Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Koskee seuraavia:

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Käyttöjärjestelmä:

Sisään- ja uloskirjautuminen Surfacella

Kun haluat käyttää Surfacea, sinun täytyy kirjautua sisään. Tutustu eri tapoihin, joilla voit kirjautua sisään Surfaceen ja siitä ulos, sekä tilien vaihtamiseen ja näytön lukituksen avaamiseen.

Sisäänkirjautuminen

Vaihe 1:  Poista näytön lukitus sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin tai painamalla jotakin näppäintä, jos liitettynä on Surfacen näppäimistösuoja.
Vaihe 2:  Anna käyttäjätilisi salasana, jos laite kysyy sitä.
Jos haluat kirjautua sisään jollakin toisella tilillä, valitse Vaihda käyttäjää ja valitse sitten tili.
Huomautukset

Kirjautuminen ulos tai lukitseminen

Mitä eroa on uloskirjautumisella ja lukitsemisella?

• Kun kirjaudut ulos, kaikki käytössä olleet sovellukset sulkeutuvat.
  • Lukitseminen puolestaan suojaa tiliäsi käytöltä, ja toinen käyttäjä voi kirjautua sisään omalla tilillään niin, että käyttämäsi sovellukset eivät sulkeudu.

Voit kirjautua ulos Surfacesta tai lukita sen seuraavasti:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä ja valitse tilisi kuva Käynnistä-valikon oikeasta yläkulmasta.
Vaihe 2:  Valitse joko Kirjaudu ulos tai Lukitse.
Vihjeitä
  • Paina Windows-logonäppäintä +L, kun haluat lukita Surfacen nopeasti.
  • Toinen pikanäppäin: Paina Ctrl+Alt+Del-näppäinyhdistelmää ja valitse Lukitse tai Kirjaudu ulos.

Vaihtaminen toiseen tiliin

Jos jaat Surfacen toisen käyttäjän kanssa, voit siirtyä toiseen käyttäjätiliin kirjautumatta ulos tai sulkematta sovelluksia. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä ja valitse tilisi kuva Käynnistä-valikon oikeasta yläkulmasta.
Vaihe 2:  Valitse tili.
Jos haluamaasi tiliä ei näy, valitse Kirjaudu ulos ja valitse haluamasi tili.

Voit vaihtaa käyttäjätiliä myös sisäänkirjautumisnäytössä. Toimi näin:

Vaihe 1:  Poista näytön lukitus sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin tai painamalla jotakin näppäintä.
Vaihe 2:  Valitse Vaihda käyttäjää ja valitse jokin tili.

Salasanan kysymisen määrittäminen

Voit määrittää salasanan pakolliseksi kirjauduttaessa sisään Surfaceen. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä ja valitse Asetukset > Tilit.
Vaihe 2:  Valitse Kirjautumisasetukset ja määritä Kirjautumiskäytännöt-kohdassa, miten kauan voit olla poissa, ennen kuin Surface pyytää kirjautumaan uudelleen.
Asetus ei ole ehkä käytettävissä, jos olet lisännyt työsähköpostitilin Sähköposti-sovellukseen tai jos Surface Pro on yhdistetty verkkotoimialueeseen.

Muut sisäänkirjautumistavat

Käytettävissä on kaksi muuta sisäänkirjautumistapaa: PIN-tunnus ja kuvasalasana. (Nämä vaihtoehdot eivät ole ehkä käytettävissä, jos olet lisännyt työsähköpostitilejä Sähköposti-sovellukseen tai liittynyt verkkotoimialueeseen.)

Kuvasalasanan määrittäminen

Voit kirjautua sisään käyttämällä kosketusliikettä haluamassasi kuvassa, joka voi olla Surfacessa, OneDrive-palvelussa tai omassa verkossasi. Eikö sinulla ole vielä kuvia? Ota nyt kuva Surfacen kameralla. Lisätietoja on ohjeaiheessa Valokuvien ottaminen ja videoiden kuvaaminen Surfacella.

Voit ottaa käyttöön kuvasalasanan seuraavasti:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä ja valitse Asetukset > Tilit > Kirjautumisasetukset.
Vaihe 2:  Valitse Kuvasalasana-kohdasta Lisää.
Vaihe 3:  Kirjaudu sisään käyttämällä Microsoftin tilitietoja ja valitse sitten kuva ja määritä liike noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita.

PIN-tunnuksen luominen

Voit kirjautua nopeasti sisään antamalla nelinumeroisen PIN-tunnuksen salasanan sijasta. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä ja valitse Asetukset > Tilit > Kirjautumisasetukset.
Vaihe 2:  Valitse PIN-tunnus-kohdasta Lisää.
Jos tililläsi ei ole salasanaa, sellainen on määritettävä ennen PIN-tunnuksen luomista.
Vaihe 3:  Vahvista nykyinen salasanasi. Sen jälkeen voit luoda PIN-tunnuksen.

Nyt voit kirjautua sisään nelinumeroisella PIN-tunnuksella.

Huomautus
Jos olet lisännyt työsähköpostitilin Sähköposti-sovellukseen tai jos Surface Pro -laitteesi on yhdistetty verkkotoimialueeseen, suojauskäytännöt voivat estää PIN-tunnuksen tai kuvasalasanan luomisen. Lisätietoja saat järjestelmänvalvojalta.

Sisään- ja uloskirjautuminen Surfacella

Kun haluat käyttää Surfacea, sinun täytyy kirjautua sisään. Tutustu eri tapoihin, joilla voit kirjautua sisään Surfaceen ja siitä ulos, sekä tilien vaihtamiseen ja näytön lukituksen avaamiseen.

Sisäänkirjautuminen

Vaihe 1:  Poista näytön lukitus sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin tai painamalla jotakin näppäintä, jos liitettynä on Surfacen näppäimistösuoja.
Vaihe 2:  Anna käyttäjätilisi salasana, jos laite kysyy sitä.
Jos haluat kirjautua sisään jollakin toisella tilillä, napauta tai napsauta Edellinen-painiketta ja valitse sitten tili.
Huomautukset

Kirjautuminen ulos tai lukitseminen

Mitä eroa on uloskirjautumisella ja lukitsemisella?

• Kun kirjaudut ulos, kaikki käytössä olleet sovellukset sulkeutuvat.
  • Lukitseminen puolestaan suojaa tiliäsi käytöltä, ja toinen käyttäjä voi kirjautua sisään omalla tilillään niin, että käyttämäsi sovellukset eivät sulkeudu.

Voit kirjautua ulos Surfacesta tai lukita sen seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta tilisi kuvaa aloitusnäytön oikeassa yläkulmassa.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Kirjaudu ulos tai Lukitse.
Vihjeitä
  • Paina Windows-logonäppäin + L -näppäinyhdistelmää, jos haluat lukita Surfacen nopeasti.
  • Toinen pikanäppäin: Paina Ctrl+Alt+Del-näppäinyhdistelmää ja valitse Lukitse tai Kirjaudu ulos.

Vaihtaminen toiseen tiliin

Jos jaat Surfacen toisen käyttäjän kanssa, voit siirtyä toiseen käyttäjätiliin kirjautumatta ulos tai sulkematta sovelluksia. Toimi näin:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta tilisi kuvaa aloitusnäytön oikeassa yläkulmassa.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta jotakin tiliä.
Jos haluamaasi tiliä ei näy, napauta tai napsauta Vaihda tiliä ja valitse sitten haluamasi tili.

Voit vaihtaa käyttäjätiliä myös sisäänkirjautumisnäytössä. Toimi näin:

Vaihe 1:  Poista näytön lukitus sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin tai painamalla jotakin näppäintä.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Takaisin-nuolta ja valitse sitten jokin tili.

Salasanan kysymisen määrittäminen

Voit määrittää salasanan pakolliseksi kirjauduttaessa sisään Surfaceen. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia ja sitten Tilit.
Vaihe 3:  Valitse Kirjautumisasetukset, napauta tai napsauta Salasanakäytäntö-kohdassa Muuta ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
Asetus ei ole ehkä käytettävissä, jos olet lisännyt työsähköpostitilin Sähköposti-sovellukseen tai jos Surface Pro on yhdistetty verkkotoimialueeseen.

Muut sisäänkirjautumistavat

Käytettävissä on kaksi muuta sisäänkirjautumistapaa: PIN-tunnus ja kuvasalasana. (Nämä vaihtoehdot eivät ole ehkä käytettävissä, jos olet lisännyt työsähköpostitilejä Sähköposti-sovellukseen tai liittynyt verkkotoimialueeseen.)

Kuvasalasanan määrittäminen

Voit kirjautua sisään käyttämällä kosketusliikettä haluamassasi kuvassa, joka voi olla Surfacessa, OneDrive-palvelussa tai omassa verkossasi. Eikö sinulla ole vielä kuvia? Ota nyt kuva Surfacen kameralla. Lisätietoja on ohjeaiheessa Valokuvien ottaminen ja videoiden kuvaaminen Surfacella.

Voit ottaa käyttöön kuvasalasanan seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta sitten Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia ja sitten Tilit.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Kirjautumisasetukset ja napauta tai napsauta Kuvasalasana-kohdassa Lisää.
Vaihe 4:  Kirjaudu sisään käyttämällä Microsoftin tilitietoja ja valitse sitten kuva ja määritä liike noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita.

PIN-tunnuksen luominen

Voit kirjautua nopeasti sisään antamalla nelinumeroisen PIN-tunnuksen salasanan sijasta. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia ja sitten Tilit.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Kirjautumisasetukset ja napauta tai napsauta PIN-tunnus-kohdassa Lisää.
Jos tililläsi ei ole salasanaa, sellainen on määritettävä ennen PIN-tunnuksen luomista.
Vaihe 4:  Vahvista nykyinen salasanasi. Sen jälkeen voit luoda PIN-tunnuksen.

Nyt voit kirjautua sisään nelinumeroisella PIN-tunnuksella.

Huomautus
Jos olet lisännyt työsähköpostitilin Sähköposti-sovellukseen tai jos Surface Pro -laitteesi on yhdistetty verkkotoimialueeseen, suojauskäytännöt voivat estää PIN-tunnuksen tai kuvasalasanan luomisen. Lisätietoja saat järjestelmänvalvojalta.

Sisään- ja uloskirjautuminen Surfacella

Kun haluat käyttää Surfacea, sinun täytyy kirjautua sisään. Tutustu eri tapoihin, joilla voit kirjautua sisään Surfaceen ja siitä ulos, sekä tilien vaihtamiseen ja näytön lukituksen avaamiseen.

Sisäänkirjautuminen

Vaihe 1:  Poista näytön lukitus sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin tai painamalla jotakin näppäintä, jos liitettynä on Surfacen näppäimistösuoja.
Vaihe 2:  Anna käyttäjätilisi salasana, jos laite kysyy sitä.
Jos haluat kirjautua sisään jollakin toisella tilillä, napauta tai napsauta Edellinen-painiketta ja valitse sitten tili.
Huomautukset

Kirjautuminen ulos tai lukitseminen

Mitä eroa on uloskirjautumisella ja lukitsemisella?

• Kun kirjaudut ulos, kaikki käytössä olleet sovellukset sulkeutuvat.
  • Lukitseminen puolestaan suojaa tiliäsi käytöltä, ja toinen käyttäjä voi kirjautua sisään omalla tilillään niin, että käyttämäsi sovellukset eivät sulkeudu.

Voit kirjautua ulos Surfacesta tai lukita sen seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta tilisi kuvaa aloitusnäytön oikeassa yläkulmassa.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Kirjaudu ulos tai Lukitse.
Vihjeitä
  • Paina näppäinyhdistelmää Windows-logonäppäin + L, kun haluat lukita Surfacen nopeasti.
  • Toinen pikanäppäin: Paina Ctrl+Alt+Del-näppäinyhdistelmää ja valitse Lukitse tai Kirjaudu ulos.

Vaihtaminen toiseen tiliin

Jos jaat Surfacen toisen käyttäjän kanssa, voit siirtyä toiseen käyttäjätiliin kirjautumatta ulos tai sulkematta sovelluksia. Toimi näin:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta tilisi kuvaa aloitusnäytön oikeassa yläkulmassa.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta jotakin tiliä.
Jos haluamaasi tiliä ei näy, napauta tai napsauta Vaihda tiliä ja valitse sitten haluamasi tili.

Voit vaihtaa käyttäjätiliä myös sisäänkirjautumisnäytössä. Toimi näin:

Vaihe 1:  Poista näytön lukitus sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin tai painamalla jotakin näppäintä.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Takaisin-nuolta ja valitse sitten jokin tili.

Salasanan kysymisen määrittäminen

Voit määrittää salasanan pakolliseksi kirjauduttaessa sisään Surfaceen. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia ja sitten Tilit.
Vaihe 3:  Valitse Kirjautumisasetukset, napauta tai napsauta Salasanakäytäntö-kohdassa Muuta ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
Asetus ei ole ehkä käytettävissä, jos olet lisännyt työsähköpostitilin Sähköposti-sovellukseen tai jos Surface Pro on yhdistetty verkkotoimialueeseen.

Muut sisäänkirjautumistavat

Käytettävissä on kaksi muuta sisäänkirjautumistapaa: PIN-tunnus ja kuvasalasana. (Nämä vaihtoehdot eivät ole ehkä käytettävissä, jos olet lisännyt työsähköpostitilejä Sähköposti-sovellukseen tai liittynyt verkkotoimialueeseen.)

Kuvasalasanan määrittäminen

Voit kirjautua sisään käyttämällä kosketusliikettä haluamassasi kuvassa, joka voi olla Surfacessa, OneDrive-palvelussa tai omassa verkossasi. Eikö sinulla ole vielä kuvia? Ota nyt kuva Surfacen kameralla. Lisätietoja on ohjeaiheessa Valokuvien ottaminen ja videoiden kuvaaminen Surfacella.

Voit ottaa käyttöön kuvasalasanan seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta sitten Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia ja sitten Tilit.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Kirjautumisasetukset ja napauta tai napsauta Kuvasalasana-kohdassa Lisää.
Vaihe 4:  Kirjaudu sisään käyttämällä Microsoftin tilitietoja ja valitse sitten kuva ja määritä liike noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita.

PIN-tunnuksen luominen

Voit kirjautua nopeasti sisään antamalla nelinumeroisen PIN-tunnuksen salasanan sijasta. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia ja sitten Tilit.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Kirjautumisasetukset ja napauta tai napsauta PIN-tunnus-kohdassa Lisää.
Jos tililläsi ei ole salasanaa, sellainen on määritettävä ennen PIN-tunnuksen luomista.
Vaihe 4:  Vahvista nykyinen salasanasi. Sen jälkeen voit luoda PIN-tunnuksen.

Nyt voit kirjautua sisään nelinumeroisella PIN-tunnuksella.

Huomautus
Jos olet lisännyt työsähköpostitilin Sähköposti-sovellukseen tai jos Surface Pro -laitteesi on yhdistetty verkkotoimialueeseen, suojauskäytännöt voivat estää PIN-tunnuksen tai kuvasalasanan luomisen. Lisätietoja saat järjestelmänvalvojalta.