Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Koskee seuraavia:

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Käyttöjärjestelmä:

Tiedostojen siirtäminen Surfaceen

Voit helposti lisätä musiikki-, kuva- ja videotiedostoja sekä asiakirjoja Surfaceen.

Alla on mainittu joitakin tapoja, joilla voi siirtää tiedostoja Surfaceen:

• Lisää tiedostot OneDrive-palveluun, johon pääsee käsiksi Surfacesta.
  • Muodosta yhteys verkossa olevaan tietokoneeseen.
  • Käytä USB-muistitikkua tai muistikorttia. MicroSD-, microSDHC- ja microSDXC-kortit toimivat Surfacessa.

Windowsissa on neljä valmista kirjastoa: Asiakirjat, Musiikki, Kuvat ja Videot. Tiedostot (ja kansiot) kannattaa sijoittaa niitä vastaaviin kirjastoihin, jotta ne näkyvät eri sovelluksissa.

Surfacen levytilan tarkastaminen

Voit tarkistaa Surfacen tallennustilan koon seuraavasti:

• Valitse tehtäväpalkista Resurssienhallinta Resurssienhallinta-kuvake > Tämä tietokone.
    Näkyviin tulee käytettävissä oleva vapaa tila ja kaikki tila. Jos tila on vähissä, asema on merkitty punaisella.

Käytettävissä olevan vapaan tilan löytäminen Resurssienhallinnassa
Huomautus
Esiasennetut ohjelmat ja sovellukset vievät paljon tilaa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen tallennustila.

OneDrive-palvelun käyttäminen

Voit lisätä haluamasi tiedostot OneDrive-palveluun, jolloin niitä voi käyttää Surfacesta. Lisää tiedostot ensin OneDrive-palveluun. Toimi näin:

Vaihe 1:  Siirry tietokoneeseen, jossa on Surfaceen kopioitavat tiedostot.
Vaihe 2:  Siirry OneDrive.com-sivustoon ja lataa sinne tiedostot. Ohjeet tähän löytyvät ohjeaiheesta OneDrive tietokoneessasi.

Kun tiedostot ovat OneDrive-palvelussa, voit käyttää niitä Surfacen OneDrive-sovelluksella. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Aloitus Windows-logo > Kaikki sovellukset > OneDrive.
Vaihe 2:  Siirry OneDrive-kansioon, joka sisältää haluamasi tiedostot.
Vaihe 3:  Valitse avattava tiedosto.

Voit käyttää OneDrive-palvelussa olevia tiedostoja ilman Internet-yhteyttä tallentamalla ne paikallisesti Surfaceen. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Aloitus Windows-logo > Kaikki sovellukset > OneDrive.
Vaihe 2:  Siirry OneDrive-kansioon, joka sisältää haluamasi tiedostot.
Vaihe 3:  Paina tiedostoa pitkään (tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella) ja valitse Kopioi.
Vaihe 4:  Siirry Surfacessa sen kansion kohdalle, johon haluat tallentaa tiedoston.
Vaihe 5:  Paina ikkunassa mitä tahansa kohtaa pitkään (tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella) ja valitse Liitä.
Huomautukset
  • OneDrive-palvelun käyttöä varten tarvitaan Microsoft-tili.
  • Office 2013 -sovellukset tallentavat asiakirjat oletusarvoisesti OneDrive-palveluun, kun olet kirjautunut sisään Microsoft-tilillä.
  • Käytätkö mobiililaajakaistaa? Tietojen synkronoiminen tai lähettäminen mobiililaajakaistayhteydessä voi aiheuttaa lisäkustannuksia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Hallitse tietojen käyttöä mobiililaajakaistaverkossa.

Yhteyden muodostaminen verkossa olevaan tietokoneeseen

Surfacella voit käsitellä verkkoon liitetyissä tietokoneissa olevaa musiikkia, kuvia, videoita ja asiakirjoja. Voit tarkastella verkossasi jaettuja tiedostoja ja kansioita seuraavasti:

Vaihe 1:  Valitse tehtäväpalkista Resurssienhallinta Resurssienhallinta-kuvake.
Vaihe 2:  Surfacesta käytettävissä olevat tiedostot näkyvät Kotiryhmä- tai Verkko-kohdassa.

USB-muistitikun tai muistikortin käyttäminen

Voit siirtää tiedostoja Surfaceen myös kopioimalla ne USB-muistitikkuun tai muistikortille (Surfacen kanssa yhteensopivia ovat microSD-, microSDHC- ja microSDXC-kortit) ja lisäämällä sitten tiedostot Surfaceen.

Toimi näin:

Vaihe 1:  Kopioi tiedostot USB-muistitikkuun tai muistikorttiin toisessa tietokoneessa.
Vaihe 2:  Aseta USB-muistitikku tai microSD-muistikortti Surfaceen. (Jos haluat tietää, mistä USB-portti ja microSD-korttipaikka löytyvät Surfacessa, katso ohjeaihetta Surfacen ominaisuudet.)
Vaihe 3:  Valitse oikeassa yläkulmassa näkyvä ilmoitus.
Vaihe 4:  Valitse Avaa kansio tiedostojen katseluun tai Synkronoi mediatiedostot tähän laitteeseen.
Resurssienhallinta avautuu.
Vaihe 5:  Valitse Surfaceen lisättävät tiedostot tai kansiot.
Vaihe 6:  Valitse Aloitus > Kopioi kohteeseen ja valitse sijainti.
Jos muistitikussa tai microSD-kortissa on esimerkiksi asiakirjoja, valitse Tiedostot.

Ohjeita Resurssienhallinnan käyttöön on ohjeaiheessa Tiedostojen etsiminen.

Alla on mainittu joitakin tapoja, joilla voi siirtää tiedostoja Surfaceen:

• Lisää tiedostot OneDrive-palveluun, johon pääsee käsiksi Surfacesta.
  • Muodosta yhteys verkossa olevaan tietokoneeseen.
  • käyttämällä USB-mustitikkua tai muistikorttia – Surfacen kanssa yhteensopivia ovat niin microSD-, microSDHC- kuin microSDXC-korttikin.

Windowsissa on neljä valmista kirjastoa: Asiakirjat, Musiikki, Kuvat ja Videot. Tiedostot (ja kansiot) kannattaa sijoittaa niitä vastaaviin kirjastoihin, jotta ne näkyvät eri sovelluksissa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kirjastot: usein kysytyt kysymykset.

Surfacen levytilan tarkastaminen

Voit tarkistaa Surfacen tallennustilan koon seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Työpöytä.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta tehtäväpalkissa Resurssienhallinta Resurssienhallinta-kuvake.
Näkyviin tulee käytettävissä olevaa vapaa tila ja kaikki tila. Jos tila on vähissä, asema on merkitty punaisella.

Käytettävissä olevan vapaan tilan löytäminen Resurssienhallinnassa
Huomautus
Esiasennetut ohjelmat ja sovellukset vievät paljon tilaa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen tallennustila.

Tietoja Surfacen levytilan vapauttamisesta on ohjeaiheessa Levytilan vapautusvihjeitä.

OneDrive-palvelun käyttäminen

Voit lisätä haluamasi tiedostot OneDrive-palveluun, jolloin niitä voi käyttää Surfacesta. Lisää tiedostot ensin OneDrive-palveluun. Toimi näin:

Vaihe 1:  Siirry tietokoneeseen, jossa on Surfaceen kopioitavat tiedostot.
Vaihe 2:  Siirry OneDrive.com-sivustoon ja lataa sinne tiedostot. Ohjeet tähän löytyvät ohjeaiheesta Valokuvien ja tiedostojen lataaminen.

Kun tiedostot ovat OneDrive-palvelussa, voit käyttää niitä Surfacen OneDrive-sovelluksella. Toimi näin:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä OneDrive.
Vaihe 2:  Siirry kansioon, joka sisältää haluamasi tiedostot.
Vaihe 3:  Toimi näin:
  • Avaa: Napauta tai napsauta tiedostoa.
  • Lataa: Sipaise tiedostoa (tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella) ja napauta sitten Aseta offline-tilaan.

Surfaceen offline-tilassa tallennetut tiedostot ovat paikallisia tiedostoja, jotka voi avata ilman Internet-yhteyttä. Lisätietoja on ohjeaiheessa OneDrive-palvelun käytön aloittaminen . Katso kohtaa Tiedostojen käyttäminen offline-tilassa.

Huomautukset
  • OneDrive-palvelun käyttöä varten tarvitaan Microsoft-tili.
  • Office 2013 -sovellukset tallentavat asiakirjat oletusarvoisesti OneDrive-palveluun, kun olet kirjautunut sisään Microsoft-tilillä.
  • Käytätkö mobiililaajakaistaa? Tietojen synkronoiminen tai lähettäminen mobiililaajakaistayhteydessä voi aiheuttaa lisäkustannuksia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Hallitse tietojen käyttöä mobiililaajakaistaverkossa.

Yhteyden muodostaminen verkossa olevaan tietokoneeseen

Surfacella voit käsitellä verkkoon liitetyissä tietokoneissa olevaa musiikkia, kuvia, videoita ja asiakirjoja. Voit tarkastella verkossasi jaettuja tiedostoja ja kansioita seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja napsauta Hae.)
Vaihe 2:  Kirjoita hakuruutuun Resurssienhallinta ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Resurssienhallinta.
Vaihe 3:  Surfacesta käytettävissä olevat tiedostot näkyvät Kotiryhmä- tai Verkko-kohdassa.
Huomautus
Jos olet kotiverkossasi, ota verkossa jakaminen käyttöön, jotta Surface havaitsee muut verkossa olevat tietokoneet. Lisätietoja on ohjeaiheessa PC-tietokoneiden, laitteiden ja sisällön etsiminen omasta verkosta.

USB-muistitikun tai muistikortin käyttäminen

Voit siirtää tiedostoja Surfaceen myös kopioimalla ne USB-muistitikkuun tai muistikortille (Surfacen kanssa yhteensopivia ovat microSD-, microSDHC- ja microSDXC-kortit) ja lisäämällä sitten tiedostot Surfaceen.

Toimi näin:

Vaihe 1:  Kopioi tiedostot USB-muistitikkuun tai muistikorttiin toisessa tietokoneessa.
Vaihe 2:  Aseta USB-muistitikku tai microSD-muistikortti Surfaceen. (Jos haluat tietää, mistä USB-portti ja microSD-korttipaikka löytyvät Surfacessa, katso ohjeaihetta Surfacen ominaisuudet.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta näytön oikeassa yläkulmassa näkyvää ilmoitusta.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Avaa kansio ja tarkastele tiedostoja tai Tuo valokuvat ja videot.
Resurssienhallinta avautuu.
Vaihe 5:  Valitse Surfaceen lisättävät tiedostot tai kansiot.
Vaihe 6:  Napauta tai napsauta Aloitus ja sitten Kopioi kohteeseen.
Vaihe 7:  Valitse sijainti. Jos muistitikussa tai microSD-kortissa on esimerkiksi asiakirjoja, valitse Tiedostot.

Ohjeita Resurssienhallinnan käyttöön on ohjeaiheessa Tiedostojen ja kansioiden käsitteleminen.

Alla on mainittu joitakin tapoja, joilla voi siirtää tiedostoja Surfaceen:

• Lisää tiedostot OneDrive-palveluun, johon pääsee käsiksi Surfacesta.
  • Muodosta yhteys verkossa olevaan tietokoneeseen.
  • käyttämällä USB-mustitikkua tai muistikorttia – Surfacen kanssa yhteensopivia ovat niin microSD-, microSDHC- kuin microSDXC-korttikin.

Windowsissa on neljä valmista kirjastoa: Asiakirjat, Musiikki, Kuvat ja Videot. Tiedostot (ja kansiot) kannattaa sijoittaa niitä vastaaviin kirjastoihin, jotta ne näkyvät eri sovelluksissa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kirjastot: usein kysytyt kysymykset.

Surfacen levytilan tarkastaminen

Voit tarkistaa Surfacen tallennustilan koon seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Työpöytä.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta tehtäväpalkissa Resurssienhallinta Resurssienhallinta-kuvake.
Näkyviin tulee käytettävissä olevaa vapaa tila ja kaikki tila. Jos tila on vähissä, asema on merkitty punaisella.

Käytettävissä olevan vapaan tilan löytäminen Resurssienhallinnassa
Huomautus
Esiasennetut ohjelmat ja sovellukset vievät paljon tilaa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen tallennustila.

Tietoja Surfacen levytilan vapauttamisesta on ohjeaiheessa Levytilan vapautusvihjeitä.

OneDrive-palvelun käyttäminen

Voit lisätä haluamasi tiedostot OneDrive-palveluun, jolloin niitä voi käyttää Surfacesta. Lisää tiedostot ensin OneDrive-palveluun. Toimi näin:

Vaihe 1:  Siirry tietokoneeseen, jossa on Surfaceen kopioitavat tiedostot.
Vaihe 2:  Siirry OneDrive.com-sivustoon ja lataa sinne tiedostot. Ohjeet tähän löytyvät ohjeaiheesta Valokuvien ja tiedostojen lataaminen.

Kun tiedostot ovat OneDrive-palvelussa, voit käyttää niitä Surfacen OneDrive-sovelluksella. Toimi näin:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä OneDrive.
Vaihe 2:  Siirry kansioon, joka sisältää haluamasi tiedostot.
Vaihe 3:  Toimi näin:
  • Avaa: Napauta tai napsauta tiedostoa.
  • Lataa: Sipaise tiedostoa (tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella) ja napauta sitten Aseta offline-tilaan.

Surfaceen offline-tilassa tallennetut tiedostot ovat paikallisia tiedostoja, jotka voi avata ilman Internet-yhteyttä. Lisätietoja on ohjeaiheessa OneDrive-palvelun käytön aloittaminen . Katso kohtaa Tiedostojen käyttäminen offline-tilassa.

Huomautukset
  • OneDrive-palvelun käyttöä varten tarvitaan Microsoft-tili.
  • Office 2013 -sovellukset tallentavat asiakirjat oletusarvoisesti OneDrive-palveluun, kun olet kirjautunut sisään Microsoft-tilillä.
  • Käytätkö mobiililaajakaistaa? Tietojen synkronoiminen tai lähettäminen mobiililaajakaistayhteydessä voi aiheuttaa lisäkustannuksia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Hallitse tietojen käyttöä mobiililaajakaistaverkossa.

Yhteyden muodostaminen verkossa olevaan tietokoneeseen

Surfacella voit käsitellä verkkoon liitetyissä tietokoneissa olevaa musiikkia, kuvia, videoita ja asiakirjoja. Voit tarkastella verkossasi jaettuja tiedostoja ja kansioita seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja napsauta Hae.)
Vaihe 2:  Kirjoita hakuruutuun Resurssienhallinta ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Resurssienhallinta.
Vaihe 3:  Surfacesta käytettävissä olevat tiedostot näkyvät Kotiryhmä- tai Verkko-kohdassa.
Huomautus
Jos olet kotiverkossasi, ota verkossa jakaminen käyttöön, jotta Surface havaitsee muut verkossa olevat tietokoneet. Lisätietoja on ohjeaiheessa PC-tietokoneiden, laitteiden ja sisällön etsiminen omasta verkosta.

USB-muistitikun tai muistikortin käyttäminen

Voit siirtää tiedostoja Surfaceen myös kopioimalla ne USB-muistitikkuun tai muistikortille (Surfacen kanssa yhteensopivia ovat microSD-, microSDHC- ja microSDXC-kortit) ja lisäämällä sitten tiedostot Surfaceen.

Toimi näin:

Vaihe 1:  Kopioi tiedostot USB-muistitikkuun tai muistikorttiin toisessa tietokoneessa.
Vaihe 2:  Aseta USB-muistitikku tai microSD-muistikortti Surfaceen. (Jos haluat tietää, mistä USB-portti ja microSD-korttipaikka löytyvät Surfacessa, katso ohjeaihetta Surfacen ominaisuudet.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta näytön oikeassa yläkulmassa näkyvää ilmoitusta.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Avaa kansio ja tarkastele tiedostoja tai Tuo valokuvat ja videot.
Resurssienhallinta avautuu.
Vaihe 5:  Valitse Surfaceen lisättävät tiedostot tai kansiot.
Vaihe 6:  Napauta tai napsauta Aloitus ja sitten Kopioi kohteeseen.
Vaihe 7:  Valitse sijainti. Jos muistitikussa tai microSD-kortissa on esimerkiksi asiakirjoja, valitse Tiedostot.

Ohjeita Resurssienhallinnan käyttöön on ohjeaiheessa Tiedostojen ja kansioiden käsitteleminen.