Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3 .

Koskee seuraavia:

Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3 .

Käyttöjärjestelmä:

Unohdin salasanani

Unohditko salasanan, jolla kirjaudut Windowsiin Surfacessa? Ratkaisu riippuu käytössä olevasta tilistä.

Minkälaista tiliä käytät?

Surfaceen voi kirjautua kolmella erityyppisellä tilillä:

• Microsoft-tili. Kirjautuminen tapahtuu käyttämällä sähköpostiosoitetta ja salasanaa.
  • Paikallinen tili. Kirjautuminen tapahtuu käyttämällä käyttäjänimeä ja salasanaa.
  • Toimialuetili. Kirjautuminen tapahtuu käyttämällä toimialueen käyttäjänimeä ja salasanaa. Toimialue tarkoittaa työpaikan tai oppilaitoksen verkkoa ja käyttäjänimi sinulle osoitettua tunnusta.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Tietoja tileistä.

Kirjautuminen käyttämällä Microsoft-tiliä

Vaihda salasana verkossa käyttämällä mitä tahansa Internet-yhteydellä varustettua tietokonetta. Odotettavissa olevat asiat:

• Sinun täytyy antaa sen tilin sähköpostiosoite, jolla kirjaudut Surfaceen.
  • Jos olet aiemmin määrittänyt suojausta varten yhteydenottovälineitä, Microsoft lähettää vahvistuskoodin. Voit valita, mihin yhteydenottovälineeseen koodi lähetetään. Yleensä yhteydenottovälineitä ovat puhelin, johon lähetetään tekstiviestejä, ja vaihtoehtoinen sähköpostiosoite.

Pidä huoli siitä, että Surface on Internet-yhteydessä, kun kirjaudut sisään ensimmäisen kerran uudella salasanalla. Näin Surface voi tarkistaa, että antamasi salasana on sama kuin verkossa määrittämäsi uusi salasana. Muussa tapauksessa se voi vain verrata antamaasi salasanaa edelliseen salasanaan, jolla Surfacen lukituksen avaaminen on onnistunut.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft-tili.

Kirjautuminen käyttämällä paikallista tiliä

Paikallisen tilin salasana on tallennettu vain Surfaceen, joten sitä ei voi vaihtaa muualla.

• Jos olet aiemmin määrittänyt salasanavihjeen, käytä sitä muistin apuna.
  • Pyydä jotakuta käyttäjää, jolla on Surfacessa järjestelmänvalvojatili, kirjautumaan sisään ja vaihtamaan salasanasi puolestasi. Jos sinulla on järjestelmänvalvojatili ja muistat sen salasanan, voit tehdä tämän itsekin. Windowsin asennuksen yhteydessä luotu tili on järjestelmänvalvojatili.
Vaihe 1:  Valitse tehtäväpalkista hakuruutu, kirjoita käyttäjätilit ja valitse Käyttäjätilit-ohjauspaneeli.
Vaihe 2:  Valitse Hallitse käyttäjätilejä > tilin nimi > Vaihda salasana.
  • Jos olet unohtanut paikallisen ja järjestelmänvalvojatilin salasanan, sinun täytyy palauttaa Surface tehdasasetuksiin.
  • Jos palautat Surfacen tehdasasetuksiin, Surfacesta poistetaan kaikki tiedostot. Voit palauttaa OneDrive-palveluun synkronoidut tiedostot Surfacen tehdasasetusten palauttamisen jälkeen.
  • Tietoja Surfacen oletusasetusten palauttamisesta Windowsin sisäänkirjautumisnäytössä on ohjeaiheessa Surface Pron tai Surface 3:n aiempien asetusten tai oletusasetusten palauttaminen.

Kirjautuminen käyttämällä toimialuetiliä

Jos kirjaudut sisään käyttäjänimellä, jonka olet saanut työpaikan tai oppilaitoksen järjestelmänvalvojalta, käytössäsi on toimialuetili.

• Pyydä järjestelmänvalvojaa vaihtamaan salasanasi. Järjestelmänvalvoja ei näe salasanaasi, mutta hän voi vaihtaa sen puolestasi.

Pidä huoli siitä, että Surface on yhteydessä työpaikan tai oppilaitoksen verkkoon, kun kirjaudut sisään ensimmäisen kerran uudella toimialuetilin salasanalla. Näin Surface voi tarkistaa, että antamasi salasana on sama kuin verkossa järjestelmänvalvojan määrittämä uusi salasana. Muussa tapauksessa se voi vain verrata antamaasi salasanaa edelliseen salasanaan, jolla Surfacen lukituksen avaaminen on onnistunut.

Salasanavinkkejä

Tässä on joitakin vinkkejä, jotka auttavat muistamaan salasanan tai vaihtamaan unohtamasi salasanan.

• Käytä Microsoft-tiliä aina, kun se on mahdollista. Tällöin voit tarvittaessa vaihtaa salasanan verkossa.
  • Määritä Microsoft-tilille suojaustietoja, kuten salasanavihje ja puhelinnumero tai vaihtoehtoinen sähköpostiosoite, johon Microsoft voi lähettää vahvistuskoodin. Ohjeet on annettu täällä: Suojaustiedot ja suojauskoodit.
  • Kun luot paikallisen tilin salasanan, luo sitä varten salasanavihje. Salasanaa vaihdettaessa näkyvissä on tila vihjettä varten.
  • Luo PIN-tunnus tai käytä muuta helpommin muistettavaa kirjautumisvaihtoehtoa. Ohjeet tähän on annettu täällä: Sisään- ja uloskirjautuminen Surfacella.

Unohdin salasanani

Unohditko salasanan, jolla kirjaudut Windowsiin Surfacessa? Ratkaisu riippuu käytössä olevasta tilistä.

Minkälaista tiliä käytät?

Surfaceen voi kirjautua kolmella erityyppisellä tilillä:

• Microsoft-tili. Kirjautuminen tapahtuu käyttämällä sähköpostiosoitetta ja salasanaa.
  • Paikallinen tili. Kirjautuminen tapahtuu käyttämällä käyttäjänimeä ja salasanaa.
  • Toimialuetili. Kirjautuminen tapahtuu käyttämällä toimialueen käyttäjänimeä ja salasanaa. Toimialue tarkoittaa työpaikan tai oppilaitoksen verkkoa ja käyttäjänimi sinulle osoitettua tunnusta.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Tietoja tileistä.

Kirjautuminen käyttämällä Microsoft-tiliä

Vaihda salasana verkossa käyttämällä mitä tahansa Internet-yhteydellä varustettua tietokonetta. Odotettavissa olevat asiat:

• Sinun täytyy antaa sen tilin sähköpostiosoite, jolla kirjaudut Surfaceen.
  • Jos olet aiemmin määrittänyt suojausta varten yhteydenottovälineitä, Microsoft lähettää vahvistuskoodin. Voit valita, mihin yhteydenottovälineeseen koodi lähetetään. Yleensä yhteydenottovälineitä ovat puhelin, johon lähetetään tekstiviestejä, ja vaihtoehtoinen sähköpostiosoite.
  • Pidä huoli siitä, että Surface on Internet-yhteydessä, kun kirjaudut sisään ensimmäisen kerran uudella salasanalla. Näin Surface voi tarkistaa, että antamasi salasana on sama kuin verkossa määrittämäsi uusi salasana. Muussa tapauksessa se voi vain verrata antamaasi salasanaa edelliseen salasanaan, jolla Surfacen lukituksen avaaminen on onnistunut.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft-tili.

Kirjautuminen käyttämällä paikallista tiliä

Paikallisen tilin salasana on tallennettu vain Surfaceen, joten sitä ei voi vaihtaa muualla.

• Jos olet määrittänyt salasanavihjeen, käytä sitä muistin apuna.
  • Pyydä jotakuta käyttäjää, jolla on Surfacessa järjestelmänvalvojatili, kirjautumaan sisään ja vaihtamaan salasanasi puolestasi. Jos sinulla on järjestelmänvalvojatili ja muistat sen salasanan, voit tehdä tämän itsekin. Windowsin asennuksen yhteydessä luotu tili on järjestelmänvalvojatili.
Vaihe 1:  Valitse tehtäväpalkista hakuruutu, kirjoita käyttäjätilit ja valitse hakutuloksista Käyttäjätilit.
Vaihe 2:  Valitse Hallitse käyttäjätilejä ja valitse tilin nimi.
Vaihe 3:  Valitse Vaihda salasana sekä kirjoita ja vahvista uusi salasana.
  • Jos olet unohtanut paikallisen ja/tai järjestelmänvalvojatilin salasanan, sinun täytyy palauttaa Surface tehdasasetuksiin.
  • Jos palautat Surfacen tehdasasetuksiin, Surfacesta poistetaan kaikki tiedostot. Voit palauttaa OneDrive-palveluun synkronoidut tiedostot Surfacen tehdasasetusten palauttamisen jälkeen.
  • Tietoja Surfacen oletusasetusten palauttamisesta Windowsin sisäänkirjautumisnäytössä on ohjeaiheessa Surface RT:n tai Surface 2:n siivoaminen tai palauttaminen oletusasetuksiin.

Salasanavinkkejä

Tässä on joitakin vinkkejä, jotka auttavat muistamaan salasanan tai vaihtamaan unohtamasi salasanan.

• Käytä Microsoft-tiliä aina, kun se on mahdollista. Tällöin voit tarvittaessa vaihtaa salasanan verkossa.
  • Määritä Microsoft-tilille suojaustietoja, kuten salasanavihje ja puhelinnumero tai vaihtoehtoinen sähköpostiosoite, johon Microsoft voi lähettää vahvistuskoodin. Ohjeet on annettu täällä: Suojaustiedot ja suojauskoodit.
  • Kun luot paikallisen tilin salasanan, luo sitä varten salasanavihje. Salasanaa vaihdettaessa näkyvissä on tila vihjettä varten.
  • Luo PIN-tunnus tai käytä muuta helpommin muistettavaa kirjautumisvaihtoehtoa. Ohjeet tähän on annettu täällä: Sisään- ja uloskirjautuminen Surfacella.

Unohdin salasanani

Unohditko salasanan, jolla kirjaudut Windowsiin Surfacessa? Ratkaisu riippuu käytössä olevasta tilistä.

Minkälaista tiliä käytät?

Surfaceen voi kirjautua kolmella erityyppisellä tilillä:

• Microsoft-tili. Kirjautuminen tapahtuu käyttämällä sähköpostiosoitetta ja salasanaa.
  • Paikallinen tili. Kirjautuminen tapahtuu käyttämällä käyttäjänimeä ja salasanaa.
  • Toimialuetili. Kirjautuminen tapahtuu käyttämällä toimialueen käyttäjänimeä ja salasanaa. Toimialue tarkoittaa työpaikan tai oppilaitoksen verkkoa ja käyttäjänimi sinulle osoitettua tunnusta.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Tietoja tileistä.

Kirjautuminen käyttämällä Microsoft-tiliä

Vaihda salasana verkossa käyttämällä mitä tahansa Internet-yhteydellä varustettua tietokonetta. Odotettavissa olevat asiat:

• Sinun täytyy antaa sen tilin sähköpostiosoite, jolla kirjaudut Surfaceen.
  • Jos olet aiemmin määrittänyt suojausta varten yhteydenottovälineitä, Microsoft lähettää vahvistuskoodin. Voit valita, mihin yhteydenottovälineeseen koodi lähetetään. Yleensä yhteydenottovälineitä ovat puhelin, johon lähetetään tekstiviestejä, ja vaihtoehtoinen sähköpostiosoite.

Pidä huoli siitä, että Surface on Internet-yhteydessä, kun kirjaudut sisään ensimmäisen kerran uudella salasanalla. Näin Surface voi tarkistaa, että antamasi salasana on sama kuin verkossa määrittämäsi uusi salasana. Muussa tapauksessa se voi vain verrata antamaasi salasanaa edelliseen salasanaan, jolla Surfacen lukituksen avaaminen on onnistunut.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft-tili.

Kirjautuminen käyttämällä paikallista tiliä

Paikallisen tilin salasana on tallennettu vain Surfaceen, joten sitä ei voi vaihtaa muualla.

• Jos olet aiemmin määrittänyt salasanavihjeen, käytä sitä muistin apuna.
  • Pyydä jotakuta käyttäjää, jolla on Surfacessa järjestelmänvalvojatili, kirjautumaan sisään ja vaihtamaan salasanasi puolestasi. Jos sinulla on järjestelmänvalvojatili ja muistat sen salasanan, voit tehdä tämän itsekin. Windowsin asennuksen yhteydessä luotu tili on järjestelmänvalvojatili.
Vaihe 1:  Avaa Hae Hae-painike, kirjoita Käyttäjätilit ja napauta tai napsauta Käyttäjätilit.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Hallitse käyttäjätilejä ja napauta tai napsauta tilin nimeä.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Vaihda salasana sekä kirjoita ja vahvista uusi salasana.
  • Jos olet unohtanut paikallisen ja järjestelmänvalvojatilin salasanan, sinun täytyy palauttaa Surface tehdasasetuksiin.
  • Jos palautat Surfacen tehdasasetuksiin, Surfacesta poistetaan kaikki tiedostot. Voit palauttaa OneDrive-palveluun synkronoidut tiedostot Surfacen tehdasasetusten palauttamisen jälkeen.
  • Tietoja Surfacen oletusasetusten palauttamisesta Windowsin sisäänkirjautumisnäytössä on ohjeaiheessa Surface Pron tai Surface 3:n siivoaminen tai palauttaminen aiempiin asetuksiin tai oletusasetuksiin.

Kirjautuminen käyttämällä toimialuetiliä

Jos kirjaudut sisään käyttäjänimellä, jonka olet saanut työpaikan tai oppilaitoksen järjestelmänvalvojalta, käytössäsi on toimialuetili.

• Pyydä järjestelmänvalvojaa vaihtamaan salasanasi. Järjestelmänvalvoja ei näe salasanaasi, mutta hän voi vaihtaa sen puolestasi.

Pidä huoli siitä, että Surface on yhteydessä työpaikan tai oppilaitoksen verkkoon, kun kirjaudut sisään ensimmäisen kerran uudella toimialuetilin salasanalla. Näin Surface voi tarkistaa, että antamasi salasana on sama kuin verkossa järjestelmänvalvojan määrittämä uusi salasana. Muussa tapauksessa se voi vain verrata antamaasi salasanaa edelliseen salasanaan, jolla Surfacen lukituksen avaaminen on onnistunut.

Salasanavinkkejä

Tässä on joitakin vinkkejä, jotka auttavat muistamaan salasanan tai vaihtamaan unohtamasi salasanan.

• Käytä Microsoft-tiliä aina, kun se on mahdollista. Tällöin voit tarvittaessa vaihtaa salasanan verkossa.
  • Määritä Microsoft-tilille suojaustietoja, kuten salasanavihje ja puhelinnumero tai vaihtoehtoinen sähköpostiosoite, johon Microsoft voi lähettää vahvistuskoodin. Ohjeet on annettu täällä: Suojaustiedot ja suojauskoodit.
  • Kun luot paikallisen tilin salasanan, luo sitä varten salasanavihje. Salasanaa vaihdettaessa näkyvissä on tila vihjettä varten.
  • Luo PIN-tunnus tai käytä muuta helpommin muistettavaa kirjautumisvaihtoehtoa. Ohjeet tähän on annettu täällä: Sisään- ja uloskirjautuminen Surfacella.

Unohdin salasanani

Unohditko salasanan, jolla kirjaudut Windowsiin Surfacessa? Ratkaisu riippuu käytössä olevasta tilistä.

Minkälaista tiliä käytät?

Surfaceen voi kirjautua kolmella erityyppisellä tilillä:

• Microsoft-tili. Kirjautuminen tapahtuu käyttämällä sähköpostiosoitetta ja salasanaa.
  • Paikallinen tili. Kirjautuminen tapahtuu käyttämällä käyttäjänimeä ja salasanaa.
  • Toimialuetili. Kirjautuminen tapahtuu käyttämällä toimialueen käyttäjänimeä ja salasanaa. Toimialue tarkoittaa työpaikan tai oppilaitoksen verkkoa ja käyttäjänimi sinulle osoitettua tunnusta.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Tietoja tileistä.

Kirjautuminen käyttämällä Microsoft-tiliä

Vaihda salasana verkossa käyttämällä mitä tahansa Internet-yhteydellä varustettua tietokonetta. Odotettavissa olevat asiat:

• Sinun täytyy antaa sen tilin sähköpostiosoite, jolla kirjaudut Surfaceen.
  • Jos olet aiemmin määrittänyt suojausta varten yhteydenottovälineitä, Microsoft lähettää vahvistuskoodin. Voit valita, mihin yhteydenottovälineeseen koodi lähetetään. Yleensä yhteydenottovälineitä ovat puhelin, johon lähetetään tekstiviestejä, ja vaihtoehtoinen sähköpostiosoite.

Pidä huoli siitä, että Surface on Internet-yhteydessä, kun kirjaudut sisään ensimmäisen kerran uudella salasanalla. Näin Surface voi tarkistaa, että antamasi salasana on sama kuin verkossa määrittämäsi uusi salasana. Muussa tapauksessa se voi vain verrata antamaasi salasanaa edelliseen salasanaan, jolla Surfacen lukituksen avaaminen on onnistunut.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft-tili.

Kirjautuminen käyttämällä paikallista tiliä

Paikallisen tilin salasana on tallennettu vain Surfaceen, joten sitä ei voi vaihtaa muualla.

• Jos olet määrittänyt salasanavihjeen, käytä sitä muistin apuna.
  • Pyydä jotakuta käyttäjää, jolla on Surfacessa järjestelmänvalvojatili, kirjautumaan sisään ja vaihtamaan salasanasi puolestasi. Jos sinulla on järjestelmänvalvojatili ja muistat sen salasanan, voit tehdä tämän itsekin. Windowsin asennuksen yhteydessä luotu tili on järjestelmänvalvojatili.
Vaihe 1:  Avaa Hae Hae-painike, kirjoita Käyttäjätilit ja napauta tai napsauta Käyttäjätilit.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Hallitse käyttäjätilejä ja napauta tai napsauta tilin nimeä.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Vaihda salasana sekä kirjoita ja vahvista uusi salasana.
  • Jos olet unohtanut paikallisen ja järjestelmänvalvojatilin salasanan, sinun täytyy palauttaa Surface tehdasasetuksiin.
  • Jos palautat Surfacen tehdasasetuksiin, Surfacesta poistetaan kaikki tiedostot. Voit palauttaa OneDrive-palveluun synkronoidut tiedostot Surfacen tehdasasetusten palauttamisen jälkeen.
  • Tietoja Surfacen oletusasetusten palauttamisesta Windowsin sisäänkirjautumisnäytössä on ohjeaiheessa Surface RT:n tai Surface 2:n siivoaminen tai palauttaminen oletusasetuksiin.

Salasanavinkkejä

Tässä on joitakin vinkkejä, jotka auttavat muistamaan salasanan tai vaihtamaan unohtamasi salasanan.

• Käytä Microsoft-tiliä aina, kun se on mahdollista. Tällöin voit tarvittaessa vaihtaa salasanan verkossa.
  • Määritä Microsoft-tilille suojaustietoja, kuten salasanavihje ja puhelinnumero tai vaihtoehtoinen sähköpostiosoite, johon Microsoft voi lähettää vahvistuskoodin. Ohjeet on annettu täällä: Suojaustiedot ja suojauskoodit.
  • Kun luot paikallisen tilin salasanan, luo sitä varten salasanavihje. Salasanaa vaihdettaessa näkyvissä on tila vihjettä varten.
  • Luo PIN-tunnus tai käytä muuta helpommin muistettavaa kirjautumisvaihtoehtoa. Ohjeet tähän on annettu täällä: Sisään- ja uloskirjautuminen Surfacella.