Kotiverkossa tai Surfacessa olevien tiedostojen jakaminen

Voit käsitellä kotiverkossasi olevia jaettuja tiedostoja ja tulostimia liittymällä kotiryhmään. Voit jakaa tiedostoja samaa Surfacea käyttävien henkilöiden kanssa julkisten kansioiden avulla.

Sisällön jakaminen verkossa kotiryhmän avulla

Kotiryhmä tarkoittaa samaan kotiverkkoon liitettyjä tietokoneita, jotka voivat jakaa laitteita (kuten tulostimia) ja tiedostoja (kuten Tiedostot-, Kuvat-, Musiikki- ja Video-kirjastojen sisältöä). Kotiryhmän käyttäminen helpottaa jakamista.

Kun olet määrittänyt verkkosi asetukset, muista luoda kotiverkko
Windows 8.1-, Windows RT- tai Windows 7 -tietokoneista tai liittyä jo luotuun kotiverkkoon. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia, napauta tai napsauta sitten Verkko ja napauta tai napsauta sitten Kotiryhmä.
Vaihe 3:  Valitse jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista:
  • Jos kotiryhmää ei ole, napsauta Luo ja noudata näyttöön tulevia
    ohjeita.
  • Jos kotiryhmä on jo olemassa, käyttäjän ja tietokoneen nimi näkyy tässä. Voit liittyä kotiryhmään antamalla salasanan ja napauttamalla tai napsauttamalla sitten Liity.
    Saat salasanan muilta kotiryhmään kuuluvilta.
Vaihe 4:  Lisää kaikki kotonasi olevat tietokoneet kotiryhmään suorittamalla niissä nämä vaiheet.
Huomautukset
  • Surface RT ja Surface 2 eivät voi luoda kotiryhmää, mutta ne voi liittää siihen.
  • Jos olet liittänyt Surface Pron tai Surface Pro 2:n toimialueeseen, et voi luoda kotiryhmää, mutta voit liittyä sellaiseen.
  • Surface Prossa ja Surface Pro 2:ssa on lisätoimintoja jakamiseen. Katso Tiedostojen ja kansioiden jakaminen verkossa.

Kotiryhmän tietokoneissa olevien tiedostojen käsitteleminen

Kotiryhmääsi kuuluvat tietokoneet näkyvät Resurssienhallinnassa Kotiryhmä-kohdassa.

Voit avata muissa kotiryhmän tietokoneissa olevat jaetut kirjastot seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja napsauta Hae.)
Vaihe 2:  Kirjoita hakuruutuun Resurssienhallinta. Napauta tai napsauta hakutuloksissa Resurssienhallinta.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Kotiryhmä ja napauta tai napsauta sitten sen käyttäjän käyttäjätilin nimeä, jonka kirjastoja haluat käyttää.
Vaihe 4:  Kaksoisnapauta tai -napsauta tiedostoluettelossa sitä kirjastoa, jota haluat tarkastella, ja kaksoisnapauta tai -napsauta sitten haluamaasi tiedostoa tai kansiota.
Huomautukset
  • Kotiryhmässä ei näy tietokoneita, jotka on sammutettu tai jotka ovat horros- tai lepotilassa.
  • Surface RT ja Surface 2 eivät voi jakaa sisältöä kotiryhmän kanssa, mutta ne voivat käyttää muiden tietokoneiden kotiryhmässä jakamaa sisältöä.

Tiedostojen jakaminen samaa Surfacea käyttävien henkilöiden kanssa

Tiedostojen jakaminen samaa Surfacea käyttävien henkilöiden kanssa onnistuu kätevästi julkisten kansioiden avulla. Jos käytät esimerkiksi samaa Surfacea perheenjäsentesi kanssa, voit tallentaa kaikki perhevalokuvat Julkiset kuvat -kansioon, jossa kaikki voivat tarkastella niitä helposti sekä lisätä, poistaa ja muokata valokuvia.

Julkisia kansioita on jokaisessa kirjastossa. Voit avata julkiset kansiot seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja napsauta Hae.)
Vaihe 2: Kirjoita hakuruutuun Resurssienhallinta ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Resurssienhallinta.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Resurssienhallinnan siirtymisruudun Kirjasto-kohdassa jonkin kirjaston (Tiedostot, Musiikki, Kuvat tai Videot) vieressä olevaa nuolta.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Julkiset kansiot: usein kysytyt kysymykset ja Perustietoja kirjastoista.