Surface ei käynnisty, Windows ei käynnisty tai akku ei lataudu.

Käyttöjärjestelmä:

Jos Surface ei vastaa, kun otat sen käyttöön, tai jos näkyviin tulee näyttö, jota et tunnista, seuraavien keinojen avulla voit suorittaa vianmäärityksen ja etsiä ratkaisuja.

Ennen aloittamista

Tarkista ensin asiat, jotka saattavat estää Surfacen tai Windowsin käynnistymisen tai akun latautumisen.

Vaihe 1:

Irrota kaikki liitännät. Irrota kaikki Surfacen liitännät ja irrota virtajohto pistorasiasta.

Huomautus
Jos sinulla on Surface Book, varmista, että leikepöytä on kiinnitetty näppäimistöön.
Vaihe 2:

Tarkista liittimet. Tarkista liittimien mahdolliset vahingot ja varmista pehmeällä liinalla, että kaikki liittimet ja latausportti ovat puhtaat eikä niissä ole roskia.

Huomautus
Jos latausportissa, virtaliittimessä tai virtajohdossa näkyy vaurioita, ota yhteyttä.
Vaihe 3:

Kytke Surface sähköverkkoon. Tarkistettuasi liittimet kytke virtalähde ensin toimivaan pistorasiaan ja kytke virtaliitin sitten uudelleen Surfacen latausporttiin.

Varmista, että liitännät on tehty hyvin ja että mitään ei ole kytketty virtalähteen USB-latausporttiin.

Tärkeää
Surface on suunniteltu toimimaan parhaiten mukana toimitetun virtalähteen avulla.
Testaa USB-laturin yhteydet
Vaihe 4: Tarkista latausportin valo. Palaako virtaliittimen LED-valo?
  • Jos valo ei pala: sinun on ehkä vaihdettava virtalähde. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä.
  • Jos valo vilkkuu: irrota virtaliitin Surfacesta ja tarkista uudelleen mahdolliset vauriot tai roskat, jotka voivat aiheuttaa huonon yhteyden. Jos valo vilkkuu edelleen, sinun on ehkä vaihdettava virtalähde. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä.
  • Jos valo palaa: jos virtaliittimen valo palaa, mutta ongelma ei ole poistunut, etsi omaasi vastaava skenaario alla olevista vaihtoehdoista ja noudata sivulla olevia vianmääritysohjeita.

Valitse oire

Jos Surface …
Siirtyy tälle sivulle
  • Ei käynnisty tai vastaa ollenkaan, kun painat virtapainiketta
  • Ei herää lepotilasta
  • Käynnistyy, mutta näyttö on musta, sininen tai tumma
  • Käynnistyy, mutta näyttö vaikuttaa taustavalaistulta
  • Käynnistyy, mutta näyttää eri näytön (ei Windowsia), kuten Automaattinen korjaus tai Valitse asetus
  • Käynnistyy ja Surface-logo säilyy näytössä pidempään kuin muutaman sekunnin ajan
  • Käynnistyy, mutta akku ei lataudu, kun Surface on kytkettynä verkkovirtaan
  • Käynnistyy, mutta Windows ei havaitse akkua
  • Käynnistyy, mutta ei tunnista, että se on kytketty verkkovirtaan
  • Sammuu, kun irrotat virtalähteen
  • Sammuu tai jumiutuu keskellä päivitysten asentamista
  • Käynnistyy, mutta Windowsin jumiutuu ja lakkaa vastaamasta

Jos Surface ei reagoi, kun käynnistät sen, tai jos siinä näkyy näyttö, jota et tunnista, tee vianmääritys ja etsi ratkaisutapoja alla kuvatulla tavalla.

Ennen kuin aloitat

Tarkista ensin asiat, jotka voivat estää Surfacea tai Windowsia käynnistymästä tai akkua latautumasta.

Vaihe 1:  Irrota kaikki kytketyt laitteet. Irrota kaikki Surfaceen kytketyt laitteet ja irrota virtajohto pistorasiasta.
Vaihe 2:

Tarkista liittimet. Tarkista, ovatko liittimet vahingoittuneet, ja puhdista liittimet ja latausportti pehmeällä liinalla.

Huomautus
Jos huomaat vaurioita latausportissa, virtaliittimessä tai virtajohdossa, ota yhteyttä meihin.
Vaihe 3:

Kytke Surfacen virtajohto sähköverkkoon. Kun olet tarkistanut liitännät, kytke virtalähde toimivaan pistorasiaan ja kytke virtaliitin takaisin latausporttiin.

Tärkeää
Surface toimii parhaiten mukana toimitettavan virtalähteen kanssa.
Vaihe 4:  Tarkista virtaliittimen valo. Palaako virtaliittimen LED-valo.
Surface RT:n virtaliittimen valo
Surface RT
Surface 2:n virtaliittimen valo
Surface 2
  • Jos valo ei pala: Virtalähde täytyy ehkä vaihtaa. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.
  • Jos valo vilkkuu: Irrota virtaliitin Surfacesta ja tarkista uudelleen, onko liitännässä vaurioita tai roskia, jotka voivat estää hyvän kytkennän. Jos valo aina vain vilkkuu, virtalähde täytyy ehkä vaihtaa. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.
  • Jos valo palaa. Jos virtaliittimen valo palaa, mutta ongelma jatkuu siitä huolimatta, etsi alta skenaario, joka vastaa parhaiten ongelmaa, ja noudata kyseisellä sivulla olevia vianmääritysohjeita.

Valitse oire.

Jos Surface...
Siirry tälle sivulle
  • Ei käynnisty tai reagoi millään tavalla, kun painat virtapainiketta
  • Ei herää lepotilasta
  • Käynnistyy, mutta näkyviin tulee musta, sininen tai tummanvärinen näyttö
  • Käynnistyy, mutta näytössä näyttää olevan taustavalo
  • Käynnistyy, mutta näkyviin tulee eri näyttö (ei Windows-näyttö), kuten Automaattinen korjaus tai Valitse vaihtoehto
  • Käynnistyy ja Surface-logo pysyy näytössä pitempään kuin muutaman sekunnin
  • Käynnistyy, mutta akku ei lataudu, kun Surface on kytketty sähköverkkoon
  • Käynnistyy, mutta Windows ei havaitse akkua
  • Käynnistyy, mutta ei tunnista, että se on sähköverkossa
  • Sammuu, kun irrotat virtalähteen
  • Sammuu tai lakkaa reagoimasta keskellä päivitysten asennusta
  • Käynnistyy, mutta Windows lakkaa reagoimasta

Jos Surface ei reagoi, kun käynnistät sen, tai jos siinä näkyy näyttö, jota et tunnista, tee vianmääritys ja etsi ratkaisutapoja alla kuvatulla tavalla.

Ennen kuin aloitat

Tarkista ensin asiat, jotka voivat estää Surfacea tai Windowsia käynnistymästä tai akkua latautumasta.

Vaihe 1:  Irrota kaikki kytketyt laitteet. Irrota kaikki Surfaceen kytketyt laitteet ja irrota virtajohto pistorasiasta.
Vaihe 2:  Tarkista liittimet. Tarkista, ovatko liittimet vahingoittuneet, ja puhdista liittimet ja latausportti pehmeällä liinalla.
Huomautus
Jos huomaat vaurioita latausportissa, virtaliittimessä tai virtajohdossa, ota yhteyttä meihin.
Vaihe 3: Kytke Surfacen virtajohto sähköverkkoon. Kun olet tarkistanut liitännät, kytke virtalähde toimivaan pistorasiaan ja kytke virtaliitin takaisin latausporttiin.

Varmista, että kytkennät on tehty hyvin ja että mitään ei ole kytketty virtalähteen USB-latausporttiin.

Tärkeää
Surface toimii parhaiten mukana toimitettavan virtalähteen kanssa.
USB-laturin kytkentöjen testaaminen
Vaihe 4:  Tarkista virtaliittimen valo. Palaako virtaliittimen LED-valo.
Surface RT:n, Surface Pron ja Surface Pro 2:n virtaliittimen valo
Surface Pro ja Surface Pro 2
Surface 3:n virtaliitin
Surface 3
Surface Pro 3:n virtaliittimen valo
Surface Pro 3
  • Jos valo ei pala: Virtalähde täytyy ehkä vaihtaa. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.
  • Jos valo vilkkuu: Irrota virtaliitin Surfacesta ja tarkista uudelleen, onko liitännässä vaurioita tai roskia, jotka voivat estää hyvän kytkennän. Jos valo aina vain vilkkuu, virtalähde täytyy ehkä vaihtaa. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.
  • Jos valo palaa: Jos virtaliittimen valo palaa, mutta ongelma jatkuu siitä huolimatta, etsi alta skenaario, joka vastaa parhaiten ongelmaa, ja noudata kyseisellä sivulla olevia vianmääritysohjeita.

Valitse oire.

Jos Surface...
Siirry tälle sivulle
  • Ei käynnisty tai reagoi millään tavalla, kun painat virtapainiketta
  • Ei herää lepotilasta
  • Käynnistyy, mutta näkyviin tulee musta, sininen tai tummanvärinen näyttö
  • Käynnistyy, mutta näytössä näyttää olevan taustavalo
  • Käynnistyy, mutta näkyviin tulee eri näyttö (ei Windows-näyttö), kuten Automaattinen korjaus tai Valitse vaihtoehto
  • Käynnistyy ja Surface-logo pysyy näytössä pitempään kuin muutaman sekunnin
  • Käynnistyy, mutta akku ei lataudu, kun Surface on kytketty sähköverkkoon
  • Käynnistyy, mutta Windows ei havaitse akkua
  • Käynnistyy, mutta ei tunnista, että se on sähköverkossa
  • Sammuu, kun irrotat virtalähteen
  • Sammuu tai lakkaa reagoimasta keskellä päivitysten asennusta
  • Käynnistyy, mutta Windows lakkaa reagoimasta

Jos Surface ei reagoi, kun käynnistät sen, tai jos siinä näkyy näyttö, jota et tunnista, tee vianmääritys ja etsi ratkaisutapoja alla kuvatulla tavalla.

Ennen kuin aloitat

Tarkista ensin asiat, jotka voivat estää Surfacea tai Windowsia käynnistymästä tai akkua latautumasta.

Vaihe 1:  Irrota kaikki kytketyt laitteet. Irrota kaikki Surfaceen kytketyt laitteet ja irrota virtajohto pistorasiasta.
Vaihe 2:

Tarkista liittimet. Tarkista, ovatko liittimet vahingoittuneet, ja puhdista liittimet ja latausportti pehmeällä liinalla.

Huomautus
Jos huomaat vaurioita latausportissa, virtaliittimessä tai virtajohdossa, ota yhteyttä meihin.
Vaihe 3:

Kytke Surfacen virtajohto sähköverkkoon. Kun olet tarkistanut liitännät, kytke virtalähde toimivaan pistorasiaan ja kytke virtaliitin takaisin latausporttiin.

Tärkeää
Surface toimii parhaiten mukana toimitettavan virtalähteen kanssa.
Vaihe 4:  Tarkista virtaliittimen valo. Palaako virtaliittimen LED-valo.
Surface RT:n virtaliittimen valo
Surface RT
Surface 2:n virtaliittimen valo
Surface 2
  • Jos valo ei pala: Virtalähde täytyy ehkä vaihtaa. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.
  • Jos valo vilkkuu: Irrota virtaliitin Surfacesta ja tarkista uudelleen, onko liitännässä vaurioita tai roskia, jotka voivat estää hyvän kytkennän. Jos valo aina vain vilkkuu, virtalähde täytyy ehkä vaihtaa. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.
  • Jos valo palaa. Jos virtaliittimen valo palaa, mutta ongelma jatkuu siitä huolimatta, etsi alta skenaario, joka vastaa parhaiten ongelmaa, ja noudata kyseisellä sivulla olevia vianmääritysohjeita.

Valitse oire.

Jos Surface...
Siirry tälle sivulle
  • Ei käynnisty tai reagoi millään tavalla, kun painat virtapainiketta
  • Ei herää lepotilasta
  • Käynnistyy, mutta näkyviin tulee musta, sininen tai tummanvärinen näyttö
  • Käynnistyy, mutta näytössä näyttää olevan taustavalo
  • Käynnistyy, mutta näkyviin tulee eri näyttö (ei Windows-näyttö), kuten Automaattinen korjaus tai Valitse vaihtoehto
  • Käynnistyy ja Surface-logo pysyy näytössä pitempään kuin muutaman sekunnin
  • Käynnistyy, mutta akku ei lataudu, kun Surface on kytketty sähköverkkoon
  • Käynnistyy, mutta Windows ei havaitse akkua
  • Käynnistyy, mutta ei tunnista, että se on sähköverkossa
  • Sammuu, kun irrotat virtalähteen
  • Sammuu tai lakkaa reagoimasta keskellä päivitysten asennusta
  • Käynnistyy, mutta Windows lakkaa reagoimasta