Surface Pro, Surface Pro 2.

Pro-kynän vianmääritys

Tässä on vastauksia Surface Pron ja Surface Pro 2:n Pro-kynää koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mitä voin tehdä, jos kynä lakkaa toimimasta?

Jos Surface ei tunnista Pro-kynää tai jos kynä lakkaa toimimasta oikein, kokeile näitä ratkaisutapoja.

Huomautus
Jos tarvitset uuden kynän, koska vanha on mennyt rikki, olet Surface-takuun mukaisesti ehkä oikeutettu saamaan vaihtokynän. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.

Aseta Surface lepotilaan ja herätä se sitten

Vaihe 1:  Paina Surfacen virtapainiketta ja vapauta se.
Surface siirtyy lepotilaan.
Vaihe 2:  Odota hetki ja herätä Surface painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla se.

Jos ongelma ei ratkea, kokeile seuraavaa ratkaisutapaa.

Asenna uusimmat Surface- ja Windows-päivitykset

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Asetukset.
Vaihe 2: (Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta sitten Asetukset.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia, Päivitys ja palautus ja sitten Windows Update.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Tarkista.
Vaihe 5:  Jos päivityksiä on saatavilla, napauta tai napsauta Näytä tiedot.
Vaihe 6:  Valitse asennettavat päivitykset napauttamalla tai napsauttamalla ja valitse sitten Asenna.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.

Jos päivitysten asentaminen ei ratkaise ongelmaa, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Kahden painikkeen sammutus

Varoitus
Älä tee näitä toimia Surface RT:ssä tai Surface 2:ssa.

Tällä kahden painikkeen sammutuksella voit varmistaa, että Surface sammuu kokonaan. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise oikeasta reunasta sisäänpäin, napauta tai napsauta Asetukset, napauta tai napsauta Virta ja sammuta Surface napauttamalla tai napsauttamalla Sammuta. Jos et voi sammuttaa Surfacea normaaliin tapaan, paina virtapainiketta 30 sekunnin ajan.
Vaihe 2:  Kun Surface sammuu, paina äänenvoimakkuuden suurennuspainiketta ja virtapainiketta samanaikaisesti vähintään 15 sekunnin ajan ja vapauta sitten kumpikin painike.
Näytössä voi vilkkua Surface-logo, mutta jatka painikkeiden painamista vähintään 15 sekunnin ajan.
Vaihe 3:  Kun vapautat painikkeet, odota 10 sekuntia.
Vaihe 4:  Käynnistä Surface uudelleen painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla se.

Jos ongelma ei ratkea, tilaa Surfacelle huolto Surfacen online-palvelukeskuksesta.

Miksi kosketus lakkaa toimimasta kynää käytettäessä?

Surfacen kosketusnäyttö havaitsee Pro-kynän kärjen sen lähestyessä näyttöä ja reagoi tuomalla näyttöön pienen pisteen. Kun kosketusnäyttö aistii, että kynän kärki on lähellä, kosketus poistuu käytöstä, jotta voit kirjoittaa mukavasti nojaamalla kättäsi näyttöön.

Jos haluat palauttaa kosketustekniikan käyttöön, siirrä kynän kärki kauemmas näytöstä niin, että piste katoaa näkyvistä.

Tukevatko Surface Pro ja Surface Pro 2 kynällä painamista?

Kyllä. Surface Pro ja Surface Pro 2 tukevat kahdenlaista kynällä painamista:

• Sisäänrakennettu paineilmaisin. Windows-kaupan sovellukset ja Windows 8:lle tehdyt sovellukset käyttävät Surface Pron ja Surface Pro 2:n sisäänrakennettua paineilmaisinta.
  • Wintab-paineherkkyys. Muut sovellukset, kuten Photoshop, Flash ja Manga Studio, käyttävät eri menetelmää, jonka nimi on Wintab. Jos haluat käyttää paineherkkyyttä näiden sovellusten kanssa, asenna Wacomin wintab-ohjain.

Miten voin asentaa Wacomin wintab-ohjaimen?

Tärkeää
Tämä ohjain tulisi asentaa vain, jos tarvitset erityistä paineherkkyyttä wintab-pohjaisissa sovelluksissa. Sillä ei ole mitään vaikutusta muihin kynäongelmiin.
Vaihe 1:  Siirry Wacom Tablet PC Enhanced Tablet Driver -sivulle, napauta tai napsauta Lataa ohjain ja noudata sitten kehotteita.
Vaihe 2:  Kun asennus on valmis, napauta tai napsauta Käynnistä nyt uudelleen.

Muuta sitten ohjaimen asetuksia.

Miten voin muuttaa ohjaimen asetuksia?

Kun olet asentanut ohjaimen, voit muuttaa kynäkohtaisia asetuksia ja kalibroida näytön. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta sitten Hae.)
Vaihe 2:  Kirjoita hakuruutuun Ohjauspaneeli ja napauta tai napsauta sitten Ohjauspaneelia.
Vaihe 3: Napauta tai napsauta Ohjauspaneelissa Laitteisto ja äänet ja napauta tai napsauta sitten Kynätaulutietokoneen ominaisuudet.
Vaihe 4:  Kynä-välilehdessä voit muuttaa kynän asetuksia, kuten paineherkkyyden ja Kärjen tuntuma -asetuksen.
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta Kalibroi-välilehdessä Kalibroi… ja noudata sitten näytössä näkyviä kehotteita Pro-kynää käyttämällä.

Voinko palauttaa kynän oletusasetukset, kun olen kalibroinut sen uudelleen?

Kun otat Surface-kynän pois pakkauksestaan, siinä on valmiina asetukset, jotka toimivat parhaiten Windows-kaupan sovellusten ja Windows 8:lle kirjoitettujen sovellusten kanssa. Vaikka siivoaisit Surfacen tai palauttaisit sen oletusasetukset, kynän asetukset eivät katoa.

Jos olet kuitenkin kalibroinut kynän uudelleen, voit palauttaa sen oletusasetukset seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta sitten Hae.)
Vaihe 2:  Kirjoita hakuruutuun kalibroi ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Kalibroi näytön kynä- tai kosketussyöteominaisuudet.
Vaihe 3: Tarkista, että Näyttö-välilehdessä Näyttöasetukset-kohdassa näyttöasetuksena on Mobiili-PC:n näyttö.
Vaihe 4:  Jos näyttöasetus ei ole edellä mainittu, napauta tai napsauta Palauta ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Jos Palauta-vaihtoehto näkyy himmennettynä, Pro-kynä on jo palautettu tehdasasetuksiin.

Miten kynä päivitetään?

Pro-kynään vaikuttavat uudet laiteohjelmistopäivitykset ovat saatavilla Windows Updatesta. Uusimpien Surface-päivitysten, kuten Windows-päivitysten, asentaminen voi auttaa ratkaisemaan kynän käytössä mahdollisesti ilmenevät ongelmat. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen.

Jos tarvitset uuden kynän, koska vanha on mennyt rikki, olet Surface-takuun mukaisesti ehkä oikeutettu saamaan vaihtokynän. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.

Voinko tehdä muistiinpanoja Office-sovelluksissa?

Kyllä, Pro-kynällä voit kirjoittaa muistiinpanoja tai merkintöjä missä tahansa Office-sovelluksessa. Kun napautat näyttöä kynällä Office 2013- tai Office 365 -sovelluksessa, valintanauhaan lisätään Käsinkirjoitustyökalut. Voit muuttaa käsinkirjoituksen väriä tai paksuutta napauttamalla Käsinkirjoitustyökalut-kohdassa Kynät. Lisätietoja on ohjeaiheessa Piirtäminen, kirjoittaminen ja tekstin korostaminen kynällä Windows-taulutietokoneessa.

Voiko Pro-kynää käyttää Surface RT:ssä tai Surface 2:ssa?

Surface RT ja Surface 2 eivät tue digitaalisen kynän ominaisuuksia. Voit käyttää Surface RT:ssä ja Surface 2:ssa kapasitiivista kynää (myydään erikseen), joka toimii samalla tavalla kuin sormi kosketusnäytöllä.

Voiko Pro-kynää käyttää Surface Pro 3:ssa?

Ei. Surface Pro 3:n mukana tulee Surface-kynä, jossa on lisäominaisuuksia. Pro-kynä ei toimi Surface Pro 3:n kanssa.

Lisätietoja on ohjeaiheissa Surface-kynän käyttäminen ja Surface-kynän vianmääritys.

Ota yhteyttä

Tarvitsetko lisäapua? Surface-tukiedustajat ovat valmiina auttamaan.
Aloitus