Vanlige spørsmål Surface-støtte

Her er svar på ofte stilte spørsmål om bruk og feilsøking av Surface.

Gjelder for

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gjelder for

Surface 2, Surface RT.

Gjelder for

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Operativsystem:

Kan jeg oppgradere Surface til Windows 10?

Windows 10 er kun tilgjengelig for Surface Pro-modeller og Surface 3. For å finne ut mer om oppgraderingsvalg og nye funksjoner i Windows 10, se Oppgradere Surface til Windows 10.

Hvor kan jeg finne detaljert informasjon om den nye Surface 3?

Få mest ut av Surface 3 ved å lære hva som er nytt og hva du kan gjøre. Vår Surface 3 brukerveiledning er rask å lese gjennom og gir nyttig informasjon for å la deg komme i gang. Se Brukerveiledninger for Surface for å laste ned din.

Se Surface 3-funksjoner for en rask oversikt over Surface 3-funksjoner.

Hvordan vet jeg om jeg har de siste oppdateringene for Surface?

Surface installerer oppdateringer automatisk etter hvert som de blir tilgjengelige gjennom Windows Update-tjenesten. Du kan også se etter oppdateringer manuelt. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo > Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Windows Update.
Trinn 2:  Velg Se etter oppdateringer. Hvis oppdateringer er tilgjengelige, velg Detaljer.
Trinn 3:  Velg oppdateringene du vil installere, og velg Installer.
Det kan hende at du må starte Surface på nytt etter at oppdateringene er installert.

Hvis du vil finne ut mer, kan du se Installer Surface- og Windows-oppdateringer.

Du kan også se etter oppdateringer til Windows Store-appene. Lær hvordan du gjør dette i Feilsøke Windows-apper på Surface.

Hvorfor fungerer ikke pennen min med Surface Pro 3 eller Surface 3?

Hvis Surface-pennen ikke fungerer når du prøver å skrive eller når du trykker på høyreklikk- eller sletteknappen, kan det hende at du må installere de siste oppdateringene for Surface og Windows. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Installer Surface- og Windows-oppdateringer.

Når installasjonen er ferdig, start Surface på nytt og se om pennen fungerer.

Hvis du fremdeles har problemer med pennen, må du skifte batteriet. Se Feilsøke Surface-pennen for mer informasjon.

Hvis installasjon av de siste oppdateringene eller skifting av batteriet ikke løser problemet, må pennen skiftes ut. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.

Obs!
Surface-pennen følger med Surface Pro 3 og er tilgjengelig for kjøp som et tilbehør for Surface 3.

Kan jeg bruke pennen som fulgte med Surface Pro 3 med Surface 3?

Ja, Surface-pennen––den pennen som ligger i esken med Surface Pro 3––er kompatibel med både Surface Pro 3 og Surface 3. For mer informasjon, se Bruke Surface-pennen.

Hvor kan jeg få et gjenopprettingsbilde for Surface?

Surface leveres med innebygde gjenopprettingsverktøy som lar deg oppdatere eller tilbakestille Surface. Men hvis du ikke får tilgang til disse verktøyene, kan du laste ned filene du trenger for å få Surface til å fungere igjen. For mer informasjon kan du se Laste ned et gjenopprettingsbilde for Surface.

For informasjon om innebygde gjenopprettingsverktøy på Surface, se:

Kan jeg bruke en lader fra en tredjepart med Surface?

Surface er utviklet for å fungere best med strømforsyningen som følger med. Bruk av en strømforsyning fra en tredjepart kan føre til treg lading og anbefales ikke.

Hvordan konfigurerer jeg e-posten min?

E-post-appen er ditt viktigste punkt for e-post på Surface. Første gang du starter e-postappen, blir du bedt om å konfigurere en konto. Du kan legge til kontoer for Outlook.com, Gmail, AOL og Yahoo! og til og med jobbkontoen din (Exchange Activesync).

Noen Surface-modeller har Outlook 2013 RT i tillegg til E-post-appen. Lær om muligheter for e-post i Konfigurere og bruke e-post, inkludert håndtering av e-post hver dag, endre kontoinnstillinger og administrere meldinger og mapper. Hvis du støter på problemer kan du også se Feilsøke e-post.

Hva er en Microsoft-konto?

En Microsoft-konto er en e-postadresse og et passord som du kan bruke for å logge på Surface. Når du logger deg på med en Microsoft-konto, kobles Surface til nettskyen, og innstillinger, preferanser og appene som er knyttet til kontoen din, kan "følge deg" til andre PC-er med Windows 8 eller senere.

En Microsoft-konto gjør det enkelt å kjøpe apper, musikk, videoer og spill for Surface.

En annen fordel med å bruke en Microsoft-konto til å logge på er at du hvis du skulle glemme passordet ditt, så kan du tilbakestille det på nettet.

For mer informasjon om fordelene med å bruke en Microsoft-konto, kan du se Alt om kontoer.

Hva om jeg glemte passordet mitt?

Det finnes flere måter du kan nullstille eller hente inn passordet på, avhengig av hva slags konto du satte opp på Surface. Se Jeg har glemt passordet for mer informasjon.

Hva om jeg ikke kan koble til Wi-Fi?

Hvis du har problemer med å koble til Wi-Fi, kan det hende at du må starte Wi-Fi på nytt på Surface eller nettverksmaskinvaren. Noen ganger kan problemet ganske enkelt fikses ved å installere de siste oppdateringene for Surface. Prøv løsningene i Kan ikke koble til et trådløst nettverk for å feilsøke Wi-Fi.

Jeg kan ikke koble til mobilt bredbånd. Hva er galt?

Hvis du har problemer med å koble Surface 2 (4G) eller Surface 3 (4G LTE) til et nettverk, kan dette forårsakes av ett eller flere av følgende:

 • Du må installere de siste oppdateringene for Surface og Windows.
 • Du har ikke mobildekning.
 • Du har ikke en aktiv dataplan.

For informasjon om hvordan disse problemene løses, se Kan du ikke koble til et mobilt bredbånd?

For svar på ofte stilte spørsmål om mobilt bredbånd, se Mobilt bredbånd (4G): Spørsmål og svar.

Hvordan kan jeg forlenge batterilevetiden på Surface?

Det er flere måter du kan forlenge batterilevetiden på – redusere lysstyrken på skjermen, koble fra USB-enheter du ikke bruker, eller slå av Wi-Fi hvis du ikke trenger det på en stund. På Surface Pro-modeller og Surface 3, kan du også velge en strømplan som sparer strøm. Hvis du har Windows 10, kan du bruke innstillinger for batterisparing. For mer informasjon om Surface-batteriet, se Surface-batteri og strøm.

Batteriet vil ikke lades. Hva bør jeg gjøre?

Hvis du har problemer med å lade Surface, se Surface vil ikke slås på, Windows vil ikke starte eller batteriet vil ikke lades.

Min Surface slås ikke på. Hvordan kan jeg fikse det?

Problemet kan ligge hos strømforsyningen, ladekontaktene eller bare lite strøm på batteriet. Du finner løsninger og feilsøkingstips i Surface vil ikke slå på, Windows vil ikke starte eller batteriet vil ikke lade.

Hva om mitt Surface Cover ikke reagerer eller reagerer av og til?

Noen ganger skjer dette når Surface Cover ikke er helt rettstilt med Surface. Det kan hende du må koble Cover til og fra noen ganger før du er sikker på at du har en god tilkobling. For mer informasjon kan du se Feilsøke Surface Cover.

Kan jeg bruke Surface Pro Touch Cover, Type Cover eller Power Cover med Surface 3?

Surface 3 Type Cover er designet for Surface 3. Hvis du bruker et av de andre Surface Typing Covers med Surface 3, vil styreputen og tastaturet fungere, men når du lukker dem, vil ikke Surface 3 gå i hvilemodus. Batteridrevet Cover vil heller ikke lade Surface 3.

Hvilke enheter er kompatible med Windows RT 8.1?

Surface 2 og Surface RT er kompatible med skrivere, mus, høyttalere og andre enheter som har logoen "Designed for Windows RT 8.1". Disse enhetene fungerer rett ut av esken – og du trenger ikke installere drivere. Noen eldre enheter fungerer kanskje ikke med Windows RT 8.1. Hvis du vil finne ut hva som er kompatibelt, kan du se Windows Kompatibilitetssenter.

Hvilke muligheter har jeg for å få hjelp med Surface?

Det er flere måter du kan få hjelp og støtte for Surface:

 • Støtte for Surface på nettet
  Hjelp er tilgjengelig her på Surface-støtteområdet. Finn instruksjoner og feilsøkingsinformasjon som du kan utforske selv.
 • Surface-forum
  I Surface-forum kan du legge inn spørsmål og få svar fra andre Surface-brukere.
 • Surface-støtteagenter

  Kontakt oss for å snakke med ekspertene over telefon eller chat. Registrer Surface-enheten din online først og ha Surface-produktserienummeret tilgjengelig. Finn serienummeret på Surface eller Finn serienummeret på Surface Cover.

  Under den standard garantidekningen som følger med Surface, får du 90 dagers teknisk støtte for forhåndsinstallert programvare. Gebyrer kan gjelde etter at garantien har utløpt.

 • Surface-støtte på Twitter
  Følg Surface Support på Twitter for å få hjelp med feilsøking og svar på spørsmål om Surface.

Kan jeg oppgradere Surface til Windows 10?

Windows 10 er tilgjengelig for Surface Pro-modeller og Surface 3. For å lære om oppgraderingsvalg og nye funksjoner i Windows 10, se Oppgradere Surface til Windows 10.

Hvis du vil oppgradere Surface RT eller Surface 2, kan du installere Windows 8.1 RT Update 3, som har en helt ny startmeny som tilsvarer Windows 10-opplevelsen. Oppdateringen er gratis og tilgjengelig gjennom Windows Update for Surface RT- eller Surface 2-enheter som kjører Windows RT 8.1 Update. For mer informasjon, se Få Windows 8.1 RT Update 3.

Hvor kan jeg finne detaljert informasjon om den nye Surface 3?

Få det meste ut av Surface 3 ved å lære hva som er nytt og hva du kan gjøre.

Vår Surface 3-brukerveiledning er rask å lese og gir viktig informasjon om hvordan du kommer i gang. Se Brukerveiledninger for Surface for å laste ned din.

Se Surface 3-funksjoner for en rask oversikt over Surface 3-funksjoner.

Hvordan vet jeg om jeg har de siste oppdateringene for Surface?

Surface installerer oppdateringer automatisk etter hvert som de blir tilgjengelige gjennom Windows Update-tjenesten. Du kan også se etter oppdateringer manuelt. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og velg Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Velg Endre PC-innstillinger > Oppdatering og gjenoppretting > Sjekk nå.
Trinn 3:  Hvis oppdateringer er tilgjengelige, velg Se detaljer.
Trinn 4:  Velg oppdateringene du vil installere, og velg Installer.
Det kan hende at du må starte Surface på nytt etter at oppdateringene er installert.

Hvis du vil finne ut mer, kan du se Installer Surface- og Windows-oppdateringer.

Du kan også se etter oppdateringer til Windows Store-appene. Lær hvordan du gjør dette i Feilsøke Windows-apper på Surface.

Hvorfor fungerer ikke pennen min med Surface Pro 3 eller Surface 3?

Hvis Surface-pennen ikke fungerer når du prøver å skrive eller når du trykker på høyreklikk- eller sletteknappen, kan det hende at du må installere de siste oppdateringene for Surface og Windows. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Installer Surface- og Windows-oppdateringer.

Når installasjonen er ferdig, start Surface på nytt og se om pennen fungerer.

Hvis du fremdeles har problemer med pennen, må du skifte batteriet. Se Feilsøke Surface-pennen for mer informasjon.

Hvis installasjon av de siste oppdateringene eller skifting av batteriet ikke løser problemet, må pennen skiftes ut. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.

Obs!
Surface-pennen følger med Surface Pro 3 og er tilgjengelig for kjøp som et tilbehør for Surface 3.

Kan jeg bruke pennen som fulgte med Surface Pro 3 med Surface 3?

Ja, Surface-pennen––den pennen som ligger i esken med Surface Pro 3––er kompatibel med både Surface Pro 3 og Surface 3. For mer informasjon, se Bruke Surface-pennen.

Hvor kan jeg få et gjenopprettingsbilde for Surface?

Surface leveres med innebygde gjenopprettingsverktøy som lar deg oppdatere eller tilbakestille Surface. Men hvis du ikke får tilgang til disse verktøyene, kan du laste ned filene du trenger for å få Surface til å fungere igjen. For mer informasjon kan du se Laste ned et gjenopprettingsbilde for Surface.

For informasjon om innebygde gjenopprettingsverktøy på Surface, se:

Kan jeg bruke en lader fra en tredjepart med Surface?

Surface er utviklet for å fungere best med strømforsyningen som følger med. Bruk av en strømforsyning fra en tredjepart kan føre til treg lading og anbefales ikke.

Hvordan konfigurerer jeg e-posten min?

E-post-appen er ditt viktigste punkt for e-post på Surface. Første gang du starter e-postappen, blir du bedt om å konfigurere en konto. Du kan legge til kontoer for Outlook.com, Gmail, AOL og Yahoo! og til og med jobbkontoen din (Exchange Activesync).

Noen Surface-modeller har Outlook 2013 RT i tillegg til E-post-appen. Lær om muligheter for e-post i Konfigurere og bruke e-post, inkludert håndtering av e-post hver dag, endre kontoinnstillinger og administrere meldinger og mapper. Hvis du støter på problemer kan du også se Feilsøke e-post.

Hva er en Microsoft-konto?

En Microsoft-konto er en e-postadresse og et passord som du kan bruke for å logge på Surface. Når du logger deg på med en Microsoft-konto, kobles Surface til nettskyen, og innstillinger, preferanser og appene som er knyttet til kontoen din, kan "følge deg" til andre PC-er med Windows 8 eller senere.

En Microsoft-konto gjør det enkelt å kjøpe apper, musikk, videoer og spill for Surface.

En annen fordel med å bruke en Microsoft-konto til å logge på er at du hvis du skulle glemme passordet ditt, så kan du tilbakestille det på nettet.

For mer informasjon om fordelene med å bruke en Microsoft-konto, kan du se Alt om kontoer.

Hva om jeg glemte passordet mitt?

Det finnes flere måter du kan nullstille eller hente inn passordet på, avhengig av hva slags konto du satte opp på Surface. Se Jeg har glemt passordet for mer informasjon.

Hva om jeg ikke kan koble til Wi-Fi?

Hvis du har problemer med å koble til Wi-Fi, kan det hende at du må starte Wi-Fi på nytt på Surface eller nettverksmaskinvaren. Noen ganger kan problemet ganske enkelt fikses ved å installere de siste oppdateringene for Surface. Prøv løsningene i Kan ikke koble til et trådløst nettverk for å feilsøke Wi-Fi.

Jeg kan ikke koble til mobilt bredbånd. Hva er galt?

Hvis du har problemer med å koble Surface 2 (4G) eller Surface 3 (4G LTE) til et nettverk, kan dette forårsakes av ett eller flere av følgende:

 • Du må installere de siste oppdateringene for Surface og Windows.
 • Du har ikke mobildekning.
 • Du har ikke en aktiv dataplan.

For informasjon om hvordan disse problemene løses, se Kan du ikke koble til et mobilt bredbånd?

For svar på ofte stilte spørsmål om mobilt bredbånd, se Mobilt bredbånd (4G): Spørsmål og svar.

Hvordan kan jeg forlenge batterilevetiden på Surface?

Det er flere måter du kan forlenge batterilevetiden på – redusere lysstyrken på skjermen, koble fra USB-enheter du ikke bruker, eller slå av Wi-Fi hvis du ikke trenger det på en stund. På Surface Pro-modeller og Surface 3, kan du også velge en strømplan som sparer strøm. For mer informasjon om Surface-batteriet, se Surface-batteri og strøm:

Batteriet vil ikke lades. Hva bør jeg gjøre?

Hvis du har problemer med å lade Surface, se Surface vil ikke slås på, Windows vil ikke starte eller batteriet vil ikke lades.

Min Surface slås ikke på. Hvordan kan jeg fikse det?

Hvorvidt problemet kan ligge hos strømforsyningen, ladekontaktene eller bare lite strøm på batteriet. Du finner løsninger og feilsøkingstips i Surface vil ikke slå på, Windows vil ikke starte eller batteriet vil ikke lade.

Hva om mitt Surface Cover ikke reagerer eller reagerer av og til?

Noen ganger skjer dette når Surface Cover ikke er helt rettstilt med Surface. Det kan hende du må koble Cover til og fra noen ganger før du er sikker på at du har en god tilkobling. For mer informasjon kan du se Feilsøke Surface Cover.

Kan jeg bruke Surface Pro Touch Cover, Type Cover eller Power Cover med Surface 3?

Surface 3 Type Cover er designet for Surface 3. Hvis du bruker et av de andre Surface Typing Covers med Surface 3, vil styreputen og tastaturet fungere, men når du lukker dem, vil ikke Surface 3 gå i hvilemodus. Batteridrevet Cover vil heller ikke lade Surface 3.

Hvilke enheter er kompatible med Windows RT 8.1?

Surface 2 og Surface RT er kompatible med skrivere, mus, høyttalere og andre enheter som har logoen "Designed for Windows RT 8.1". Disse enhetene fungerer rett ut av esken – og du trenger ikke installere drivere. Noen eldre enheter fungerer kanskje ikke med Windows RT 8.1. Hvis du vil finne ut hva som er kompatibelt, kan du se Windows Kompatibilitetssenter.

Hvilke muligheter har jeg for å få hjelp med Surface?

Det er flere måter du kan få hjelp og støtte for Surface:

 • Støtte for Surface på nettet
  Hjelp er tilgjengelig her på Surface-støtteområdet. Finn instruksjoner og feilsøkingsinformasjon som du kan utforske selv.
 • Surface-forum
  I Surface-forum kan du legge inn spørsmål og få svar fra andre Surface-brukere.
 • Surface-støtteagenter

  Kontakt oss for å snakke med ekspertene over telefon eller chat. Registrer Surface-enheten din online først og ha Surface-produktserienummeret tilgjengelig. Finn serienummeret på Surface eller Finn serienummeret på Surface Cover.

  Under den standard garantidekningen som følger med Surface, får du 90 dagers teknisk støtte for forhåndsinstallert programvare. Gebyrer kan gjelde etter at garantien har utløpt.

 • Surface-støtte på Twitter
  Følg Surface Support på Twitter for å få hjelp med feilsøking og svar på spørsmål om Surface.

Kan jeg oppgradere Surface til Windows 10?

Windows 10 er tilgjengelig for Surface Pro-modeller og Surface 3. For å lære om oppgraderingsvalg og nye funksjoner i Windows 10, se Oppgradere Surface til Windows 10.

Hvor kan jeg finne detaljert informasjon om den nye Surface 3?

Få det meste ut av Surface 3 ved å lære hva som er nytt og hva du kan gjøre.

Vår Surface 3-brukerveiledning er rask å lese og gir viktig informasjon om hvordan du kommer i gang. Se Brukerveiledninger for Surface for å laste ned din.

Se Surface 3-funksjoner for en rask oversikt over Surface 3-funksjoner.

Hvordan vet jeg om jeg har de siste oppdateringene for Surface?

Surface installerer oppdateringer automatisk etter hvert som de blir tilgjengelige gjennom Windows Update-tjenesten. Du kan også se etter oppdateringer manuelt. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger, og trykk eller klikk Oppdatering og gjenoppretting.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Se etter nå.
Trinn 4:  Hvis oppdateringer er tilgjengelige, trykker eller klikker du Vis detaljer.
Trinn 5:  Velg oppdateringene du vil installere, og trykk eller klikk Installer.
Det kan hende at du må starte Surface på nytt etter at oppdateringene er installert.

Hvis du vil finne ut mer, kan du se Installer Surface- og Windows-oppdateringer.

Du kan også se etter oppdateringer til Windows Store-appene. Lær hvordan du gjør dette i Feilsøke Windows-apper på Surface.

Hvorfor fungerer ikke pennen min med Surface Pro 3 eller Surface 3?

Hvis Surface-pennen ikke fungerer når du prøver å skrive eller når du trykker på høyreklikk- eller sletteknappen, kan det hende at du må installere de siste oppdateringene for Surface og Windows. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Installer Surface- og Windows-oppdateringer.

Når installasjonen er ferdig, start Surface på nytt og se om pennen fungerer.

Hvis du fremdeles har problemer med pennen, må du skifte batteriet. Se Feilsøke Surface-pennen for mer informasjon.

Hvis installasjon av de siste oppdateringene eller skifting av batteriet ikke løser problemet, må pennen skiftes ut. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.

Obs!
Surface-pennen følger med Surface Pro 3 og er tilgjengelig for kjøp som et tilbehør for Surface 3.

Kan jeg bruke pennen som fulgte med Surface Pro 3 med Surface 3?

Ja, Surface-pennen––den pennen som ligger i esken med Surface Pro 3––er kompatibel med både Surface Pro 3 og Surface 3. For mer informasjon, se Bruke Surface-pennen.

Hvor kan jeg få et gjenopprettingsbilde for Surface?

Surface leveres med innebygde gjenopprettingsverktøy som lar deg oppdatere eller tilbakestille Surface. Men hvis du ikke får tilgang til disse verktøyene, kan du laste ned filene du trenger for å få Surface til å fungere igjen. For mer informasjon kan du se Laste ned et gjenopprettingsbilde for Surface.

For informasjon om innebygde gjenopprettingsverktøy på Surface, se:

Kan jeg bruke en lader fra en tredjepart med Surface?

Surface er utviklet for å fungere best med strømforsyningen som følger med. Bruk av en strømforsyning fra en tredjepart kan føre til treg lading og anbefales ikke.

Hvordan konfigurerer jeg e-posten min?

E-post-appen er ditt viktigste punkt for e-post på Surface. Første gang du starter e-postappen, blir du bedt om å konfigurere en konto. Du kan legge til kontoer for Outlook.com, Gmail, AOL og Yahoo! og til og med jobbkontoen din (Exchange Activesync).

Noen Surface-modeller har Outlook 2013 RT i tillegg til E-post-appen. Lær om muligheter for e-post i Konfigurere og bruke e-post, inkludert håndtering av e-post hver dag, endre kontoinnstillinger og administrere meldinger og mapper. Hvis du støter på problemer kan du også se Feilsøke e-post.

Hva er en Microsoft-konto?

En Microsoft-konto er en e-postadresse og et passord som du kan bruke for å logge på Surface. Når du logger deg på med en Microsoft-konto, kobles Surface til nettskyen, og innstillinger, preferanser og appene som er knyttet til kontoen din, kan "følge deg" til andre PC-er med Windows 8 eller senere.

En Microsoft-konto gjør det enkelt å kjøpe apper, musikk, videoer og spill for Surface.

En annen fordel med å bruke en Microsoft-konto til å logge på er at du hvis du skulle glemme passordet ditt, så kan du tilbakestille det på nettet.

For mer informasjon om fordelene med å bruke en Microsoft-konto, kan du se Alt om kontoer.

Hva om jeg glemte passordet mitt?

Det finnes flere måter du kan nullstille eller hente inn passordet på, avhengig av hva slags konto du satte opp på Surface. Se Jeg har glemt passordet for mer informasjon.

Hva om jeg ikke kan koble til Wi-Fi?

Hvis du har problemer med å koble til Wi-Fi, kan det hende at du må starte Wi-Fi på nytt på Surface eller nettverksmaskinvaren. Noen ganger kan problemet ganske enkelt fikses ved å installere de siste oppdateringene for Surface. Prøv løsningene i Kan ikke koble til et trådløst nettverk for å feilsøke Wi-Fi.

Jeg kan ikke koble til mobilt bredbånd. Hva er galt?

Hvis du har problemer med å koble Surface 2 (4G) eller Surface 3 (4G LTE) til et nettverk, kan dette forårsakes av ett eller flere av følgende:

 • Du må installere de siste oppdateringene for Surface og Windows.
 • Du har ikke mobildekning.
 • Du har ikke en aktiv dataplan.

For informasjon om hvordan disse problemene løses, se Kan du ikke koble til et mobilt bredbånd?

For svar på ofte stilte spørsmål om mobilt bredbånd, se Mobilt bredbånd (4G): Spørsmål og svar.

Hvordan kan jeg forlenge batterilevetiden på Surface?

Det er flere måter du kan forlenge batterilevetiden på – redusere lysstyrken på skjermen, koble fra USB-enheter du ikke bruker, eller slå av Wi-Fi hvis du ikke trenger det på en stund. På Surface Pro-modeller og Surface 3, kan du også velge en strømplan som sparer strøm. For mer informasjon om Surface-batteriet, se Surface-batteri og strøm:

Batteriet vil ikke lades. Hva bør jeg gjøre?

Hvis du har problemer med å lade Surface, se Surface vil ikke slås på, Windows vil ikke starte eller batteriet vil ikke lades.

Min Surface slås ikke på. Hvordan kan jeg fikse det?

Uansett om problemet skyldes strømforsyningen, ladekontaktene eller bare lavt batterinivå, kan du finne løsninger og feilsøkingstips i Surface vil ikke slås på, Windows vil ikke starte eller batteriet vil ikke lades.

Hva om mitt Surface Cover ikke reagerer eller reagerer av og til?

Noen ganger skjer dette når Surface Cover ikke er helt rettstilt med Surface. Det kan hende du må koble Cover til og fra noen ganger før du er sikker på at du har en god tilkobling. For mer informasjon kan du se Feilsøke Surface Cover.

Kan jeg bruke Surface Pro Touch Cover, Type Cover eller Power Cover med Surface 3?

Surface 3 Type Cover er designet for Surface 3. Hvis du bruker et av de andre Surface Typing Covers med Surface 3, vil styreputen og tastaturet fungere, men når du lukker dem, vil ikke Surface 3 gå i hvilemodus. Batteridrevet Cover vil heller ikke lade Surface 3.

Hvilke enheter er kompatible med Windows RT 8.1?

Surface 2 og Surface RT er kompatible med skrivere, mus, høyttalere og andre enheter som har logoen "Designed for Windows RT 8.1". Disse enhetene fungerer rett ut av esken – og du trenger ikke installere drivere. Noen eldre enheter fungerer kanskje ikke med Windows RT 8.1. Hvis du vil finne ut hva som er kompatibelt, kan du se Windows Kompatibilitetssenter.

Hvilke muligheter har jeg for å få hjelp med Surface?

Det er flere måter du kan få hjelp og støtte for Surface:

 • Støtte for Surface på nettet
  Hjelp er tilgjengelig her på Surface-støtteområdet. Finn instruksjoner og feilsøkingsinformasjon som du kan utforske selv.
 • Surface-forum
  I Surface-forum kan du legge inn spørsmål og få svar fra andre Surface-brukere.
 • Surface-støtteagenter

  Kontakt oss for å snakke med ekspertene over telefon eller chat. Registrer Surface-enheten din online først og ha Surface-produktserienummeret tilgjengelig. Finn serienummeret på Surface eller Finn serienummeret på Surface Cover.

  Under den standard garantidekningen som følger med Surface, får du 90 dagers teknisk støtte for forhåndsinstallert programvare. Gebyrer kan gjelde etter at garantien har utløpt.

 • Surface-støtte på Twitter
  Følg Surface Support på Twitter for å få hjelp med feilsøking og svar på spørsmål om Surface.

Kan jeg oppgradere Surface til Windows 10?

Windows 10 er tilgjengelig for Surface Pro-modeller og Surface 3. For å lære om oppgraderingsvalg og nye funksjoner i Windows 10, se Oppgradere Surface til Windows 10.

Hvor kan jeg finne detaljert informasjon om den nye Surface 3?

Få det meste ut av Surface 3 ved å lære hva som er nytt og hva du kan gjøre.

Vår Surface 3-brukerveiledning er rask å lese og gir viktig informasjon om hvordan du kommer i gang. Se Brukerveiledninger for Surface for å laste ned din.

Se Surface 3-funksjoner for en rask oversikt over Surface 3-funksjoner.

Hvordan vet jeg om jeg har de siste oppdateringene for Surface?

Surface installerer oppdateringer automatisk etter hvert som de blir tilgjengelige gjennom Windows Update-tjenesten. Du kan også se etter oppdateringer manuelt. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger, og trykk eller klikk Oppdatering og gjenoppretting.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Se etter nå.
Trinn 4:  Hvis oppdateringer er tilgjengelige, trykker eller klikker du Vis detaljer.
Trinn 5:  Velg oppdateringene du vil installere, og trykk eller klikk Installer.
Det kan hende at du må starte Surface på nytt etter at oppdateringene er installert.

Hvis du vil finne ut mer, kan du se Installer Surface- og Windows-oppdateringer.

Du kan også se etter oppdateringer til Windows Store-appene. Lær hvordan du gjør dette i Feilsøke Windows-apper på Surface.

Hvorfor fungerer ikke pennen min med Surface Pro 3 eller Surface 3?

Hvis Surface-pennen ikke fungerer når du prøver å skrive eller når du trykker på høyreklikk- eller sletteknappen, kan det hende at du må installere de siste oppdateringene for Surface og Windows. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Installer Surface- og Windows-oppdateringer.

Når installasjonen er ferdig, start Surface på nytt og se om pennen fungerer.

Hvis du fremdeles har problemer med pennen, må du skifte batteriet. Se Feilsøke Surface-pennen for mer informasjon.

Hvis installasjon av de siste oppdateringene eller skifting av batteriet ikke løser problemet, må pennen skiftes ut. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.

Obs!
Surface-pennen følger med Surface Pro 3 og er tilgjengelig for kjøp som et tilbehør for Surface 3.

Kan jeg bruke pennen som fulgte med Surface Pro 3 med Surface 3?

Ja, Surface-pennen––den pennen som ligger i esken med Surface Pro 3––er kompatibel med både Surface Pro 3 og Surface 3. For mer informasjon, se Bruke Surface-pennen.

Hvor kan jeg få et gjenopprettingsbilde for Surface?

Surface leveres med innebygde gjenopprettingsverktøy som lar deg oppdatere eller tilbakestille Surface. Men hvis du ikke får tilgang til disse verktøyene, kan du laste ned filene du trenger for å få Surface til å fungere igjen. For mer informasjon kan du se Laste ned et gjenopprettingsbilde for Surface.

For informasjon om innebygde gjenopprettingsverktøy på Surface, se:

Kan jeg bruke en lader fra en tredjepart med Surface?

Surface er utviklet for å fungere best med strømforsyningen som følger med. Bruk av en strømforsyning fra en tredjepart kan føre til treg lading og anbefales ikke.

Hvordan konfigurerer jeg e-posten min?

E-post-appen er ditt viktigste punkt for e-post på Surface. Første gang du starter e-postappen, blir du bedt om å konfigurere en konto. Du kan legge til kontoer for Outlook.com, Gmail, AOL og Yahoo! og til og med jobbkontoen din (Exchange Activesync).

Noen Surface-modeller har Outlook 2013 RT i tillegg til E-post-appen. Lær om muligheter for e-post i Konfigurere og bruke e-post, inkludert håndtering av e-post hver dag, endre kontoinnstillinger og administrere meldinger og mapper. Hvis du støter på problemer kan du også se Feilsøke e-post.

Hva er en Microsoft-konto?

En Microsoft-konto er en e-postadresse og et passord som du kan bruke for å logge på Surface. Når du logger deg på med en Microsoft-konto, kobles Surface til nettskyen, og innstillinger, preferanser og appene som er knyttet til kontoen din, kan "følge deg" til andre PC-er med Windows 8 eller senere.

En Microsoft-konto gjør det enkelt å kjøpe apper, musikk, videoer og spill for Surface.

En annen fordel med å bruke en Microsoft-konto til å logge på er at du hvis du skulle glemme passordet ditt, så kan du tilbakestille det på nettet.

For mer informasjon om fordelene med å bruke en Microsoft-konto, kan du se Alt om kontoer.

Hva om jeg glemte passordet mitt?

Det finnes flere måter du kan nullstille eller hente inn passordet på, avhengig av hva slags konto du satte opp på Surface. Se Jeg har glemt passordet for mer informasjon.

Hva om jeg ikke kan koble til Wi-Fi?

Hvis du har problemer med å koble til Wi-Fi, kan det hende at du må starte Wi-Fi på nytt på Surface eller nettverksmaskinvaren. Noen ganger kan problemet ganske enkelt fikses ved å installere de siste oppdateringene for Surface. Prøv løsningene i Kan ikke koble til et trådløst nettverk for å feilsøke Wi-Fi.

Jeg kan ikke koble til mobilt bredbånd. Hva er galt?

Hvis du har problemer med å koble Surface 2 (4G) eller Surface 3 (4G LTE) til et nettverk, kan dette forårsakes av ett eller flere av følgende:

 • Du må installere de siste oppdateringene for Surface og Windows.
 • Du har ikke mobildekning.
 • Du har ikke en aktiv dataplan.

For informasjon om hvordan disse problemene løses, se Kan du ikke koble til et mobilt bredbånd?

For svar på ofte stilte spørsmål om mobilt bredbånd, se Mobilt bredbånd (4G): Spørsmål og svar.

Hvordan kan jeg forlenge batterilevetiden på Surface?

Det er flere måter du kan forlenge batterilevetiden på – redusere lysstyrken på skjermen, koble fra USB-enheter du ikke bruker, eller slå av Wi-Fi hvis du ikke trenger det på en stund. På Surface Pro-modeller og Surface 3, kan du også velge en strømplan som sparer strøm. For mer informasjon om Surface-batteriet, se Surface-batteri og strøm:

Batteriet vil ikke lades. Hva bør jeg gjøre?

Hvis du har problemer med å lade Surface, se Surface vil ikke slås på, Windows vil ikke starte eller batteriet vil ikke lades.

Min Surface slås ikke på. Hvordan kan jeg fikse det?

Uansett om problemet skyldes strømforsyningen, ladekontaktene eller bare lavt batterinivå, kan du finne løsninger og feilsøkingstips i Surface vil ikke slås på, Windows vil ikke starte eller batteriet vil ikke lades.

Hva om mitt Surface Cover ikke reagerer eller reagerer av og til?

Noen ganger skjer dette når Surface Cover ikke er helt rettstilt med Surface. Det kan hende du må koble Cover til og fra noen ganger før du er sikker på at du har en god tilkobling. For mer informasjon kan du se Feilsøke Surface Cover.

Kan jeg bruke Surface Pro Touch Cover, Type Cover eller Power Cover med Surface 3?

Surface 3 Type Cover er designet for Surface 3. Hvis du bruker et av de andre Surface Typing Covers med Surface 3, vil styreputen og tastaturet fungere, men når du lukker dem, vil ikke Surface 3 gå i hvilemodus. Batteridrevet Cover vil heller ikke lade Surface 3.

Hvilke enheter er kompatible med Windows RT 8.1?

Surface 2 og Surface RT er kompatible med skrivere, mus, høyttalere og andre enheter som har logoen "Designed for Windows RT 8.1". Disse enhetene fungerer rett ut av esken – og du trenger ikke installere drivere. Noen eldre enheter fungerer kanskje ikke med Windows RT 8.1. Hvis du vil finne ut hva som er kompatibelt, kan du se Windows Kompatibilitetssenter.

Hvilke muligheter har jeg for å få hjelp med Surface?

Det er flere måter du kan få hjelp og støtte for Surface:

 • Støtte for Surface på nettet
  Hjelp er tilgjengelig her på Surface-støtteområdet. Finn instruksjoner og feilsøkingsinformasjon som du kan utforske selv.
 • Surface-forum
  I Surface-forum kan du legge inn spørsmål og få svar fra andre Surface-brukere.
 • Surface-støtteagenter

  Kontakt oss for å snakke med ekspertene over telefon eller chat. Registrer Surface-enheten din online først og ha Surface-produktserienummeret tilgjengelig. Finn serienummeret på Surface eller Finn serienummeret på Surface Cover.

  Under den standard garantidekningen som følger med Surface, får du 90 dagers teknisk støtte for forhåndsinstallert programvare. Gebyrer kan gjelde etter at garantien har utløpt.

 • Surface-støtte på Twitter
  Følg Surface Support på Twitter for å få hjelp med feilsøking og svar på spørsmål om Surface.

Kontakt oss

Answer Desk
Answer Techs kan hjelpe deg.
Snakk med en agent live