä perheenjäsenien ja muiden käyttäjien tilejä.

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Valitse Aloitus Windows-logo ja sitten Asetukset > Tilit > Perhe ja muut käyttäjät.
Vaihe 3:  Toimi näin:

 • Jos haluat lisätä lapsen tai muun perheenjäsenen, valitse oma perhe -kohdassa Lisää perheenjäsen.
 • Jos haluat lisätä jonkun, joka ei kuulu perheeseesi, valitse Muut käyttäjät -kohdassa Lisää joku muu tähän tietokoneeseen.
Vaihe 4:  Määritä tili noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Voit muuttaa tilityypin tilin perustamisen jälkeen. Tämä on kuvattu jäljempänä kohdassa Toisen käyttäjän tilityypin muuttaminen.

Lapsen tilin luominen

Lapsen tili on siihen kohdistamiesi perheturva-asetusten alainen.

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Valitse Aloitus Windows-logo ja sitten Asetukset > Tilit > Perhe ja muut käyttäjät.
Vaihe 3:  Valitse Lisää perheenjäsen > Lisää lapsi.
Vaihe 4:  Toimi näin:

 • Jos haluat käyttää lapsen aiempaa Microsoft-tilin sähköpostiosoitetta, kirjoita osoite ja valitse Seuraava.
 • Jos lapsella ei ole sähköpostiosoitetta, valitse Henkilöllä, jonka haluan kutsua, ei ole sähköpostiosoitetta, kirjoita vaaditut tiedot ja valitse Seuraava.
Vaihe 5:  Määritä tili noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Kun olet luonut uuden tilin Surfaceen, voit muokata tilin asetuksia ja määrittää sovellus-, peli- ja verkkosivustorajoituksia. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Aloitus Windows-logo ja sitten Asetukset > Tilit > Perhe ja muut käyttäjät.
Vaihe 2:  Valitse Oma perhe -kohdassa Perheasetusten hallinta verkossa.
Vaihe 3:  Valitse tili, jonka asetuksia haluat tarkastella tai muokata.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Perheen asetusten määrittäminen.

Toisen käyttäjän tilityypin muuttaminen

Järjestelmänvalvojatilillä voit vaihtaa Surface-laitettasi käyttävän toisen henkilön tilityypin. Voit tehdä toisen henkilön tilistä järjestelmänvalvojatilin tai normaalin tilin. Toimi näin:

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Valitse Aloitus Windows-logo ja sitten Asetukset > Tilit > Perhe ja muut käyttäjät.
Vaihe 3:  Valitse muutettava tili ja valitse Muuta tilin tyyppiä.
Vaihe 4:  Valitse avattavasta luettelosta Tilityyppi.

Tilin poistaminen

Jos poistat tilin, kaikki asetukset, tiedostot ja tiedot menetetään, ellei varmuuskopioi tai tallenna niitä toiseen paikkaan.

Huomautukset
 • Et voi poistaa parhaillaan käyttämääsi tiliä.
 • Voit poistaa tilin vain siinä tapauksessa, että olet kirjautunut sisään järjestelmänvalvojatilillä. Jos siis haluat poistaa järjestelmänvalvojatilin, käytettävissä on oltava vähintään yksi muu järjestelmänvalvojatili, jolla se tehdään.

Tilin poistaminen:

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Valitse Aloitus Windows-logo ja sitten Asetukset > Tilit > Perhe ja muut käyttäjät.
Vaihe 3:  Valitse poistettava tili ja valitse Poista.
Vaihe 4:  Valitse Poista tili ja tiedot.

Tilille, jolla kirjaudut sisään Surfaceen, on tallennettu asetuksesi, määrityksesi ja muita tietoja. Sisäänkirjautumisessa kannattaa käyttää Microsoft-tiliä. Näin saat saumattomasti käyttösi Windows-kaupan sovellukset, yhteisöpalvelut sekä tiedostojen ja valokuvien pilvitallennuksen.


Jos käytät Surfacea useiden henkilöiden kanssa, kullekin kannattaa luoda oma tili. Näin kukin henkilö saa omat asetukset ja määritykset ja voi käyttää omia tiedostojaan ja sovelluksiaan. Jos sinulla on oma tili, tiedostosi ovat piilossa muilta, ellet nimenomaan jaa niitä.

Jos sinulla on lapsia, voit myös määrittää lapsen tilin, jonka turvallisuutta on lisätty niin, että lapset näkevät vain sen, mitä haluat heidän näkevän Surfacea käytettäessä.

Huomautukset
 • Jos olet unohtanut salasanasi, katso ohjeaihetta Unohdin salasanani.
 • Jos muodostat Internet-yhteyden mobiililaajakaistaverkon avulla ja sinulla on kysyttävää laskutuksesta, datasiirron kustannuksista tai muista asioista, ota yhteyttä matkapuhelinoperaattoriisi.

Uuden Surfacen ensimmäinen tili

Kun otat Surfacen käyttöön, siihen luodaan sinulle tili antamiesi tietojen pohjalta. Surfacen ensimmäinen tili määritetään järjestelmänvalvojatiliksi. Tältä tililtä voit luoda, muokata tai poistaa muita Surfacen tilejä.

Microsoft-tili vai paikallinen tili?

Kun otat Surfacen käyttöön tai määrität tilin jollekulle muulle, sinun on valittava, onko tili Microsoft-tili vai paikallinen tili. Paras vaihtoehto on Microsoft-tili.

Työnteon ja pelaaminen helpottaminen Microsoft-tilillä

Microsoft-tili tarkoittaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa, joilla kirjaudut Windowsiin. Jos olet aiemmin käyttänyt Microsoftin palveluja, joita ovat esimerkiksi Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive, Messenger, Skype ja Windows Phone, sinulla on jo Microsoft-tili. Se koostuu sähköpostiosoitteesta ja salasanasta, joilla kirjaudut sisään näihin palveluihin. Kun kirjaudut sisään Surfaceen Microsoft-tilillä ja käytössäsi on Internet-yhteys:

 • Ystäviesi yhteystiedot päivittyvät automaattisesti Outlook-, Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-tileiltäsi sekä muilta tileiltäsi.
 • Voit synkronoida värimallin, selaimen suosikit, sovellukset ja muut henkilökohtaiset asetukset muiden Windows RT 8.1- tai Windows 8.1 RT Update 3 -tietokoneiden kanssa.
 • Pääset käsiksi asiakirjoihin, valokuviin ja muihin luomiisi tiedostoihin kaikista tietokoneista, sillä ne tallennetaan oletusarvoisesti OneDrive-palveluun. Windows RT 8.1:ssä OneDrive toimii kuin paikallinen kansio, joka seuraa mukana missä tahansa kirjaudut sisään Microsoft-tililläsi.
 • Voit ostaa sovelluksia Windows-kaupasta. Kauppa käyttää omaa tiliäsi ostamiesi sovellusten seurannassa, joten voit ladata ja päivittää sovelluksia sekä asentaa niitä uudelleen aina tarvitessasi. Haluatko lisätä tai muuttaa Microsoft-tilisi maksutavan? Lisätietoja on ohjeaiheessa Windows-kaupan maksutavan muokkaaminen ja laskutushistorian tarkasteleminen.
 • Jos unohdat Microsoft-tili salasanan, voit nollata salasanan Internetissä.

Jos et ole varma, onko sinulla Microsoft-tiliä, tai muista palveluissa käyttämääsi sähköpostiosoitetta, voit helposti rekisteröidä uuden, ilmaisen sähköpostiosoitteen.

Paikalliset tilit

Paikallinen tili on pelkästään omaan Surface-laitteeseesi luotu tili. Jos käytät paikallista tiliä, sinun on kirjauduttava esimerkiksi OneDriveen, Skypeen, Windows-kauppaan ja yhteisöpalveluihin joka kerta, kun haluat käyttää niitä. Jos unohdat paikallisen tilin salasanan, emme voi auttaa sinua pääsemään käsiksi tiedostoihisi.

Voit yhdistää Microsoft-tilin paikalliseen tiliin ja saada näin Microsoft-tilistä koituvat edut myös silloin, kun kirjaudut sisään paikallisella tilillä.

Oman tilin tyypin tarkastaminen

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja valitse Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja valitse Asetukset.)
Vaihe 2:  Valitse Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit.

Tilisi tiedot näkyvät nimesi alapuolella:

 • Jos näkyvissä on sähköpostiosoite, käytössäsi on Microsoft-tili.
 • Jos näkyvissä on paikallinen tili, tilisi koskee pelkästään Surfacea (sitä ei ole yhdistetty pilvipalveluun). Jos haluat vaihtaa Microsoft-tiliin, valitse Yhdistä Microsoft-tili ja noudata ohjeita.

Salasanan, kuvan ja muiden tiliasetusten muuttaminen

Voit vaihtaa salasanan, lisätä tai vaihtaa tilin kuvan ja muodostaa yhteyden Microsoft-tiliin tai katkaista yhteyden. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja valitse Asetukset > Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 2: 

Valitse Tilit muuta haluamiasi asetuksia:

 • Valitse Oma tili, jos haluat lisätä tai luoda tilin kuvan, muodostaa yhteyden Microsoft-tiliin tai katkaista yhteyden sekä käsitellä muita tilin asetuksia verkossa.
 • Valitsemalla Kirjautumisasetukset voit vaihtaa salasanan, luoda kuvasalasanan tai PIN-koodin ja valita, tarvitaanko salasanaa, kun Surface herätetään lepotilasta. Tarvitset tilisi salasanan näitä muutoksia varten. Jos sinulla ei ole salasanaa, voit luoda sellaisen täällä.
 • Valitse Muut tilit, jos haluat lisätä tai muokata muita käyttäjätilejä Surfacessa (vain järjestelmänvalvojatili).

Tilityypit: normaali tili, järjestelmänvalvojatili ja lapsen tili

Kullakin tilillä on tilityyppi, joka määrittää, mitä kyseisellä tilillä voi tehdä. Voit liittää nämä tilityypit mihin tahansa Microsoft-tiliin tai paikalliseen tiliin:

 • Järjestelmänvalvoja. Kun kirjaudut sisään järjestelmänvalvojatilillä, voit luoda tai poistaa muita tilejä, määrittää niiden tilityypin ja asentaa sovelluksia.
 • Surfacen ensimmäinen tili on aina järjestelmänvalvojatili. Jos haluat luoda uuden järjestelmänvalvojatilin, luo ensin tili ja muokkaa se sitten järjestelmänvalvojatiliksi.

 • Normaali. Normaalia tiliä käyttävät henkilöt voivat luoda ja muokata tiedostoja sekä mukauttaa niiden asetuksia, mutta he eivät voi luoda, muuttaa tai poistaa muita tilejä. He eivät ehkä pysty asentamaan joitakin sovelluksia. Kun luot uuden tilin, se on normaali tili, ellet määritä sitä lapsen tiliksi.
 • Lapsi. Lapsen tili on siihen kohdistamiesi perheturva-asetusten alainen. Lisätietoja Windowsiin sisältyvien Perheturva-ominaisuuksien käytöstä on ohjeaiheessa Lasten suojeleminen tietokoneen käytön aikana.

Käyttämäsi tilityypin tarkastaminen

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja valitse Asetukset > Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 2:  Valitse Tilit.
Jos vasemmassa ruudussa näkyy Muut tilit, sinulla on järjestelmänvalvojatili. Muussa tapauksessa tilisi on normaali tili tai lapsen tili.

Jos sinulla on lapsen tili, aloitusvalikossa näkyy nimesi kohdalla hetken ajan "Tätä tiliä valvotaan Perheturvan avulla", kun kirjaudut sisään. Näet lapsen tilin rajoitukset näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja valitse Asetukset > Muuta tietokoneen asetuksia > Ohjauspaneeli.
Vaihe 2:  Valitse Käyttäjätilit ja perhekäytön suojausasetukset sekä valitse Perheturva-kohdassa Näytä tilin perheturva-asetukset.
Jos perheturva on käytössä, sinulla on lapsen tili. Tällä sivulla näkyy myös, mitä rajoituksia sinulla on, ja kerätäänkö tietoja siitä, miten käytät tietokonetta.

Miten voin lisätä tilin Surfaceen?

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja valitse Asetukset > Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Muut tilit.
Vaihe 3:  Valitse Lisää tili.
Vaihe 4: 

Valitse seuraavaksi jokin seuraavista vaihtoehdoista:

 • Jos uusi tili käyttää sisäänkirjautumisessa aiempaa Microsoft-tilin sähköpostiosoitetta, kirjoita se ja valitse Seuraava.
 • Jos uusi tili käyttää sisäänkirjautumisessa uutta Microsoft-tilin sähköpostiosoitetta, valitse Rekisteröi uusi sähköpostiosoite, anna pyydetyt tiedot ja valitse Seuraava.
 • Jos uusi tili ei käytä sisäänkirjautumisessa Microsoft-tiliä, valitse Kirjaudu ilman Microsoft-tiliä (ei suositella), anna pyydetyt tiedot ja valitse Paikallinen tili. Voit yhdistää paikallisen tilin Microsoft-tiliin myöhemmin.
 • Jos uusi tili on lapsen tili, valitse Lisää lapsen tili.
Vaihe 5:  Määritä tili noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Voit muuttaa tilityypin tilin perustamisen jälkeen. Tämä on kuvattu jäljempänä kohdassa Toisen käyttäjän tilityypin muuttaminen.

Lapsen tilin luominen

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja valitse Asetukset > Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Muut tilit.
Vaihe 3:  Valitse Lisää tili > Lisää lapsen tili.
Vaihe 4: 

Valitse seuraavaksi jokin seuraavista vaihtoehdoista:

 • Jos haluat käyttää lapsen aiempaa Microsoft-tilin sähköpostiosoitetta, kirjoita lapsen sähköpostiosoite ja valitse Seuraava.
 • Jos haluat luoda uuden sähköpostiosoitteen lapselle, valitse Rekisteröi uusi sähköpostiosoite, anna pyydetyt tiedot ja valitse Seuraava.
 • Jos et halua, että lapsi käyttää sähköpostiosoitetta, valitse Lisää lapsen tili ilman sähköpostia, anna pyydetyt tiedot ja valitse Seuraava.
Vaihe 5:  Määritä tili noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Voit halutessasi rajoittaa aikaa, jonka lapsesi viettää tietokoneen parissa, ja estää häneltä tiettyjen sovellusten, sivustojen ja pelien käytön. Lisätietoja Windowsiin sisältyvien Perheturva-ominaisuuksien käytöstä on ohjeaiheessa Lasten suojeleminen tietokoneen käytön aikana.

Toisen käyttäjän tilityypin muuttaminen

Järjestelmänvalvojatilillä voit vaihtaa Surface-laitettasi käyttävän toisen henkilön tilityypin. Voit tehdä toisen henkilön tilistä järjestelmätilin, normaalin tilin tai lapsen tilin. Toimi näin:

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja valitse Asetukset > Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Muut tilit.
Vaihe 3:  Valitse muutettava tili ja valitse Muokkaa.
Vaihe 4:  Valitse avattavasta luettelosta Tilityyppi.

Tilin poistaminen

Jos poistat tilin, kaikki asetukset, tiedostot ja tiedot menetetään, ellei varmuuskopioi tai tallenna niitä toiseen paikkaan.

Huomautukset
 • Et voi poistaa parhaillaan käyttämääsi tiliä.
 • Voit poistaa tilin vain siinä tapauksessa, että olet kirjautunut sisään järjestelmänvalvojatilillä. Jos siis haluat poistaa järjestelmänvalvojatilin, käytettävissä on oltava vähintään yksi muu järjestelmänvalvojatili, jolla se tehdään.

Tilin poistaminen:

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja valitse Asetukset > Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Muut tilit.
Vaihe 3:  Valitse muutettava tili ja valitse Poista.
Vaihe 4:  Valitse Poista tili ja tiedot.

Tilille, jolla kirjaudut sisään Surfaceen, on tallennettu asetuksesi, määrityksesi ja muita tietoja. Sisäänkirjautumisessa kannattaa käyttää Microsoft-tiliä. Näin saat saumattomasti käyttösi Windows-kaupan sovellukset, yhteisöpalvelut sekä tiedostojen ja valokuvien pilvitallennuksen.


Jos käytät Surfacea useiden henkilöiden kanssa, kullekin kannattaa luoda oma tili. Näin kukin henkilö saa omat asetukset ja määritykset ja voi käyttää omia tiedostojaan ja sovelluksiaan. Jos sinulla on oma tili, tiedostosi ovat piilossa muilta, ellet nimenomaan jaa niitä.

Jos sinulla on lapsia, voit myös määrittää lapsen tilin, jonka turvallisuutta on lisätty niin, että lapset näkevät vain sen, mitä haluat heidän näkevän Surfacea käytettäessä.

Huomautukset
 • Jos olet unohtanut salasanan, katso ohjeaihetta Unohdin salasanani.
 • Jos muodostat Internet-yhteyden mobiililaajakaistaverkon avulla ja sinulla on kysyttävää laskutuksesta, datasiirron kustannuksista tai muista asioista, ota yhteyttä matkapuhelinoperaattoriisi.

Uuden Surfacen ensimmäinen tili

Kun otat Surfacen käyttöön, siihen luodaan sinulle tili antamiesi tietojen pohjalta. Tältä tililtä voit luoda, muokata tai poistaa muita Surfacen tilejä.

Microsoft-tili vai paikallinen tili?

Kun otat Surfacen käyttöön tai määrität tilin jollekulle muulle, sinun on valittava, onko tili Microsoft-tili vai paikallinen tili. Paras vaihtoehto on Microsoft-tili.

Työnteon ja pelaaminen helpottaminen Microsoft-tilillä

Microsoft-tili tarkoittaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa, joilla kirjaudut Windowsiin. Jos olet aiemmin käyttänyt Microsoftin palveluja, joita ovat esimerkiksi Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive, Messenger, Skype ja Windows Phone, sinulla on jo Microsoft-tili. Se koostuu sähköpostiosoitteesta ja salasanasta, joilla kirjaudut sisään näihin palveluihin. Kun kirjaudut sisään Surfaceen Microsoft-tilillä ja käytössäsi on Internet-yhteys:

 • Ystäviesi yhteystiedot päivittyvät automaattisesti Outlook-, Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-tileiltäsi sekä muilta tileiltäsi.
 • Voit synkronoida värimallin, selaimen suosikit, sovellukset ja muut henkilökohtaiset asetukset muiden Microsoft-tilillä käytettävien Windows 8.1- tai Windows RT 8.1 tietokoneiden kanssa.
 • Pääset käsiksi asiakirjoihin, valokuviin ja muihin luomiisi tiedostoihin kaikista tietokoneista, sillä ne tallennetaan oletusarvoisesti OneDrive-palveluun. Windows 8.1:ssä OneDrive toimii kuin paikallinen kansio, joka seuraa mukana missä tahansa kirjaudut sisään Microsoft-tililläsi.
 • Voit ostaa sovelluksia Windows-kaupasta. Kauppa käyttää omaa tiliäsi ostamiesi sovellusten seurannassa, joten voit ladata ja päivittää sovelluksia sekä asentaa niitä uudelleen aina tarvitessasi. Haluatko lisätä tai muuttaa Microsoft-tilisi maksutavan? Lisätietoja on ohjeaiheessa Windows-kaupan maksutavan muokkaaminen ja laskutushistorian tarkasteleminen.
 • Jos unohdat Microsoft-tili salasanan, voit nollata salasanan Internetissä.

Jos et ole varma, onko sinulla Microsoft-tiliä, tai muista palveluissa käyttämääsi sähköpostiosoitetta, voit helposti rekisteröidä uuden, ilmaisen sähköpostiosoitteen.

Paikalliset tilit ja toimialuetilit

Paikallinen tili on pelkästään omaan Surface-laitteeseesi luotu tili. Jos käytät paikallista tiliä, sinun on kirjauduttava esimerkiksi OneDriveen, Skypeen, Windows-kauppaan ja yhteisöpalveluihin joka kerta, kun haluat käyttää niitä. Jos unohdat paikallisen tilin salasanan, emme voi auttaa sinua pääsemään käsiksi tiedostoihisi.

Voit yhdistää Microsoft-tilin paikalliseen tiliin ja saada näin Microsoft-tilistä koituvat edut myös silloin, kun kirjaudut sisään paikallisella tilillä.

Jos työskentelet organisaatiossa, joka on antanut sinulle verkkotoimialueessa olevan käyttäjänimen, voit kirjautua kyseisellä tilillä Surface Pro -laitteeseesi. Kysy organisaatiosi IT-osastolta, miten tämä tapahtuu.

Jos haluat yhdistää Surface 3:n verkkotoimialueeseen, Windows 8.1 on päivitettävä Windows 8.1 Pro -versioon. Jos haluat tietää, miten voit hankkia Windows 8.1 Pro Packin, joka sisältää kaikki Windows 8.1 Pron ominaisuudet (mukaan lukien toimialueeseen liittyminen), katso ohjeaihetta Enemmän irti Windows 8.1:stä.

Huomautus
Surface RT:ssä tai Surface 2:ssa ei voi liittyä eikä kirjautua verkkotoimialueeseen.

Voit yhdistää Microsoft-tilin toimialuetiliin ja saada näin Microsoft-tilistä koituvat edut myös toimialuetiliä käytettäessä.

Oman tilin tyypin tarkastaminen

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 3: 

Napauta tai napsauta Tilit.

Tilisi tiedot näkyvät nimesi alapuolella:

 • Jos näkyvissä on sähköpostiosoite, käytössäsi on Microsoft-tili.
 • Jos näkyvissä on paikallinen tili, tilisi koskee pelkästään Surfacea (sitä ei ole yhdistetty pilvipalveluun). Jos haluat vaihtaa Microsoft-tiliin, napauta tai napsauta Yhdistä Microsoft-tili.
 • Jos näkyvissä on verkkotoimialue (toimialuenimi\käyttäjänimi), käytössäsi on toimialuetili, esimerkiksi työpaikkasi tili. Jos haluat yhdistää Microsoft-tilisi toimialuetiliin, napauta tai napsauta Yhdistä Microsoft-tili. Tämä on kuvattu ohjeaiheessa Microsoft-tilin yhdistäminen toimialuetiliin.

Salasanan, kuvan ja muiden tiliasetusten muuttaminen

Voit vaihtaa salasanan, lisätä tai vaihtaa tilin kuvan ja muodostaa yhteyden Microsoft-tiliin tai katkaista yhteyden. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Tilit.
Vaihe 4: 

Seuraavaksi voit muuttaa tilin asetukset:

 • Valitse napauttamalla tai napsauttamalla Tilisi.
  Voit lisätä tai luoda tilin kuvan, muodostaa yhteyden Microsoft-tiliin tai katkaista yhteyden sekä käsitellä muita tilin asetuksia verkossa.
 • Napauta tai napsauta Kirjautumisasetukset.
  Voit vaihtaa salasanan, luoda kuvasalasanan tai PIN-koodin ja valita, tarvitaanko salasanaa, kun Surface herätetään lepotilasta. Tarvitset tilisi salasanan näitä muutoksia varten. Jos sinulla ei ole salasanaa, voit luoda sellaisen täällä.

Tilityypit: normaali tili, järjestelmänvalvojatili ja lapsen tili

Kullakin tilillä on tilityyppi, joka määrittää, mitä kyseisellä tilillä voi tehdä. Voit liittää nämä tilityypit mihin tahansa Microsoft-tiliin tai paikalliseen tiliin:

 • Järjestelmänvalvoja. Kun kirjaudut sisään järjestelmänvalvojatilillä, voit luoda tai poistaa muita tilejä ja määrittää niiden tilityypin. Järjestelmänvalvojatilillä voit asentaa sovelluksia.

  Surfacen ensimmäinen tili on aina järjestelmänvalvojatili. Jos haluat luoda uuden järjestelmänvalvojatilin, luo ensin uusi tili ja muokkaa se sitten järjestelmänvalvojatiliksi.

 • Normaali. Normaalia tiliä käyttävät henkilöt voivat luoda ja muokata tiedostoja sekä mukauttaa niiden asetuksia, mutta he eivät voi luoda, muuttaa tai poistaa muita tilejä. He eivät ehkä pysty asentamaan joitakin sovelluksia. Kun luot uuden tilin, se on normaali tili, ellet määritä sitä lapsen tiliksi.

 • Lapsi. Lapsen tili on siihen kohdistamiesi perheturva-asetusten alainen. Lisätietoja Windowsiin sisältyvien Perheturva-ominaisuuksien käytöstä on ohjeaiheessa Lasten suojeleminen tietokoneen käytön aikana.

Käyttämäsi tilityypin tarkastaminen

Vaihe 1:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Tilit.
Vaihe 4: 

Jos vasemmassa ruudussa näkyy Muut tilit, sinulla on järjestelmänvalvojatili.

Muussa tapauksessa tilisi on normaali tili tai lapsen tili.

Jos sinulla on lapsen tili, aloitusnäytössä näkyy nimesi kohdalla hetken ajan "Tätä tiliä valvotaan Perheturvan avulla", kun kirjaudut ensimmäistä kertaa sisään. Näet lapsen tilin rajoitukset näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia ja napauta tai napsauta sitten Ohjauspaneeli.
Vaihe 3: 

Napauta tai napsauta Käyttäjätilit ja perhekäytön suojausasetukset sekä napauta tai napsauta Perheturva-kohdassa Näytä tilin perheturva-asetukset.

Jos perheturva on käytössä, sinulla on lapsen tili. Tällä sivulla näkyy myös, mitä rajoituksia sinulla on, ja kerätäänkö tietoja siitä, miten käytät tietokonetta.

Miten voin lisätä tilin Surfaceen?

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Tilit ja napauta tai napsauta Muut tilit.
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta Lisää tili.
Vaihe 6: 

Valitse seuraavaksi jokin seuraavista vaihtoehdoista:

 • Jos uusi tili käyttää sisäänkirjautumisessa aiempaa Microsoft-tilin sähköpostiosoitetta, kirjoita se ja napauta tai napsauta Seuraava.
 • Jos uusi tili käyttää sisäänkirjautumisessa uutta Microsoft-tilin sähköpostiosoitetta, napauta tai napsauta Rekisteröi uusi sähköpostiosoite, anna pyydetyt tiedot ja napauta tai napsauta Seuraava.
 • Jos uusi tili ei käytä sisäänkirjautumisessa Microsoft-tiliä, napauta tai napsauta Kirjaudu ilman Microsoft-tiliä (ei suositella), anna pyydetyt tiedot ja napauta tai napsauta Paikallinen tili. Voit yhdistää paikallisen tilin Microsoft-tiliin myöhemmin.
 • Jos uusi tili on lapsen tili, napauta tai napsauta Lisää lapsen tili.
Vaihe 7:  Määritä tili noudattamalla kehotteita.

Voit muuttaa tilityypin tilin perustamisen jälkeen. Tämä on kuvattu jäljempänä kohdassa Toisen käyttäjän tilityypin muuttaminen.

Lapsen tilin luominen

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Tilit ja napauta tai napsauta Muut tilit.
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta Lisää tili ja napauta tai napsauta Lisää lapsen tili.
Vaihe 6: 

Valitse seuraavaksi jokin seuraavista vaihtoehdoista:

 • Jos haluat käyttää lapsen aiempaa Microsoft-tilin sähköpostiosoitetta, kirjoita lapsen sähköpostiosoite ja napsauta Seuraava.
 • Jos haluat luoda uuden sähköpostiosoitteen lapselle, napauta tai napsauta Rekisteröi uusi sähköpostiosoite, anna pyydetyt tiedot ja napauta tai napsauta Seuraava.
 • Jos et halua, että lapsi käyttää sähköpostiosoitetta, napauta tai napsauta Lisää lapsen tili ilman sähköpostia, anna pyydetyt tiedot ja napauta tai napsauta Seuraava.
Vaihe 7:  Määritä tili noudattamalla kehotteita.

Voit halutessasi rajoittaa aikaa, jonka lapsesi viettää tietokoneen parissa, ja estää häneltä tiettyjen sovellusten, sivustojen ja pelien käytön. Lisätietoja Windowsiin sisältyvien Perheturva-ominaisuuksien käytöstä on ohjeaiheessa Lasten suojeleminen tietokoneen käytön aikana.

Toisen käyttäjän tilityypin muuttaminen

Järjestelmänvalvojatilillä voit vaihtaa Surface-laitettasi käyttävän toisen henkilön tilityypin. Voit tehdä toisen henkilön tilistä järjestelmätilin, normaalin tilin tai lapsen tilin. Toimi näin:

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Tilit ja napauta tai napsauta Muut tilit.
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta muutettavaa tiliä ja napauta tai napsauta Muokkaa.
Vaihe 6:  Valitse avattavasta luettelosta Tilityyppi.

Tilin poistaminen

Jos poistat tilin, kaikki asetukset, tiedostot ja tiedot menetetään, ellei varmuuskopioi tai tallenna niitä toiseen paikkaan.

Huomautukset
 • Et voi poistaa parhaillaan käyttämääsi tiliä.
 • Voit poistaa tilin vain siinä tapauksessa, että olet kirjautunut sisään järjestelmänvalvojatilillä. Jos siis haluat poistaa järjestelmänvalvojatilin, käytettävissä on oltava vähintään yksi muu järjestelmänvalvojatili, jolla se tehdään.

Tilin poistaminen:

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Tilit ja napauta tai napsauta Muut tilit.
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta muutettavaa tiliä ja napauta tai napsauta Poista.
Vaihe 6:  Napauta tai napsauta Poista tili ja tiedot.

Tilille, jolla kirjaudut sisään Surfaceen, on tallennettu asetuksesi, määrityksesi ja muita tietoja. Sisäänkirjautumisessa kannattaa käyttää Microsoft-tiliä. Näin saat saumattomasti käyttösi Windows-kaupan sovellukset, yhteisöpalvelut sekä tiedostojen ja valokuvien pilvitallennuksen.


Jos käytät Surfacea useiden henkilöiden kanssa, kullekin kannattaa luoda oma tili. Näin kukin henkilö saa omat asetukset ja määritykset ja voi käyttää omia tiedostojaan ja sovelluksiaan. Jos sinulla on oma tili, tiedostosi ovat piilossa muilta, ellet nimenomaan jaa niitä.

Jos sinulla on lapsia, voit myös määrittää lapsen tilin, jonka turvallisuutta on lisätty niin, että lapset näkevät vain sen, mitä haluat heidän näkevän Surfacea käytettäessä.

Huomautukset
 • Jos olet unohtanut salasanan, katso ohjeaihetta Unohdin salasanani.
 • Jos muodostat Internet-yhteyden mobiililaajakaistaverkon avulla ja sinulla on kysyttävää laskutuksesta, datasiirron kustannuksista tai muista asioista, ota yhteyttä matkapuhelinoperaattoriisi.

Uuden Surfacen ensimmäinen tili

Kun otat Surfacen käyttöön, siihen luodaan sinulle tili antamiesi tietojen pohjalta. Surfacen ensimmäinen tili määritetään järjestelmänvalvojatiliksi. Tältä tililtä voit luoda, muokata tai poistaa muita Surfacen tilejä.

Microsoft-tili vai paikallinen tili?

Kun otat Surfacen käyttöön tai määrität tilin jollekulle muulle, sinun on valittava, onko tili Microsoft-tili vai paikallinen tili. Paras vaihtoehto on Microsoft-tili.

Työnteon ja pelaaminen helpottaminen Microsoft-tilillä

Microsoft-tili tarkoittaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa, joilla kirjaudut Windowsiin. Jos olet aiemmin käyttänyt Microsoftin palveluja, joita ovat esimerkiksi Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive, Messenger, Skype ja Windows Phone, sinulla on jo Microsoft-tili. Se koostuu sähköpostiosoitteesta ja salasanasta, joilla kirjaudut sisään näihin palveluihin. Kun kirjaudut sisään Surfaceen Microsoft-tilillä ja käytössäsi on Internet-yhteys:

 • Ystäviesi yhteystiedot päivittyvät automaattisesti Outlook-, Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-tileiltäsi sekä muilta tileiltäsi.
 • Voit synkronoida värimallin, selaimen suosikit, sovellukset ja muut henkilökohtaiset asetukset muiden Microsoft-tilillä käytettävien Windows 8.1- tai Windows RT 8.1 tietokoneiden kanssa.
 • Pääset käsiksi asiakirjoihin, valokuviin ja muihin luomiisi tiedostoihin kaikista tietokoneista, sillä ne tallennetaan oletusarvoisesti OneDrive-palveluun. Windows 8.1:ssä OneDrive toimii kuin paikallinen kansio, joka seuraa mukana missä tahansa kirjaudut sisään Microsoft-tililläsi.
 • Voit ostaa sovelluksia Windows-kaupasta. Kauppa käyttää omaa tiliäsi ostamiesi sovellusten seurannassa, joten voit ladata ja päivittää sovelluksia sekä asentaa niitä uudelleen aina tarvitessasi. Haluatko lisätä tai muuttaa Microsoft-tilisi maksutavan? Lisätietoja on ohjeaiheessa Windows-kaupan maksutavan muokkaaminen ja laskutushistorian tarkasteleminen.
 • Jos unohdat Microsoft-tili salasanan, voit nollata salasanan Internetissä.

Jos et ole varma, onko sinulla Microsoft-tiliä, tai muista palveluissa käyttämääsi sähköpostiosoitetta, voit helposti rekisteröidä uuden, ilmaisen sähköpostiosoitteen.

Paikalliset tilit

Paikallinen tili on pelkästään omaan Surface-laitteeseesi luotu tili. Jos käytät paikallista tiliä, sinun on kirjauduttava esimerkiksi OneDriveen, Skypeen, Windows-kauppaan ja yhteisöpalveluihin joka kerta, kun haluat käyttää niitä. Jos unohdat paikallisen tilin salasanan, emme voi auttaa sinua pääsemään käsiksi tiedostoihisi.

Voit yhdistää Microsoft-tilin paikalliseen tiliin ja saada näin Microsoft-tilistä koituvat edut myös silloin, kun kirjaudut sisään paikallisella tilillä.

Oman tilin tyypin tarkastaminen

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit.
Tilisi tiedot näkyvät nimesi alapuolella:
 • Jos näkyvissä on sähköpostiosoite, käytössäsi on Microsoft-tili.
 • Jos näkyvissä on paikallinen tili, tilisi koskee pelkästään Surfacea (sitä ei ole yhdistetty pilvipalveluun). Jos haluat vaihtaa Microsoft-tiliin, napauta tai napsauta Yhdistä Microsoft-tili ja noudata näytössä näkyviä ohjeita.

Salasanan, kuvan ja muiden tiliasetusten muuttaminen

Voit vaihtaa salasanan, lisätä tai vaihtaa tilin kuvan ja muodostaa yhteyden Microsoft-tiliin tai katkaista yhteyden. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit.
Vaihe 3:  Seuraavaksi voit muuttaa tilin asetukset:

 • Napauta tai napsauta Oma tili, jos haluat lisätä tai luoda tilin kuvan, muodostaa yhteyden Microsoft-tiliin tai katkaista yhteyden sekä käsitellä muita tilin asetuksia verkossa.
 • Napauttamalla tai napsauttamalla Kirjautumisasetukset voit vaihtaa salasanan, luoda kuvasalasanan tai PIN-koodin ja valita, tarvitaanko salasanaa, kun Surface herätetään lepotilasta. Tarvitset tilisi salasanan näitä muutoksia varten. Jos sinulla ei ole salasanaa, voit luoda sellaisen täällä.

Tilityypit: normaali tili, järjestelmänvalvojatili ja lapsen tili

Kullakin tilillä on tilityyppi, joka määrittää, mitä kyseisellä tilillä voi tehdä. Voit liittää nämä tilityypit mihin tahansa Microsoft-tiliin tai paikalliseen tiliin:

 • Järjestelmänvalvoja. Kun kirjaudut sisään järjestelmänvalvojatilillä, voit luoda tai poistaa muita tilejä, määrittää niiden tilityypin ja asentaa sovelluksia.
  Surfacen ensimmäinen tili on aina järjestelmänvalvojatili. Jos haluat luoda uuden järjestelmänvalvojatilin, luo ensin tili ja muokkaa se sitten järjestelmänvalvojatiliksi.
 • Normaali. Normaalia tiliä käyttävät henkilöt voivat luoda ja muokata tiedostoja sekä mukauttaa niiden asetuksia, mutta he eivät voi luoda, muuttaa tai poistaa muita tilejä. He eivät ehkä pysty asentamaan joitakin sovelluksia. Kun luot uuden tilin, se on normaali tili, ellet määritä sitä lapsen tiliksi.
 • Lapsi. Lapsen tili on siihen kohdistamiesi perheturva-asetusten alainen. Lisätietoja Windowsiin sisältyvien Perheturva-ominaisuuksien käytöstä on ohjeaiheessa Lasten suojeleminen tietokoneen käytön aikana.

Käyttämäsi tilityypin tarkastaminen

Vaihe 1:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit.
Vaihe 3:  Jos vasemmassa ruudussa näkyy Muut tilit, sinulla on järjestelmänvalvojatili. Muussa tapauksessa tilisi on normaali tili tai lapsen tili.

Jos sinulla on lapsen tili, aloitusnäytössä näkyy nimesi kohdalla hetken ajan "Tätä tiliä valvotaan Perheturvan avulla", kun kirjaudut ensimmäistä kertaa sisään. Näet lapsen tilin rajoitukset näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Ohjauspaneeli > Käyttäjätilit ja perhekäytön suojausasetukset.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Perheturva > Näytä oman tilisi perheturva-asetukset.
Jos perheturva on käytössä, sinulla on lapsen tili. Tällä sivulla näkyy myös, mitä rajoituksia sinulla on, ja kerätäänkö tietoja siitä, miten käytät tietokonetta.

Miten voin lisätä tilin Surfaceen?

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Muut tilit.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Lisää tili ja valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
 • Jos uusi tili käyttää sisäänkirjautumisessa aiempaa Microsoft-tilin sähköpostiosoitetta, kirjoita se ja napauta tai napsauta Seuraava.
 • Jos uusi tili käyttää sisäänkirjautumisessa uutta Microsoft-tilin sähköpostiosoitetta, napauta tai napsauta Rekisteröi uusi sähköpostiosoite, anna pyydetyt tiedot ja napauta tai napsauta Seuraava.
 • Jos uusi tili ei käytä sisäänkirjautumisessa Microsoft-tiliä, napauta tai napsauta Kirjaudu ilman Microsoft-tiliä (ei suositella), anna pyydetyt tiedot ja napauta tai napsauta Paikallinen tili. Voit yhdistää paikallisen tilin Microsoft-tiliin myöhemmin.
 • Jos uusi tili on lapsen tili, napauta tai napsauta Lisää lapsen tili.
Vaihe 5:  Määritä tili noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Voit muuttaa tilityypin tilin perustamisen jälkeen. Tämä on kuvattu jäljempänä kohdassa Toisen käyttäjän tilityypin muuttaminen.

Lapsen tilin luominen

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Muut tilit.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Lisää tili > Lisää lapsen tili ja valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
 • Jos haluat käyttää lapsen aiempaa Microsoft-tilin sähköpostiosoitetta, kirjoita lapsen sähköpostiosoite ja napsauta Seuraava.
 • Jos haluat luoda uuden sähköpostiosoitteen lapselle, napauta tai napsauta Rekisteröi uusi sähköpostiosoite, anna pyydetyt tiedot ja napauta tai napsauta Seuraava.
 • Jos et halua, että lapsi käyttää sähköpostiosoitetta, napauta tai napsauta Lisää lapsen tili ilman sähköpostia, anna pyydetyt tiedot ja napauta tai napsauta Seuraava.
Vaihe 5:  Määritä tili noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Voit halutessasi rajoittaa aikaa, jonka lapsesi viettää tietokoneen parissa, ja estää häneltä tiettyjen sovellusten, sivustojen ja pelien käytön. Lisätietoja Windowsiin sisältyvien Perheturva-ominaisuuksien käytöstä on ohjeaiheessa Lasten suojeleminen tietokoneen käytön aikana.

Toisen käyttäjän tilityypin muuttaminen

Järjestelmänvalvojatilillä voit vaihtaa Surface-laitettasi käyttävän toisen henkilön tilityypin. Voit tehdä toisen henkilön tilistä järjestelmätilin, normaalin tilin tai lapsen tilin. Toimi näin:

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Muut tilit.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta muutettavaa tiliä ja napauta tai napsauta Muokkaa.
Vaihe 5:  Valitse avattavasta luettelosta Tilityyppi.

Tilin poistaminen

Jos poistat tilin, kaikki asetukset, tiedostot ja tiedot menetetään, ellei varmuuskopioi tai tallenna niitä toiseen paikkaan.

Huomautukset
 • Et voi poistaa parhaillaan käyttämääsi tiliä.
 • Voit poistaa tilin vain siinä tapauksessa, että olet kirjautunut sisään järjestelmänvalvojatilillä. Jos siis haluat poistaa järjestelmänvalvojatilin, käytettävissä on oltava vähintään yksi muu järjestelmänvalvojatili, jolla se tehdään.

Tilin poistaminen:

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Muut tilit.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta muutettavaa tiliä ja napauta tai napsauta Poista.
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta Poista tili ja tiedot.

Ota yhteyttä

Answer Desk
Vastausteknikot ovat valmiina auttamaan.
Puhu suoraan edustajan kanssa