Surface RT, Surface 2, Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Konfigurere og bruke e-post

Bruk appen E-post eller Outlook hvis du har det, til å lese og svare på e-postmeldinger fra e-postkontoene dine.

Legg til e-postkontoer

E-post-app

Første gang du starter E-post-appen:

• Hvis du har logget på Surface med en Microsoft-konto, er e-postkontoen din klar for å konfigureres. Du kan da legge til andre kontoer, fra Outlook, Gmail, AOL, Yahoo! og til og med jobbkontoen din (Exchange Activesync).
  • Hvis du har logget på Surface med en lokal konto, er ikke e-postkontoen din klar for å konfigureres. Du trenger en Microsoft-konto, og deretter bruke e-postadressen til Microsoft-kontoen til å starte E-post-appen på Surface. Etter at du har opprettet den første e-postkontoen, kan du legge til andre kontoer.

Slik legger du til en e-postkonto:

Trinn 1:  Trykk eller klikk E-post på startskjermen.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk Kontoer.
Trinn 4:  Trykk eller klikk Legg til en konto og velg typen konto du vil legge til. Følg instruksjonene på skjermen.
Du trenger kun brukernavnet (e-postadressen) ditt og passordet til å sette opp de fleste e-postkontoer. I noen tilfeller kan du bli spurt om flere detaljer, som du vanligvis finner på nettstedet for e-postkontoen.

Gjenta trinn 2-4 for hver e-postkonto.

Etter at du har lagt til en e-postkonto:

Obs!
Hvis du har den nyeste versjonen av Mail, er det ikke sikkert at Google-kalenderen synkroniseres med Kalender-appen. Det finnes imidlertid en løsning. Du finner mer informasjon i Hvordan se Google-hendelser i Kalender-appen.

Outlook 2013

Surface RT og Surface 2: Outlook 2013 RT kommer forhåndsinstallert på Surface 2 og på nyere Surface RT-enheter. Hvis du har en eldre Surface RT kan du få Outlook 2013 RT når du oppdaterer fra Windows RT til Windows RT 8.1.

Surface Pro og Surface 3: For å finne ut mer om hvilke alternativer du har for å bruke Outlook på Surface Pro og Surface 3, kan du se Installere og bruke Microsoft Office på Surface Pro og Surface 3.

Legge til en e-postkonto i Outlook 2013:

Trinn 1:  Trykk eller klikk Outlook 2013 på startskjermen.
Kontooppsettet starter første gang du starter Outlook.
Trinn 2:  Trykk eller klikk Neste på den første siden i kontooppsettet.
Trinn 3:  På siden Legg til en e-postkonto, velg Ja, og Neste.
Trinn 4:  På siden Automatisk kontooppsett, angi nødvendig kontoinformasjon (navn, e-postadresse og passord), velg Neste.
Trinn 5:

Når Outlook er ferdig med kontooppsettet, kan du enten:

• Velge Fullfør.
  • eller
  • Velge Legg til ny konto.
Merknader
  • Legge til enda en konto. Hvis kontooppsett ikke starter når du trykker eller klikker Outlook 2013, har du allerede satt opp en konto. Hvis du vil legge til enda en konto, trykker eller klikker du Fil i Outlook og velger deretter Legg til konto (like over Kontoinnstillinger).
  • Gmail. Hvis du har problemer med å legge til en Gmail-konto, må du kanskje aktivere Enkel godkjenning for Gmail-kontoen. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du gjør dette, kan du se Feilsøke e-post.

Endre kontoinnstillinger

E-post-app

Slik endrer du innstillinger for e-postkontoen:

Trinn 1:  Trykk eller klikk E-post på startskjermen.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk Kontoer, og velg deretter kontoen du vil endre.
Innstillingene vises i et vindu langs venstre kant. Du kan endre ting som e-postpassord, hvor mye e-post som skal lastes ned, og e-postsignaturen. Se E-post-app for Windows for informasjon om spesifikke innstillinger.
Trinn 4:  Trykk eller klikk tilbakepilen.
Obs!
Du finner mer informasjon om innstillinger for e-post-appen i Feilsøke e-post.

Outlook 2013

Det kan hende du ønsker å oppdatere e-postkontoinnstillingene dine når passordet til e-postkontoen endres, eller når du vil tilpasse innstillinger, som hvordan navnet ditt vises for andre. Slik gjør du en endring:

Trinn 1:  Trykk eller klikk Outlook på startskjermen.
(Hvis du ikke ser Outlook på startskjermen, kan du feste den der. Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk eller klikk Søk. Skriv inn Outlook i søkefeltet, trykk og hold (eller høyreklikk) Outlook 2013 og velg Fest til start.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Fil, Kontoinnstillinger og Kontoinnstillinger.
Trinn 3:  Velg e-postkontoen som du vil endre, og trykk eller klikk Endre.

For mer informasjon, se Endre e-postkontoinnstillinger.

POP-e-post

E-postappen støtter ikke e-postkontoer som bruker POP (Post Office Protocol).

Du kan bruke en Outlook.com-konto til å sende og motta e-post fra en annen konto (selv en som bruker POP). Legg deretter Outlook.com-kontoen din til E-post-appen for å lese og sende e-post fra POP-kontoen din. Se Legge til alle e-postkontoer i Outlook.com for å lære mer.

Du kan også sende og motta e-post fra POP-kontoer med Outlook. Hvis du bruker Surface RT eller Surface 2, følger Outlook med Windows 8.1. Du kan også kjøpe Outlook for Surface Pro og Surface 3.

Bruk e-postkontoleverandørens webside for å se meldingene dine. For eksempel, hvis e-postkontoen din er fra Contoso, går du til www.contoso.com og logger på.

Bruk E-post-appen til å administrere meldinger, mapper, med mer

E-post-appen har tre ruter:

• Den venstre ruten viser e-postmappene og kontoene (nederst til venstre).
    Trykk eller klikk en mappe eller konto for å bytte til den.
  • Den midterste ruten viser meldinger for den valgte e-postkontoen.
  • Den høyre ruten er leseruten, som viser innholdet i den valgte e-postmeldingen.
Slik får du ting gjort i E-post-appen:
Oppgave
Hva du skal gjøre

Velg flere meldinger

Berøring. Sveip fra venstre til høyre over hver melding (i midtre rute) som du vil velge.

Mus eller styrefelt. Høyreklikk hver melding som du vil velge.

For å velge en gruppe med kontinuerlige meldinger, holder du nede Shift-tasten og trykker på Pil opp eller pil ned-tasten.

Hvis du skal velge bort en melding, sveiper du over meldingen eller høyreklikker den.

Svar, svar alle eller videresend

Trykk eller klikk Svar-ikonet øverst til høyre.

Slett meldinger

Merk én eller flere meldinger, og trykk eller klikk Slett-ikonet øverst til høyre.

Søk etter meldinger

Trykk eller klikk Søk-ikonet (eller åpne Søk-perlen), og skriv inn hva du vil finne i søkefeltet – navnet til en person eller tekst fra en e-postmelding – og trykk på Enter (eller Søk-ikonet).

Kopier og lim inn tekst

Berøring. Trykk på et ord og dra sirklene i hver ende av ordet for å utvidet valget.
Trykk og hold den valgte teksten, og deretter Kopier.

Mus eller styrefelt. Velg tekst og høyreklikk for å velge Kopier eller Lim inn.

Tastatur. Trykk på Ctrl+C for å kopiere eller Ctrl+V for å lime inn.

Formater tekst

Velg tekst i en ny e-postmelding for å se grunnleggende formateringsalternativer som skrifttype, uttrykksikoner eller en punktliste.

Du kan også bruke tastatursnarveier til å formatere tekst. For eksempel, trykk på Ctrl+B for å gjøre teksten fet eller Ctrl+Shift+F for å velge en skrift. For en liste over tastatursnarveier i E-post, kan du se Tastatursnarveier.

Skriv ut en melding

Velg en e-postmelding og åpne Enheter-perlen, velg Skriv ut, velg en skriver og deretter Skriv ut. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Skrive ut og skanne fra Surface.

E-postvarsler

Nye e-postvarsler vises på E-post-flisen og i nedre venstre hjørne av låseskjermen. For å endre hvordan du blir varslet om ny e-post, kan du se Håndtering av varsler for E-post, Kalender og Personer.

Synkroniser e-post

For å manuelt synkronisere e-posten din, åpne appkommandoer og trykk eller klikk på Synkroniser (eller trykk på F5).

Som standard, laster E-post-appen ned ny e-post etter hvert som det kommer inn og laster ned e-post fra de siste 2 ukene. For å endre når og hvor mye e-post som lastes ned, åpne Innstillinger-perlen, velg Kontoer, og velg kontoen som du vil endre.

Endre e-postsignaturen

Åpne Innstillinger-perlen, velg Kontoer, velg en e-postkonto, finn Bruk en signatur-alternativet og endre teksten i feltet.

Send vedlegg

I en ny e-postmelding, trykk eller klikk på Vedlegg-ikonet. Velg filene som du vil legge til meldingen, og velg Legg ved.

Markere meldinger som ulest, søppelpost eller flagget

Velg én eller flere meldinger, sveip ned fra øverst på kanten av skjermen og velg Flagg, Søppelpost eller Marker som ulest.

Send e-post fra et Outlook.com-alias.

Hvis du bruker aliaser med Outlook.com-kontoen din, kan du se E-post-app for Windows for å finne informasjon om hvordan du sender e-post fra et Outlook.com-alias.

Opprett mapper og flytt meldinger

Sveip ned fra toppen av skjermen, og trykk eller klikk Mappealternativer for å opprette en ny mappe, eller Flytt for å flytte de valgte meldingene.

Legg til en kontakt

Velg en e-postadresse fra en e-postmelding. Personer-appen åpnes. Trykk eller klikk Lagre-ikonet øverst til høyre. For mer informasjon om å legge til kontakter, kan du se: Hjelp for Personer-app.

Bruk andre e-postapper

Du kan også bruke Internet Explorer til å få tilgang til e-postkontoer. Fest e-postsiden din til startskjermen for rask tilgang. Hvis du ønsker informasjon om hvordan du fester nettsider til Start, kan du se Bruke favoritter til å lagre nettsteder du liker.

Surface RT og Surface 2: Se etter en e-postapp i Windows Store. For mer informasjon kan du se Installere og avinstallere apper på Surface RT og Surface 2.

Surface Pro og Surface 3: Du kan kjøpe Outlook eller en annen e-postapp fra Windows Store eller fra en annen kilde. For mer informasjon kan du se Installere og avinstallere apper på Surface Pro og Surface 3.