Gjelder for

Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Windows 8.1, Windows RT 8.1.


Vanlige spørsmål Surface-støtte

Her er svar på ofte stilte spørsmål om bruk og feilsøking av Surface.


Hvor kan jeg finne detaljert informasjon om den nye Surface Pro 3?

Få mest ut av enheten ved å lære hva som er nytt og hva du kan gjøre. Våre brukerveiledninger er raske å lese gjennom uten å mangle detaljer. Se Brukerveiledninger for Surface for å laste ned din.

Hvorfor fungerer ikke pennen min med Surface Pro 3?

Hvis Surface-pennen ikke fungerer når du prøver å skrive eller når du trykker på høyreklikk- eller sletteknappen, kan det hende at du må installere de siste oppdateringene for Surface og Windows. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Installer Surface- og Windows-oppdateringer.

Når installasjonen er ferdig, start Surface på nytt og se om pennen fungerer.

Hvis du fremdeles har problemer med pennen, må du skifte batteriet. Se Feilsøke Surface-pennen for mer informasjon.

Hvis installasjon av de siste oppdateringene eller skifting av batteriet ikke løser problemet, må pennen skiftes ut. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.

Kan jeg bruke pennen jeg fikk med Surface Pro eller Surface Pro 2 med Surface Pro 3?

Nei, pennene er forskjellige og kan ikke byttes om. Dette betyr også at pennen som kommer med Surface Pro 3 heller ikke kan brukes med en tidligere Surface Pro-modell. Se Bruke Surface-pennen for mer informasjon.

Hvordan får jeg Windows 8.1-oppdateringen?

Hvis du bruker Windows 8.1 eller Windows RT 8.1 og du får oppdateringer automatisk, trenger du ikke gjøre noe. Windows Update laster ned og installerer oppdateringen for deg.

For å se om du allerede har oppdateringen, se i øvre høyre hjørne av startskjermen. Hvis du ser en Søk-knapp søk-ikon ved siden av kontobildet, har du oppdateringen.

Hvis du ikke vil vente på den automatiske oppdateringen, se Installere den siste Windows 8.1-oppdateringen.

Jeg prøvde å installere Windows 8.1-oppdateringen, men det mislyktes. Hvordan fikser jeg dette?

Dette kan være årsaken til problemet og løsningen:

Frigjør mer diskplass. Før du installerer Windows 8.1-oppdateringen, sørg for at du har nok ledig diskplass på Surface.

Du trenger minst 1 GB ledig diskplass på Surface RT eller Surface 2. For Surface Pro eller Surface Pro 2, trenger du mellom 1,7 GB og 2,75 GB ledig plass, avhengig av hvilke språkpakker du har installert.

Det kan hende at du må flytte noen filer til OneDrive, en USB-stasjon eller et microSD-kort, inntil du har installert oppdateringen. For mer informasjon, se Tips for å frigjøre diskplass.

Få tidligere oppdateringer. Hvis du bruker Windows 8, må du først oppdatere til Windows 8.1. Hvis du allerede har installert Windows 8.1, sørg for at du har alle tilgjengelige Windows-oppdateringer installert, spesielt KB 2919442. Se Installere Surface- og Windows-oppdateringer.

Koble til, hold kontakten. Få Surface koblet til en strømkilde under oppdateringen, og sørg for at du har et bra Wi-Fi-signal (eller er koblet til et kabelnettverk).

Hvordan konfigurerer jeg e-posten min?

E-post-appen er ditt viktigste punkt for e-post på Surface. Første gang du starter e-postappen, blir du bedt om å konfigurere en konto. Du kan legge til kontoer for Outlook.com, Gmail, AOL og Yahoo! og til og med jobbkontoen din (Exchange Activesync).

Noen Surface-enheter har Outlook 2013 RT i tillegg til E-post-appen. Lær om muligheter for e-post i Konfigurere og bruke e-post, inkludert håndtering av e-post hver dag, endre kontoinnstillinger og administrere meldinger og mapper. Hvis du støter på problemer kan du også se Feilsøke e-post.

Hva er en Microsoft-konto?

En Microsoft-konto er en e-postadresse og et passord som du kan bruke for å logge på Surface. Når du logger deg på med en Microsoft-konto, kobles Surface til nettskyen, og innstillinger, preferanser og appene som er knyttet til kontoen din, kan "følge deg" til andre PC-er med Windows 8 eller senere.

En Microsoft-konto gjør det enkelt å kjøpe apper, musikk, videoer og spill for Surface.

En annen fordel med å bruke en Microsoft-konto til å logge på er at du hvis du skulle glemme passordet ditt, så kan du tilbakestille det på nettet.

For mer informasjon om fordelene med å bruke en Microsoft-konto, kan du se Alt om kontoer: Spørsmål og svar.

Hva om jeg glemte passordet mitt?

Det finnes flere måter du kan nullstille eller hente inn passordet på, avhengig av hva slags konto du satte opp på Surface. Se Jeg har glemt passordet for mer informasjon.

Hvordan kan jeg få Microsoft Office på Surface?

 • Surface Pro: På startskjermen, trykk eller klikk Microsoft Office for å se mulighetene du har for å få Microsoft Office 2013 på Surface Pro, Surface Pro 2 og Surface Pro 3. Du kan kjøpe en versjon av Office 2013 eller Office 365 eller aktivere en eksisterende produktnøkkel for Office 2013, eller installere en én måneds prøveversjon av Office 365. Hvis du kjøper Office 365, kan du installere det på flere datamaskiner og enheter. For mer informasjon, se Installer og bruk Microsoft Office på Surface Pro.
 • Surface 2: Du trenger ikke gjøre noe, da Office 2013 RT er forhåndsinstallert. Dette inkluderer Office RT-versjoner av Word, Excel, PowerPoint, OneNote og Outlook. For å lære mer, se Microsoft Office 2013 RT.
 • Surface RT: Microsoft Office Home & Student 2013 RT er forhåndsinstallert på Surface RT. Dette inkluderer Office RT-versjoner av Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Du kan også få Outlook når du oppdaterer fra Windows RT til Windows RT 8.1. For mer informasjon kan du se Oppdatere Surface fra Windows 8 til Windows 8.1.

Har jeg de siste oppdateringene installert på Surface?

Surface installerer oppdateringer automatisk etter hvert som de blir tilgjengelige gjennom Windows Update-tjenesten. Du kan også se etter oppdateringer manuelt. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, trykk deretter på Innstillinger
(hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren opp og klikker deretter Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger, trykk eller klikk Oppdatering og gjenoppretting, og trykk eller klikk deretter Windows Update.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Se etter nå.
Trinn 4:  Hvis oppdateringer er tilgjengelige, trykker eller klikker du Vis detaljer.
Trinn 5:  Trykk eller klikk for å velge oppdateringene du vil installere, og trykk eller klikk deretter Installer.
Du må kanskje starte Surface på nytt etter at oppdateringene har blitt installert.

Hvis du vil finne ut mer, kan du se Installer Surface- og Windows-oppdateringer.

Du kan også se etter oppdateringer for apper som du bruker fra Windows Store. Lær hvordan du gjør dette i Feilsøke Windows Store-apper på Surface.

Hva om jeg ikke kan koble til Wi-Fi?

Hvis du har problemer med å koble til Wi-Fi, kan det hende at du må starte Wi-Fi på nytt på Surface eller nettverksmaskinvaren. Noen ganger kan problemet ganske enkelt fikses ved å installere de siste oppdateringene for Surface. Se løsningene i Kan ikke koble til et trådløst nettverk for å komme deg raskt på nettet igjen.

Hvordan kan jeg forlenge batterilevetiden på Surface? Hva om batteriet ikke vil lade i det hele tatt?

Det er flere måter du kan forlenge batterilevetiden på – redusere lysstyrken på skjermen, koble fra USB-enheter du ikke bruker, eller slå av Wi-Fi hvis du ikke trenger det på en stund. Hvis du har Surface Pro eller Surface Pro 2, kan du også spare batteriet ved å velge en strømsparende strømplan. For mer informasjon om Surface-batteriet, kan du se:

Hvis du har problemet med å lade Surface, kan du se Surface-batteriet lades ikke.

Surface slås ikke på, hvordan kan jeg fikse dette?

Uansett om problemet ligger med strømforsyningen, de magnetiske ladekontaktene eller bare lavt batterinivå, kreves det vanligvis litt arbeid med å fikse dette og få Surface slått på. For hjelp kan du se:

Hva om mitt Surface Cover ikke reagerer eller kun reagerer av og til?

Noen ganger skjer dette når tastaturomslaget ikke er helt rettstilt med Surface. Det kan hende du må koble omslaget til og fra noen ganger før du er sikker på at du har en god tilkobling. For mer informasjon kan du se Feilsøke Surface Cover.

Hvilke enheter er kompatible med Windows RT 8.1?

Surface 2 og Surface RT er kompatible med skrivere, mus, høyttalere og andre enheter som har logoen "Designed for Windows RT 8.1". Disse enhetene fungerer rett ut av esken – og du trenger ikke installere drivere. Noen eldre enheter fungerer kanskje ikke med Windows RT 8.1. Hvis du vil finne ut hva som er kompatibelt, kan du se Windows Kompatibilitetssenter.

Hvem kan jeg kontakte for informasjon om utvikling av apper for Windows Store?

Hvis du er en utvikler som er interessert i å designe, utvikle og markedsføre apper for bruk med Surface gjennom Windows Store, kan du se Windows Dev Center.

Hvilke muligheter har jeg for å få hjelp med Surface?

Det er flere måter du kan få hjelp og støtte for Surface:

 • Surface-støtte på nettet
  Hjelp er tilgjengelig her på Surface-støtteområdet. Finn instruksjoner og feilsøkingsinformasjon som du kan utforske selv.
 • Surface-forum
  I Surface-forum kan du legge inn spørsmål og få svar fra andre Surface-brukere.
 • Surface-støtteagenter
  Kontakt oss for å snakke med ekspertene over telefon eller chat. Registrer Surface-enheten din online først og ha Surface-produktserienummeret tilgjengelig. Finn serienummeret på Surface eller Finn serienummeret på Surface Cover.

  Under den standard garantidekningen som følger med Surface, får du 90 dagers teknisk støtte for forhåndsinstallert programvare. Avgifter kan gjelde etter at garantien løper ut.

Kontakt oss

Assistert støtte
Støtteagenter er tilgjengelige for hjelp.
Snakk med en agent live