Surfacen ottaminen käyttöön huollon jälkeen

Huollon jälkeen sinun on määritettävä Surfacen asetukset, asennettava päivitykset, palautettava tiedostot ja asennettava sovellukset uudelleen.

Koskee seuraavia:

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Koskee seuraavia:

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Koskee seuraavia:

Surface 2, Surface RT.

Käyttöjärjestelmä:

Vaihe 1: Asetusten viimeistely

Kytke Surfaceen virta ja viimeistele asennus.

Tärkeää
  • Muodosta WLAN-yhteys, kun määrität Surfacen asetuksia. Tietojen synkronoiminen tai lähettäminen mobiililaajakaistayhteydessä voi aiheuttaa normaalista poikkeavia lisäkustannuksia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Hallitse tietojen käyttöä mobiililaajakaistaverkossa.
  • Käytä samaa Microsoft-tiliä, jota käytit alkuperäisessä Surfacessa. Näin voit käyttää samoja asetuksia ja yhteystietoja sekä samaa kalenteria ja sähköpostia.

Vaihe 2: Asenna Surface- ja Windows-päivitykset.

Kun asetukset on määritetty, asenna uusimmat Surface- ja Windows-päivitykset. Toimi näin:

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä Windows-logo ja sitten Asetukset > Päivitys ja suojaus > Windows Update.
Vaihe 2:  Valitse Tarkista päivitykset. Jos päivityksiä on saatavilla, valitse Tiedot.
Vaihe 3:  Valitse asennettavat päivitykset ja valitse Asenna.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.

Vaihe 3: Tiedostojen palauttaminen

Lisää tiedostot, jotka varmuuskopioit aiemmin ohjeaiheessa Surfacen valmisteleminen huoltoa varten suositellulla tavalla.

OneDrive-palvelun käyttäminen

Jos olet varmuuskopioinut tiedostot OneDrive-palveluun, voit käyttää niitä milloin tahansa. OneDriven käytöstä on lisätietoja ohjeaiheessa OneDriven käyttäminen Surfacessa.

Muita tiedostojen palauttamistapoja

Alla olevilla ohjeilla voit palauttaa tiedostot, jos käytit jotakin seuraavista varmuuskopiointitavoista.

• Tiedostohistoria. Valitse tehtäväpalkin hakuruutu, kirjoita tiedoston palauttaminen ja valitse hakutuloksista Palauta tiedostot Tiedostohistoria-toiminnon avulla.
  • Resurssienhallinta. Windowsin Resurssienhallinnassa voit kopioida tiedostoja manuaalisesti Tiedostot-, Videot-, Kuvat- ja Musiikki-kirjastoihin toisesta tallennussijainnista.

Vaihe 4: Sovellusten asentaminen uudelleen

Kun saat Surfacen takaisin Microsoftin palvelukeskuksesta, sinun on asennettava uudelleen Windows-kaupasta hankitut sovellukset ja muut käytössäsi olevat ohjelmat, kuten Microsoft Office.

Asenna Windows-kaupasta hankkimasi sovellukset uudelleen.

Vaihe 1:  Valitse Käynnistä Windows-logo ja valitse Kaikki sovellukset > Kauppa.
Vaihe 2:  Valitse tilisi kuva ja valitse Oma kirjasto.
Vaihe 3:  Valitse asennettavat sovellukset tai pelit ja valitse Asenna.

Microsoft Officen asentaminen uudelleen

Jos sinulla on aktiivinen Office 365 -tilaus tai omistat Office 2013:n, Officen uudelleenasennusvaiheet riippuvat käytössäsi olevasta Office-versiosta.

Office 365. Jos sinulla on Office 365 -tilaus, voit asentaa Officen uudelleen kirjautumalla Office 365 -tilillesi osoitteessa Office.com/myaccount.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Office 365:n Home-, Personal- tai University-version lataaminen ja asentaminen.

Office 2013. Jos omistat Office 2013:n, tarvitset 25-merkkisen tuotetunnuksen, jotta voit asentaa Officen uudelleen ja aktivoida sen.

Huomautukset
  • Jos Office 2013 ei sisälly hankkimaasi Surface-pakettiin – olet esimerkiksi hankkinut ohjelmiston jostakin liikkeestä tai verkkokaupasta – valitse Microsoftin tukisivulta Office, niin saat tietoja siitä, miten voit hankkia Office 2013:n korvaavan tuotetunnuksen.
  • Jos Office 2013 sisältyi hankkimaasi Surface-pakettiin (tämä ei ole mahdollista kaikissa maissa tai kaikilla alueilla) ja olet saanut Surface-vaihtolaitteen, Officen alkuperäinen tuotetunnus ei toimi Surface-vaihtolaitteessa. Saat korvaavan tuotetunnuksen ottamalla yhteyttä meihin.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft Officen asentaminen Surface Prohon ja Surface 3:een ja käyttäminen niissä.

Muiden sovellusten asentaminen uudelleen

Jos haluat asentaa sovelluksia uudelleen CD- tai DVD-levyltä, Internetistä tai verkosta, katso ohjeaihetta Sovellusten asentaminen ja poistaminen Surfacessa.

Vaihe 1: Asetusten viimeistely

Kytke Surfaceen virta ja viimeistele asennus.

Tärkeää
  • Muodosta WLAN-yhteys, kun määrität Surfacen asetuksia. Tietojen synkronoiminen tai lähettäminen mobiililaajakaistayhteydessä voi aiheuttaa normaalista poikkeavia lisäkustannuksia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Hallitse tietojen käyttöä mobiililaajakaistaverkossa.
  • Käytä samaa Microsoft-tiliä, jota käytit alkuperäisessä Surfacessa. Näin voit käyttää samoja asetuksia ja yhteystietoja sekä samaa kalenteria ja sähköpostia.

Vaihe 2: Asenna Surface- ja Windows-päivitykset.

Kun asetukset on määritetty, asenna uusimmat Surface- ja Windows-päivitykset. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Päivitys ja palautus.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Tarkista nyt. Jos päivityksiä on saatavilla, napauta tai napsauta Näytä tiedot.
Vaihe 4:  Valitse asennettavat päivitykset ja napauta tai napsauta Asenna.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.

Vaihe 3: Tiedostojen palauttaminen

Lisää tiedostot, jotka varmuuskopioit aiemmin ohjeaiheessa Surfacen valmisteleminen huoltoa varten suositellulla tavalla.

OneDrive-palvelun käyttäminen

Jos olet varmuuskopioinut tiedostot OneDrive-palveluun joko OneDrive-sovelluksesta tai työpöydän Resurssienhallinnasta, voit käyttää niitä milloin tahansa. OneDriven käytöstä on lisätietoja ohjeaiheessa OneDriven käyttäminen Surfacessa.

Muita tiedostojen palauttamistapoja

Alla olevilla ohjeilla voit palauttaa tiedostot, jos käytit jotakin seuraavista varmuuskopiointitavoista.

• Tiedostohistoria. Sipaise oikeasta reunasta sisäänpäin, napauta tai napsauta Hae ja kirjoita hakuruutuun tiedoston palauttaminen. Napauta tai napsauta sitten Palauta tiedostot Tiedostohistoria-toiminnon avulla.
  • Resurssienhallinta. Windowsin Resurssienhallinnassa voit kopioida tiedostoja manuaalisesti Tiedostot-, Videot-, Kuvat- ja Musiikki-kirjastoihin toisesta tallennussijainnista.
  • Kotiryhmä. Jos haluat palauttaa tiedostot kotiryhmästä, katso ohjeaihetta Kotiryhmän esittely.

Vaihe 4: Sovellusten asentaminen uudelleen

Kun saat Surfacen takaisin Microsoftin palvelukeskuksesta, sinun on asennettava uudelleen Windows-kaupasta hankitut sovellukset ja muut käytössäsi olevat ohjelmat, kuten Microsoft Office.

Asenna Windows-kaupasta hankkimasi sovellukset uudelleen.

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Kauppa.
Vaihe 2:  Valitse Tili > Omat sovellukset.
Vaihe 3:  Valitse asennettavat sovellukset napauttamalla tai napsauttamalla ja napauta tai napsauta Asenna.

Microsoft Officen asentaminen uudelleen

Jos sinulla on aktiivinen Office 365 -tilaus tai omistat Office 2013:n, Officen uudelleenasennusvaiheet riippuvat käytössäsi olevasta Office-versiosta.

Office 365. Jos käytössäsi on Surface Pro -malli tai Surface 3 ja sinulla on aktiivinen Office 365 -tilaus, voit asentaa Officen uudelleen kirjautumalla Office 365 -tilillesi osoitteessa Office.com/myaccount.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Office 365:n Home-, Personal- tai University-version asentaminen.

Office 2013. Jos omistat Office 2013:n, tarvitset 25-merkkisen tuotetunnuksen, jotta voit asentaa Officen uudelleen ja aktivoida sen.

Huomautukset
  • Jos Office 2013 ei sisälly hankkimaasi Surface-pakettiin – olet esimerkiksi hankkinut ohjelmiston jostakin liikkeestä tai verkkokaupasta - napauta tai napsauta Microsoftin tukisivun Office-kohtaa, niin saat tietoja siitä, miten voit hankkia Office 2013:n korvaavan tuotetunnuksen.
  • Jos Office 2013 sisältyi hankkimaasi Surface-pakettiin (tämä ei ole mahdollista kaikissa maissa tai kaikilla alueilla) ja olet saanut Surface-vaihtolaitteen, Officen alkuperäinen tuotetunnus ei toimi Surface-vaihtolaitteessa. Saat korvaavan tuotetunnuksen ottamalla yhteyttä meihin.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft Officen asentaminen Surface Prohon ja Surface 3:een ja käyttäminen niissä.

Muiden sovellusten asentaminen uudelleen

Jos haluat asentaa sovelluksia uudelleen CD- tai DVD-levyltä, Internetistä tai verkosta, katso ohjeaihetta Sovellusten asentaminen ja poistaminen Surfacessa.

Vaihe 1: Asetusten viimeistely

Kytke Surfaceen virta ja viimeistele asennus.

Tärkeää
  • Muodosta WLAN-yhteys, kun määrität Surfacen asetuksia. Tietojen synkronoiminen tai lähettäminen mobiililaajakaistayhteydessä voi aiheuttaa normaalista poikkeavia lisäkustannuksia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Hallitse tietojen käyttöä mobiililaajakaistaverkossa.
  • Käytä samaa Microsoft-tiliä, jota käytit alkuperäisessä Surfacessa. Näin voit käyttää samoja asetuksia ja yhteystietoja sekä samaa kalenteria ja sähköpostia.

Vaihe 2: Asenna Surface- ja Windows-päivitykset.

Kun asetukset on määritetty, asenna uusimmat Surface- ja Windows-päivitykset. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia > Päivitys ja palautus.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Tarkista nyt. Jos päivityksiä on saatavilla, napauta tai napsauta Näytä tiedot.
Vaihe 4:  Valitse asennettavat päivitykset ja napauta tai napsauta Asenna.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.

Vaihe 3: Tiedostojen palauttaminen

Lisää tiedostot, jotka varmuuskopioit aiemmin ohjeaiheessa Surfacen valmisteleminen huoltoa varten suositellulla tavalla.

OneDrive-palvelun käyttäminen

Jos olet varmuuskopioinut tiedostot OneDrive-palveluun joko OneDrive-sovelluksesta tai työpöydän Resurssienhallinnasta, voit käyttää niitä milloin tahansa. OneDriven käytöstä on lisätietoja ohjeaiheessa OneDriven käyttäminen Surfacessa.

Muita tiedostojen palauttamistapoja

Alla olevilla ohjeilla voit palauttaa tiedostot, jos käytit jotakin seuraavista varmuuskopiointitavoista.

• Tiedostohistoria. Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin, napauta tai napsauta Hae ja kirjoita hakuruutuun tiedoston palauttaminen. Napauta tai napsauta sitten Palauta tiedostot Tiedostohistoria-toiminnon avulla.
  • Resurssienhallinta. Windowsin Resurssienhallinnassa voit kopioida tiedostoja manuaalisesti Tiedostot-, Videot-, Kuvat- ja Musiikki-kirjastoihin toisesta tallennussijainnista.
  • Kotiryhmä. Jos haluat palauttaa tiedostot kotiryhmästä, katso ohjeaihetta Kotiryhmän esittely.

Vaihe 4: Sovellusten asentaminen uudelleen

Kun saat Surfacen takaisin Microsoftin palvelukeskuksesta, sinun on asennettava uudelleen Windows-kaupasta hankitut sovellukset ja muut käytössäsi olevat ohjelmat, kuten Microsoft Office.

Asenna Windows-kaupasta hankkimasi sovellukset uudelleen.

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Kauppa.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Tilit > Omat sovellukset.
Vaihe 3:  Valitse asennettavat sovellukset napauttamalla tai napsauttamalla ja napauta tai napsauta Asenna.

Microsoft Officen asentaminen uudelleen

Huollon jälkeen Surface RT:ssä tai Surface 2:ssa on Office 2013 RT -sovellukset valmiiksi asennettuina, joten sinun ei tarvitse asentaa Officea. Voit käynnistää Office-sovelluksen, kuten Wordin tai PowerPointin, napauttamalla tai napsauttamalla aloitusnäytössä Office-sovellusruutua.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoft Office 2013 RT.