Pro-kynän vianmääritys

Näiden tietojen avulla voit yrittää ratkaista Surface Pron ja Surface Pro 2:n Pro-kynään liittyviä ongelmia. Mukana on myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Käyttöjärjestelmä:

Mitä voin tehdä, jos kynä lakkaa toimimasta?

Jos Surface ei tunnista Pro-kynää tai jos kynä lakkaa toimimasta oikein, kokeile näitä ratkaisutapoja.

Huomautus
Jos tarvitset uuden kynän, koska vanha on mennyt rikki, olet Surface-takuun mukaisesti ehkä oikeutettu saamaan vaihtokynän. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.

Ratkaisu 1: Aseta Surface lepotilaan ja herätä se sitten

Vaihe 1:  Paina Surfacen virtapainiketta ja vapauta se.
Surface siirtyy lepotilaan.
Vaihe 2:  Odota hetki ja herätä Surface painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla se.

Jos ongelma ei ratkea, kokeile seuraavaa ratkaisutapaa.

Ratkaisu 2: Asenna uusimmat Surface- ja Windows-päivitykset

Vaihe 1:  Valitse Aloita Windows-logonäppäin ja sitten Asetukset > Päivitys ja suojaus > Windows Update.
Vaihe 2:  Valitse Tarkista päivitykset.
Vaihe 3:  Jos päivityksiä on saatavilla, ne asentuvat automaattisesti.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.

Jos päivitysten asentaminen ei ratkaise ongelmaa, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 3: Kahden painikkeen sammutus (vain Surface Pro -mallit)

Tärkeää
Älä tee näitä toimia Surface RT:ssä, Surface 2:ssa tai Surface 3:ssa.

Tällä kahden painikkeen sammutuksella voit varmistaa, että Surface sammuu kokonaan. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä Windows-logonäppäin ja sitten Virta Virta-kuvake > Sammuta
Jos et voi sammuttaa Surfacea normaaliin tapaan, paina virtapainiketta 30 sekunnin ajan.
Vaihe 2:  Kun Surfacen virta sammuu, paina äänenvoimakkuuden suurennuspainiketta ja virtapainiketta samanaikaisesti vähintään 15 sekunnin ajan ja vapauta sitten kumpikin painike.
Vaihe 3:  Näytössä voi vilkkua Surface-logo, mutta jatka painikkeiden painamista vähintään 15 sekunnin ajan.
Vaihe 4:  Kun vapautat painikkeet, odota 10 sekuntia.
Vaihe 5:  Käynnistä Surface uudelleen painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla se.

Jos ongelma ei ratkea, katso kohtaa Surfacen huollattaminen.

Miksi kosketus lakkaa toimimasta kynää käytettäessä?

Surfacen kosketusnäyttö havaitsee Pro-kynän kärjen sen lähestyessä ja reagoi tuomalla näyttöön pienen pisteen. Kun kosketusnäyttö havaitsee, että kynän kärki on lähellä, kosketus poistuu käytöstä, jotta voit kirjoittaa mukavasti nojaamalla kättäsi näyttöön.

Jos haluat palauttaa kosketustekniikan käyttöön, siirrä kynän kärki kauemmas näytöstä niin, että piste katoaa näkyvistä.

Tukevatko Surface Pro ja Surface Pro 2 kynällä painamista?

Kyllä. Surface Pro ja Surface Pro 2 tukevat kahdenlaista kynällä painamista:

• Sisäänrakennettu paineilmaisin. Windows-kaupan sovellukset ja Windows 8:lle tehdyt sovellukset käyttävät Surface Pron ja Surface Pro 2:n sisäänrakennettua paineilmaisinta.
  • Wintab-paineherkkyys. Muut sovellukset, kuten Photoshop, Flash ja Manga Studio, käyttävät erilaista paineilmaisinta, jonka nimi on Wintab. Jos haluat käyttää paineherkkyyttä näiden sovellusten kanssa, asenna Wacom wintab -ohjain.

Miten voin asentaa Wacomin wintab-ohjaimen?

Tärkeää
Tämä ohjain tulisi asentaa vain, jos tarvitset erityistä paineherkkyyttä wintab-pohjaisissa sovelluksissa. Sillä ei ole mitään vaikutusta muihin kynäongelmiin.
Vaihe 1:  Siirry Wacom Tablet PC Enhanced Tablet Driver -sivulle, valitse Lataa ohjain ja noudata näytössä näkyviä ohjeita.
Vaihe 2:  Kun asennus on valmis, valitse Käynnistä nyt uudelleen.

Muuta sitten ohjaimen asetuksia.

Miten voin muuttaa ohjaimen asetuksia?

Kun olet asentanut ohjaimen, voit muuttaa kynäkohtaisia asetuksia ja kalibroida näytön. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse tehtäväpalkin hakuruutu, kirjoita kalibroi ja valitse hakutuloksista Kalibroi näytön kynä- tai kosketussyöteominaisuudet.
Vaihe 2:  Tarkista, että Näyttö-välilehdessä Näyttöasetukset-kohdassa näyttöasetuksena on Mobiili-PC:n näyttö, jos kyseessä on Surface Pro, tai Surface Display Panel, jos kyseessä on Surface Pro 2.
Jos näin ei ole, valitse Mobiili-PC:n näyttö, jos kyseessä on Surface Pro, tai Surface Display Panel, jos kyseessä on Surface Pro 2.
Vaihe 3: Valitse Kalibroi > Kynäsyöte ja noudata näyttöön tulevia ohjeita Pro-kynällä.
Jos näyttöön tulee kehote Sallitko, että tämä sovellus tekee muutoksia tietokoneeseesi?, valitse Kyllä.

Voinko palauttaa kynän oletusasetukset, kun olen kalibroinut sen uudelleen?

Kun otat Pro-kynän pakkauksesta, se on käyttövalmis parhaine mahdollisine asetuksineen. Vaikka siivoaisit Surfacen tai palauttaisit sen oletusasetukset, kynän asetukset eivät katoa.

Jos olet kuitenkin kalibroinut kynän uudelleen, voit palauttaa sen oletusasetukset seuraavasti:

Vaihe 1:  Valitse tehtäväpalkin hakuruutu, kirjoita kalibroi ja valitse hakutuloksista Kalibroi näytön kynä- tai kosketussyöteominaisuudet.
Vaihe 2:  Tarkista, että Näyttö-välilehdessä Näyttöasetukset-kohdassa näyttöasetuksena on Mobiili-PC:n näyttö, jos kyseessä on Surface Pro, tai Surface Display Panel, jos kyseessä on Surface Pro 2.
Jos näin ei ole, valitse Mobiili-PC:n näyttö, jos kyseessä on Surface Pro, tai Surface Display Panel, jos kyseessä on Surface Pro 2.
Vaihe 3: Valitse Palauta ja noudata näytössä näkyviä ohjeita.
Jos Palauta-vaihtoehto näkyy himmennettynä, Pro-kynä on jo palautettu tehdasasetuksiin.

Miten kynä päivitetään?

Pro-kynään vaikuttavat uudet laiteohjelmistopäivitykset ovat saatavilla Windows Updatesta. Uusimpien Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen voi auttaa ratkaisemaan kynään liittyviä ongelmia. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Aloita Windows-logonäppäin ja sitten Asetukset > Päivitys ja suojaus > Windows Update.
Vaihe 2:  Valitse Tarkista päivitykset.
Vaihe 3: Jos päivityksiä on saatavilla, ne asentuvat automaattisesti.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.

Voinko tehdä muistiinpanoja Office-sovelluksissa?

Kyllä, Pro-kynällä voit kirjoittaa muistiinpanoja tai merkintöjä missä tahansa Office-sovelluksessa. Kun napautat näyttöä kynällä Office 2013-, Office 2016- tai Office 365 -sovelluksessa, valintanauhaan lisätään Käsinkirjoitustyökalut. Voit muuttaa käsinkirjoituksen väriä tai paksuutta valitsemalla Käsinkirjoitustyökalut-kohdassa Kynät. Lisätietoja on ohjeaiheessa Piirtäminen, kirjoittaminen ja tekstin korostaminen kynällä Windows-taulutietokoneessa.

Voiko Pro-kynää käyttää Surface RT:ssä tai Surface 2:ssa?

Surface RT ja Surface 2 eivät tue digitaalisen kynän ominaisuuksia. Voit käyttää Surface RT:ssä ja Surface 2:ssa kapasitiivista kynää (myydään erikseen), joka toimii samalla tavalla kuin sormi kosketusnäytöllä.

Voiko Pro-kynää käyttää Surface Pro 3:ssa tai Surface 3:ssa?

Ei. Pro-kynä ei ole yhteensopiva Surface Pro 3:n tai Surface 3:n kanssa. Surface Pro 3 ja Surface 3 ovat yhteensopivia Surface-kynän kanssa.

Mitä voin tehdä, jos kynä lakkaa toimimasta?

Jos Surface ei tunnista Pro-kynää tai jos kynä lakkaa toimimasta oikein, kokeile näitä ratkaisutapoja.

Huomautus
Jos tarvitset uuden kynän, koska vanha on mennyt rikki, olet Surface-takuun mukaisesti ehkä oikeutettu saamaan vaihtokynän. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.

Aseta Surface lepotilaan ja herätä se sitten

Vaihe 1:  Paina Surfacen virtapainiketta ja vapauta se.
Surface siirtyy lepotilaan.
Vaihe 2:  Odota hetki ja herätä Surface painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla se.

Jos ongelma ei ratkea, kokeile seuraavaa ratkaisutapaa.

Asenna uusimmat Surface- ja Windows-päivitykset

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia ja napauta tai napsauta Päivitys ja palautus.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Tarkista.
Vaihe 4:  Jos päivityksiä on saatavilla, napauta tai napsauta Näytä tiedot.
Vaihe 5:  Valitse asennettavat päivitykset napauttamalla tai napsauttamalla ja valitse sitten Asenna.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.

Jos päivitysten asentaminen ei ratkaise ongelmaa, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Kahden painikkeen sammutus

Varoitus
Älä tee näitä toimia Surface RT:ssä tai Surface 2:ssa.

Tällä kahden painikkeen sammutuksella voit varmistaa, että Surface sammuu kokonaan. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin, napauta tai napsauta Asetukset, napauta tai napsauta Virta ja sammuta Surface napauttamalla tai napsauttamalla Sammuta.
Jos et voi sammuttaa Surfacea normaaliin tapaan, paina virtapainiketta 30 sekunnin ajan.
Vaihe 2:  Kun Surface sammuu, paina äänenvoimakkuuden suurennuspainiketta ja virtapainiketta samanaikaisesti vähintään 15 sekunnin ajan ja vapauta sitten kumpikin painike.

Näytössä voi vilkkua Surface-logo, mutta jatka painikkeiden painamista vähintään 15 sekunnin ajan.

Vaihe 3:  Kun vapautat painikkeet, odota 10 sekuntia.
Vaihe 4:  Käynnistä Surface uudelleen painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla se.

Jos ongelma ei ratkea, katso kohtaa Surfacen huollattaminen.

Miksi kosketus lakkaa toimimasta kynää käytettäessä?

Surfacen kosketusnäyttö havaitsee Pro-kynän kärjen sen lähestyessä näyttöä ja reagoi tuomalla näyttöön pienen pisteen. Kun kosketusnäyttö aistii, että kynän kärki on lähellä, kosketus poistuu käytöstä, jotta voit kirjoittaa mukavasti nojaamalla kättäsi näyttöön.

Jos haluat palauttaa kosketustekniikan käyttöön, siirrä kynän kärki kauemmas näytöstä niin, että piste katoaa näkyvistä.

Tukevatko Surface Pro ja Surface Pro 2 kynällä painamista?

Kyllä. Surface Pro ja Surface Pro 2 tukevat kahdenlaista kynällä painamista:

• Sisäänrakennettu paineilmaisin. Windows-kaupan sovellukset ja Windows 8:lle tehdyt sovellukset käyttävät Surface Pron ja Surface Pro 2:n sisäänrakennettua paineilmaisinta.
  • Wintab-paineherkkyys. Muut sovellukset, kuten Photoshop, Flash ja Manga Studio, käyttävät erilaista paineilmaisinta, jonka nimi on Wintab. Jos haluat käyttää paineherkkyyttä näiden sovellusten kanssa, asenna Wacom wintab -ohjain.

Miten voin asentaa Wacomin wintab-ohjaimen?

Tärkeää
Tämä ohjain tulisi asentaa vain, jos tarvitset erityistä paineherkkyyttä wintab-pohjaisissa sovelluksissa. Sillä ei ole mitään vaikutusta muihin kynäongelmiin.
Vaihe 1:  Siirry Wacom Tablet PC Enhanced Tablet Driver -sivulle, napauta tai napsauta Lataa ohjain ja noudata näytössä näkyviä ohjeita.
Vaihe 2:  Kun asennus on valmis, napauta tai napsauta Käynnistä nyt uudelleen.

Muuta sitten ohjaimen asetuksia.

Miten voin muuttaa ohjaimen asetuksia?

Kun olet asentanut ohjaimen, voit muuttaa kynäkohtaisia asetuksia ja kalibroida näytön. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Hae.)
Vaihe 2:  Kirjoita hakuruutuun ohjauspaneeli ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Ohjauspaneeli.
Vaihe 3: Napauta tai napsauta Ohjauspaneelissa Laitteisto ja äänet ja napauta tai napsauta Kynätaulutietokoneen ominaisuudet.
Vaihe 4:  Kynä-välilehdessä voit muuttaa kynän asetuksia, kuten paineherkkyyden ja Kärjen tuntuma -asetuksen.
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta Kalibroi-välilehdessä Kalibroi… ja noudata sitten näytössä näkyviä kehotteita Pro-kynää käyttämällä.

Voinko palauttaa kynän oletusasetukset, kun olen kalibroinut sen uudelleen?

Kun otat Pro-kynän pakkauksesta, se on käyttövalmis parhaine mahdollisine asetuksineen. Vaikka siivoaisit Surfacen tai palauttaisit sen oletusasetukset, kynän asetukset eivät katoa.

Jos olet kuitenkin kalibroinut kynän uudelleen, voit palauttaa sen oletusasetukset seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Hae.)
Vaihe 2:  Kirjoita hakuruutuun kalibroi ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Kalibroi näytön kynä- tai kosketussyöteominaisuudet.
Vaihe 3: Tarkista, että Näyttö-välilehdessä Näyttöasetukset-kohdassa näyttöasetuksena on Mobiili-PC:n näyttö.
Vaihe 4:  Jos näyttöasetus ei ole edellä mainittu, napauta tai napsauta Palauta ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
Jos Palauta-vaihtoehto näkyy himmennettynä, Pro-kynä on jo palautettu tehdasasetuksiin.

Miten kynä päivitetään?

Pro-kynään vaikuttavat uudet laiteohjelmistopäivitykset ovat saatavilla Windows Updatesta. Uusimpien Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen voi auttaa ratkaisemaan kynään liittyviä ongelmia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surface- ja Windows-päivitysten asentaminen.

Jos tarvitset uuden kynän, koska vanha on mennyt rikki, olet Surface-takuun mukaisesti ehkä oikeutettu saamaan vaihtokynän. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.

Voinko tehdä muistiinpanoja Office-sovelluksissa?

Kyllä, Pro-kynällä voit kirjoittaa muistiinpanoja tai merkintöjä missä tahansa Office-sovelluksessa. Kun napautat näyttöä kynällä Office 2013- tai Office 365 -sovelluksessa, valintanauhaan lisätään Käsinkirjoitustyökalut. Voit muuttaa käsinkirjoituksen väriä tai paksuutta napauttamalla Käsinkirjoitustyökalut-kohdassa Kynät. Lisätietoja on ohjeaiheessa Piirtäminen, kirjoittaminen ja tekstin korostaminen kynällä Windows-taulutietokoneessa.

Voiko Pro-kynää käyttää Surface RT:ssä tai Surface 2:ssa?

Surface RT ja Surface 2 eivät tue digitaalisen kynän ominaisuuksia. Voit käyttää Surface RT:ssä ja Surface 2:ssa kapasitiivista kynää (myydään erikseen), joka toimii samalla tavalla kuin sormi kosketusnäytöllä.

Voiko Pro-kynää käyttää Surface Pro 3:ssa tai Surface 3:ssa?

Ei. Pro-kynä ei ole yhteensopiva Surface Pro 3:n tai Surface 3:n kanssa. Surface Pro 3 ja Surface 3 ovat yhteensopivia Surface-kynän kanssa.