Perler: Søk, Del, Start, Enheter og Innstillinger

De fem perlene Søk, Del, Start, Enheter og Innstillinger er snarveier til vanlige oppgaver, og er alltid tilgjengelige på høyre side av skjermen.

Uansett hvor du er i Windows, kan du bruke perlene til å gjøre det du gjør oftest, som å søke, dele koblinger og bilder, koble til enheter og endre innstillinger. Hva du kan gjøre med perlene, avhenger av om du er på startskjermen eller bruker en app, så det er bare å begynne å utforske dem.

Slik åpner du perler:

Berøring: Sveip fingeren inn fra høyre kant av skjermen, og trykk deretter perlen du vil bruke.
Mus: Flytt musepekeren til øvre eller nedre høyre hjørne av skjermen, og klikk deretter ønsket perle.
Tastatur: Trykk en perletast på et Surface Cover.

Du kan gjøre dette med dem:

• Søk-perle
    Søk. Søk etter hva som helst. Du kan søke i appen du er i (f.eks. for å finne en bestemt melding i Mail), søke i en annen app (slå opp noe på Internett), eller du kan søke på Surface etter en app, en innstilling eller en fil. Hvis du vil vite mer, kan du se Slik bruker du søk.
  • Del-perle
    Del. Del filer og informasjon med personer du kjenner, eller send informasjon til en annen app, uten å forlate appen du er i. Avsnittet Del bilder og nettsider inneholder mer informasjon om dette.
  • Start-perle
    Start. Gå til startskjermen. Hvis du allerede er på startsiden når du velger denne perlen, vises den siste appen du var i.
  • Enheter-perle
    Enheter. Bruk alle enhetene som er koblet til Surface, både kabelbaserte og trådløse. Du kan skrive ut fra en app eller strømme filmer til TV-en.
  • Innstillinger-perle
    Innstillinger. Endre innstillinger for apper og for Surface. Du finner innstillinger, hjelp og informasjon for appen du er i, samt vanlige PC-innstillinger: nettverkstilkobling, volum, lysstyrke, varsler, strøm og tastatur. Artikkelen Tilpasse Surface og appinnstillinger inneholder mer informasjon om dette.