Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface Pro 4, Surface Book.

Koskee seuraavia:

Surface RT, Surface 2.

Koskee seuraavia:

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface 3, Surface Pro 3.

Koskee seuraavia:

Surface RT, Surface 2.

Käyttöjärjestelmä:

Surfacen USB-palautusaseman käyttäminen

Jos Surfacen käynnistyksessä on ongelmia, voit käynnistää Surfacen USB-palautusaseman avulla, jolloin pääset käyttämään palautustyökaluja.

Jos Surfacen käynnistyksessä on ongelmia tai jos Surfacesta on poistettu siinä olevat palautustiedot, voit käyttää palautustyökaluja USB-palautusasemasta ja ratkaista niiden avulla ongelmia.

Tärkeää

• Tiettyä Surfacen USB-palautusasemaa ei voi käyttää kaikissa Surface-malleissa. Käytä vain omaa Surface-malliasi vastaavaa USB-palautusasemaa.
  • USB-aseman täytyy olla alustettu FAT32-muotoon (ei NTFS-muotoon). Lisätietoja on ohjeaiheessa USB-palautusaseman luominen.
  • Surfacen käynnistäminen USB-palautusasemalla

Toimi näin, kun käynnistät Surfacen USB-palautusasemalla:

Vaihe 1:  Varmista, että Surface on sammutettu ja kytketty sähköverkkoon.
    Vaihe 2:  Aseta USB-palautusasema Surfacen USB-porttiin.
    Vaihe 3:  Paina äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta samalla, kun painat Surfacen virtapainiketta ja vapautat sen.
    Vaihe 4:  Kun näkyviin tulee Surface-logo, vapauta äänenvoimakkuuden painike.
    Vaihe 5:  Siirry palautustyökalujen valikkoon noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita, jotka opastavat esimerkiksi valitsemaan kielen ja näppäimistöasettelun.
    Huomautus
    Surfacen USB-palautusasemaa voi käyttää myös silloin, kun Windows pyytää asennustiedostoja yrittäessään siivousta tai oletusasetusten palautusta täältä: Käynnistä > Asetukset > Päivitys ja suojaus > Palautus. Kun kehote tulee esiin, aseta palautusasema Surfacen USB-porttiin.

Surfacen oletusasetusten palauttaminen USB-palautusasemalla

Tärkeää
    Oletusasetusten palauttaminen palauttaa Surfacen tehdasasetuksiin.

Huomautukset
    • Surfacen oletusasetusten palauttaminen poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedostot, palauttaa asetukset ja poistaa kaikki asentamasi sovellukset.
    • Varmista, että käytettävissäsi ovat niiden työpöytäsovellusten (esimerkiksi Microsoft Officen) tuotetunnukset ja asennustiedostot, jotka aiot asentaa uudelleen oletusasetusten palauttamisen jälkeen. Tällaisia ovat muun muassa verkkosivustoista, levyiltä ja USB-asemista asentamasi työpöytäsovellukset.

Toimi näin, kun palautat Surfacen oletusasetukset USB-palautusasemasta:

Vaihe 1:  Varmista, että Surface on sammutettu ja kytketty sähköverkkoon.
    Vaihe 2:  Aseta USB-palautusasema Surfacen USB-porttiin.
    Vaihe 3:  Paina äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta samalla, kun painat Surfacen virtapainiketta ja vapautat sen.
    Vaihe 4:  Kun näkyviin tulee Surface-logo, vapauta äänenvoimakkuuden painike.
    Vaihe 5:  Valitse kieli ja näppäimistöasettelu, kun niitä pyydetään.
    Vaihe 6:  Valitse Vianmääritys > Palauta tietokoneen oletusasetukset.
    Jos järjestelmä pyytää palautusavainta, valitse näytön alaosasta Ohita tämä asema.
    Vaihe 7:  Valitse käyttöjärjestelmä, jonka oletusasetukset haluat palauttaa. Tämä tarkoittaa Surfaceen asennettuna olevaa käyttöjärjestelmää.
    Vaihe 8:  Valitse Kyllä, osioi asemat uudelleen ja valitse seuraavalla sivulla Seuraava.
    Vaihe 9:

Valitse joko Poista vain tiedostot tai Puhdista asema kokonaan.

Aseman puhdistusvaihtoehto on turvallisempi, mutta se kestää kauemmin. Jos esimerkiksi kierrätät Surface-laitteesi, kannattaa valita aseman puhdistus. Jos pidät Surfacen itselläsi, vain tiedostot täytyy poistaa.
    Vaihe 10:

Valitse Palauta.

Surface käynnistyy uudelleen ja Surface-logo näkyy oletusasetusten palautuksen aikana (tämä voi kestää useita minuutteja).

Jos USB-palautusasema ei toimi Surfacessa

Jos et voi käynnistää Surfacea USB-palautusasemasta, käynnistysjärjestystä täytyy ehkä muuttaa niin, että USB-asema on ensimmäinen vaihtoehto. Lisätietoja on Miten voin käyttää BIOS/UEFI-toimintoja? -ohjeaiheessa.

Varmista myös, että USB-palautusasema on alustettu FAT32-muotoon ja että palautusnäköistiedosto on tarkoitettu omalle Surface-mallillesi. Lisätietoja on ohjeaiheessa USB-palautusaseman luominen.

USB-palautusaseman luominen

USB-palautusaseman voi luoda Surfacea varten kahdella tavalla.

• Jos haluat luoda USB-palautusaseman Surfacen palautusosiosta, katso lisätietoja ohjeaiheesta USB-palautusaseman luominen. Käytä tätä tapaa, jos et ole aiemmin poistanut palautusosiota Surfacen levytilan vapauttamiseksi.
    • Jos haluat ladata palautustiedostot Surfacen verkkosivustosta, katso ohjeaihetta Surfacen palautusnäköistiedoston lataaminen. Käytä tätä tapaa, jos Surfacen palautusosio ei enää ole käytettävissä tai jos Surfacen Windows-käyttöjärjestelmä ei käynnisty.

Jos et voi luoda omaa USB-palautusasemaa tai ladata palautusnäköistiedostoa Surface-sivustosta, ota yhteyttä meihin.

Surfacen USB-palautusaseman käyttäminen

Jos Surfacen käynnistyksessä on ongelmia, voit käynnistää Surfacen USB-palautusaseman avulla, jolloin pääset käyttämään palautustyökaluja.

Jos Surfacen käynnistyksessä on ongelmia tai jos Surfacesta on poistettu siinä olevat palautustiedot, voit käyttää palautustyökaluja USB-palautusasemasta ja ratkaista niiden avulla ongelmia.

Tärkeää

• Tiettyä Surfacen USB-palautusasemaa ei voi käyttää kaikissa Surface-malleissa. Käytä vain omaa Surface-malliasi vastaavaa USB-palautusasemaa.
  • USB-aseman täytyy olla alustettu FAT32-muotoon (ei NTFS-muotoon). Lisätietoja on ohjeaiheessa USB-palautusaseman luominen.
  • Surfacen käynnistäminen USB-palautusasemalla

Toimi näin, kun käynnistät Surfacen USB-palautusasemalla:

Vaihe 1:  Varmista, että Surface on sammutettu ja kytketty sähköverkkoon.
    Vaihe 2:  Aseta USB-palautusasema Surfacen USB-porttiin.
    Vaihe 3:  Paina äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta samalla, kun painat Surfacen virtapainiketta ja vapautat sen.
    Vaihe 4:  Kun näkyviin tulee Surface-logo, vapauta äänenvoimakkuuden painike.
    Vaihe 5:  Siirry palautustyökalujen valikkoon noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita, jotka opastavat esimerkiksi valitsemaan kielen ja näppäimistöasettelun.
    Huomautus
    Surfacen USB-palautusasemaa voi käyttää myös silloin, kun Windows pyytää asennustiedostoja suorittaessaan siivousta tai oletusasetuksiin palautusta, joka on käynnistetty täältä löytyvästä Palautus-valikosta: Asetukset > Muuta tietokoneen asetuksia > Päivitys ja palautus > Palautus. Kun kehote tulee esiin, aseta palautusasema Surfacen USB-porttiin.

Surfacen oletusasetusten palauttaminen USB-palautusasemalla

Tärkeää
    Oletusasetusten palauttaminen palauttaa Surfacen tehdasasetuksiin.

Huomautus
    Surfacen oletusasetusten palauttaminen poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedostot, palauttaa asetukset ja poistaa kaikki asentamasi sovellukset.

Toimi näin, kun palautat Surfacen oletusasetukset USB-palautusasemasta:

Vaihe 1:  Varmista, että Surface on sammutettu ja kytketty sähköverkkoon.
    Vaihe 2:  Aseta USB-palautusasema Surfacen USB-porttiin.
    Vaihe 3:  Paina äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta samalla, kun painat Surfacen virtapainiketta ja vapautat sen.
    Vaihe 4:  Kun näkyviin tulee Surface-logo, vapauta äänenvoimakkuuden painike.
    Vaihe 5:  Valitse kieli ja näppäimistöasettelu, kun niitä pyydetään.
    Vaihe 6:  Valitse Vianmääritys > Palauta tietokoneen oletusasetukset.
    Jos järjestelmä pyytää palautusavainta, valitse näytön alaosasta Ohita tämä asema.
    Vaihe 7:  Valitse käyttöjärjestelmä, jonka oletusasetukset haluat palauttaa. Tämä tarkoittaa Surfaceen asennettuna olevaa käyttöjärjestelmää.
    Vaihe 8:  Valitse Kyllä, osioi asemat uudelleen ja valitse seuraavalla sivulla Seuraava.
    Vaihe 9:

Valitse joko Poista vain tiedostot tai Puhdista asema kokonaan.

Aseman puhdistusvaihtoehto on turvallisempi, mutta se kestää kauemmin. Jos esimerkiksi kierrätät Surface-laitteesi, kannattaa valita aseman puhdistus. Jos pidät Surfacen itselläsi, vain tiedostot täytyy poistaa.
    Vaihe 10:

Valitse Palauta.

Surface käynnistyy uudelleen ja Surface-logo näkyy oletusasetusten palautuksen aikana (tämä voi kestää useita minuutteja).
    Vaihe 11:  Vain Surface 2: Uudelleenkäynnistyksen jälkeen Surface voi kehottaa tyhjentämään tietokoneen TPM-turvapiirin (Trusted Platform Module). Tyhjennä TPM-turvapiiri painamalla F12-näppäintä tai äänenvoimakkuuden suurennuspainiketta.

Surface jatkaa oletusasetusten palautusta (tämä voi kestää useita minuutteja).

Jos USB-palautusasema ei toimi Surfacessa

Jos et voi käynnistää Surfacea USB-palautusasemasta, käynnistysjärjestystä täytyy ehkä muuttaa niin, että USB-asema on ensimmäinen vaihtoehto. Lisätietoja on Miten voin käyttää BIOS/UEFI-toimintoja? -ohjeaiheessa.

Varmista myös, että USB-palautusasema on alustettu FAT32-muotoon ja että palautusnäköistiedosto on tarkoitettu omalle Surface-mallillesi. Lisätietoja on ohjeaiheessa USB-palautusaseman luominen.

USB-palautusaseman luominen

USB-palautusaseman voi luoda Surfacea varten kahdella tavalla.

• Jos haluat luoda USB-palautusaseman Surfacen palautusosiosta, katso lisätietoja ohjeaiheesta USB-palautusaseman luominen. Käytä tätä tapaa, jos et ole aiemmin poistanut palautusosiota Surfacen levytilan vapauttamiseksi.
    • Jos haluat ladata palautustiedostot Surfacen verkkosivustosta, katso ohjeaihetta Surfacen palautusnäköistiedoston lataaminen. Käytä tätä tapaa, jos Surfacen palautusosio ei enää ole käytettävissä tai jos Surfacen Windows-käyttöjärjestelmä ei käynnisty.

Jos et voi luoda omaa USB-palautusasemaa tai ladata palautusnäköistiedostoa Surface-sivustosta, ota yhteyttä meihin.

Surfacen USB-palautusaseman käyttäminen

Surfacen USB-palautusasema sisältää Surfacen palautustyökalut.

Jos Surfacen käynnistyksessä on ongelmia tai jos Surfacesta on poistettu siinä olevat palautustiedot, voit käyttää palautustyökaluja USB-palautusasemasta ja ratkaista niiden avulla ongelmia.

Tärkeää

• Tiettyä Surfacen USB-palautusasemaa ei voi käyttää kaikissa Surface-malleissa. Käytä vain omaa Surface-malliasi vastaavaa USB-palautusasemaa.
  • USB-aseman täytyy olla alustettu FAT32-muotoon (ei NTFS-muotoon). Lisätietoja on ohjeaiheessa USB-palautusaseman luominen.
  • Surfacen käynnistäminen USB-palautusasemalla

Toimi näin, kun käynnistät Surfacen USB-palautusasemalla:

Vaihe 1:  Varmista, että Surface on sammutettu ja kytketty sähköverkkoon.
    Vaihe 2:  Aseta USB-palautusasema Surfacen USB-porttiin.
    Vaihe 3:  Paina äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta samalla, kun painat Surfacen virtapainiketta ja vapautat sen.
    Vaihe 4:  Kun näkyviin tulee Surface-logo, vapauta äänenvoimakkuuden painike.
    Vaihe 5:  Siirry palautustyökalujen valikkoon noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita, jotka opastavat esimerkiksi valitsemaan kielen ja näppäimistöasettelun.
    Huomautus
    Surfacen USB-palautusasemaa voi käyttää myös silloin, kun Windows pyytää asennustiedostoja suorittaessaan siivousta tai oletusasetuksiin palautusta, joka on käynnistetty täältä löytyvästä Palautus-valikosta: Asetukset > Muuta tietokoneen asetuksia > Päivitys ja palautus > Palautus. Kun kehote tulee esiin, aseta palautusasema Surfacen USB-porttiin.

Surfacen oletusasetusten palauttaminen USB-palautusasemalla

Tärkeää
    Oletusasetusten palauttaminen palauttaa Surfacen tehdasasetuksiin.

Huomautukset
    • Surfacen oletusasetusten palauttaminen poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedostot, palauttaa asetukset ja poistaa kaikki asentamasi sovellukset.
    • Varmista, että käytettävissäsi ovat niiden työpöytäsovellusten (esimerkiksi Microsoft Officen) tuotetunnukset ja asennustiedostot, jotka aiot asentaa uudelleen oletusasetusten palauttamisen jälkeen. Tällaisia ovat muun muassa verkkosivustoista, levyiltä ja USB-asemista asentamasi työpöytäsovellukset.

Toimi näin, kun palautat Surfacen oletusasetukset USB-palautusasemasta:

Vaihe 1:  Varmista, että Surface on sammutettu ja kytketty sähköverkkoon.
    Vaihe 2:  Aseta USB-palautusasema Surfacen USB-porttiin.
    Vaihe 3:  Paina äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta samalla, kun painat Surfacen virtapainiketta ja vapautat sen.
    Vaihe 4:  Kun näkyviin tulee Surface-logo, vapauta äänenvoimakkuuden painike.
    Vaihe 5:  Valitse kieli ja näppäimistöasettelu, kun niitä pyydetään.
    Vaihe 6:  Napauta tai napsauta Vianmääritys ja napauta tai napsauta Palauta tietokoneen oletusasetukset.
    Vaihe 7:  Jos järjestelmä pyytää palautusavainta, valitse napauttamalla tai napsauttamalla näytön alaosasta Ohita tämä asema.
    Vaihe 8:  Napauta tai napsauta käyttöjärjestelmää, jonka oletusasetukset haluat palauttaa. Tämä tarkoittaa Surfaceen asennettuna olevaa käyttöjärjestelmää.
    Vaihe 9:  Napauta tai napsauta Kyllä, osioi asemat uudelleen ja napauta tai napsauta seuraavalla sivulla Seuraava.
    Vaihe 10:  Valitse joko Poista vain tiedostot tai Puhdista asema kokonaan.

Aseman puhdistusvaihtoehto on turvallisempi, mutta se kestää kauemmin. Jos esimerkiksi kierrätät Surface-laitteesi, kannattaa valita aseman puhdistus. Jos pidät Surfacen itselläsi, vain tiedostot täytyy poistaa.

Vaihe 11:  Napauta tai napsauta Palauta.

Surface käynnistyy uudelleen ja Surface-logo näkyy oletusasetusten palautuksen aikana (tämä voi kestää useita minuutteja).

Jos USB-palautusasema ei toimi Surfacessa

Jos et voi käynnistää Surfacea USB-palautusasemasta, käynnistysjärjestystä täytyy ehkä muuttaa niin, että USB-asema on ensimmäinen vaihtoehto. Lisätietoja on Miten voin käyttää BIOS/UEFI-toimintoja? -ohjeaiheessa.

Varmista myös, että USB-palautusasema on alustettu FAT32-muotoon ja että palautusnäköistiedosto on tarkoitettu omalle Surface-mallillesi. Lisätietoja on ohjeaiheessa USB-palautusaseman luominen.

USB-palautusaseman luominen

Oman USB-palautusaseman voi luoda Surfacea varten kahdella tavalla.

• Jos haluat luoda USB-palautusaseman Surfacen palautusosiosta, katso lisätietoja ohjeaiheesta USB-palautusaseman luominen. Käytä tätä tapaa, jos et ole aiemmin poistanut palautusosiota Surfacen levytilan vapauttamiseksi.
    • Jos haluat ladata palautustiedostot Surfacen verkkosivustosta, katso ohjeaihetta Surfacen palautusnäköistiedoston lataaminen. Käytä tätä tapaa, jos Surfacen palautusosio ei enää ole käytettävissä tai jos Surfacen Windows-käyttöjärjestelmä ei käynnisty.

Jos et voi luoda omaa USB-palautusasemaa tai ladata palautusnäköistiedostoa Surface-sivustosta, ota yhteyttä meihin.

Surfacen USB-palautusaseman käyttäminen

Surfacen USB-palautusasema sisältää Surfacen palautustyökalut.

Jos Surfacen käynnistyksessä on ongelmia tai jos Surfacesta on poistettu siinä olevat palautustiedot, voit käyttää palautustyökaluja USB-palautusasemasta ja ratkaista niiden avulla ongelmia.

Tärkeää

• Tiettyä Surfacen USB-palautusasemaa ei voi käyttää kaikissa Surface-malleissa. Käytä vain omaa Surface-malliasi vastaavaa USB-palautusasemaa.
  • USB-aseman täytyy olla alustettu FAT32-muotoon (ei NTFS-muotoon). Lisätietoja on ohjeaiheessa USB-palautusaseman luominen.
  • Surfacen käynnistäminen USB-palautusasemalla

Toimi näin, kun käynnistät Surfacen USB-palautusasemalla:

Vaihe 1:  Varmista, että Surface on sammutettu ja kytketty sähköverkkoon.
    Vaihe 2:  Aseta USB-palautusasema Surfacen USB-porttiin.
    Vaihe 3:  Paina äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta samalla, kun painat virtapainiketta ja vapautat sen. Kun näkyviin tulee Surface-logo, vapauta äänenvoimakkuuden painike.
    Vaihe 4:  Siirry palautustyökalujen valikkoon noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita, jotka opastavat esimerkiksi valitsemaan kielen ja näppäimistöasettelun.
    Huomautus
    Surfacen USB-palautusasemaa voi käyttää myös silloin, kun Windows pyytää asennustiedostoja suorittaessaan siivousta tai oletusasetuksiin palautusta, joka on käynnistetty täältä löytyvästä Palautus-valikosta: Asetukset > Muuta tietokoneen asetuksia > Päivitys ja palautus > Palautus. Kun kehote tulee esiin, aseta palautusasema Surfacen USB-porttiin.

Surfacen oletusasetusten palauttaminen USB-palautusasemalla

Tärkeää
    Oletusasetusten palauttaminen palauttaa Surfacen tehdasasetuksiin.

Huomautus
    Surfacen oletusasetusten palauttaminen poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedostot ja asetukset sekä poistaa kaikki asentamasi sovellukset.

Toimi näin, kun palautat Surfacen oletusasetukset USB-palautusasemasta:

Vaihe 1:  Varmista, että Surface on sammutettu ja kytketty sähköverkkoon.
    Vaihe 2:  Aseta USB-palautusasema Surfacen USB-porttiin.
    Vaihe 3:  Paina äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta samalla, kun painat virtapainiketta ja vapautat sen. Kun näkyviin tulee Surface-logo, vapauta äänenvoimakkuuden painike.
    Vaihe 4:  Valitse kieli ja näppäimistöasettelu, kun niitä pyydetään.
    Vaihe 5:  Napauta tai napsauta Vianmääritys > Palauta tietokoneen oletusasetukset.
    Vaihe 6:  Jos järjestelmä pyytää palautusavainta, valitse napauttamalla tai napsauttamalla näytön alaosasta Ohita tämä asema.
    Vaihe 7:  Napauta tai napsauta käyttöjärjestelmää, jonka oletusasetukset haluat palauttaa. Tämä tarkoittaa Surfaceen asennettuna olevaa käyttöjärjestelmää.
    Vaihe 8:  Napauta tai napsauta Kyllä, osioi asemat uudelleen ja napauta tai napsauta seuraavalla sivulla Seuraava.
    Vaihe 9:  Valitse joko Poista vain tiedostot tai Puhdista asema kokonaan.

Aseman puhdistusvaihtoehto on turvallisempi, mutta se kestää kauemmin. Jos esimerkiksi kierrätät Surface-laitteesi, kannattaa valita aseman puhdistus. Jos pidät Surfacen itselläsi, vain tiedostot täytyy poistaa.

Vaihe 10:  Napauta tai napsauta Palauta.

Surface käynnistyy uudelleen ja Surface-logo näkyy oletusasetusten palautuksen aikana. Tämä voi kestää useita minuutteja.

Vaihe 11:  Vain Surface 2: Uudelleenkäynnistyksen jälkeen Surface voi kehottaa tyhjentämään tietokoneen TPM-turvapiirin (Trusted Platform Module). Tyhjennä TPM-turvapiiri painamalla F12-näppäintä tai äänenvoimakkuuden suurennuspainiketta.
    Surface 2 jatkaa oletusasetusten palautusta. Tämä voi kestää useita minuutteja.

Jos USB-palautusasema ei toimi Surfacessa

Jos et voi käynnistää Surfacea USB-palautusasemasta, käynnistysjärjestystä täytyy ehkä muuttaa niin, että USB-asema on ensimmäinen vaihtoehto. Lisätietoja on Miten voin käyttää BIOS/UEFI-toimintoja? -ohjeaiheessa.

Varmista myös, että USB-palautusasema on alustettu FAT32-muotoon ja että palautusnäköistiedosto on tarkoitettu omalle Surface-mallillesi. Lisätietoja on ohjeaiheessa USB-palautusaseman luominen.

USB-palautusaseman luominen

Oman USB-palautusaseman voi luoda Surfacea varten kahdella tavalla.

• Jos haluat luoda USB-palautusaseman Surfacen palautusosiosta, katso lisätietoja ohjeaiheesta USB-palautusaseman luominen. Käytä tätä tapaa, jos et ole aiemmin poistanut palautusosiota Surfacen levytilan vapauttamiseksi.
    • Jos haluat ladata palautustiedostot Surfacen verkkosivustosta, katso ohjeaihetta Surfacen palautusnäköistiedoston lataaminen. Käytä tätä tapaa, jos Surfacen palautusosio ei enää ole käytettävissä tai jos Surfacen Windows-käyttöjärjestelmä ei käynnisty.

Jos et voi luoda omaa USB-palautusasemaa tai ladata palautusnäköistiedostoa Surface-sivustosta, ota yhteyttä meihin.