Komme i gang med Surface Pro eller Surface Pro 2

Surface Pro og Surface Pro 2 er bærbare PC-er i nettbrettformat.

Operativsystem:

Det er mye å utforske på Surface Pro og Surface Pro 2. Når du har konfigurert Surface ved å velge standard Windows-innstillinger, opprette en konto og så videre, finner du her en del grunnleggende informasjon for å komme i gang:

Berøring, tastatur, mus og penn

Med Surface Pro og Surface Pro 2 kan du enkelt bytte mellom berøring, tastatur, mus og penn. Du kan til og med koble til et USB- eller Bluetooth®-tastatur og -mus i full størrelse (tastaturer, deksler og mus selges separat.)

Navigere

Hvis du vil ha en oversikt over hvordan du kan navigere og finne frem på Surface, åpner du Tips-appen (bare skriv inn Tips i søkeboksen på oppgavelinjen, og velg den fra resultatene).

På, av, hvilemodus og omstart

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du slår Surface på og av, starter den på nytt eller setter den i hvilemodus, kan du se Strømtilstander på Surface.

Hvis du ikke bruker Surface på en stund, kan skjermen tones ned eller Surface Pro kan settes i hvilemodus for å bevare batteritiden. Hvis du vil endre innstillingene for skjermen og hvilemodus, redigerer du strømstyringsplanen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Surface-batteri og strøm.

Tilpasse den

• Legg til tingene dine. Det er enkelt å kopiere eller flytte musikk, bilder, videoer og dokumenter til Surface.
  • Få tilgang til nettverksfiler og -enheter. Du kan få tilgang til filer og skrivere som er delt på et nettverk.
  • Tilpasse Start. Startskjermen kan gjenspeile hvem du er, og hva du er opptatt av. Du finner mer informasjon i Se hva som er på menyen.
  • Velg farger og bilder. Hvis du vil ha informasjon om endring av bakgrunn, farger og kontobilde, kan du se Endre skrivebordsbakgrunn og farger.
  • Lage flere kontoer. Du kan dele Surface. Hver person kan ha sin egen konto og kan konfigurere Windows akkurat slik han eller hun ønsker – mens dine filer og innstillinger forblir private. Du finner mer informasjon i Konfigurere kontoer.
  • Bruke sperrefunksjoner. Tryggere for familien er en integrert del av Windows, så det er enklere enn noen gang å holde oversikt over når og hvordan barna bruker Surface. Du finner mer informasjon i Sette opp familien.

Koble til en skriver, en mus, høyttalere eller en ekstra skjerm

Surface Pro og Surface Pro 2 er kompatible med enheter som er sertifisert for Windows 8 og nyere.

• USB. Surface har en USB 3.0-port i full størrelse, slik at du kan koble til en skriver, musikkspiller, mus eller ekstern harddisk.
  • Bluetooth. Surface støtter også Bluetooth-enheter som telefoner, høyttalere, hodesett, mus og tastaturer.
  • Koble til en TV, skjerm eller projektor. Du kan dele en presentasjon eller video ved å koble Surface til en ekstra skjerm. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Koble Surface til en TV, skjerm eller projektor.

Gå på nettet og surfe

• Microsoft Edge-flis

Uansett om du arbeider, spiller spill, hører på musikk eller snakker med venner, er det flott å være på nettet og tilkoblet med Microsoft Edge.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du kommer på nett, kan du se Koble Surface til et trådløst nettverk.

I Hjelp for Microsoft Edge finner du mer informasjon om dette.

Tips-appen

Åpne Tips-appen fra Start for å finne ut mer.

Det er så mye du kan utforske med Surface Pro og Surface Pro 2. Når du har satt opp Surface (valgt standard Windows-innstillinger, opprettet en konto, osv.), kan følgende grunnleggende informasjon hjelpe deg med å komme i gang.

Merknader
  • Du kan se Surface-funksjoner for å finne ut mer om funksjonene på Surface.
  • Surface Pro-brukere burde oppdatere fra Windows 8 til Windows 8.1.

Berøring, tastatur, mus og penn

Med Surface Pro og Surface Pro 2, kan du enkelt bytte mellom berøring, tastatur, mus og penn.

• Berøring. Mange brukere synes det er både direkte og intuitivt å bruke berøring. Du kan for eksempel dra fingeren over skjermen for å bla.
  • Tastatur. Du har flere muligheter for å bruke et tastatur med Surface. Du kan bruke et av Surface-omslagene som er spesielt utviklet for Surface. Du kan også bruke et USB- eller Bluetooth®-tastatur i full størrelse. (Tastatur og omslag selges separat.)
  • Mus. Du kan bruke styreflaten på tastaturomslagene, eller koble til en USB- eller Bluetooth-mus.
  • Penn. Skrive notater, tegne og merke dokumenter med den Pro-pennen som følger med Surface Pro og Surface Pro 2.

Navigere

Startskjermen er der du starter fra, og du kan tilpasse den slik at den passer akkurat deg. Hver flis på startskjermen er koblet til en person, en app, et nettsted, en spilleliste eller noe annet som er viktig for deg. Trykk på en flis for å åpne den.

Uansett hvor du er i Windows, kan du alltid komme tilbake til startskjermen. Slik gjør du det:

• Berøring. Trykk Windows-logoen på Surface, eller sveip inn fra høyre kan av skjermen og trykk Start.
  • Tastatur. Trykk Windows-logotasten Windows-logotast.
  • Mus eller styreflate. Flytt pekeren til nederste, venstre hjørne. Klikk i hjørnet når Start vises.

For å finne ut hvordan du legger til fliser, omorganiserer og endrer størrelse på dem, kan du se Tilpasse startskjermen.

Sveip inn fra kanten

Når du sveiper inn fra forskjellige sider av skjermen, skjer forskjellige ting.

Høyre kant: Perler
Sveip inn fra høyre kant av skjermen for å se perlene. De er alltid tilgjengelige – bare sveip inn for å se dem.
Perler hjelper deg med å gjøre ting som å søke, dele, skrive ut og endre innstillinger. Hva du kan gjøre med perlene, avhenger av om du er på startskjermen eller bruker en app, så det er bare å begynne å utforske.

Sveip inn fra høyre

Øvre kant eller nedre kant: App-kommandoer
Sveip opp fra nedre eller ned fra øvre kant av skjermen for å se kommandoer som er relatert til hva du holder på med.
Hvis du for eksempel er i en app, ser du kommandoene for den appen.

Sveip opp fra bunnen

Venstre kant: Bytte mellom apper
Sveip inn fra venstre kant av skjermen for å bytte mellom åpne apper.

Sveip inn fra venstre

På, av, hvilemodus, start på nytt

Dette må du vite:
På eller aktivert
Trykk og slipp på/av-knappen. Dersom ingenting skjer, koble til strømforsyningen og trykk på/av-knappen igjen.
Av
Åpne Innstillinger-perlen, velg På/av og deretter Slå av (det er også et strømikon i nedre høyre hjørne av påloggingsskjermen).
Hvilemodus
Trykk på og slipp av/på-knappen når Surface er på.
Start på nytt
Åpne Innstillinger-perlen, velg På/av og deretter Start på nytt.
Hvis du ikke bruker Surface på en stund, kan skjermen tones ned eller Surface Pro kan settes i hvilemodus for å spare batteristrøm. Hvis du vil endre disse innstillingene for skjerm og hvilemodus, må du redigere strømstyringsplanen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Surface-batteri og strøm.

La den bli din

• Legg til tingene dine. Det er enkelt å kopiere eller flytte din musikk, bilder, videoer og dokumenter til Surface.
  • Få tilgang til nettverksfiler og -enheter. Du kan få tilgang til filer og skrivere som er delt på et nettverk. For informasjon om dette, se Dele filer og mapper på et nettverk.
  • Tilpasse start. Startskjermen kan gjenspeile hvem du er og hva du er opptatt av. Avsnittet Startskjerm inneholder mer informasjon om dette.
  • Velg farger og bilder. For informasjon om endring av bakgrunnen, farger og kontobildet, kan du se Tilpasse PC-en.
  • Lage flere kontoer. Du kan dele Surface, slik at hver person har sin egen konto. På denne måten kan de tilpasse Windows slik de ønsker, og filene og innstillingene dine holdes private. For mer informasjon om dette, se Opprett en brukerkonto.
  • Bruke foreldrekontroller. Tryggere for familien er en integrert del av Windows, så det er enklere enn noen gang å holde oversikt over når og hvordan barna bruker Surface. For mer informasjon om dette, kan du se Sette opp Tryggere for familien.

Koble til en skriver, en mus, høyttalere eller en ekstra skjerm

Surface Pro og Surface 2 er kompatible med enheter som er sertifisert for Windows 8 og Windows 8.1.

• USB. Surface har en USB 3.0-port i full størrelse, så du kan koble til en skriver, en musikkspiller, en mus og til og med en ekstern harddisk.
  • Bluetooth. Surface støtter også Bluetooth-enheter, som telefoner, høyttalere, hodesett, mus og tastaturer.
  • Koble til en TV, skjerm eller projektor. Du kan dele en presentasjon eller video ved å koble Surface Pro til en ekstra skjerm. Hvis du vil vite mer, kan du se Koble Surface Pro eller Surface Pro 2 til en TV, skjerm eller projektor.

Gå på nettet og surfe

• Internet Explorer-flis

Uansett om du arbeider, spiller spill, hører på musikk eller snakker med venner, vil du være på nettet og tilkoblet.

Slik kommer du på nett:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk deretter Innstillinger.
Trinn 2:  Velg ikonet for trådløst nettverk Ikon for trådløst nettverk.
Trinn 3:  Trykk eller klikk nettverket, og trykk deretter eller klikk Koble til.
Trinn 4:

Surf nå på nettet ved å gjøre en av følgende:

• Gå til startskjermen og trykk eller klikk Internet Explorer.
  • Fra startskjermen trykker eller klikker du Skrivebord og deretter Internet Explorer-ikonet på oppgavelinjen (dette starter Internet Explorer for skrivebordet).

For mer informasjon, kan du se Surfe på nettet med Internet Explorer.

Last ned bruksanvisningen

Vil du vite mer? Last ned Brukerveiledning for Surface.

Når den er lastet ned, kan du åpne eller skrive ut veiledningen med den innebygde Leser-appen.

Hjelp og tips-app

Fra startskjermen, trykk eller klikk på Hjelp og Tips-appen for å lære mer om Windows.