USB-palautusaseman luominen

Käyttöjärjestelmä:

USB-palautusaseman avulla voit käynnistää Surfacen ongelmatilanteessa tai vapauttaa tallennustilaa.

Surface sisältää mukautetun Windows-palautustiedot, joiden avulla voit siivota Surfacen tai palauttaa sen tehdasasetuksiin. Palautustiedot on tallennettu Surfacen erityiseen palautusosioon.

Näiden tietojen kopioimisesta tai siirtämisestä USB-muistitikkuun on seuraavat kaksi hyötyä:

• Palautus. Jos Surfacen käynnistyksessä on ongelmia, voit käynnistää sen USB-palautusaseman avulla.
  • Tallennustila. Voit vapauttaa tallennustilaa Surfacessa poistamalla siitä palautustiedot ja tallentamalla ne USB-asemaan. Vapautettavan levytilan määrä vaihtelee Surface-mallin mukaan.
Tärkeää
Jos poistat palautustiedot Surfacesta USB-palautusaseman luonnin jälkeen, muista panna USB-palautusasema turvalliseen paikkaan. Palautusnäköistiedostoa ei ole enää tallennettuna Surfaceen, joten tarvitset USB-palautusaseman, jos haluat joskus siivota Surfacen tai palauttaa sen oletusasetukset.

Palautusaseman luominen

Surfacessa on mukana työkalu, jolla voi luoda USB-palautusaseman. Tarvitset palautusasemaa varten FAT32-muotoon alustetun ulkoisen USB-aseman, jossa on riittävästi tilaa kaikille palautustiedoille.

Huomautus
Voit myös ladata palautustiedostot Surface-sivustosta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen palautusnäköistiedoston lataaminen.

Selvitä, kuinka paljon tilaa USB-muistitikussa tarvitaan

Vaihe 1:  Kirjoita näytön vasemmassa alakulmassa olevaan hakuruutuun palautus ja valitse hakutuloksista Palautusaseman luominen.
Vaihe 2: Valitse Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunassa Kyllä.
Vaihe 3:  Valitse Varmuuskopioi järjestelmätiedostot palautusasemaan -valintaruutu ja valitse Seuraava.

Seuraavassa näytössä näkyy, onko USB-muistitikussa riittävästi tilaa vapaana.

Vaihe 4:  Sulje palautusasematyökalu valitsemalla Peruuta.
Tärkeää
Palautusaseman luominen poistaa USB-muistitikusta kaiken siihen jo tallennetun sisällön. Muista siirtää kaikki USB-muistitikussa olevat tärkeät tiedot johonkin toiseen tallennuslaitteeseen, ennen kuin luot siihen Surfacen USB-palautusaseman.

Aseman alustaminen FAT32-muotoon

Vaihe 1: Aseta USB-muistitikku tietokoneen USB-porttiin.
Vaihe 2: Avaa Resurssienhallinta, napsauta hiiren kakkospainikkeella USB-asemaa ja valitse Alusta.
Vaihe 3: Valitse Tiedostojärjestelmä-kohdassa FAT32 > Käynnistä.

Palautusaseman luominen

Vaihe 1:  Kytke virtalähde Surfaceen ja sähköpistorasiaan.
Vaihe 2:  Aseta USB-muistitikku Surfacen USB-porttiin.
Vaihe 3:  Kirjoita näytön alaosassa olevaan hakuruutuun palautus ja valitse hakutuloksista Palautusaseman luominen.
Vaihe 4:  Valitse Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunassa Kyllä.
Vaihe 5:  Valitse Varmuuskopioi järjestelmätiedostot palautusasemaan -valintaruutu ja valitse Seuraava.
Vaihe 6:  Valitse käytettävä USB-muistitikkua ja valitse Seuraava.
Vaihe 7:  Valitse Luo.
Palautusnäköistiedosto ja palautustyökalut kopioidaan USB-muistitikkuun.
Kopiointi kestää 10–15 minuuttia, ja Surfacen on oltava aktiivisena sen ajan.
Vaihe 8:

Kun palautustyökalut on kopioitu, toimi seuraavasti:

• Jos haluat säilyttää palautustyökalut Surfacessa, valitse Valmis.
  • Jos haluat poistaa palautustyökalut Surfacesta ja vapauttaa levytilaa, valitse Poista palautusosio. Vahvista toiminto valitsemalla Poista ja valitse poiston päätyttyä Valmis.
Vaihe 9:  Poista USB-muistitikku Surfacesta ja aseta se turvalliseen paikkaan.

Palautusasemaan ei kannata tallentaa muita tiedostoja tai tietoja.

Tärkeää
Jos päätät poistaa palautusosion, tarvitset USB-palautusasemaa, jotta voit tarvittaessa siivota Surfacen tai palauttaa sen oletusasetuksiin.

Palautusaseman käyttäminen

Kun olet luonut palautusaseman, voit tarvittaessa käyttää sitä Surfacen käynnistämiseen. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen USB-palautusaseman käyttäminen.

Jos haluat varmistaa, että käynnistys palautusasemasta onnistuu, muuta käynnistysjärjestystä niin, että USB-asema on ensimmäinen vaihtoehto. Lisätietoja on Miten voin käyttää BIOS/UEFI-toimintoja? -ohjeaiheessa.

USB-palautusaseman avulla voit käynnistää Surfacen ongelmatilanteessa tai vapauttaa tallennustilaa.

Surface sisältää mukautetun Windows-palautustiedot, joiden avulla voit siivota Surfacen tai palauttaa sen tehdasasetuksiin. Palautustiedot on tallennettu Surfacen erityiseen palautusosioon.

Näiden tietojen kopioimisesta tai siirtämisestä USB-muistitikkuun on seuraavat kaksi hyötyä:

• Palautus. Jos Surfacen käynnistyksessä on ongelmia, voit käynnistää sen USB-palautusaseman avulla.
  • Tallennustila. Voit vapauttaa tallennustilaa Surfacessa poistamalla siitä palautustiedot ja tallentamalla ne USB-asemaan. Vapautettavan levytilan määrä vaihtelee Surface-mallin mukaan.
Tärkeää
Jos poistat palautustiedot Surfacesta USB-palautusaseman luonnin jälkeen, muista panna USB-palautusasema turvalliseen paikkaan. Palautusnäköistiedostoa ei ole enää tallennettuna Surfaceen, joten tarvitset USB-palautusaseman, jos haluat joskus siivota Surfacen tai palauttaa sen oletusasetukset.

Palautusaseman luominen

Surfacessa on mukana työkalu, jolla voi luoda USB-palautusaseman. Tarvitset palautusasemaa varten FAT32-muotoon alustetun ulkoisen USB-aseman, jossa on riittävästi tilaa kaikille palautustiedoille.

Huomautus
Voit myös ladata palautustiedostot Surface-sivustosta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen palautusnäköistiedoston lataaminen.

Selvitä, kuinka paljon tilaa USB-muistitikussa tarvitaan

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä Windows-logonäppäin ja kirjoita hakuruutuun palautus.
Vaihe 2: Valitse hakutuloksista Palautusaseman luominen.
Vaihe 3: Valitse Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunassa Kyllä.
Vaihe 4:  Valitse Kopioi palautusosio tietokoneesta palautusasemaan -valintaruutu ja valitse Seuraava.

Seuraavassa näytössä näkyy, onko USB-muistitikussa riittävästi tallennustilaa vapaana.

Vaihe 5:  Sulje palautusasematyökalu valitsemalla Peruuta.
Tärkeää
Palautusaseman luominen poistaa USB-muistitikusta kaiken siihen jo tallennetun sisällön. Muista siirtää kaikki USB-muistitikussa olevat tärkeät tiedot johonkin toiseen tallennuslaitteeseen, ennen kuin luot siihen Surfacen USB-palautusaseman.

Aseman alustaminen FAT32-muotoon

Vaihe 1: Aseta USB-muistitikku tietokoneen USB-porttiin.
Vaihe 2: Avaa Resurssienhallinta, napsauta hiiren kakkospainikkeella USB-asemaa ja valitse Alusta.
Vaihe 3: Valitse Tiedostojärjestelmä-kohdassa FAT32 > Käynnistä.

Palautusaseman luominen

Vaihe 1:  Kytke virtalähde Surfaceen ja sähköpistorasiaan.
Vaihe 2:  Aseta USB-muistitikku Surfacen USB-porttiin.
Vaihe 3:  Valitse Käynnistä Windows-logonäppäin, kirjoita hakuruutuun palautus ja valitse hakutuloksista Palautusaseman luominen.
Vaihe 4:  Valitse Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunassa Kyllä.
Vaihe 5:  Valitse Kopioi palautusosio tietokoneesta palautusasemaan > Seuraava.
Vaihe 6:  Valitse käytettävä USB-muistitikkua ja valitse Seuraava.
Vaihe 7:  Valitse Luo.
Palautusnäköistiedosto ja palautustyökalut kopioidaan USB-muistitikkuun.
Kopiointi kestää 10–15 minuuttia, ja Surfacen on oltava aktiivisena sen ajan.
Vaihe 8:

Kun palautustyökalut on kopioitu, toimi seuraavasti:

• Jos haluat säilyttää palautustyökalut Surfacessa, valitse Valmis.
  • Jos haluat poistaa palautustyökalut Surfacesta ja vapauttaa levytilaa, valitse Poista palautusosio. Vahvista toiminto valitsemalla Poista ja valitse poiston päätyttyä Valmis.
Vaihe 9:  Poista USB-muistitikku Surfacesta ja aseta se turvalliseen paikkaan.

Palautusasemaan ei kannata tallentaa muita tiedostoja tai tietoja.

Tärkeää
Jos päätät poistaa palautusosion, tarvitset USB-palautusasemaa, jotta voit tarvittaessa siivota Surfacen tai palauttaa sen oletusasetuksiin.

Palautusaseman käyttäminen

Kun olet luonut palautusaseman, voit tarvittaessa käyttää sitä Surfacen käynnistämiseen. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen USB-palautusaseman käyttäminen.

Jos haluat varmistaa, että käynnistys palautusasemasta onnistuu, muuta käynnistysjärjestystä niin, että USB-asema on ensimmäinen vaihtoehto. Lisätietoja on Miten voin käyttää BIOS/UEFI-toimintoja? -ohjeaiheessa.

USB-palautusaseman avulla voit käynnistää Surfacen ongelmatilanteessa tai vapauttaa tallennustilaa.

Surface sisältää mukautetun Windows-palautustiedot, joiden avulla voit siivota laitteesi tai palauttaa sen tehdasasetuksiin. Palautustiedot on tallennettu Surfacen erityiseen palautusosioon.

Näiden tietojen kopioimisesta tai siirtämisestä USB-muistitikkuun on seuraavat kaksi hyötyä:

• Palautus. Jos Surfacen käynnistyksessä on ongelmia, voit käynnistää Surfacen USB-palautusaseman avulla.
  • Vapauta tallennustilaa. Voit vapauttaa tallennustilaa Surfacessa poistamalla siitä palautustiedot ja tallentamalla ne USB-asemaan. Vapautettavan levytilan määrä vaihtelee laitteittain.
Tärkeää
Jos poistat palautustiedot Surfacesta USB-palautusaseman luonnin jälkeen, muista panna USB-palautusasema turvalliseen paikkaan. Palautusnäköistiedostoa ei ole enää tallennettuna Surfaceen, joten tarvitset USB-palautusaseman, jos haluat joskus siivota Surfacen tai palauttaa sen oletusasetukset.

Palautusaseman luominen

Surfacessa on mukana työkalu, jolla voi luoda USB-palautusaseman. Tarvitset palautusasemaa varten FAT32-muotoon alustetun ulkoisen USB-aseman, jossa on riittävästi tilaa kaikille palautustiedoille.

Huomautus
Voit myös ladata palautustiedostot Surface-sivustosta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen palautusnäköistiedoston lataaminen.

Selvitä, kuinka paljon tilaa USB-muistitikussa tarvitaan

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Hae.)
Vaihe 2: Kirjoita hakuruutuun palautus ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Palautus ja napauta tai napsauta Luo palautusasema.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunassa Kyllä.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Kopioi palautusosio tietokoneesta palautusasemaan ja napauta tai napsauta Seuraava.

Seuraavassa näytössä näkyy, kuinka paljon tallennustilaa on käytettävissä USB-muistitikussa.

Vaihe 5:  Sulje palautusasematyökalu napauttamalla tai napsauttamalla Peruuta.
Tärkeää
Palautusaseman luominen poistaa USB-muistitikusta kaiken siihen jo tallennetun sisällön. Muista siirtää kaikki USB-muistitikussa olevat tärkeät tiedot johonkin toiseen tallennuslaitteeseen, ennen kuin luot siihen Surfacen USB-palautusaseman.

Aseman alustaminen FAT32-muotoon

Vaihe 1: Liitä USB-asema tietokoneeseen.
Vaihe 2: Avaa Resurssienhallinta, napsauta hiiren kakkospainikkeella USB-asemaa ja valitse Alusta.
Vaihe 3: Valitse Tiedostojärjestelmä > FAT32 ja valitse Käynnistä.

Palautusaseman luominen

Vaihe 1:  Kytke virtalähde Surfaceen ja sähköpistorasiaan.
Vaihe 2:  Aseta USB-muistitikku Surfacen USB-porttiin.
Vaihe 3:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta tai napsauta Hae.
Vaihe 4:  Kirjoita hakuruutuun palautus ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Palautus ja napauta tai napsauta Luo palautusasema.
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunassa Kyllä.
Vaihe 6:  Napauta tai napsauta Kopioi palautusosio tietokoneesta palautusasemaan ja napauta tai napsauta Seuraava.
Vaihe 7:  Napauta tai napsauta käytettävää USB-muistitikkua ja napauta tai napsauta sitten Seuraava.
Vaihe 8:  Napauta tai napsauta Luo.

Palautusnäköistiedosto ja palautustyökalut kopioidaan USB-muistitikkuun. Kopiointi kestää 10–15 minuuttia, ja Surfacen on oltava aktiivisena sen ajan.

Vaihe 9:

Kun palautustyökalut on kopioitu, toimi seuraavasti:

• Jos haluat säilyttää palautustyökalut Surfacessa, napauta tai napsauta Valmis.
  • Jos haluat poistaa palautustyökalut Surfacesta ja vapauttaa levytilaa, napauta tai napsauta Poista palautusosio. Vahvista toiminto napauttamalla tai napsauttamalla Poista ja napauta tai napsauta poiston päätyttyä Valmis.
Vaihe 10:  Poista USB-muistitikku Surfacesta ja aseta se turvalliseen paikkaan.

Palautusasemaan ei kannata tallentaa muita tiedostoja tai tietoja.

Tärkeää
Jos päätät poistaa palautusosion, tarvitset USB-palautusasemaa, jotta voit tarvittaessa siivota Surfacen tai palauttaa sen oletusasetuksiin.

Palautusaseman käyttäminen

Kun olet luonut palautusaseman, voit tarvittaessa käyttää sitä Surfacen käynnistämiseen. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen USB-palautusaseman käyttäminen.

Jos haluat varmistaa, että käynnistys palautusasemasta onnistuu, muuta käynnistysjärjestystä niin, että USB-asema on ensimmäinen vaihtoehto. Lisätietoja on Miten voin käyttää BIOS/UEFI-toimintoja? -ohjeaiheessa.

USB-palautusaseman avulla voit käynnistää Surfacen ongelmatilanteessa tai vapauttaa tallennustilaa.

Surface sisältää mukautetun Windows-palautustiedot, joiden avulla voit siivota laitteesi tai palauttaa sen tehdasasetuksiin. Palautustiedot on tallennettu Surfacen erityiseen palautusosioon.

Näiden tietojen kopioimisesta tai siirtämisestä USB-muistitikkuun on seuraavat kaksi hyötyä:

• Palautus. Jos Surfacen käynnistyksessä on ongelmia, voit käynnistää Surfacen USB-palautusaseman avulla.
  • Vapauta tallennustilaa. Voit vapauttaa tallennustilaa Surfacessa poistamalla siitä palautustiedot ja tallentamalla ne USB-asemaan. Vapautettavan levytilan määrä vaihtelee laitteittain.
Tärkeää
Jos poistat palautustiedot Surfacesta USB-palautusaseman luonnin jälkeen, muista panna USB-palautusasema turvalliseen paikkaan. Palautusnäköistiedostoa ei ole enää tallennettuna Surfaceen, joten tarvitset USB-palautusaseman, jos haluat joskus siivota Surfacen tai palauttaa sen oletusasetukset.

Palautusaseman luominen

Surfacessa on mukana työkalu, jolla voi luoda USB-palautusaseman. Tarvitset palautusasemaa varten FAT32-muotoon alustetun ulkoisen USB-aseman, jossa on riittävästi tilaa kaikille palautustiedoille.

Huomautus
Voit myös ladata palautustiedostot Surface-sivustosta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen palautusnäköistiedoston lataaminen.

Selvitä, kuinka paljon tilaa USB-muistitikussa tarvitaan

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Hae.)
Vaihe 2: Kirjoita hakuruutuun palautus ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Palautus ja napauta tai napsauta Luo palautusasema.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunassa Kyllä.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Kopioi palautusosio tietokoneesta palautusasemaan ja napauta tai napsauta Seuraava.

Seuraavassa näytössä näkyy, kuinka paljon tallennustilaa on käytettävissä USB-muistitikussa.

Vaihe 5:  Sulje palautusasematyökalu napauttamalla tai napsauttamalla Peruuta.
Tärkeää
Palautusaseman luominen poistaa USB-muistitikusta kaiken siihen jo tallennetun sisällön. Muista siirtää kaikki USB-muistitikussa olevat tärkeät tiedot johonkin toiseen tallennuslaitteeseen, ennen kuin luot siihen Surfacen USB-palautusaseman.

Aseman alustaminen FAT32-muotoon

Vaihe 1: Liitä USB-asema tietokoneeseen.
Vaihe 2: Avaa Resurssienhallinta, napsauta hiiren kakkospainikkeella USB-asemaa ja valitse Alusta.
Vaihe 3: Valitse Tiedostojärjestelmä > FAT32 ja valitse Käynnistä.

Palautusaseman luominen

Vaihe 1:  Kytke virtalähde Surfaceen ja sähköpistorasiaan.
Vaihe 2:  Aseta USB-muistitikku Surfacen USB-porttiin.
Vaihe 3:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta tai napsauta Hae.
Vaihe 4:  Kirjoita hakuruutuun palautus ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Palautus ja napauta tai napsauta Luo palautusasema.
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunassa Kyllä.
Vaihe 6:  Napauta tai napsauta Kopioi palautusosio tietokoneesta palautusasemaan ja napauta tai napsauta Seuraava.
Vaihe 7:  Napauta tai napsauta käytettävää USB-muistitikkua ja napauta tai napsauta sitten Seuraava.
Vaihe 8:  Napauta tai napsauta Luo.

Palautusnäköistiedosto ja palautustyökalut kopioidaan USB-muistitikkuun. Kopiointi kestää 10–15 minuuttia, ja Surfacen on oltava aktiivisena sen ajan.

Vaihe 9:

Kun palautustyökalut on kopioitu, toimi seuraavasti:

• Jos haluat säilyttää palautustyökalut Surfacessa, napauta tai napsauta Valmis.
  • Jos haluat poistaa palautustyökalut Surfacesta ja vapauttaa levytilaa, napauta tai napsauta Poista palautusosio. Vahvista toiminto napauttamalla tai napsauttamalla Poista ja napauta tai napsauta poiston päätyttyä Valmis.
Vaihe 10:  Poista USB-muistitikku Surfacesta ja aseta se turvalliseen paikkaan.

Palautusasemaan ei kannata tallentaa muita tiedostoja tai tietoja.

Tärkeää
Jos päätät poistaa palautusosion, tarvitset USB-palautusasemaa, jotta voit tarvittaessa siivota Surfacen tai palauttaa sen oletusasetuksiin.

Palautusaseman käyttäminen

Kun olet luonut palautusaseman, voit tarvittaessa käyttää sitä Surfacen käynnistämiseen. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen USB-palautusaseman käyttäminen.

Jos haluat varmistaa, että käynnistys palautusasemasta onnistuu, muuta käynnistysjärjestystä niin, että USB-asema on ensimmäinen vaihtoehto. Lisätietoja on Miten voin käyttää BIOS/UEFI-toimintoja? -ohjeaiheessa.