Sisään- ja uloskirjautuminen Surfacella

Kun haluat käyttää Surfacea, sinun täytyy kirjautua sisään. Tutustu eri tapoihin, joilla voit kirjautua sisään Surfaceen ja siitä ulos, sekä tilien vaihtamiseen ja näytön lukituksen avaamiseen.

Tärkeää

Jos yrität kirjautua sisään Surfaceesi, mutta et muista salasanaasi, voit nollata salasanasi.

Kirjautuminen sisään

Vaihe 1: Poista näytön lukitus sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin tai painamalla jotakin näppäintä, jos liitettynä on Surface Type Cover tai näppäimistö.
Vaihe 2: Anna käyttäjätilisi salasana, jos laite kysyy sitä.
Huomautukset

Kirjautuminen ulos tai lukitseminen

Mitä eroa on uloskirjautumisella ja lukitsemisella?

• Uloskirjautuminen sulkee kaikki avoinna olevat sovelluksesi.
  • Lukitseminen puolestaan suojaa tiliäsi käytöltä, ja toinen käyttäjä voi kirjautua sisään omalla tilillään niin, että avoinna olevat sovelluksesi eivät sulkeudu.

Voit kirjautua ulos Surfacesta tai lukita sen seuraavasti:

Vaihe 1: Valitse Aloitus Windows-logo ja valitse käyttäjätilikuva aloitusvalikon vasemmasta yläkulmasta.
Vaihe 2:

Valitse Kirjaudu ulos tai Lukitse.
Voit lukita Surfacesi myös painamalla Windows Windows-näppäin- ja L-näppäimiä tai painamalla Ctrl+Alt+Del-näppäinyhdistelmää ja valitsemalla Lukitse tai Kirjaudu ulos.

Vaihtaminen toiseen tiliin

Jos jaat Surfacen toisen käyttäjän kanssa, voit siirtyä hänen käyttäjätiliinsä kirjautumatta ulos tai sulkematta sovelluksia. Toimi seuraavasti:

Vaihe 1: Valitse Aloitus Windows-logo ja valitse käyttäjätilikuva aloitusvalikon vasemmasta yläkulmasta.
Vaihe 2: Valitse tili.
Jos haluamaasi tiliä ei näy, valitse Kirjaudu ulos ja valitse haluamasi tili.

Kirjautuminen sisään Windows Hellolla (vain Surface Pro 4 ja Surface Book)

Windows Hello on entistä henkilökohtaisempi tapa kirjautua Surfaceen yhdellä silmäyksellä tai kosketuksella. Surface Pro 4:n ja Surface Bookin etukamera tunnistaa kasvosi ja iiriksesi, jolloin voit kirjautua Windows 10:een tarvitsematta koskettaa näyttöä tai näppäimistöä. Jos taas käytössäsi on Surface Pro 4 ja Surface Pro 4 Type Cover with Fingerprint ID (myydään erikseen), voit kirjautua sisään sormesi painalluksella.

Lisätietoja Windows Hellon käyttöönotosta on ohjeaiheessa Mikä on Windows Hello? tai Tietoja Windows Hellosta ja sen määrittämisestä.

Muut sisäänkirjautumistavat

Voit kirjautua sisään myös PIN-koodilla tai kuvasalasanalla. (Nämä vaihtoehdot eivät ole ehkä käytettävissä, jos olet lisännyt työsähköpostitilejä Sähköposti-sovellukseen tai liittynyt verkkotoimialueeseen.)

Voit määrittää nämä asetukset siirtymällä aloitusnäyttöön aloituskuvake ja valitsemalla Asetukset > Tilit > Kirjautumisasetukset. Valitse sieltä kuvasalasana tai KIINNITÄ ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Voit valita, milloin salasanaa tarvitaan Surfaceen kirjauduttaessa: valitse Kirjautumisasetukset-kohdasta Vaadi sisäänkirjautumista ja määritä aika, jonka voit olla poissa, ennen kuin Surface vaatii sinua kirjautumaan uudelleen sisään.

Sisään- ja uloskirjautuminen Surfacella

Kun haluat käyttää Surfacea, sinun täytyy kirjautua sisään. Tutustu eri tapoihin, joilla voit kirjautua sisään Surfaceen ja siitä ulos, sekä tilien vaihtamiseen ja näytön lukituksen avaamiseen.

Sisäänkirjautuminen

Vaihe 1:  Poista näytön lukitus sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin tai painamalla jotakin näppäintä, jos liitettynä on Surfacen näppäimistösuoja.
Vaihe 2:  Anna käyttäjätilisi salasana, jos laite kysyy sitä.
Jos haluat kirjautua sisään jollakin toisella tilillä, valitse Takaisin-nuoli ja valitse jokin tili.
Huomautukset

Kirjautuminen ulos tai lukitseminen

Mitä eroa on uloskirjautumisella ja lukitsemisella?

• Kun kirjaudut ulos, kaikki käytössä olleet sovellukset sulkeutuvat.
  • Lukitseminen puolestaan suojaa tiliäsi käytöltä, ja toinen käyttäjä voi kirjautua sisään omalla tilillään niin, että käyttämäsi sovellukset eivät sulkeudu.

Voit kirjautua ulos Surfacesta tai lukita sen seuraavasti:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä-valikossa tilisi kuva oikeasta yläkulmasta.
Vaihe 2:  Valitse joko Kirjaudu ulos tai Lukitse.
Vihjeitä
  • Paina Windows-logonäppäin Windows-logonäppäin + L, kun haluat lukita Surfacen nopeasti.
  • Toinen pikanäppäin: Paina Ctrl+Alt+Del-näppäinyhdistelmää ja valitse Lukitse tai Kirjaudu ulos.

Vaihtaminen toiseen tiliin

Jos jaat Surfacen toisen käyttäjän kanssa, voit siirtyä toiseen käyttäjätiliin kirjautumatta ulos tai sulkematta sovelluksia. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta tilisi kuva.
Vaihe 2:  Valitse tili.
Jos haluamaasi tiliä ei näy, valitse Kirjaudu ulos ja valitse haluamasi tili.

Voit vaihtaa käyttäjätiliä myös sisäänkirjautumisnäytössä. Toimi näin:

Vaihe 1:  Poista näytön lukitus sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin tai painamalla jotakin näppäintä.
Vaihe 2:  Valitse Takaisin-nuoli ja valitse jokin tili.

Salasanan kysymisen määrittäminen

Voit määrittää salasanan pakolliseksi kirjauduttaessa sisään Surfaceen. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä Windows-logo ja valitse Asetukset.
Vaihe 2:  Valitse Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Kirjautumisasetukset.
Vaihe 3:  Valitse Salasanakäytäntö-kohdassa, miten kauan voit olla poissa, ennen kuin Surface pyytää kirjautumaan uudelleen.
Tämä asetus ei ehkä ole käytettävissä, jos olet lisännyt Sähköposti-sovellukseen työsähköpostitilisi.

Muut sisäänkirjautumistavat

Käytettävissä on kaksi muuta sisäänkirjautumistapaa: PIN-tunnus ja kuvasalasana. (Nämä vaihtoehdot eivät ole ehkä käytettävissä, jos olet lisännyt työsähköpostitilejä Sähköposti-sovellukseen.)

Kuvasalasanan määrittäminen

Voit kirjautua sisään käyttämällä kosketusliikettä haluamassasi kuvassa, joka voi olla Surfacessa, OneDrive-palvelussa tai omassa verkossasi. Eikö sinulla ole vielä kuvia? Ota nyt kuva Surfacen kameralla. Lisätietoja on ohjeaiheessa Valokuvien ottaminen ja videoiden kuvaaminen Surfacella.

Voit ottaa käyttöön kuvasalasanan seuraavasti:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä Windows-logo ja valitse Asetukset.
Vaihe 2:  Valitse Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Kirjautumisasetukset.
Vaihe 3:  Valitse Kuvasalasana-kohdasta Lisää.
Vaihe 4:  Kirjaudu sisään käyttämällä Microsoftin tilitietoja ja valitse sitten kuva ja määritä liike noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita.

PIN-tunnuksen luominen

Voit kirjautua nopeasti sisään antamalla nelinumeroisen PIN-tunnuksen salasanan sijasta. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä Windows-logo ja valitse Asetukset.
Vaihe 2:  Valitse Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Kirjautumisasetukset.
Vaihe 3:  Valitse PIN-tunnus-kohdasta Lisää.
Jos tililläsi ei ole salasanaa, sellainen on määritettävä ennen PIN-tunnuksen luomista.
Vaihe 4:  Vahvista nykyinen salasanasi. Sen jälkeen voit luoda PIN-tunnuksen.

Nyt voit kirjautua sisään PIN-tunnuksella.

Huomautus
Jos olet lisännyt työsähköpostitilin Sähköposti-sovellukseen, suojauskäytännöt voivat estää PIN-tunnuksen tai kuvasalasanan luomisen. Lisätietoja saat järjestelmänvalvojalta.

Sisään- ja uloskirjautuminen Surfacella

Kun haluat käyttää Surfacea, sinun täytyy kirjautua sisään. Tutustu eri tapoihin, joilla voit kirjautua sisään Surfaceen ja siitä ulos, sekä tilien vaihtamiseen ja näytön lukituksen avaamiseen.

Sisäänkirjautuminen

Vaihe 1:  Poista näytön lukitus sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin tai painamalla jotakin näppäintä, jos liitettynä on Surfacen näppäimistösuoja.
Vaihe 2:  Anna käyttäjätilisi salasana, jos laite kysyy sitä.
Jos haluat kirjautua sisään jollakin toisella tilillä, napauta tai napsauta Takaisin-nuolta ja valitse jokin tili.
Huomautukset

Kirjautuminen ulos tai lukitseminen

Mitä eroa on uloskirjautumisella ja lukitsemisella?

• Kun kirjaudut ulos, kaikki käytössä olleet sovellukset sulkeutuvat.
  • Lukitseminen puolestaan suojaa tiliäsi käytöltä, ja toinen käyttäjä voi kirjautua sisään omalla tilillään niin, että käyttämäsi sovellukset eivät sulkeudu.

Voit kirjautua ulos Surfacesta tai lukita sen seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta tilisi kuvaa aloitusnäytön oikeassa yläkulmassa.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Kirjaudu ulos tai Lukitse.
Vihjeitä
  • Paina Windows-logonäppäin Windows-logo + L -näppäinyhdistelmää, jos haluat lukita Surfacen nopeasti.
  • Toinen pikanäppäin: Paina Ctrl+Alt+Del-näppäinyhdistelmää ja valitse Lukitse tai Kirjaudu ulos.

Vaihtaminen toiseen tiliin

Jos jaat Surfacen toisen käyttäjän kanssa, voit siirtyä toiseen käyttäjätiliin kirjautumatta ulos tai sulkematta sovelluksia. Toimi näin:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta tilisi kuvaa aloitusnäytön oikeassa yläkulmassa.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta jotakin tiliä.
Jos haluamaasi tiliä ei näy, napauta tai napsauta Vaihda tiliä ja valitse haluamasi tili.

Voit vaihtaa käyttäjätiliä myös sisäänkirjautumisnäytössä. Toimi näin:

Vaihe 1:  Poista näytön lukitus sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin tai painamalla jotakin näppäintä.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Takaisin-nuolta ja valitse jokin tili.

Salasanan kysymisen määrittäminen

Voit määrittää salasanan pakolliseksi kirjauduttaessa sisään Surfaceen. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Kirjautumisasetukset.
Vaihe 3:  Valitse Salasanakäytäntö-kohdassa, miten kauan voit olla poissa, ennen kuin Surface pyytää kirjautumaan uudelleen.
Asetus ei ole ehkä käytettävissä, jos olet lisännyt työsähköpostitilin Sähköposti-sovellukseen tai jos Surface Pro on yhdistetty verkkotoimialueeseen.

Muut sisäänkirjautumistavat

Käytettävissä on kaksi muuta sisäänkirjautumistapaa: PIN-tunnus ja kuvasalasana. (Nämä vaihtoehdot eivät ole ehkä käytettävissä, jos olet lisännyt työsähköpostitilejä Sähköposti-sovellukseen tai liittynyt verkkotoimialueeseen.)

Kuvasalasanan määrittäminen

Voit kirjautua sisään käyttämällä kosketusliikettä haluamassasi kuvassa, joka voi olla Surfacessa, OneDrive-palvelussa tai omassa verkossasi. Eikö sinulla ole vielä kuvia? Ota nyt kuva Surfacen kameralla. Lisätietoja on ohjeaiheessa Valokuvien ottaminen ja videoiden kuvaaminen Surfacella.

Voit ottaa käyttöön kuvasalasanan seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta sitten Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Kirjautumisasetukset.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Kuvasalasana-kohdassa Lisää.
Vaihe 4:  Kirjaudu sisään käyttämällä Microsoftin tilitietoja ja valitse sitten kuva ja määritä liike noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita.

PIN-tunnuksen luominen

Voit kirjautua nopeasti sisään antamalla nelinumeroisen PIN-tunnuksen salasanan sijasta. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Kirjautumisasetukset.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta PIN-tunnus-kohdassa Lisää.
Jos tililläsi ei ole salasanaa, sellainen on määritettävä ennen PIN-tunnuksen luomista.
Vaihe 4:  Vahvista nykyinen salasanasi. Sen jälkeen voit luoda PIN-tunnuksen.

Nyt voit kirjautua sisään PIN-tunnuksella.

Huomautus
Jos olet lisännyt työsähköpostitilin Sähköposti-sovellukseen tai jos Surface Pro -laitteesi on yhdistetty verkkotoimialueeseen, suojauskäytännöt voivat estää PIN-tunnuksen tai kuvasalasanan luomisen. Lisätietoja saat järjestelmänvalvojalta.

Sisään- ja uloskirjautuminen Surfacella

Kun haluat käyttää Surfacea, sinun täytyy kirjautua sisään. Tutustu eri tapoihin, joilla voit kirjautua sisään Surfaceen ja siitä ulos, sekä tilien vaihtamiseen ja näytön lukituksen avaamiseen.

Sisäänkirjautuminen

Vaihe 1:  Poista näytön lukitus sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin tai painamalla jotakin näppäintä, jos liitettynä on Surfacen näppäimistösuoja.
Vaihe 2:  Anna käyttäjätilisi salasana, jos laite kysyy sitä.
Jos haluat kirjautua sisään jollakin toisella tilillä, napauta tai napsauta Takaisin-nuolta ja valitse jokin tili.
Huomautukset

Kirjautuminen ulos tai lukitseminen

Mitä eroa on uloskirjautumisella ja lukitsemisella?

• Kun kirjaudut ulos, kaikki käytössä olleet sovellukset sulkeutuvat.
  • Lukitseminen puolestaan suojaa tiliäsi käytöltä, ja toinen käyttäjä voi kirjautua sisään omalla tilillään niin, että käyttämäsi sovellukset eivät sulkeudu.

Voit kirjautua ulos Surfacesta tai lukita sen seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta tilisi kuvaa aloitusnäytön oikeassa yläkulmassa.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Kirjaudu ulos tai Lukitse.
Vihjeitä
  • Paina Windows-logonäppäin Windows-logonäppäin + L, kun haluat lukita Surfacen nopeasti.
  • Toinen pikanäppäin: Paina Ctrl+Alt+Del-näppäimiä ja valitse Lukitse tai Kirjaudu ulos.

Vaihtaminen toiseen tiliin

Jos jaat Surfacen toisen käyttäjän kanssa, voit siirtyä toiseen käyttäjätiliin kirjautumatta ulos tai sulkematta sovelluksia. Toimi näin:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta tilisi kuvaa aloitusnäytön oikeassa yläkulmassa.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta jotakin tiliä.
Jos haluamaasi tiliä ei näy, napauta tai napsauta Vaihda tiliä ja valitse haluamasi tili.

Voit vaihtaa käyttäjätiliä myös sisäänkirjautumisnäytössä. Toimi näin:

Vaihe 1:  Poista näytön lukitus sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin tai painamalla jotakin näppäintä.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Takaisin-nuolta ja valitse jokin tili.

Salasanan kysymisen määrittäminen

Voit määrittää salasanan pakolliseksi kirjauduttaessa sisään Surfaceen. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Kirjautumisasetukset.
Vaihe 3:  Valitse Salasanakäytäntö-kohdassa, miten kauan voit olla poissa, ennen kuin Surface pyytää kirjautumaan uudelleen.
Tämä asetus ei ehkä ole käytettävissä, jos olet lisännyt Sähköposti-sovellukseen työsähköpostitilisi.

Muut sisäänkirjautumistavat

Käytettävissä on kaksi muuta sisäänkirjautumistapaa: PIN-tunnus ja kuvasalasana. (Nämä vaihtoehdot eivät ole ehkä käytettävissä, jos olet lisännyt työsähköpostitilejä Sähköposti-sovellukseen.)

Kuvasalasanan määrittäminen

Voit kirjautua sisään käyttämällä kosketusliikettä haluamassasi kuvassa, joka voi olla Surfacessa, OneDrive-palvelussa tai omassa verkossasi. Eikö sinulla ole vielä kuvia? Ota nyt kuva Surfacen kameralla. Lisätietoja on ohjeaiheessa Valokuvien ottaminen ja videoiden kuvaaminen Surfacella.

Voit ottaa käyttöön kuvasalasanan seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Kirjautumisasetukset.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Kuvasalasana-kohdassa Lisää.
Vaihe 4:  Kirjaudu sisään käyttämällä Microsoftin tilitietoja ja valitse sitten kuva ja määritä liike noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita.

PIN-tunnuksen luominen

Voit kirjautua nopeasti sisään antamalla nelinumeroisen PIN-tunnuksen salasanan sijasta. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Tilit > Kirjautumisasetukset.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta PIN-tunnus-kohdassa Lisää.
Jos tililläsi ei ole salasanaa, sellainen on määritettävä ennen PIN-tunnuksen luomista.
Vaihe 4:  Vahvista nykyinen salasanasi. Sen jälkeen voit luoda PIN-tunnuksen.

Nyt voit kirjautua sisään PIN-tunnuksella.

Huomautus
Jos olet lisännyt työsähköpostitilin Sähköposti-sovellukseen, suojauskäytännöt voivat estää PIN-tunnuksen tai kuvasalasanan luomisen. Lisätietoja saat järjestelmänvalvojalta.